مقاله گریپ فروت و خواص آن


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله گریپ فروت و خواص آن دارای ۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله گریپ فروت و خواص آن  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله گریپ فروت و خواص آن،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله گریپ فروت و خواص آن :

گریپ فروت و خواص آن

گریپ فروت و خواص آن

ترجمه و تدوین: ا. امیر دیوانی

فواید

– سرشار از ویتامین ‹‹ ث›› و پتاسیم است.

– منبعی غنی از فولات، آهن، کلسیم و سایر مواد معدنی می باشد

– انواع سرخ و صورتی آن انباشته از کاروتن یعنی زمینه ساز ویتامین ‹‹ آ›› است.

– فیبر گیاهی اش فراوان ولی مقدار کالری اش جزئی است.

-دارای بیوفلاونوید و شماری دیگر از مواد گیاهی است که از انسان در مقابل بروز سرطان و بیماری های قلبی مراقبت می کنند.

مضرات

– امکان دارد در افراد حساس به مرکبات، واکنش حساسیت زا ایجاد کند. گریپ فروت، میوه ای توپر، خوش طعم و مغذی است.

نصف گریپ فروت، افزون بر ۵۰ درصد مقدار مجاز خوراکی توصیه شده (R DA) ویتامین ‹‹ث›› را در بردارد. هم چنین ۳۲۵ گرم پتاسیم، ۲۵ میکروگرم فولات، ۴۰ میلی گرم کلسیم و۱ میلی گرم آهن دارد. انواع سرخ و صورتی میوه ی یاد شده سرشار از بتاکاروتن است که بدن، آن را به ویتامین ‹‹آ›› تبدیل می سازد.

یک فنجان حاوی گریپ فروت شیرین نشده( بدون شکر) به مقدار ۹۵ میلی گرم ویتامین ‹‹ ث›› و بیش از ۱۵۰ درصد مقدار مجاز خوراکی توصیه شده (R DA) دارد، هم چنین بسیاری از سایر مواد مغذی در چنین میوه ی تازه ای جای گرفته است.

درگذشته، بسیاری از مردم، ازخوردن گریپ فروت بدون شکر، به خاطره عصاره ی تلخ و ترش آن، خودداری می کرده اند، ولی به طور معمول با آمیختن آب گریپ فروت سرخ یا صورتی با سفید، مزه ی شیرین حاصل می شود.

اگر آب پرتقال یا گریپ فروت را با هم در آمیزیم، نوشابه ای نیروبخشی پدید می آید که نیاز به شیرین کردن ندارد.

به موجب برنامه های پرهیز( رژیم) غذایی که طی سال ها از سوی سازمان نظارت برمواد غذایی و دارویی آمریکا(F DA) تنظیم یافته، معلوم شده است که گریپ فروت از قدرت بی نظیری برای سوزاندن و از بین بردن چربی ها برخوردار است.

البته این ادعا، صحت ندارد چرا که هیچ ماده ی خوراکی توانایی چنین خاصیتی را ندارد. افرادی که رژیم گریپ فروت پیروی می کنند، دچار کاهش وزن می شوند؛ اما این بدان جهت است که آن ها مواد غذایی دیگر را کم تر می خورند و این عمل به کاستی های غذایی می انجامد. حتی اگر این گونه باشد، گریپ فروت، میوه ی مفیدی برای متعادل ساختن وزن بدن شمرده می شود؛ ومقدار زیاد فیبر گیاهی اش، گرسنگی را فرو می نشاند.

چنان چه می خواهید از وزن تان بکاهید، روزانه پیش ازهرخوراکی، آن را بخورید تا جلوی پرخوری تان را بگیرد، در ضمن میان وعده ی ایده آلی به شمار می رود.

جالب این که گریپ فروت سرشار از پکتین (الیاف گیاهی حل شدنی )‌ است که به کاهش کلسترول خون کمک می کند. وانگهی، پژوهش های اخیرحاکی از آن است که میوه ی مورد بحث دارای مواد دیگری است که از بروز بیماری های پیش گیری می کند .

