مقایسه صفات مرفولوژیکی، رنگیزه های فتوسنتزی و عملکرد اسانس ۸ توده سبز و بنفش گیاه دارویی ریحان Ocimum basilicum


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقایسه صفات مرفولوژیکی، رنگیزه های فتوسنتزی و عملکرد اسانس ۸ توده سبز و بنفش گیاه دارویی ریحان Ocimum basilicum دارای ۲۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقایسه صفات مرفولوژیکی، رنگیزه های فتوسنتزی و عملکرد اسانس ۸ توده سبز و بنفش گیاه دارویی ریحان Ocimum basilicum  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقایسه صفات مرفولوژیکی، رنگیزه های فتوسنتزی و عملکرد اسانس ۸ توده سبز و بنفش گیاه دارویی ریحان Ocimum basilicum،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقایسه صفات مرفولوژیکی، رنگیزه های فتوسنتزی و عملکرد اسانس ۸ توده سبز و بنفش گیاه دارویی ریحان Ocimum basilicum :

تعداد صفحات :۲۰

چکیده مقاله:

ریحان (basilicum Ocimum (گیاهی یکساله و معطر با ساقههای علفی و منشعب از خانواده لامیاسه میباشد که بهعنوان یک سبزی مفید و عامهپسند در تمام دنیا کشت میگردد و از دیرباز بهعنوان گیاهی دارویی در درمان بسیاری ازبیماریها موردتوجه بوده و در صنعت نیز کاربردهای فراوانی دارد. پژوهش حاضر باهدف بررسی تفاوتهای مورفولوژیکی، رنگیزه های فتوسنتزی و شاخصهای عملکردی میان تعدادی از تودههای سبز و بنفش ریحان بومی ایران در شرایط آبوهوایی اهوازصورت گرفت. این آزمایش بهصورت طرح بلوکهای کامل تصادفی با ۸ تیمار (توده) و ۳ تکرار در مزرعه آزمایشی گروه علومباغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز اجرا گردید. صفات اندازهگیری شده شامل: ارتفاع بوته، تعداد برگ، سطح برگ، تعداد گلآذین، وزنتر و خشک برگ و وزنتر و خشک ساقه. کلروفیل a ،b ،کلروفیل کل و کاروتنویید، درصد اسانس، عملکرد برگ و عملکرد اسانس بودند. تجزیه واریانس برای کلیه صفات موردمطالعه در سطح احتمال ۱ درصد تفاوت معنیداریرا نشان داد. همچنین نتایج حاصل از مقایسه میانگین بین تودهها نشان داد که تودههای سبز رامهرمز (۴۶/۸۳ سانتیمتر) و سبز جهرم (۲/۸۳ سانتیمتر) بیشترین ارتفاع را داشتند. بیشترین سطح برگ متعلق به توده سبز دشتستان بود (۲۶/۶۳۲۰سانتیمتر مربع). بیشترین تعداد گلآذین و بیشترین تعداد برگ به ترتیب در تودههای بنفش دشتستان (۱۲۱ عدد) و سبز دشتستان (۸۰۷ عدد) مشاهده شد. بیشترین وزنتر و خشک برگ نیز در توده سبز دشتستان دیده شد. توده بنفش رامهرمزبیشترین وزنتر و خشک ساقه و همچنین بیشترین میزان کلروفیل a ،b و کلروفیل کل را داشت. بیشترین میزان کاروتنویید در توده بنفش دشتستان (۲۶/۰ میلیگرم بر گرم وزنتر) وجود داشت. تودههای سبز شیراز و سبز رامهرمز به ترتیب کمترین و بیشترین درصد اسانس را داشتند (۳۹/۱ و ۹۱/۰ درصد) و توده سبز دشتستان بیشترین عملکرد برگ (۴۷۰ گرم بر مترمربع) و همچنین بیشترین عملکرد اسانس (۹۱/۵ گرم بر مترمربع) را به خود اختصاص داد. نتایج بهدستآمده متفاوت بودن تودههای موردمطالعه را نشان داد، هر توده ویژگیهای خاصی را داشت که در راستای اهداف گوناگون میتوان از آنها بهرهبرداری نمود.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.