فایل در مورد اثبات حرمت یا عدم حرمت سقط


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 فایل در مورد اثبات حرمت یا عدم حرمت سقط دارای ۱۱۱ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد فایل در مورد اثبات حرمت یا عدم حرمت سقط  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز فایل در مورد اثبات حرمت یا عدم حرمت سقط۲ ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی فایل در مورد اثبات حرمت یا عدم حرمت سقط،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن فایل در مورد اثبات حرمت یا عدم حرمت سقط :

فایل در مورد اثبات حرمت یا عدم حرمت سقط

قسمت هایی از متن:

آنچه که لازم است در ابتدای مباحث طرح شده مورد بررسی سقط جنین می باشد

چگونه می اوان حرمت سقط جنین را ثابت کرد و از چه راهی امکان اثبات وجود دارد؟ چرا که ثابت شدن یا نشدن این مسئله اثراتی مستقیم بر روی جواز یا عدم جواز آن در موارد مختلف خواهد گذاشت، مثلاً در صورت اثبات عدم حرمت سقط سنگینی حکم در موارد دیگر ( مثلاً در خطر بودن جان مادر ) نیز کمتر خواهد شد و شاید بتوان حکم ساده تری را در این گونه موارد صادر کرد و بالعکس در صورت اثبات حرمت سقط جنین هنگامیکه در موارد مختلف اصل حرمت سقط باشد برای رد این اصل شرایط ایجاد شده حکم جدیدی را صادر نمود، البته انجام تمام این مراحل وصدور حکمهای مختلف در حیطه کار مراجع تقلید و فقها می باشد و از محدوده کار ما خارج می باشد لذا فقط به بررسی آنها و تحلیل مراتب مختلف آن می پردازیم و به هیچ وجه در صدد صدور حکم با رد احکام صادر شده نمی باشیم و بیان مطلبی در ذیل سخنان بزرگان و فقها صرفاً به منظور ایجاد سؤال جهت یافتن جواب می باشد و هرگز به معنای رد سخنان آنان نمی باشد.

طبق فایلات در کتب مختلف روایی و فقهی بزرگان هیچکدام از این کتب که تعداد آنها نیز کم نبوده روایتی که به طور مستقیم ولالت بر جرمت سقط کند یافت نمی شد. در تأیید این گفته سخن چندی از بزرگان را نیز می توان اضافه نمود مانند این بیان که می فرماید: « در کتب فقهیه در باب جنایت بر حمل مطلبی که دلالت بر حرمت اسقاط جنین کند نیامده است و یا من نیافته ام »،[۱] آیا نویسنده این فرد شناخته شده ای است؟ نویسنده مهم است.

اما به دلیل انکه مسئله دارای اهمیت بسیاری می باشد لذ پس از بررسیهای مختلف تنها روایتی که جهت حرمت سقط به آن استناد کرده اند روایت ذیل می باشد که به روایت اسحق بن عمار معروف است:

قال: قلت لابی الحسن (ع ) : المرأه تخاف الحبل فقشرب الدواء فتلقی ما فی بطنها ؟ قال : لا فقلت : انما هو نطفه ، فقال : إن اول مایخلق نطفه. [۲]

اسحق بن عمار می گوید : به حضرت موسی بن جعفر ( ع‌ ) عرض کردم: زن از آبستن شدن می ترسد ، دوایی می آشامد و آنچه را که در شکمش دارد بیرون می اندازد

« حکم آن چیست؟ و یا یان کار صحیح است؟ » فرمود: نه ، عمار می گوید : عرض کردم : انچه که زن از شکمش بیرون می اندازد نطفه است، فرمود : اغاز خلقت انسانی نطفه است.

آنچه که بیشتر علما و بزرگان بدان استناد کرده اند و آن را دلیلی برای حرمت گرفته اند. همین روایت می باشد. [۳] اما چند نکته قابل ذکر می باشد اولاً : در این روایت قید تخاف آورده شده است که شاید بتوان این روایت را محدود به همان کرد یعنی پاسخی که معصوم در این رابطه داده است با در نظر گرفتن شرایط خاصی که در روایت مقید به آن شده است باشد، بنابراین با در نظر داشتن این مطلب شاید بتوان اثبات حرمت را ازطریق این روایت کمی سبک تر انکاشت.


