گزارش کارآموزی تابلو های برق در شرکت آریا رعد جهان


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 گزارش کارآموزی تابلو های برق در شرکت آریا رعد جهان دارای ۸۹ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد گزارش کارآموزی تابلو های برق در شرکت آریا رعد جهان  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی گزارش کارآموزی تابلو های برق در شرکت آریا رعد جهان،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن گزارش کارآموزی تابلو های برق در شرکت آریا رعد جهان :

مقدمه کارآموزی :

دانشجویان در هر مقطعی برای تطبیق آموخته های تئوری با فعالیت عملی در اواخر دوره تحصیل خود دوره ای را با عنوان کارآموزی در یکی از ادارات یا سازمانهای مرتبط با رشته خود سپری می کنند . این دوره برای رشته برقصنعتی  ، ۲۴۰ ساعت بوده و به صورت درسی ۲ واحدی ارائه می شود .

اینجانب برای گذراندن دوره کارآموزی ، شرکت آریارعدجهان را انتخاب نموده و شروع به فعالیت کردم .

آشنایی با مکان کارآموزی:

شرح وظایف شرکت فنی مهندسی برق آریا رعد جهان : شرکت فنی و مهندسی آریا رعد جهان دارای کادری مجرب و ماهر که ساختمان اداری ان در بازار رضا گرگان واقع در ۱۰۰ متری میدان شهرداری و جنب اداره برق می باشد که این شرکت یک کارگاه در کمربندی شهرک فردوسی جنب میدان نیز دارا می باشد .

فعالیت های شرکت آریا رعد جهان : از فعالیتهای مهم این شرکت می توان مشاوره ، طراحی و اجرای تابلوهای برق ( فشار قوی ، متوسط و ضعیف ) ، تأسیسات برق کارخانجات و چاههای عمیق کشاورزی ،پروژهای اصلاح ضریب قدرت کارخانجات مجتمع های مسکونی و اداری ، اتوماسیون صنعتی (PLCو ابزار دقیق) و … را نام برد .

فعالیت های انجام شده در مدت زمان کارآموزی : فعالیت هایی که در زمان کارآموزی انجام شده را می توان به اختصار به چند مورد آن اشاره کرد .

۱- مونتاژ تابلو های برق کارگاه چوب بری واقع در شهرک صنعتی هزار جریبی

۲- کابل کشی و نصب تأسیسات برقی کارگاه چوب بری

۳- مونتاژ تابلو برق شرکت سبدسازی واقع در قائمشهر

۴- کابل کشی و نصب تأسیسات برقی شرکت نیو بلوک واقع در گرگان

۵- عیب یابی تأسیسات برقی شرکت پخش البرز و …

مونتاژ تابلوهای برق کارگاه چوب بری :

کارگاه چوب بری دارای دو تابلوی کوچک وبزرگ(اصلی و فرعی)که اصلی از یک فرم به ابعاد ۸۰ cm در یک متر و فرعی از یک فرم به ابعاد۴۰×۶۰ cm ساخته شده بود در

تابلواصلی تجهیزاتی مانند : یک کلید اتوماتیک سه فاز ۳۲ آمپر و یک کلید اتوماتیک سه فاز ۲۵ آمپر ، ۶ مقره به رنگهای سیاه ، آبی و زرد وسه شمش به طول نیم متر و سه شمش به طول ۲۰ cm و در حدود ۱۰ فیوز تک فاز و داکت ها که هدایتگر مسیر سیم ها و در حدود ۳۰ عدد ترمینال صنعتی نیز می توان نام برد .

