گزارش کارآموزی برق منطقه ای باختر


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 گزارش کارآموزی برق منطقه ای باختر دارای ۲۱ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد گزارش کارآموزی برق منطقه ای باختر  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی گزارش کارآموزی برق منطقه ای باختر،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن گزارش کارآموزی برق منطقه ای باختر :

تا ریخچه شرکت برق منطقه ای باختر

    تا قبل از تاسیس شرکت برق منطقه ای باختر استان های لرستان، همدان و مرکزی تحت پوشش برقهای منطقه ای غرب و تهران بوده اند، با توجه به گسترش روز افزون شبکه های انتقال، فوق توزیع و توزیع و افزایش تعداد مشترکین و بعد مسافت استانهای یاد شده از مراکز شرکتهای فوق الذکر ضرورت امر ایجاب می نمود که شرکتی در محدوده استان های یاد شده ایجاد گردد.

   در سال ۱۳۶۲ وزیر محترم وقت نیرو از نخست وزیر محترم جمهوری اسلامی ایران خواستار تاسیس شرکتی به نام شرکت منطقه ای برق باختر گردید که پس از طی مراحل قانونی در تاریخ ۲۹/۲/ ۱۳۶۳تقدیم مجلس محترم شورای اسلامی گردید .

   اساس نامه شرکت مشتمل بر ۱۸ ماده و ۶ تبصره در تاریخ ۲۷/۸/۱۳۶۳ به تصویب مجلس محترم شورای اسلامی و در تاریخ ۱۲/۱۰/۱۳۶۳ به تایید شورای محترم نگهبان رسید.

   در نیمه دوم سال ۱۳۶۵ شرکت برق منطقه ای باختر تشکیل که برق استانهای مرکزی، همدان و لرستان زیر نظر این شرکت به مرکزیت اراک فعالیت خود را آغاز نمود.

   پیرو بهبود ساختار تشکیلات صنعت برق و به منظور تامین برق مطمئن تر و ارائه سرویس مطلوب تر با رعایت استاندارد های مربوطه اعم از فنی و اقتصادی در جهت تشکیل توزیع نیروی برق استانی و اعلام داوطلبی شرکت برق منطقه ای باختر در راستای سیاست ها و اهداف کلی وزارت نیرو و تعیین خط مشی هاو راهنماهای معاونت امور برق وزارت نیرو  و شرکتهای توزیع برق استانهای مرکزی، همدان و لرستان و شرکتهای مشاوره ای مباشر و تاسیساتی وفنی  و ساختمانی بتانیر تشکیل گردد

 

فصل اول

معرفی شرکت برق منطقه ای باختر:

۱-۱-موقعیت جغرافیایی و ویژگی های شرکت

   شرکت برق منطقه ای باختر ازشمالی ترین نقطه  تا جنوبی ترین نقطه حدود ۶۶۰ کیلو متر از قسمت شرق تا غرب منطقه حدود ۴۵۰ کیلو متر میباشد.

   این شرکت ازشمال به برق منطقه ای زنجان از غرب و از جنوب به سازمان آب و برق خوزستان و از جنوب شرقی به برق منطقه ای اصفهان و از شرق و شمال شرقی به برق منطقه ای تهران محدود می شود .

   وسعت این شرکت بالغ بر ۷۷۵۳۵ کیلومتر مربع و جمعیت آن حدود ۴۲۰۰۰۰۰ نفر و دارای ۳ استانداری ۲۰ فرمانداری، ۵۱ شهر، ۱۹۹ دهستان و ۴۶۳۹ روستا می باشد.

۱-۲-موقعیت استراتژیک

   به علت وسعت پوششی برق باختر(کهاز شمال تا جنوب گسترده شده است)این شرکت سهم به سزایی در برق منطقه دارد و از بزرگترین شرکت های توزیع و فوق توزیع میباشد.

  به طوریکه در سال گذشته که یکی از پست های مهم این شرکت آسیب دید(پست انجیرک) علاوه بر برق استان های مرکزی، همدان و لرستان قسمتهایی از برق شهرهای استان های مجاور نیز قطع گردید.

