تحقیق زعفران ۶۰ ص doc


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل فشرده
2120
1 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : این پروژه فقط به صورت فایل (با پسوند) zip ارائه میگردد
تعداد صفحات فایل : ۹۰

فرمت فایل : ورد

قسمتی از محتوی فایل

تعداد صفحات : ۹۰ صفحه

پیشگفتار مولف زعفران یکی از ارزشمند ترین گیاهان طبیعت است که کاشت آن از زمانهای گذشته تا به حال در قسمت هایی از کشورمان بخصوص نواحی جنوبی خراسان تداوم یافته است .
از میان گیاهان زراعی ایران مناسبترین گیاه جهت کشت انتانسیو (کشت متراکم) در نقاط دورافتاده و فقیر کشور است .
اغلب مناطق زعفرانکاری در فقر شدید و ادواری آب کشاورزی و باران بسر می برند دارای آب و هوای نسبتاً گرم و خشک می باشند از طرفی این مناطق در فاصله بعیدی از پایتخت قرار دارند و فاقد استعداد های صنعتی و تولیدی می باشند .
در ضمن اغلب کشاورزان این محصول معمولاً به دلیل عدم اطلاع از تکنولوژی های نوین کشاورزی و فنون جدید زراعت سود زیادی از کشت این گیاه بدست نیاورده و در فقر بسر می برند و از طرفی به دلیل شرایط آب و هوایی نامساعد امکان کشت محصولاتی را که از بازدهی مادی مناسب تری برخوردار باشند را نداشته و در واقع به اجبار دست به کشت این محصول می زنند .
ویژگی های خاص این محصول شامل نیاز کم به آب ، ماندگاری محصول در مدت طولانی ، حجم و وزن کم ، عدم نیاز به ماشین آلات سنگین و پرهزینه زراعی ، بهره برداری ۷-۴ ساله در یک نوبت کاشت و توان جذب نیروی کار زیاد از یک طرف و از طرفی دیگر مصارف در حال گسترش غذایی دارویی و صنعتی باعث افزایش روز به روز قیمت این محصول و توسعه کشت آن گردیده است .
با اینکه سطح زیر کشت این محصول در سال ۸۰ به ۴۱۳۲۵ هکتار رسید اما میزان تولید ۱۳۰ تن گزارش داده شده که نسبت به سال ۷۷-۷۸ ۳۰% کاهش تولید پدید آمد .
عده ای از کارشناسان داخلی دلیل این افت تولیدی را خشکسالی بیان کردند اما به راستی می توان دلیل افت تولیدی۳۹ تنی گیاه با ارزش زعفران با ازای ۴۶۰۱ هکتار افزایش سطح زیر کشت فقط خشکسالی دانست ؟
در این بررسی بوضوح تاثیرات عدم هماهنگی با علوم روز کشاورزی نمایان می شود .
با علم به اینکه هر تن زعفران ۰۰۰،۵۰۰ دلار ارزش ارزی دارد ،‌39 تن زعفران رقم تعیین کننده ای در اقتصاد کشور است .
اما در سال ۸۰ شاهد ۵/۲۸% وزنی و ۵/۸% ارزشی افزایش صادرات بودیم که این امری امیدوار کننده است .
براساس تحقیقات انجام شده ایران ظرفیت تولید حد اقل ۱۵۰ تا ۱۶۰ تن زعفران را دارا می باشد که فقط ۵ یا ۶ کشور دنیا توانمندی تولید زعفران را از نظر طبیعی دارند .
از ۱۳۰ تن زعفران تولید شده ۲۰ تن در کشور مصرف شده و ۱۱۰ تن آن صادر گردیده است که در واقع ۸۰% زعفران تولیدی جهان توسط ایران تولید شده است اما به رغم سهم ایران در تولید و صادرات زعفران ، کشور ما نقشی در تجارت بین المللی آن نداشته و ندارد و حاکمیت این بازار غیر نفتی پرارزش فعلاً در دست اسپانیا است که این کشور زعفران ایران را به ارزان ترین قیمت ممکن به صورت باز (فله ) خریداری کرده و آن را در بسته بندی های مجلل به نام زعفران اسپانیا روانه بازارهای جهانی کرده است .
اسپانیا با اینکه بازار زعفران جهان را در دست دارد اما از نظر تولید زعفران در واقع تولید ناچیزی در مقابل تولید زعفران در ایران دارد .
منطقه اصلی تولید زعفران در اسپانیا منطقه لامانچا می باشد که از نظر وسعت شاید حتی قابل مقایسه با خراسان نباشد .
برخی کشور ها نیز با به کارگیری علوم و تکنولوژی روز در حال ربودن گوی سبقت در عرص

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.