به عنوان مثال، گریپ فروت های سرخ وصورتی، سرشار از لیکوپن هستند واین ماده، یک ماده ی ضد اکسید کننده است که به نظر می آید خطر بزرگ شدن پروستات را تقلیل می دهد. پژوهندگان هنوز ساز و کار ( مکانیسم ) عمل کرد لیکوپن را نشان نداده اند ، لیکن بررسی ۶ ساله ی دانشگاه هاروارد که توسط ۴۸۰۰۰ پزشک و سایر کارشناسان بهداشت صورت گرفت ، حکایت از آن داشته است که مصرف هفته ای ۱۰ وعده مواد غذایی سرشار از لیکوپن ، سبب کاهش ۵۰ درصد سرطان پروستات می شود .

از دیگر مواد گیاهی موجود در گریپ فروت ، می توان از اسیدفنولیک نام برد که مانع تشکیل نیتروزامین ، مواد سرطان زا ، بالیموندیدترپن و مونوترپن می شود. مواد مذکور موجب تولید آنزیم هایی می شوند که در جلوگیری از پیدایش سرطان اثر دارند و نیز بیوفلاونویید که از عمل کرد هورمون هایی که باعث رشد غده ( تومور ) می شود ، جلوگیری می کند .

گروهی از مبتلایان به آماس مفصل رماتیسمی ، سرخریش ( لوپوس ) و شماری دیگر از مبتلایان به اختلالات التهابی دریافته اند که گویی مصرف هر روزه ی گریپ فروت نشانه های مرضی شان را تقلیل می دهد . تصور می رود که این ویژگی از مواد شیمیایی گیاهی که مانع ایجاد پروستاگلاندین یعنی ماده ی آماس زا می گردد ، ناشی می شود .

افرادی که به مرکبات حساسیت دارند ، احتمالا در برابر گریپ فروت نیز از خود حساسیت نشان می دهند . این حالت ممکن است به خاطر خود میوه یا روغن موجود در پوست آن باشد .

دانستنی های افزون تر درباره ی گریپ فروت صورتی

ترشی نشاط آور ، پرآبی و کالری جزیی گریپ فروت توأم با ویژگی های مذکور موجب آن گشته است که گریپ فروت صورتی ، به صبحانه ای مورد علاقه و یکی از مواد خاص سالاد در آید .

امکان دارد گریپ فروت از پیوند پرتقال و دارابی عمل آمده باشد . دارابی از مرکبات بسیار ترش ، پردانه و پوست کلفت به حساب می آید . اما پرورش دهنده های گریپ فروت ، طعم و بافت آن را بهبود بخشیده اند . به طور تقریبی از یک صد سال پیش ، رشد انواع بی هسته ی این میوه آغاز شده و نتیجه این عمل منجر به تولید میوه ای آمیخته از تندی و شیرینی گردیده است . امروزه ۸۰ درصد محصولات محلی ، و نیمی از تولیدات جهانی میوه ی مورد بحث از ایالت فلوریدا حمل می شود .

از آن جایی که گریپ فروت تنها زمانی چیده می شود که به طور کامل رسیده باشد ، بنابراین نباید نگران باشید که کال آن به دست تان برسد . تحت برخی از شرایط رشد و نمو ، پوست صورتی یا زرد میوه ، بعد از رسیدن احتمالا سبز می شود ، اما به هیچ وجه از شیرینی اش کاسته نمی شود .

شیوه ی انتخاب گریپ فروت صورتی

سعی کنید گریپ فروت های گرد ، صاف و سنگین را بردارید ( چون آبدارند ) . گریپ فروت هایی که پوست شان زبر بوده ، یا پفی و نرم ، و یا یک طرف شان نوک تیزست، نامرغوب هستند . گریپ فروت های براق که دو طرف شان اندکی صاف باشد ، مرغوب ترند. رنگ حنایی یا سایر کاستی های پوستی گریپ فروت بی اهمیت است و در کیفیت میوه تأثیر ندارد .

امکان دارد در دمای اتاق بتوانید بوی خوش ، دل نواز و ملایم میوه ی مورد نظر را تشخیص دهید ، لیکن چنان چه میوه سرد باشد ، رایحه ی مزبور به مشام نمی رسد .

