تحقیق بررسی اصلاح عوامل خطرساز بیماریهای قلبی عروقی کرونر و استروک و بهبود آگاهی مردم


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 تحقیق بررسی اصلاح عوامل خطرساز بیماریهای قلبی عروقی کرونر و استروک و بهبود آگاهی مردم دارای ۴۵ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق بررسی اصلاح عوامل خطرساز بیماریهای قلبی عروقی کرونر و استروک و بهبود آگاهی مردم  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز تحقیق بررسی اصلاح عوامل خطرساز بیماریهای قلبی عروقی کرونر و استروک و بهبود آگاهی مردم۲ ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق بررسی اصلاح عوامل خطرساز بیماریهای قلبی عروقی کرونر و استروک و بهبود آگاهی مردم،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق بررسی اصلاح عوامل خطرساز بیماریهای قلبی عروقی کرونر و استروک و بهبود آگاهی مردم :

تحقیق بررسی اصلاح عوامل خطرساز بیماریهای قلبی عروقی کرونر و استروک و بهبود آگاهی مردم در ۴۰ صفحه ورد قابل ویرایش

برنامه قلب سالم اصفهان :

برنامه مداخلاتی جامعه نگر برای پیشگیری و کنترل بیماریهای قلبی – عروقی طراحی ، روش اجرا و تجربیات نخست

نوشین محمدی فر (مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان ، مرکز پزشکی امین ، خیابان ابن سینا ، اصفهان ، صندوق پستی ۱۱۸۴-۸۱۴۶۵) نضال صراف زادگان ، غلامحسین صدری ، حسین ملک افضلی ، شهناز شاهرخی ، حمید رضا طلوعی ، مسعود پور مقدس ، معصومه صادقی ، مرتضی رفیعی ، علی اکبر توسلی ، رویا کلیشادی ، کتایون ربیعی ، منصور شهپریان ، نصرالله بشر دوست ، صدیقه عسگری ، غلامعلی نادری ، حسن علیخاصی ، طاهره چنگیز ، علیرضا یوسفی ، فیروزه سجادی ، حسین ثمریان .

چکیده مقاله :

این مطالعه یک برنامه مداخلاتی جامعه نگر با هدف اصلاح عوامل خطرساز بیماریهای قلبی عروقی کرونر و استروک و بهبود آگاهی ، نگرش و عملکرد مردم و کارکنان بهداشتی در رابطه با این عوامل و همچنین راههای پیشگیری از آنها میباشد . این مطالعه مداخله ای مشتمل بر سه مرحله است . مرحله اول شامل بررسی های مختلف در گروه بالغین ، اطفال ، کارکنان بهداشتی ، بیماران قلبی و استروک که بصورت مقطعی انجام شد و در آن وضعیت موجود در شهرستان های اصفهان و نجف آباد (شهرستان های مورد مداخله) و اراک (شهرستان شاهد) در رابطه با KAP مردم (بالغین و کودکان) کارکنان بهداشتی و بیماران ، میزان شیوع عوامل خطرساز ، شیوع بیماریهای عروق کرونر و استروک و مورتالیته و موربیدیته ناشی از این بیماریها تعیین گردید. کل نمونه‌ های مورد مطالعه ۲۰۸۰۰ نفر شامل ۱۲۶۰۰ نفر فرد سالم بالای ۱۹ سال ، ۲۰۰۰ کودک ۶ تا ۱۸ سال ۲۰۰۰ نفر والدین آنها و ۵۰۰ نفر مسوولین و معلمین مدارس ، ۱۷۰۰ نفر کارکنان بهداشتی و ۲۰۰۰ بیمار قلبی و عروقی بود . برای جمع آوری اطلاعات در زمینه KAP از این افراد ، پرسشنامه هایی که اعتبار و روایی آن تایید شده بود استفاده شد . شیوع عوامل خطر ساز نظیر چربی های سرم ، دیابت ، پرفشاری خون ، و چاقی با معاینات بالینی و پاراکلنیکی ، شیوع بیماریهای قلبی با استفاده از پرسشنامه ROSE و کد مینه سوتا استاندارد شده ، شیوع استروک با استفاده از پرسشنامه ، بروز بیماریهای قلبی و استروک از طریق پرسشنامه و موارد ثبت بیماریهای قلبی و استروک با روش اجرا شده در مطالعه مونیکا تعیین گردید. کلیه اطلاعات پرسشنامه ها توسط افراد آموزش دیده بازبینی و پس از تایید وارد کامپیوتر گردید. از آنجا که هدف برنامه ، پیشگیری از بیماریهای قلبی و استروک می باشد ، مداخلات از سال ۱۳۸۰ (سال دوم برنامه) در قالب ۸ پروژه ، (زنان ، کودکان ، جوانان ، افراد در محل کار ، کارکنان بهداشتی ، بیماران و پروژه تغذیه و ورزش) در کل جامعه آغاز گردید . این مداخلات بر اساس نتایج پرسشنامه هایی بررسیهای انجام شده در مرحله اول در حال انجام می باشد . پس از ۳-۴ سال مداخلات ، در سال آخر برنامه (سال پنجم تا ششم) کلیه بررسی های انجام شده در مرحله اول در سال ۱۳۸۴ در یک جمعیت تصادفی دیگر در شهرستانهای مورد مداخله و شاهد تکرار می گردد. البته در تمام مدت بررسی کلیه افراد بالای ۳۵ سال مورد مطالعه قرار خواهد گرفت. همچنین برای بررسی نحوه تاثیر مداخلات ، هر سال یک مطالعه بر روی نمونه کوچک تصادفی انجام می شود .

