مقاله بررسی تاثیر ملاتونین بر افسردگی ناشی از دیابت القا شده با استرپتوزوتوسین در موش صحرایی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله بررسی تاثیر ملاتونین بر افسردگی ناشی از دیابت القا شده با استرپتوزوتوسین در موش صحرایی دارای ۱۱ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی تاثیر ملاتونین بر افسردگی ناشی از دیابت القا شده با استرپتوزوتوسین در موش صحرایی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی تاثیر ملاتونین بر افسردگی ناشی از دیابت القا شده با استرپتوزوتوسین در موش صحرایی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی تاثیر ملاتونین بر افسردگی ناشی از دیابت القا شده با استرپتوزوتوسین در موش صحرایی :

مقاله بررسی تاثیر ملاتونین بر افسردگی ناشی از دیابت القا شده با استرپتوزوتوسین در موش صحرایی که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در خرداد ۱۳۸۹ در علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران) از صفحه ۱۶ تا ۲۴ منتشر شده است.
نام: بررسی تاثیر ملاتونین بر افسردگی ناشی از دیابت القا شده با استرپتوزوتوسین در موش صحرایی
این مقاله دارای ۹ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله دیابت
مقاله ملاتونین
مقاله افسردگی
مقاله آزمون شنا

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
زمینه و هدف: اختلال در عملکرد سیستم آمینرژیک مرکزی منجر به بروز عارضه افسردگی در بیماری دیابت می گردد. با توجه به تاثیرگذاری محدود داروهای ضدافسردگی حاضر، بررسی گزینه های درمانی جدید با ویژگی تعدیل کنندگی سیستم آمینرژیک مرکزی ضروری بنظر می رسد. هدف از انجام این مطالعه ارزیابی اثرات احتمالی ضد افسردگی ملاتونین در موش های صحرائی دیابتی بود.
روش کار: در این مطالعه که از نوع تجربی بود از ۴۰ راس موش صحرایی نر نژاد ویستار با محدوده وزنی ۲۰۰±۲۰ گرم استفاده شد. حیوانات به چهار گروه ده تایی: شاهد، ملاتونین، دیابتی و دیابتی دریافت کننده ملاتونین تقسیم شدند. القا دیابت با تزریق داخل صفاقی ۵۰mg/kg (i.p.) استرپتوزوتوسین انجام گرفت. ملاتونین (۱۰mg/kg/day i.p.)،۷۲ ساعت پس از القا دیابت، بمدت ۵ هفته تزریق گردید. در پایان دوره تیمار جهت بررسی میزان افسردگی و مکانیسم احتمالی بروز آن، آزمون های شنای اجباری پیراسته و آزمون جعبه باز انجام شد. در آزمون شنا مدت زمان حرکات صعودی، شنا و بی تحرکی و در آزمون جعبه باز تعداد واحدهای حرکتی حیوان محاسبه گردید. تحلیل داده ها با آنالیز واریانس یک طرفه و متعاقب آن آزمون توکی HSD با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۱۵ انجام گرفت.
یافته ها: ابتلا به دیابت منجر به افزایش معنی دار (P<0.05) مدت زمان بی تحرکی و حرکت صعودی طی آزمون شنا (بترتیب بعنوان شاخص های افسردگی و فعالیت سیستم نور آدرنرژیک) در مقایسه با حیوانات شاهد گردید. مدت زمان شنا (شاخص فعالیت سیستم سروتونرژیک) و میزان فعالیت حرکتی (شاخص فعالیت سیستم دوپامینرژیک) در حیوانات دیابتی در مقایسه با گروه شاهد بطور معنی داری (P<0.05) کاهش یافت. تزریق روزانه ملاتونین به حیوانات دیابتی، شاخص های رفتاری مذکور را بطور معنی دار (P<0.05) در مقایسه با حیوانات گروه دیابتی تعدیل نمود. ملاتونین میزان فعالیت حرکتی حیوانات غیردیابتی را بطور معنی دار (P<0.05) در مقایسه با حیوانات گروه شاهد کاهش داد، در حالی که تاثیر معنی داری بر شاخص های زمانی حرکات صعودی و شنا و بی تحرکی در حیوانات غیردیابتی دریافت کننده این هورمون نداشت.
نتیجه گیری: ملاتونین با تعدیل فعالیت سیستم آمینرژیک مرکزی از تشدید افسردگی در بیماری دیابت جلوگیری می کند.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.