روش نگه داری گریپ فروت

گریپ فروت را می توان تا یک هفته در دمای اتاق نگه داشت و در صورتی که به جای سرد کردن ، آن را گرم کنید ، پر آب تر می شود . چنان چه بخواهید میوه را به مدت زیادتری نگه داری کنید ، آن را باید در جامیوه ای بگذارید و در این صورت بین شش تا هشت هفته سالم می ماند . قبل از آب گرفتن یا خوردن ، گریپ فروت را در دمای اتاق قرار دهید .

آماده سازی برای مصرف

گریپ فروت را اول بشویید ، بعد ببرید . اگر گریپ فروت را با پوست تعارف می کنید ، آن را از پهنا نصف کنید . قاشق مخصوص گریپ فروت را که سرش دندانه دندانه باشد ، به کار گیرید تا تکه های میوه را در آورد به علاوه برای آماده ساختن میوه از کارد تیز پوست کنی یا کارد قوس دار مخصوص گریپ فروت استفاده کنید ، به این ترتیب که آن را بین هر قسمت گوشت میوه و غشا ‹‹ دیواره ها ››‌ فرو برید وانگهی می توانید گریپ فروت را مثل پرتقال پوست بگیرید ، برای این منظور از دستان خود استفاده کرده یا پوست میوه را با کارد تیزی در آورید ، سپس تکه ای از پوست را از بالای میوه ببرید ، آن گاه تکه ها را رو به پایین و دور میوه پوست بگیرید یا پوست را مثل پوست سیب به صورت مارپیچ در آورید . پس از آن قاچ ها را با دستانتان جدا کنید و در صورت لزوم غشاها را از هر قسمت بیرون آورید .

گریپ فروت سفید

این نوع میوه به خاطر رنگ گوشت ، نه پوستش که زرد رنگ است ‹‹‌ سفید ›› نام دارد ( سایر اقسام گریپ فروت ها هم به سبب رنگ گوشت خود ، ‹‹‌ قرمز ››‌ ، ‹‹ صورتی ›› یا ‹‹‌ یاقوتی ››‌ نامیده می شوند ) . انواع گریپ فروت های سفید که تخم دارند ، بیش تر برای تهیه عصاره استفاده می شوند . تمام دانستی های مربوط به گریپ فروت صورتی از قبیل ‹‹ ویژگی ها ›› ، ‹‹ شیوه ی انتخاب ›› ، ‹‹ روش نگه داری ›› و ‹‹ آماده سازی برای مصرف ›› در مورد گریپ فروت سفید نیز صادق است .

سایر خواص غذایی و درمانی گریپ فروت

۱ میوه ی گریپ فروت ، اشتها را تقویت می کند .

۲ گریپ فروت ، عمل هضم را آسان می کند و جریان عصیر معدی و ترشح کیسه ی صفرا را سرعت می بخشد .

۳ گریپ فروت دارای ویتامین های ‹‹ ث ›› و ‹‹ پ ›› است . این دو ویتامین در حفظ سلامت قلب و عروق بدن مؤثرند .

۴ گریپ فروت به تولید قند و مواد حیاتی دستگاه بدن کمک می کند .

۵ گل های گریپ فروت ، خاصیت ضد تشنج و لرز را دارد و دم کرده ی آن را موقع تشنج زکام و تب می نوشند .

۶ اگر گریپ فروت را صبح ناشتا بخورند ، خواص ادرارآور آن زیاد می شود و سموم را از بدن خارج می کند .

۷ گریپ فروت ، خون را تصفیه می کند و کلیه و کبد را پاک می سازد .

۸ گریپ فروت ، ضد خون ریزی بواسیر است .

۹ گریپ فروت ، میوه ای خنک است و عطش را رفع می کند .

۱۰ گریپ فروت ، اختلالات مفصلی را درمان می کند .

۱۱ گریپ فروت ، برای کسانی که موهای سرشان می شکند ، تجویز می شود .

۱۲ گریپ فروت ، برای کسانی که عفونت های ریوی و تب خیز دارند مفید است .

۱۳ گریپ فروت ، علاوه بر مواد معدنی ( آهن و کلسیم ) دارای ویتامین های ‹‹ آ››، ‹‹ ب ۱›› ، ‹‹ ب ۲›› ، ‹‹ ث ›› و ‹‹ پ پ ›› است .

منبع : دنیای تغذیه شماره دهم

 

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.