مقاله مدیریت تلفیقی بیماری های ویروسی گندم در استان چهارمحال و بختیاری


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله مدیریت تلفیقی بیماری های ویروسی گندم در استان چهارمحال و بختیاری دارای ۲۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله مدیریت تلفیقی بیماری های ویروسی گندم در استان چهارمحال و بختیاری  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مدیریت تلفیقی بیماری های ویروسی گندم در استان چهارمحال و بختیاری،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله مدیریت تلفیقی بیماری های ویروسی گندم در استان چهارمحال و بختیاری :

مقاله مدیریت تلفیقی بیماری های ویروسی گندم در استان چهارمحال و بختیاری که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در تابستان ۱۳۸۹ در بیماریهای گیاهی از صفحه ۱۳۵ تا ۱۵۲ منتشر شده است.
نام: مدیریت تلفیقی بیماری های ویروسی گندم در استان چهارمحال و بختیاری
این مقاله دارای ۱۸ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله ایمیداکلوپرید
مقاله تاریخ کشت
مقاله تیمار بذر
مقاله بیماری های ویروسی
مقاله کنترل ویروس
مقاله ویروس های غلات
مقاله گندم
مقاله استان چهارمحال و بختیاری

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
بیماری های ویروسی به لحاظ اقتصادی مهم ترین بیماری های غلات در استان چهارمحال و بختیاری هستند. خسارت این عوامل بیماری زا در گندم در کشت های زودهنگام پاییزه تا %۱۰۰ نیز دیده شده است. وجود ویروس های کوتولگی زرد جو (Barley yellow dwarf virus) (سروتیپ های MAV، PAV) ویروس کوتولگی زرد غلات (Cereal yellow dwarf virus) (سروتیپ RPV)، ویروس موزائیک رگه ای گندم WSMV)،(Wheat streak mosaic virus، ویروس موزائیک ایرانی ذرت MIMV)، (Maize Iranian mosaic virus، ویروس موزائیک زرد نواری جوBYSMV) (Barley yellow striate mosaic virus و ویروس کوتولگی گندم(Wheat dwarf virus WDV) ، در آزمون های DAS-ELISA وTAS-ELISA به ترتیب اهمیت و پراکندگی، در مزارع گندم استان چهارمحال و بختیاری به اثبات رسید. در سال زراعی ۱۳۸۷-۸۸حدود ۶۴ درصد نمونه ها به یک یا چند ویروس آلوده بودند. بیشترین آلودگی مخلوط مربوط به سرو تیپ های BYDV با WSMV یا MIMV بود. در مناطق معتدل MIMV و در مناطق سردسیر WSMV و BYDV ویروس های غلب بودند. میزان آلودگی به BYDVs، MIMV، BYSMV و WSMV به ترتیب ۲۷، ۲۵۵، ۲۱۵ و ۲۰۵ درصد بود. میزان آلودگی در مزارع گندم آبی بیشتر از مزارع دیم بود. اثر تاریخ کشت و تیمار بذر گندم با حشره کش جذبی ایمیداکلوپرید در کنترل بیماری های ویروسی گندم با ناقل طبیعی طی سال های ۱۳۸۰ الی ۱۳۸۶ در شهرستان های شهرکرد، بروجن و لردگان بررسی شد. نتایج آزمایش بر اساس میزان و شدت بیماری و مقایسه عملکرد و اجزای عملکرد گندم در کرت های آزمایشی در زمان برداشت ارزیابی شد. میزان بیماری در هر سه شهرستان در تاریخ کشت نیمه اول مهر ماه بالا بود و باعث کاهش عملکرد دانه شد. بیشترین عملکرد و اجزای عملکرد مربوط به تاریخ کشت های نیمه اول آبان ماه بود. در کرت های تیمار بذر میزان عملکرد دانه گندم افزایش یافت و این افزایش در اولین تاریخ کشت محسوس تر بود. در شهرستان شهرکرد میزان بیماری های ویروسی و درصد آلودگی کرت های آزمایشی بیشتر از سایر شهرستان ها بود، و تیمار بذر بسته به تاریخ کشت از ۴۳ تا %۲۳۶ افزایش عملکرد دانه گندم را به همراه داشت. بهترین تیمار آزمایشی شامل کشت در اواسط مهر، اوایل آبان و اواسط آبان به ترتیب برای شهرستان های بروجن، شهرکرد و لردگان به علاوه تیمار بذر بود. طی چهار سال واکنش ۴۱۴ ژنوتیپ و رقم گندم در شرایط آلودگی طبیعی در ایستگاه تحقیقاتی شهرکرد مورد بررسی قرار گرفت، بیشتر ژنوتیپ ها حساس بودند و در آنها علایم شدید بیماری و مرگ زمستانه (Winter killing) دیده شد و تعداد ۲۱ ژنوتیپ از آنها واکنش تحمل نشان دادند. شدت بیماری کوتولگی زرد از سایر ویروس ها بیشتر بود.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.