برای دریافت درجه دکتری عمومی دامپزشکی موضوع: بررسی اثر ویتامین A بر افزایش کارآیی واکسن ضد کوکسیدیوز در جوجه های گوشتی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 برای دریافت درجه دکتری عمومی دامپزشکی موضوع: بررسی اثر ویتامین A بر افزایش کارآیی واکسن ضد کوکسیدیوز در جوجه های گوشتی دارای ۷۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد برای دریافت درجه دکتری عمومی دامپزشکی موضوع: بررسی اثر ویتامین A بر افزایش کارآیی واکسن ضد کوکسیدیوز در جوجه های گوشتی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز برای دریافت درجه دکتری عمومی دامپزشکی موضوع: بررسی اثر ویتامین A بر افزایش کارآیی واکسن ضد کوکسیدیوز در جوجه های گوشتی۲ ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی برای دریافت درجه دکتری عمومی دامپزشکی موضوع: بررسی اثر ویتامین A بر افزایش کارآیی واکسن ضد کوکسیدیوز در جوجه های گوشتی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن برای دریافت درجه دکتری عمومی دامپزشکی موضوع: بررسی اثر ویتامین A بر افزایش کارآیی واکسن ضد کوکسیدیوز در جوجه های گوشتی :

برای دریافت درجه دکتری عمومی دامپزشکی

موضوع:

بررسی اثر ویتامین A بر افزایش کارآیی واکسن ضد کوکسیدیوز در جوجه های گوشتی

پایان نامه برای دریافت درجه دکتری عمومی دامپزشکی
موضوع:بررسی اثر ویتامین A بر افزایش کارآیی واکسن ضد کوکسیدیوز در جوجه های گوشتی

برای دریافت درجه دکتری عمومی دامپزشکی موضوع: بررسی اثر ویتامین A بر افزایش کارآیی واکسن ضد کوکسیدیوز در جوجه های گوشتی
فهرست مطالب

عنوان

صفحه

برای دریافت درجه دکتری عمومی دامپزشکی موضوع: بررسی اثر ویتامین A بر افزایش کارآیی واکسن ضد کوکسیدیوز در جوجه های گوشتی
فهرست مطالب ………………………………………………………………………………………………………………………………….. آ

برای دریافت درجه دکتری عمومی دامپزشکی موضوع: بررسی اثر ویتامین A بر افزایش کارآیی واکسن ضد کوکسیدیوز در جوجه های گوشتی
فهرست جداول……………………………………………………………………………………………………………………………………. ت

خلاصه فارسی…………………………………………………………………………………………………………………………………….. ۱

مقدمه و اهداف فایل ………………………………………………………………………………………………………………………. ۲

۱- ارزش غذائی طیور……………………………………………………………………………………………………………………….. ۲

۲- سلامت گوشت طیور…………………………………………………………………………………………………………………….. ۳

۳- سرعت رشد………………………………………………………………………………………………………………………………… ۳

۴- بازده لاشه…………………………………………………………………………………………………………………………………… ۳

۵-سهولت تغذیه………………………………………………………………………………………………………………………………. ۳

۶- عدم احتیاج به مرتع……………………………………………………………………………………………………………………… ۴

فصل اول:

کلیات………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۵

مروری بر بیماری و اپیدمیولوژی کوکسیدیوز………………………………………………………………………………………….. ۶

تداخل با سایر بیماریها………………………………………………………………………………………………………………………… ۷

راههای انتقال کوکسیدیوز…………………………………………………………………………………………………………………….. ۱۰

عوامل موثر بر انتقال، بروز و شدت بیماری……………………………………………………………………………………………… ۱۲

ایمنی‌شناسی………………………………………………………………………………………………………………………………………. ۱۳

نشانه‌های بالینی ………………………………………………………………………………………………………………………………… ۱۳

تشخیص بیماری………………………………………………………………………………………………………………………………….. ۱۴

اهمیت پیشیگری ……………………………………………………………………………………………………………………………….. ۱۴

راههای پیشگیری………………………………………………………………………………………………………………………………… ۱۵

الف ـ بهداشت و مدیریت…………………………………………………………………………………………………………………… ۱۵

ب ـ ژنتیک………………………………………………………………………………………………………………………………………. ۱۵

ج ـ استفاده از داروهای شیمایی………………………………………………………………………………………………………….. ۱۶

دـ واکسن‌ها …………………………………………………………………………………………………………………………………….. ۱۸

فصل دوم:

مواد و روش‌کار……………………………………………………………………………………………………………………………………. ۲۰

فصل سوم:

نتایج………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. ۲۳

الف- میزان دفع ااسیست……………………………………………………………………………………………………………………. ۲۳

ب ـ وزن بدن…………………………………………………………………………………………………………………………………… ۲۳

پ ـ افزایش وزن بدن ………………………………………………………………………………………………………………………. ۲۴

ت ـ مصرف غذا ……………………………………………………………………………………………………………………………….. ۲۶

ث ـ ضریب تبدیل غذائی…………………………………………………………………………………………………………………… ۲۷

ج ـ میزان تلفات ………………………………………………………………………………………………………………………………. ۲۹

فصل چهارم:

بحث………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. ۳۶

خلاصه به زبان انگلیسی………………………………………………………………………………………………………………………. ۳۹

منابع………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. ۴۰

خلاصه

به منظور مقایسه اثر استفاده از واکسن ضد کوکسیدیوز (ایراکوک) و داروی کوکسیدیواستات کلوپیدول در کنترل ضایعات ناشی از آلودگی تجربی به بیماری کوکسیدیوز، تعداد ۷۲۰ قطعه جوجه گوشتی یکروزه نر از سویه تجاری Ross 208 به شش گروه تقسیم شدند.

برای تغذیه چهارگروه از جوجه ها (شامل دو گروه شاهد و دو گروه واکسینه شده) از جیره غذایی فاقد داروهای ضد کوکسیدی استفاده گردید. در جیره غذایی دو گروه دیگر به میزان ۲/۰ درصد داروی کلوپیدول به غذا اضافه گردید. در سن ۲۶ روزگی از هر یک از گروههای شاهد، واکسینه شده دریافت کننده دارو، یک گروه از طریق خوراندن سوسپانسیون حاوی مخلوط چهار گونه ایمریا، مورد چالش قرار گرفته و آلوده گردید.

جهت بررسی میزان ااسیست دفع شده از طریق مدفوع، از روز هفتم پس از ایجاد آلودگی تجربی، نمونه های فضولات جمع آوری از نظر میزان OPG مورد ارزیابی قرار گرفتند. همچنین نسبت به اندازه گیری شاخص های تولیدی در سنین ۲۱، ۴۲ و ۴۹ روزگی اقدام شد. نتایج بدست آمده نشان دادند که استفاده از دارو (کلوپیدول) یا واکسن (ایراکوک) موجب کاهش معنی دار میزان دفع ااسیست در مقایسه با گروه شاهد گردید (۰۵/۰)، در حالی که بین دو گروه تحت درمان با دارو یا واکسن تفاوت معنی دار وجود نداشت (۰۵/0P>).

ایجاد آلودگی تجربی موجب کاهش معنی دار میانگین وزن بدن و بازدهی غذا جوجه‌های آلوده در مقایسه با جوجه های غیر آلوده گردید (۰۵/۰). در ارتباط با اثر روش کنترل، نتایج حاصل بیانگر آن می باشند که تجویز دارو یا واکسن ضد کوکسیدی برای جوجه های آلوده سبب افزایش معنی دار وزن بدن (۰۵/۰) و بهبود نسبی بازدهی غذا گردید، اما اختلاف بین گروه تحت درمان با دارو (کلوپیدول) و گروه دریافت کننده واکسن (ایراکوک) از نظر شاخص های تولید معنی دار نبود (۰۵/0P>).