در نتیجه این شرکت، از نظر استراتژیکی دارای موقعیت مهمی است و نبود آن آسیب جدی به برق منطقه های تحت پوشش و مجاور آنها وارد میکند، خصوصا که این مناطق مناطق صنعتی و مهمی هستند(همانطور که در موقعیت جغرافیایی گفته شد).

فصل دوم

 

 

عملکرد دفتر برنامه ریزی فنی:

   در شرکت برق منطقهای باختر کارآموزان به نسبت رشته ی تحصیلی در بخش های مربوط مشغول به کار میشوند.

   لازم به ذکر است(با توجه به زمینه های کاری شرکت همانطور که در بالا گفته شد)بیشترین استفاده را کارآموزان رشته قدرت می توانند از این شرکت داشته باشند.

   شرکت برق منطقه ای باختر شامل دفاتر و بخش های مختلفی میباشد، که این گزارش مربوط به دفتر برنامه ریزی فنی میباشد.

   دفتر برنامه ریزی فنی، یکی از دفاتر پر اهمیت شرکت برق منطقه ای باختر است. افراد داخل این دفتر هر یک مسئولیت های خاصی به عهده دارند که کارآموزان طی این دوره با این مسئولیت ها آشنا شده و تا حدی به انجام کارها کمک میکنند، که این مسئولیت ها در حدی که کارآموزان در انجام آنها همکاری داشته اند و با آن آشنا شده اند به شرح زیر می باشند:

۲-۱-برآورد بار:

   ابتدا برنامه برآورد بار از شرکت توانیر دریافت شده در واقع یکی از کارشناسان آمار  برآورد بار، وضعیت بار و روند برق دار شدن آنها را ازشهرکهای صنعتی (شرکت شهرکهای صنعتی)، قطبهای صنعتی(منابع طبیعی)و نواحی صنعتی(جهادسازندگی)دریافت می کند.

   همچنین آمار متقاضیان و مشترکین بالای دو مگا وات از دفتر نرخ و خدمات مشترکین دریافت  می نماید و سپس با تجزیه و تحلیل آمار توسط حوزه ستادی و شرکتهای توزیع و همچنین تشکیل جلسات هماهنگی به تهیه گزارش نهایی برآورد بار می پردازد.  سپس نتایج به  دست آمده را به دفتر  برآورد بار توانیر ارسال میکند  و اگر این اطلاعات مورد تایید شرکت توانیر بود،  پس از کنترل خطاها و بازبینی، کتابچه برآورد بار توسط توانیر به چاپ میرسد.

   همچنین این کارشناس نقشه های تقسیمات کشوری و جمعیت خانوار روستایی را از سازمان برنامه و بودجه دریافت مینماید.

۲-۲-مراحل مختلف برنامه ریزی فنی (جهت توسعه شبکه موجود و احداث تجهیزات جدید (

   در این مرحله مشکلات در رابطه با بار متوسط شرکتهای توزیع مطرح میشود. همچنین آمار ماهیانه دیسپاچینگ و پخش بار و  مشکلات مطرح شده توسط معاونت بهره برداری در رابطه با پیک بار(شبکه های انتقال، توزیع و فوق توزیع)از معاونت بهره برداری دریافت شده و با توجه به کتابچه ی برآورد بار موجود و نقشه های شبکه ی توزیع و همچنین پیک بار همزمان و غیر همزمان پستهای ۲۰/۶۳  کیلو ولت  که از دفتر آمار گرفته شده به تجزیه و تحلیل و تعیین نقاط ضعف شبکه به لحاظ محدودیت بار می پردازد. سپس راهکارهایی در این رابطه مطرح شده که اولین راهکار انجام مانورهای لازم بر روی شبکه ۲۰ کیلو ولت و یا احداث شبکه جدید ۲۰ کیلو ولت می باشد. اگر این راهکار مناسب نبود توسط افزایش ظرفیت پستهای ۲۰/۶۳ کیلو ولت و اصلاح شبکه ی توزیع  محدودیت را برطرف می نماید. در غیر این صورت به احداث پست جدید فوق توزیع و یا انتقال می پردازند که باید در این مرحله بامحاسبات سنجش بار گزارش نهایی را جهت تصویب پست به توانیر ارسال شود پس از تصویب و ابلاغ تائیدیه به واحد طرح و توسعه ی پست جدیدی احداث میشود

 

 ۲-۳-مدیریت مصرف :

   در این بخش مراحل مختلف مدیریت مصرف توسط معاونت نظارت بر توزیع، دفتر روابط عمومی، معاونت بهره برداری و دفتر تحقیقات انجام میشود.