واژه های کلیدی : مقاله روش شناسی ، مداخلات جمعیتی ، بیماریهای قلبی و عروقی ، اصفهان ، پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر ، شیوع .

بررسی فراوانی نسبی علائم مثبت و منفی در بیماران اسکیزوفرنیای مزمن اصفهان

دکتر غلامحسین احمد زاده (گروه روانپزشکی ، دانشکده پزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی استان اصفهان ، اصفهان) دکتر تقی کریم زاده

چکیده مقاله

مقدمه ‍: تقسیم بندی بیماران به دو گروه علائم مثبت و منفی تاثیر چشمگیری بر پژوهشهای روانپزشکی گذاشته است. با توجه به نقش عوامل فرهنگی و اجتماعی بر روی علائم بیماری مطالعه حاضر جهت بررسی این علائم در بیماران اسکیزوفرن مزمن ایرانی انجام شده است.

روشها : جمعیت آماری مورد مطالعه ۲۰۰ بیمار مبتلا به اسکیزوفرنی مزمن که به صورت تصادفی ساده از بین بیماران سرپایی و بستری در مراکز روانپزشکی شهر اصفهان انتخاب شدند.

نتایج : بر اساس مشاهدات ۵۴ درصد بیماران در زیر گروه علائم مثبت و ۴۶ درصد جزو گروه منفی بودند . شایعترین علائم شامل غیر اجتماعی بودن ، لذت نبردن از زندگی ، بی ارادگی و بی تفاوتی ، هذیان و توهم بود.

بحث : نتایج مطالعه حاضر به میزان فراوانی با سایر مطالعات انجام شده در دنیا همخوانی دارد ، ولی بیماران مورد مطالعه علائمی مانند پرخاشگری ، فقر کلام و هذیان های گزند و آسیب و حسادات را بیشتر و کندی عاطفی و توهم را کمتر از مطالعات مشابه نشان دادند .

واژه های کلیدی : اسکیزوفرنیا , علائم مثبت و منفی ، روانپزشکی فرهنگی ، اصفهان .

غلظت سرب در موی سر کارگران معدن سرب نخلک و مقایسه آن با ساکنان روستای محمدیه نائین در اسفندماه ۱۳۷۹

دکتر نسترن ایزدی مود (گروه بیهوشی و مسمومین ، دانشکده پزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و خدمات بهداشتی درمانی استان اصفهان ، اصفهان.

