مقاله مقایسه خسارات اقتصادی خشکسالی کشاورزی سال های (۱۳۷۸ تا ۱۳۸۲) شهرستان نایین با سایر شهرستان های استان اصفهان


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۹۷,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله مقایسه خسارات اقتصادی خشکسالی کشاورزی سال های (۱۳۷۸ تا ۱۳۸۲) شهرستان نایین با سایر شهرستان های استان اصفهان دارای ۲۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله مقایسه خسارات اقتصادی خشکسالی کشاورزی سال های (۱۳۷۸ تا ۱۳۸۲) شهرستان نایین با سایر شهرستان های استان اصفهان  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مقایسه خسارات اقتصادی خشکسالی کشاورزی سال های (۱۳۷۸ تا ۱۳۸۲) شهرستان نایین با سایر شهرستان های استان اصفهان،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله مقایسه خسارات اقتصادی خشکسالی کشاورزی سال های (۱۳۷۸ تا ۱۳۸۲) شهرستان نایین با سایر شهرستان های استان اصفهان :

مقاله مقایسه خسارات اقتصادی خشکسالی کشاورزی سال های (۱۳۷۸ تا ۱۳۸۲) شهرستان نایین با سایر شهرستان های استان اصفهان که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در پاییز ۱۳۸۹ در جغرافیا و برنامه ریزی محیطی (مجله پژوهشی علوم انسانی دانشگاه اصفهان) از صفحه ۲۱ تا ۴۴ منتشر شده است.
نام: مقایسه خسارات اقتصادی خشکسالی کشاورزی سال های (۱۳۷۸ تا ۱۳۸۲) شهرستان نایین با سایر شهرستان های استان اصفهان
این مقاله دارای ۲۴ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله نایین
مقاله کشاورزی
مقاله خشکسالی
مقاله ARC-GIS
مقاله خسارت اقتصادی

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
استان اصفهان از نظر موقعیت جغرافیایی در مرکز ایران و در پهنه اقلیمی خشک تا نیمه خشک قرار دارد و از نظر آب و هوایی با توجه به روش طبقه بندی دمارتن که دما و بارش در آن مد نظر قرار گرفته است، دارای آب و هوای گرم و خشک در نیمه شمالی و شرقی و آب و هوای خشک و نیمه خشک در نواحی مرکزی و جنوبی و آب و هوای معتدل با بارش نسبتا خوب در نیمه غربی و جنوب غربی است. این امر باعث گردیده تا پدیده خشکسالی که به طور متناوب این استان را تهدید می کند، در شهرستان های مختلف استان، در بخش های گوناگون اقتصاد شهری و روستایی خسارت های را به بار آورد که به تناسب موقعیت جغرافیایی شهرستان های استان، میزان خسارت های ناشی از خشکسالی ها متفاوت است. در این میان، شهرستان نایین که در منطقه گرم و خشک شرق استان واقع شده است، آثار نا مطلوب پنهانی را بر بخش های زراعی و باغی خود دیده است، در سال های ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۲ شدیدترین خشکسالی ها در شهرستان های استان اصفهان رخ داده که در تحقیق حاضر سعی بر آن شده است تا مقایسه ای از جهت خسارت های مالی ناشی از پدیده خشکسالی در بخش کشاورزی روستایی، بین شهرستان های استان با شهرستان نایین انجام گیرد. هدف از تحقیق حاضر، مقایسه و شناخت عوامل تاثیر گذار بر میزان خسارات خشکسالی بر محصولات زراعی و باغی شهرستان نایین با دیگر شهرستان ها ی استان بوده، همچنین دستیابی به راهکارهایی جهت کاهش آثار منفی خشکسالی ها بر نظام اقتصاد کشاورزی نواحی روستایی استان اصفهان است. روش تحقیق این پژوهش به صورت توصیفی – تحلیلی و میدانی است و آمارهای مورد نیاز ازسازمان جهاد کشاورزی استان و سالنامه های آماری و ستاد حوادث غیر مترقبه استانداری استان به منظور مقایسه سطوح زیر کشت و میزان خسارت وارد آمده دریافت گردید. سپس میزان خسارت های خشکسالی در بخش زراعی و باغی برای هر شهرستان محاسبه شد و شهرستان ها با توجه به وسعت جغرافیایی و مساحت محصولات زیر کشتشان با میزان خسارت های وارده در هر هکتار در سال های مورد نظر به روش آمار توصیفی با نرم افزارهای Excle و Spss مقایسه و ارتباط داده شد. در مرحله بعد، نسبت های حاصله به شکل نقشه با نرم افزار ARC-GIS ترسیم گردید. نتایج حاصل از تحلیل یافته های این تحقیق نشان می دهد که خسارات ناشی از خشکسالی در بخش کشاورزی شهرستان های استان بر افزایش مهاجرت های روستایی و روی آوری به شغل های دیگر (صنایع دستی، معادن و;) اثر مستقیم داشته است. این توضیح ضروری است که، نایین به رغم وسعت زیادتر نسبت به دیگر شهرستان های استان، به دلیل شرایط اقلیمی گرم و خشک حاکم و خشکسالی های هیدرولوژیک وکشاورزی متوالی، از نظر سطح زیر کشت و تولید محصولات زراعی و باغی نسبت به دیگر شهرستان های استان در سطح پایین تری قراردارد، به همین دلیل آمار خسارات اعلان شده در شهرستان های نیمه غربی استان به علت سطوح زیر کشت بیشتر و وسعت کمتر آنها، بیشتر گزارش گردیده است. نقشه ها و نمودارهای حاصل از داده ها نشان می دهد که میزان خسارات زراعی و باغی در شهرستان های استان، تابعی از اقلیم و موقع جغرافیایی شهرستان ها، وسعت سطوح زیر کشت و وسعت شهرستان هاست (شهرستان های غربی، مرکزی وجنوبی بیشترین خسارت را داشته اند).

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.