تعیین شاخص های انتخاب در ارقام ذرت (.Zea mays L) به منظور افزایش عملکرد دانه


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 تعیین شاخص های انتخاب در ارقام ذرت (.Zea mays L) به منظور افزایش عملکرد دانه دارای ۱۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تعیین شاخص های انتخاب در ارقام ذرت (.Zea mays L) به منظور افزایش عملکرد دانه  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تعیین شاخص های انتخاب در ارقام ذرت (.Zea mays L) به منظور افزایش عملکرد دانه،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تعیین شاخص های انتخاب در ارقام ذرت (.Zea mays L) به منظور افزایش عملکرد دانه :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)

تعداد صفحات :۱۶

عملکرد صفتی کمی است و رسیدن به بهبند ژنتیکی در آن از طریق گزینش مستقیم ، وقت گیر است. کاربرد شاخص های انتخاب می تواند یکی از روش های موثر انتخاب غیر مستقیم باشد. پژوهشی در سال زراعی ۷۹-۱۳۷۸ روی ۱۳ هیبرید ذرت در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در دو ایستگاه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز واقع در کوشکک و باجگاه انجام گرفت. با نمونه برداری در مراحل طویل شدن ساقه، ظهور کامل گل تاچی ، شیری شدن دانه، خمیری سخت و رسیدن فیزیکولوژیک، در نهایت ۳۵ صفت اندازه گیری و محاسبه و هم چنین تجزیه واریانس و کوواریانس روی داده ها انجام شد. با کمک تجزیه علیت ، ۱۲ صفت برای تشکیل شاخص های انتخابی گزینش شدند. در این پژوهش در نوع شاخص انتخاب از نوع اپتیمم به کار برده شد. در هر نوع شاخص انتخاب، ۲۸ ترکیب مختلف از صفات به عنوان رابطه های خطی (مدل خطی چند متغیره) به کار برده و ضرایب مربوط به هرکدام از صفات در این ترکیب ها محاسبه شد. ضرایب مربوط به هر کدام از شاخص ها با استفاده از b=p-1 Gaبه دست آمد که b بردار ضرایب شاخص ، p-1 معکوس ماتریس واریانس – کوواریانس فنوتیپی ، G ماتریس واریانس – کوواریانس ژنوتیپی و aبردار ستونی وراثت صفات است. در شاخص انتخاب نوع اول ، وراثت پذیری صفات با علامت های یکسان به عنوان ارزش های اقتصادی در نظر گرفته شد . برترین شاخص انتخاب نوع اول ، شامل صفات عملکرد دانه و میزان جذب و تحلیل خالص در مرحله دوم نمونه برداری بود. در شاخص انتخاب نوع دوم به وراثت پذیری صفات به عنوان ارزش اقتصادی ، علامتی برابر با علامت ضریب هم بستگی ژنوتیپی صفات مذکور با عملکرد داده شد. در نهایت برترین شاخص انتخاب نوع دوم، شامل صفات عملکرد دانه و میزان جذب و تحلیل خالص در مرحله دوم نمونه برداری بود. هم بستگی برترین شاخص در هر دو نوع شاخص انتخاب با ارزش برابر با یک به دست آمد که ۱۴ درصد برتر از شاخص شماره یک که شامل عملکرد تنها بود. میباشد. در هر دو نوع شاخص انتخاب ، شاخص های فیزیولوژیک شامل میزان جذب و تحلیل خالص، سرعت رشد گیاه زراعی و سرعت رشد نسبی گیاه زراعی از جمله صفات بسیار مهم تشکیل دهنده شاخص برتر بودند.

کلید واژه: ذرت، شاخص انتخاب، شاخص اپتیمم و وراثت پذیری

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.