E-mail : lzadi@med.mui.ac.ir

دکتر کامران منتظری ، دکتر نازیلا شاه منصوری

چکیده مقاله

مقدمه . مسمومیت با سرب یکی از مشکلات اصلی در آلودگی محیط زیست است. تماس با سرب از طریق هوا ، آب ، خاک و غذا می باشد. در بالغین بیشترین منبع آلوده کننده ، محیط کار است. اندازه گیری سرب مو به عنوان روشی غیر تهاجمی و نسبتا ارزان توسط بسیاری از محققین برای بررسی وضعیت سرب بافت های بدن انجام می شود. از معادن مهم سرب ایران ، معدن سرب نخلک می باشد. در این مطالعه غلظت سرب موی سر کارگران معدن سرب نخلک با ساکنان روستای محمدیه نائین (شاهد) مقایسه شده است.

روشها. نوع مطالعه مشاهده‌ای مقطعی می باشد. تعداد نمونه های مورد ۲۵ و تعداد نمون های شاهد ۲۶ نفر است که هر دو به روش تصادفی انتخاب شدند. نمونه های موی سر پس از جمع آوری با دترژنت و سپس آب مقطر شستشو داده شد و به روش هضم مرطوب به صورت محلول در آمد . غلظت سرب هر نمونه توسط دستگاه جذب اتمی اندازه گیری و در دو گروه مقایسه شد.

نتایج . میانگین غلظت سرب در گروه مورد ug/g 27.72 +- 43.52 و در گروه شاهد ug/g 43.3 +- 38.17 بود (۰.۰۰۱ p<) . بین سابقه کار و غلظت سرب مو در کارگران معدن سرب نخلک رابطه وجود داشت (۰.۸ = s 0.001 p<) . با کنترل سابقه کار ، بین سن و غلظت سرب مو رابطه وجود نداشت (۰.۰۵ p>) .

بحث. میانگین غلظت سرب مو در کارگران معدن سرب نخلک بیشتر از ساکنان روستای محمدیه نائین است. کارگران معدن سرب علاوه بر دریافت سرب از طریق آلوده کننده های عمومی ، در محیط کار نیز در تماس مداوم با سرب می باشند. با افزایش سابقه کار، مدت زمانی که کارگران در محیط مسموم قرار می گیرند بیشتر شده و انتظار می رود که با افزایش سابقه کار در معدن ،‌غلظت سرب مو نیز افزایش داشته باشد.

واژه های کلیدی . معدن سرب ، بهداشت حرفه ای ، مسمومیت با سرب ، غلظت سرب مو، بهداشت محیط .

فراوانی و شدت الگوهای وسواس فکری و عملی در دانشجویان پزشکی و مهندسی

دکتر حبیب اله تابان (گروه روانپزشکی ، دانشکده پزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی استان اصفهان ، اصفهان)

دکتر محمد خیاط بهبهانی ، دکتر محسن سلطانی گرد فرامرزی

چکیده مقاله

مقدمه . هدف از این مطالعه بررسی و تعیین فراوانی و شدت الگوهای وسواسی در جامعه دانشجویی می باشد. آگاهی از پراکندگی این الگوها در بیماریابی و پیگیری موارد مفید خواهد بود.

روشها . در یک مطالعه مقطعی روی ۳۲۰ نفر از دانشجویان پزشکی (۱۶۰ نفر) و مهندسی (۱۶۰ نفر) اصفهان (دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و دانشگاه اصفهان) با استفاده از آزمون مذلی الگوهای رفتار وسواسی و شدت آنها مورد ارزیابی قرار گرفت.

نتایج. در دانشجویان پزشکی ، ۵۳.۷ درصد از پسران و ۳۰ درصد دختران به درجاتی از وسواس بررسی (Checking) مبتلا بودند (۰.۰۵ p<) . در دانشجویان مهندسی این نوع وسواس به ترتیب در ۵۳ و ۳۵ درصد پسران و دختران دیده شد. رفتار وسواسی شستشو در پسران گروه پزشکی ۳۵.۲ درصد و در دختران ۵۳.۷ درصد بود. وسواس کندی به درجات مختلف در گروه پزشکی (۱۹.۳ درصد) و گروه مهندسی (۲۱.۲ درصد) ملاحظه شد. فراوانی وسواس شک کردن در دانشجویان پزشکی ۳۷.۵ درصد و در دانشجویان مهندسی ۴۵ درصد بود.