[۱]- فصلنامه دیدگاههای حقوقی ـ بررسی احکام فقهی و حقوقی اسقاط جنین ـ ش ۹ ـ ص ۹

[۲]- وسایل الشیعه ـ ج۱۹ ـ ص ۱۵ ـ

[۳]- وسائل فقهی ص۲۵۰ ـ ( علامه محمد تقی جعفری) ـ بررسی احکام فقهی و حقوقی سقط جنین ( فصلنامه دیدگاههای حقوقی ) ص۹ ـ

مراحل تشکیل جنین

پس از بررسی معانی اصطلاحات آنچه لازم است، قرار دادن مراحل مختلف تشکیل جنین از زمان نطفه تا نهایت، در کنار یکدیگر است و نهایتاً در نظر داشتن ویژگیها و ساختار مراحل مختلف جنین می باشد، چرا که ویژگیهایی که در هر مرحله وجود دارد نقش تعیین کننده ای در صدور حکم های مختلف دارد که با تغییر آنها ممکن است احکام متفاوتی صادر شود.

حال به توضیح و بررسی مراحل مختلف نظور جنین مطابق با نظرات مختلف می‌پردازیم اما به دلیل اینکه شناخت این ادوار نیاز به مطالعات پزشکی و طبی دارد لذا علاوه بر در نظر داشتن آیات قرآن و احادیث در نظر داشتن و بررسی پزشکی آن نیز مسئله ای بسیار مهم و تعیین کننده است.

آنچه در قرآن بعنوان اصلی ترین و متقن ترین منبع وجود دارد که براساس آن در علوم دیگر به مطالعه پرداخته اند آیات زیر می باشد.

یا ایها الناس ان کنتم فی ریب من البعث فانا خلقناکم من تراب ثم من نطفه ثم من علقه ثم من مضغه مخلقه و غیر مخلقه لنبین لکم و نقو فی الارخام ما نشاء الی اجل مسمی ثم نخرجکم طفلاً ثم لتبلغو اشد کم[۱].

و لقد خلقنا الانسان من سلاله من طین ثم جعلناه نطفه فی قرار مکین ثم خلقنا النطفه علقه فخلقنا العلقه مضغه فخلقنا المضغه عظاماً فکسونا العظام لحما ثم انشاناه خلقا اخر فتبارک الله احسن الخالقین[۲].

در ابتدا به بیان آنچه در علوم پزشکی عنوان شده است می پردازیم.

مراحل حاملگی و اندازه جنین از نظر جنین شناسی

۱) گروه تخمک بارور شده: به طور کلی پس از تخمک گذاری اگر حاملگی صورت گیرد تخمک بارور شده به وجود می آید و در عرض دو هفته اول به تدریج بلاستوسیت[۳] آزاد تشکیل و سپس بلاستوسیت به رویان[۴] می گردد. که از نظر تطابق با قانون دیات این مرحله تشکیل نطفه است که دیه آن بیست دینار می باشد.

۲) گروه رویانی: از ابتدای هفته سوم باروری و هفته پنجم پس از اولین روز آخرین قاعدگی شروع می شود. تستهای ادراری و خونی مربوط به حاملگی در این وقت مثبت است. صفحه رویانی کاملاً مشخص است و نظر کیسه جنینی یک سانتیمتر است. در این مرحله رشد رویان چشم گیر بوده و در پایان هفته چهارم قطر کیسه جنینی دو الی سه سانتیمتر می شود و آنهم به علت استاع[۵] حفره ای است که بعدها قلب و پریکاردر[۶] تشکیل می دهد. جوانه های دست و پادیده می شود و بند ناف شروع به تکوین می نماید. (هفته ششم پس از اولین روز آخرین قاعدگی) و مطابقت با مرحله علقه دارد، که دیه آن چهل دینار است.