معاونت نظارت بر توزیع کارهایی به شرح زیر انجام میدهد:

۱-ارائه ی لامپ های کم مصرف

۲-ارائه طرح های بهینه سازی توزیع

۳-محاسبه ی انرژی توزیع نشده

۴-محاسبات تلفات توزیع

۵-نصب کنتور(دیجیتالی وچند تعرفه، روشنایی معابر، مبادی ورودی فیدرهای ۲۰ کیلو ولت)

۶-اصلاح لوازم اندازه گیری

۷-خازن گذاری در سطح ولتاژ توزیع

  – دفتر روابط عمومی با ارائه فیلم ,بروشور, خبر و عکس با مدیریت مصرف همکاری می کند.

  – دفترتحقیقات نیز پروژه های تحقیقاتی در خصوص مدیریت مصرف ارائه می کند، همه این کارها به دفتر برنامه ریزی فنی ارائه شده و این دفتر با ارسال به سایت اطلاع رسانی و تشکیل سمینار برای بخش خانگی و تجاری و صنایع به تجزیه تحلیل و میزان اثرپذیری می پردازد که این نتایج و اطلاعات جمع بندی شده سرانجام  به توانیر اعلام می گردد.

 

 

۲-۴-GIS [1]:

   بحث دیگری که در این دفتر مورد بررسی و توجه قرار می گیرد بحث نرم افزار GISمی باشد که این امر توسط سه نفر از پرسنل  این دفتر انجام می شود که شامل:

۱-نقشه های ۱:۲۵۰۰۰ و ۱:۲۰۰۰ شهری(سازمان نقشه برداری کشور)عکسهای هوایی و ماهواره ای

۲_GIS(تکمیل لایه های مکانی و پست ها و خطوط و نیروگاهاsheep file

۳_GIS برنامه کاربردی مربوط به برق

   همانطور که می دانیم شرکت های برق منطقه ای وظیفه بهره برداری و برنامه ریزی توسعه شبکه انتقال و فوق توزیع شبکه خود را به منظور تامین نیاز مصرف کنندگان به عهده دارند.                                                                     انجام این وظیفه به نحو مطلوب مستلزم داشتن  اطلاعات دقیق و به روز از وضعیت تاسیسات شامل پستها و خطوط و وضعیت مصرف کنندگان و رشد بار می باشد.

  وجود اطلاعات دقیق جغرافیایی و حجم بسیار وسیع اطلاعات توصیفی تجهیزات و سایر عوارض و تاسیسات، پردازش و تحلیل این اطلاعات و نهایتاً استفاده ازآنها جهت تحلیل سیستم و برنامه ریزی توسعه آینده شبکه، ایجاد یک سیستم اطلاعات جغرافیایی را به عنوان راه حل مفید و کارا مطرح می کند.

   در یک تعریف کلی سیستم اطلاعات جغرافیایی را میتوان مجموعه ای از اطلاعات مکانی، توصیفی و نحوه ارتباط بین اطلاعات در سطوح مختلف ولتاژ توزیع و انتقال دانست.

   هدف اصلی اجرای سیستم اطلاعات جغرافیایی، تهیه بستر مناسب برای برنامه ریزی دقیق تر توسعه شبکه انتقال، توزیع و فوق توزیع است.

   با توجه به هزینه های بسیار بالای پستها و خطوط انتقال، توزیع و فوق توزیع، انتخاب محل مناسب و مسیر یابی صحیح خطوط می تواند باعث کاهش در سرمایه گذاری اولیه، زمان و هزینه های بعدی ناشی از تلفات و…شود.

 

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.