بحث. الگوی فراوانی وسواس در بین دانشجویان مورد بررسی با الگوی ارایه شده در جوامع شرقی در منابع همخوانی دارد.

واژه های کلیدی . الگوی وسواس ، دانشجو ، اصفهان ، فراوانی .

اثرات تسکینی سولفات منیزیوم بر درد بعد از عمل کوله سیستکتومی :

مطالعه کارآزمایی بالینی دوسوکور

دکتر خسرو نقیبی (گروه بیهوشی و مراقبتهای ویژه ، دانشکده پزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی استان اصفهان ، اصفهان)

دکتر مهرداد نوروزی ، دکتر سید عباس طباطبایی ، دکتر محمدعلی صالحی ، دکتر زهره ظاهرنیا

چکیده مقاله

مقدمه. درد بعد از عمل جراحی می تواند باعث بروز عوارض متعدد گردد. بسیاری از این عوارض را می توان با روش های ضد درد حذف کرده و یا کاهش داد. مهار کننده های گیرنده –N متیل –D- آسپارتات (N.M.D.A) مانند سولفات منیزیم می توانند در پیشگیری از درد موثر باشند. در این مطالعه اثرات این دارو در ایجاد بی دردی و در نتیجه کاهش نیاز به ضد دردهای مخدری مورد بررسی قرار گرفت.

روشها . در مطالعه کارآزمایی بالینی دو سوکور ، دو گروه ۳۰ نفره از بیماران ۳۰ تا ۶۵ سال با معیار ASA کلاس ۱ و ۲ نامزد عمل جراحی کوله سیستکتومی ، به ترتیب دارونما (سالین نرمال) و سولفات منیزیوم را بصورت انفوزیون وریدی با دوز mg/kg 8 تا ۲۰ ساعت بعد از عمل دریافت نمودند. القا و نگهداری بیهوشی بصورت مشابه در هر دو گروه انجام شد. بعد از عمل جراحی از نظر نیاز به ضد درد مخدر و میزان درد تا ۲۴ ساعت مقایسه شدند.

نتایج. نیاز به داروی ضد درد مخدر و همچنین میزان درد بعد از عمل در ۲۴ ساعت اولیه بعد از عمل در گروهی که سولفات منیزیوم دریافت کرده بودند کمتر از گروه شاهد بود (۰.۰۵ p<) .

بحث . در مطالعات قبلی تاثیر سولفات منیزیم خوراکی بر بهبود درد سندرم اختلال قبل از قاعدگی و همچنین کاهش درد بعد از عمل های هیسترکتومی و آرتروسکوپی نشان داده شده است در این پژوهش مشخص گردید که مصرف سولفات منیزیوم باعث کاهش درد بعد از عمل جراحی کوله سیستکتومی و میزان مصرف ضد دردهای مخدر بعد از عمل می شود.

واژه های کلیدی : سولفات منیزیم ، کوله سیسکتومی ، درد بعد از عمل ، ضد دردهای مخدری ، کارآزمایی بالینی .

تاثیر انحراف توجه بر شدت درد پانسمان سوختگی کودکان بیمارستان سوانح سوختگی اصفهان

محبوبه نم نباتی (دانشکده پرستاری و مامایی ، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان اصفهان ، اصفهان)

چکیده مقاله

مقدمه. صدمات سوختگی و اجرای اقدامات درمانی باعث ایجاد شدیدترین و طولانی ترین دردها در بیماران می شود. تعویض پانسمان سوختگی ، یکی از اعمال دردناکی است که روزانه بر کودکان سوخته انجام می شود. برای کاهش درد می توان از روش های مختلف دارویی و غیر دارویی بهره گرفت. در این مطالعه اثر انحراف توجه بر شدت درد پانسمان سوختگی در کودکان بررسی شده است.

