مقاله نقشه یابی QTL های کنترل کننده تحمل به خشکی در گندم نان (Triticum aestivum)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله نقشه یابی QTL های کنترل کننده تحمل به خشکی در گندم نان (Triticum aestivum) دارای ۱۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله نقشه یابی QTL های کنترل کننده تحمل به خشکی در گندم نان (Triticum aestivum)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله نقشه یابی QTL های کنترل کننده تحمل به خشکی در گندم نان (Triticum aestivum)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله نقشه یابی QTL های کنترل کننده تحمل به خشکی در گندم نان (Triticum aestivum) :

مقاله نقشه یابی QTL های کنترل کننده تحمل به خشکی در گندم نان (Triticum aestivum) که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در ۱۳۸۸ در پژوهشهای زراعی ایران از صفحه ۵۲۷ تا ۵۳۹ منتشر شده است.
نام: نقشه یابی QTL های کنترل کننده تحمل به خشکی در گندم نان (Triticum aestivum)
این مقاله دارای ۱۳ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله گندم نان
مقاله تحمل به خشکی
مقاله QTL
مقاله مرحله گیاهچه
مقاله گزینش به وسیله نشانگر

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
تحمل به خشکی صفتی کمی بوده و به طور مستقیم قابل اندازه گیری نیست، از این رو برای بررسی تحمل به خشکی باید صفات وابسته به آن بررسی شود. صفات وابسته به تحمل به خشکی نظیر خصوصیات ریشه و کارایی مصرف آب کمی هستند و بررسی فنوتیپی آنها بخصوص در شرایط مزرعه مشکل است. بنابراین گزینش به وسیله نشانگر ابزار مناسبی برای برطرف کرن این مشکل است. در این پژوهش با استفاده از روش تجزیهQTL، کنترل ژنتیکی صفات وابسته به تحمل مورد بررسی قرار گرفت. دویست و بیست لاین هاپلوئید مضاعف حاصل از تلاقی کوکری (والد حساس) و آر.ای.سی ۸۷۵ (والد متحمل) برای این منظور استفاده و در مجموع ۳۵ QTL بر روی ۱۱ کروموزوم مختلف برای صفات مورد بررسی شناسایی شدند. از QTL های شناسائی شده ۱۰QTL،R۲>10 داشتند. شصت وسه درصد از QTL های شناسائی شده بر روی ژنوم B قرار داشتند که نشان دهنده اهمیت بالای این ژنوم در تحمل به خشکی است. در این پژوهش سه مکان ژنی بر روی کروموزوم های۱B ، ۵A و ۵B شناسایی شدند که ۳۹۷ درصد از تغییرات مربوط به تعداد ریشه را توجیه نمودند. همچنین سه QTL بر روی کروموزوم های ۱B،۴B و ۶B مسوول کنترل تغییرات ژنتیکی کارایی مصرف آب در جمعیت مورد بررسی بودند و ۳۰% ازتغییرات فنوتیپی این صفت را توجیه کردند. تعداد ریشه و کارایی مصرف آب با هم همبستگی ژنتیکی داشته، به نحوی که ژنوتیپ های داری ریشه بیشتر از کارایی مصرف آب بالاتری برخوردار بودند. عرض برگ مهم ترین صفت مربوط به رشد اولیه گیاه بود و QTL های مرتبط با این صفت بر روی کروموزوم های ۲B،۲D ، ۳D، ۵A و ۶A بودند که ۴۱۶ درصد تغییرات این صفت را توجیه نمودند. گزینش به وسیله نشانگر برای آلل های مطلوب QTL های شناسائی شده در این آزمایش نظیر Gwm0304b و Barc0256 ابزار مناسبی برای بهبود سازوکار های تحمل به خشکی و در نتیجه بهبود عملکرد در شرایط تنش خشکی خواهد بود.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.