در تابلو فرعی (کوچکتر) تجهیزاتی مانند یک فیوز سه فاز و در حدود ۱۵ فیوز تک فاز و داکت و ترمینال را نیز اشاره کرد .برق شبکه از طریق یک کابل به طول ۲۰ متر به تابلو اصلی وارد کلید سه فاز ۳۲ آمپر اصلی شبکه می شود واز طریق ۳شمش نیم متری  به مقره ها متصل واز طریق شمش های ۲۰ cm به کلید اتوماتیک فرعی و کوچکتر ۲۵ آمپر وارد می شود شمش های نیم متری را در هر ۳ cm سوراخ و فیوز های سه فاز را به انها متصل می کردیم وتوسط داکتها سیم ها را به سمت ترمینال ها هدایت می کردیم .و ترمینال ها که در انتهای تابلوی اصلی بود را به سیم ها اتصال می دادیم و سر دیگر ترمینال را به کابل های داخل کارگاه متصل می کردیم و تابلو کوچکتر را توسط یک کابل۵/۲ × ۴ از تابلو اصلی به فیوز ۲۵ آمپر سه فاز متصل می کردیم . کابل کشی و نصب تأسیسات برقی کارگاه چوب بری : کارگاه چوب بری واقع در شهرک صنعتی هزارجریبی در ۲۰ کیلومتری شهرستان گرگان واقع شده است این کارگاه در یک محوطه در حدود ۱۲۰۰ متر مربع ساخته شده است که دارای یک ساختمان نگهبانی ویک ساختمان اداری و اتاق رختکن و سرویس های بهداشتی ویک کارگاه به ابعاد ۱۰ ×۳۰ متر و یک سالن رنگ به ابعاد ۵ × ۱۰ متر نیز وجود دارد تجهیزاتی که در داخل این کارگاه نصب شد نظیر : دوفن بزرگ صنعتی در داخل سالن

کارگاه ودو فن بزرگ صنعتی در داخل سالن رنگ ، نصب ۲۰پریز تک فاز ، ۶ پریز سه فاز صنعتی در داخل سالن کارگاه و ۴ پریز تک فاز در ۲ پریز صنعتی در داخل سالن رنگ نصب شد .نصب ساپورد ها وسینی کابل ها برای هدایت کابلها در داخل سالن ها در حدود ۵۰ عدد ساپورد و در حدود ۸۰ متر سینی کابل در داخل سالن ها نصب شده و در حدود ۱۲۰۰ متر کابل های ۵/۲ ×۲ ، ۵/۱ ×۳، ۵/۲ ×۴ و۴ ×۴ و ۱۵ عدد روشنایی صنعتی در داخل سالن مورداستفاده قرارگرفت در شروع کار ابتدا ساپورد ها در ارتفاع چهار متری از کف زده و به فاصله د و متری از یکدیگر زده شده وسینی کابل ها روی آنها سوارشده برای سالن رنگ از یک کابل ۴ × ۴ به طول ۴۰ متر مورد استفاده قرار گرفت و برای فن ها ازکابل ۵/۱ ×۳ به طول ۴۰متر که برای هر دوفن مورد استفاه قرار شد وبرای پریز های سه فاز هر دوپریز از یک کابل ۵/۲ × ۴ ساپورد می شد که در مجموع در حدود ۲۰۰ متر کابل مورد استفاده قرار گرفت وبرای هرسه پریزتک فاز یک کابل ۵/۲ × ۴ به طول در حدود ۳۰۰ متر مورداستفاده قرار گرفت و برای هر دو روشنایی یک کابل ۵/۲ × ۲ به طول ۳۰۰ متر کابل مصرف شد که در داخل سالن رنگ هم نیز مانند بالا به اندازه مورد نیاز کابل مصرف شد وبعد از کابل کشی و نصب تأسیسات برقی شرکت ساختمانی اداری و نگهبانی واتاق رختکن وسرویس های بهداشتی برق کشی شد ودر این ساختمانها نیز چراغها و فن و مهتابی و تلفن و … نیز نصب شد مدت زمانی که این پروژه طول کشید در حدود ۱۵ روز بود تعداد افرادی که در این پروزه مشغول بودند ۳ نفربود که یک نفر از کارکنان شرکت و ۲ نفر از کارآموزان شرکت انجام شد .