روشها . در یک پژوهش نیمه تجربی (قبل و بعد از آزمون) تعداد ۶۸ کودک بصورت نمونه گیری آسان در طی مدت ۶ ماه در دو گروه سنی ۶-۱ ساله و ۱۲-۷ ساله مطالعه شدند. اطلاعات از طریق مشاهده مصاحبه ، پرونده و تکمیل فرم های استاندارد شده درد چیوپس (Cheops) و وانگ بیکر (wong Backer) جمع آوری گردید. نتایج قبل از انحراف توجه و پس از آن با هم مقایسه شد.

نتایج. میانگین شدت درد پانسمان سوختگی کودکان ۶-۱ ساله به روش معمول ۱۱.۵ و بعد از ایجاد انحراف توجه به ۹.۲۵ رسید (۰.۰۰۱ P<) . میانگین شدت درد پانسمان سوختگی کودکان ۱۲-۷ ساله به روش معمول ۳.۶۴ و با ایجاد انحراف توجه به ۳.۵ محاسبه شد (۰.۰۵ p>).

بحث. استفاده از روش انحراف توجه به کاهش درد در تعویض پانسمان سوختگی کودکان کمک می کند. استفاده از این روش در کنار سایر روشهای دارویی در انجام اقدامات درد آور توصیه می گردد.

واژه های کلیدی : انحراف توجه ، درد ، سوختگی ، کودک.

مقدار اشعه ماورای بنفش تابشی از لامپ های فلورسنت تولید داخل کشور

حسن اسدی (گروه فیزیک پزشکی ، دانشکده پزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان اصفهان ، اصفهان ) .

دکتر محمدباقر توکلی

چکیده مقاله

مقدمه. لامپ های مهتابی (فلورسنت) ، از نوع لامپ های جیوه ای فشار پائین هستند. این لامپ ها یکی از منابع مصنوعی تابش اشعه ماورای بنفش(UV) می باشند. به علت استفاده گسترده اینگونه لامپ ها بعنوان منبع روشنایی منزل ، بررسی اندازه UV تابشی آنها حایز اهمیت است.

روشها. مقدار UV تابشی لامپ های فلورسنت تولیدی سه شرکت داخلی در وضعیت های مختلف اندازه گیری شد. تعداد لامپ های مورد بررسی از هر شرکت ۴۲ عدد (برای دستیابی به ضریب اطمینان ۹۵ درصد) انتخاب گردید. وسیله اندازه گیری مقدار UV دستگاه اسپکتروفتومتر فیبر نوری ساخت شرکت Ocean Optic بود. اندازه گیری ها در نقاط مختلف به موازات لامپ و در امتداد عمود بر لامپ و همچنین پس از مدت زمان مشخص کارکرد لامپ صورت پذیرفت.

نتایج. میانگین شار انرژی گستره UV لامپ های شرکت B کمترین (uW:cm2 1.32) و شرکت A بیشترین Uw:cm2 2.48 ) مقدار را در فاصله ده سانتیمتری از لامپ داشتند. نمودارهای درصد نسبی انرژی گسترده UV به انرژی کل لامپ های سه شرکت در امتداد محور لامپ یکنواخت بودند.

بحث. خطر نسبی ابتلا به سرطان های غیر ملانومایی (نسبت به میزان ابتلا در اثر تابش خورشیدی) برای افراد ۳۵ ساله هنگام پرتوگیری از لامپ های شرکت های C , B , A (به مدت ۲۰۰۰ ساعت در سال) بترتیب برابر با ۱۳.۲ و ۸.۴ و ۸.۷ درصد بدست آمد . با گذشت زمان استفاده از لامپ (۱۰۰۰ ساعت) درصد نسبی شار انرژی گسترده UV به انرژی کل تمامی لامپ ها تقریبا ثابت باقی ماند.

واژه های کلیدی : لامپ های فلورسنت ، اشعه ماوراء بنفش ، شدت موثر .

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.