به منظور بررسی اثر ویتامین A بر افزایش کارآیی واکسن ضد کوکسیدیوز در جوجه‌های گوشتی، تعداد ۴۸۰ قطعه جوجه گوشتی نو یکروزه از سویه تجاری Ross براساس طرح آماری کاملاً تصادفی و با آرایش فاکتوریل ۲*۲ به چها گروه مساوی تقسیم گردید. بطوریکه هر گروه شامل سه زیر گروه و هر زیر گروه مشتمل بر ۴۰ قطعه جوجه بود. شرایط نگهداری برای تمامی گروهها یکنواخت و استاندارد بود. برای تغذیه دو گروه اول و سوم از مکمل ویتامین A استفاده گردید و نیز دو گروه سوم و چهارم در برابر عفونت تجربی کوکسیدیوز واکسینه گردیدند و گروه دوم بدون دریافت ویتامین A و واکسن به عنوان شاهد انتخاب شد.

جوجه های هر چهار گروه آزمایشی در سن ۲۶ روزگی (سه هفته بعد از تجویز واکسن ضد کوکسیدیوز) با دریافت ۱۰۰ میکرولیتر از سوسپانسیونه حاوی مخلوطی از چهار گونه ایمدیا بطور تجربی آلوده شدند.

در نهایت، میزان OPG در روزهای ۷-۱۳ و شاخصهای تولید در سنین ۳، ۶و۷ هفتگی مورد ارزیابی قرار گرفتند. براساس نتایج بدست آمده، نقش واکسیناسیون در کاهش میزان OPG معنی‌دار بود لیکن با افزایش ویتامین A تأثیر مشخص و معنی‌داری بر کفایت و کارآیی واکسن مشاهده نگردید. مکمل ویتامین A میزان تلفات را در حد قابل قبولی کاهش داد. تجویز واکسن همراه با مکمل ویتامین A تا حدودی شاخصهای تولید را بهبود بخشید.

مقدمه

مسئله کمبود مواد غذایی و بخصوص پروتئین حیوانی یکی از بزرگترین مشکلات کشورهای در حال توسعه می‌باشد. عوامل مختلفی از جمله ارزش غذایی، سلامت گوشت، سرعت رشد، بازده بالای لاشه و سهولت تغذیه باعث گردیده است که از نظر تأمین پروتئین، گوشت طیور نسبت به گوشت سایر حیوانات حائز اهمیت و برتری باشد. بنابراین باید گامهای موثرتری جهت پیشبرد صنعت طیور برداشته شود. یکی از مهمترین اقدامات، پیشگیری از بروز بیماریهای عفونی مانند بیماری کوکسیدیوز است.

کوکسیدیوز بیماری مهمی از لحاظ اقتصادی در صنعت طیور می‌باشد که باعث کاهش جذب غذا و به دنبال آن کاهش راندمان تولید می‌گردد. بطور معمول از داروهای مختلفی همراه با غذا یا آب برای مهار بیماری و افزایش میزان تولید استفاده می‌شود، لیکن گران بودن داروهای شیمیایی، بروز مقاومت دارویی و ایجاد گونه های مقاوم در مقابل داروهای شیمیایی، تضعیف سیستم ایمنی، مسمومیت های سلولی همراه با کاهش بازدهی در گله و نیز آثار سوء زیست محیطی ناشی از ورود مستمر داروهای شیمیایی در طبیعت و عواقب نامطلوب حاصل از حضور بقایای دارویی در فرآورده های غذایی از جمله مهمترین عوامل محدود کننده مصرف این ترکیبات می‌باشند. از طرف دیگر پیچیدگی چرخه حیات ارگانیسم و پاسخ ایمنی، توسعه واکسیناسیون را با مشکل مواجه کرده است. لذا با توجه به مشکلات فوق، اتخاذ یک روش کنترل نوین بدون عوارض سوء که مبتنی بر ایمنی، تغذیه و ژنتیک باشد، ضروری به نظر می رسد. در این طرح، اثرات استفاده از ویتامین A در خوراک همراه با انجام واکسیناسیون جهت پیشگیری از وقوع کوکسیدیوز مورد مطالعه قرار گرفته است.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.