مونتاژ تابلو برق کارگاه سبد سازی واقع در قائمشهر:

این تابلو از فرمی به ابعاد ۲۰/۱ × ۱ متر بود ودارای تجهیزاتی نظیر یک کلید اتوماتیک سه فاز ۳۲ امپر و سه کلید اتوماتیک سه فاز ۲۵ آمپر و دارای سه شمش به ابعاد نیم متر  و در حدود ۹ شمش به طول ۲۰ cm و فیوزهای ۲۵ آمپر سه فاز وتک فاز و داکت ها و ترمینال ها نیز اشاره کرد .

برق شبکه  به کلید اصلی ( اتوماتیک ۳۲ آمپر سه فاز ) وارد می شوند و توسط شمش های نیم متری به صورت طبقاتی به مقره ها متصل می شود وکلید های ۲۵ آمپر سه فاز اتوماتیک نیز توسط شمش های ۲۰cm  به شمش های اصلی نصب می شود وفیوز های سه فازو تک فاز هم به همین ترتیب به شمش های اصلی نصب می شود وسیم ها در داخل داکت ها به سمت ترمینال ها هدایت وبه انها متصل می شوند .

 

مقدمه

رشته تابلوسازی رشته ای ترکیبی می باشد. تابلوی برق در حقیقت یک محفظه می باشد که تجهیزات الکتریکی را در بر می گیرد و البته تابلو ها می توانند در بر گیرنده تجهیزات پنیوماتیک نیز باشند مانند شیر های برقی ، کمپرسور و ….  به طور کلی لازم به ذکر است که جهت فراگیری فنون مربوط به تابلوهای برق نیاز به فراگیری چندین آیتم اصلی می باشد که در ذیل به اختصار عنوان می کنم : ۱-     اصول کلی و استانداردهای مربوط به تابلو های برق و محفظه های الکتریکی مانند درجه حفاظتی IP و درجه بندی جداسازی محفظه ها Segregation و مقابله با عوامل جوی و … ۲-     اصول تخصصی در مورد تابلو های برق ، مقادیر نامی مانند ولتاژ و جریان نامی و..

۳-   آشنایی با تجهیزات الکتریکی و عملکرد آنها و نحوه انتخاب صحیح آنها

۴-    آشنایی با تاسیسات الکتریکی وآُشنا با محاسبات مربوطه

۵-آشنایی با دروسی مانند رله و حفاظت سیستم ها–طرح پست الکتریکی و …

۶-    آشنایی با طراحی مدارات فرمان و کنترل و لاجیک

جهت فراگیری هر یک از فنون یاد شده لازم است به صورت جداگانه اقدام به فراگیری نمود. البته وقتی تنها در مورد تابلو های برق صحبت به میان می آید آیتم های یک و دو فوق الذکر بسیار پررنگ تر می باشند. البته در حرفه تابلو سازی علوم مهم دیگری نیز نقش دارد که از نام بردن کلیه آنها صرف نظر می کنم مانند علم ارگونومی و …..  به صورت کلی در مورد تابلو های برق اصول کلی و استاندارد و همچنین تعاریف کلی وجود دارد و بسیار حائز اهمیت است مثلا نوع تابلو از نظر ساختمان آنها به عنوان مثال تابلوهای ایستاده – دیواری – میزی – رک و … و هر یک از آنها ساختمان منحصر به فردی دارند و کاربرد آنها نیز متفاوت است. همین جا لازم است به این نکته اشاره کنم که تشریح کلیه مسائل مربوط به تابلو های برق در این وبلاگ غیر عملی است ولی با توجه به تقاضای بسیار دوستانم در پست های بعدی مطالبی را به اختصار بیان خواهم کرد و دوستان علاقه مند با توجه به راهنمایی های من می توانند در این زمینه تحقیق کنند واطلاعات لازم را بدست آورند و البته می توانند سوالات تخصصی خود را در کامنت ها عنوان کنند و من نیز در صورت امکان راهنمایی خواهم کرد. در این راستا قصد دارم نرم افزار ها و جزوات و لینک های مربوطه را نیز معرفی نمایم.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.