در پایان هفته ششم پس از باروری و هفته ششم از اولین روز آخرین قاعدگی طول رویان ۲/۲ تا ۲/۴ سانتی متر می شود و سر نسبت به تنه بزرگ است و انگشتان دست و پا دیده می شوند. برجستگیهایی که بعدها گوش را تشکیل می دهند در دو طرف سر خودنمایی می کند. این مرحله با مضغه مطابقت دارد. دیه آن شصت دینار است.


[۱]- حج ۵.

[۲]- مومنون ۱۴-۱۲.

[۳]-

[۴]- جنین

[۵]- انبساط

[۶]- پرده دور قلب

از بعضی از معرفین نقل شده که گفته‌اند: مراد به غیض ارحام آن مقدار مدتی است که از اقل مدت حمل یعنی شش ماه کمتر باشد، که در حقیقت مقصود انداختن سقط است، )( چه بچه ایکه کمتر از شش ماهگی بدنیا بیاید سقط است) و مراد به « قاتزداد» آن بچه‌هائی هستند که بعد از آخرین مدت حمل بدنیا می‌آیند. از بعضی دیگر نقل شده که: مراد به غیض نقصان در مدت حمل، و مراد بزیاده زیادی در آنست.[۱]

پس از بیان مراحل اولیه و سپس جای گرفتن نطفه تشکیل شده در رحم به بیان مراحل مختلف تا تشکیل یک انسان کامل پرداخته که به بیان این مراحل از نظر پزشکی پرداختیم اما در بیان آنچه معرفین به آن پرداخته‌اند می‌توانیم بگوییم که چنین گفته‌اند:

پس آفریدیم نطفه از خون بسته و آب منی مباتینت شدید می باشد. پس از آن در مرتبه ۴ تحویل صفاتی را به صفاتی، ایجاد و خلق نامیده، برای آنکه خداوند سبحان به قدرت کامله و حکمت شامله، فانی نماید بعض اعراض آن را و ایجاد فرمایذد بعض اعراض دیگر را. سپس درمرتبه ۵ می‌فرماید: پس ایجاد نمودیم آن قطعه‌ گوشت را بتدریج استخوانها، یعنی به قدرت کامله آن قطعه گوشت را گردانیدیم استخوانها را گوشت مانند برهنه‌ای که جامه در او پوشانند و هر مرتبه مدت ۲۰روز انجام می‌پذیرد از اول مرتبه که نطفه در رحم قرار گیرد تا به مرتبه ششم رسد که بر استخوانها گوشت پوشانیده شود، چهار راه تمام گردد روح به امر الهی درآن دمیده شود.[۲]

در جایی دیگر چنین گفته شده است : بدانکه طبیبان گفته‌اند که هرگاه خلقت اعضا در مدتی حاصل شود چون مثل آن بوی مضاف شده خلقت اعضای وی تمام شود و چون ضعف آن مجموع با وی مضاف شود جنین از رحم منفصل شده مثلاً اگر درسی روز اعضا پدید آید چون ۶۰ روز ببشود اعضا کامل گردد چون ۱۲۰ روز دیگر بگذرد از رحم منفصل شده و مجموع آن ۱۸۰ روز بود و آن ششماه بود. و این کمترین ایام حمل است و اگر اعضای او ۴۵ روز متولد شود در ۹۰ روز تمام شود و چون ۱۸۰ روز دیگر بگذرد جنین منفصل شود و آن ۹ ماه باشد و بدانکه اقسام مخلوقات بر ۳ قسم است یا همه روحانی باشد یا همه جسمانی باشند یا مرکب باشند از جسمانی و روحانی، آنکه روح محض‌اند ملائکه‌اند همه نورانی‌اند علوی و قدسی. مبرا از صفات شهوت و غضب و نقصان.


[۱] – المیزان ج ۲۲ ص ۱۹۱-۱۹۰

[۲] – اثنی عشری ج ۹ ص ۱۸۶-۱۱۵

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.