مقاله بررسی توده بازیک ژوراسیک پایانی ـ کرتاسه زیرین شمال شاهرود با تاکید بر شواهد بافتی، کانی شناسی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله بررسی توده بازیک ژوراسیک پایانی ـ کرتاسه زیرین شمال شاهرود با تاکید بر شواهد بافتی، کانی شناسی دارای ۱۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی توده بازیک ژوراسیک پایانی ـ کرتاسه زیرین شمال شاهرود با تاکید بر شواهد بافتی، کانی شناسی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی توده بازیک ژوراسیک پایانی ـ کرتاسه زیرین شمال شاهرود با تاکید بر شواهد بافتی، کانی شناسی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی توده بازیک ژوراسیک پایانی ـ کرتاسه زیرین شمال شاهرود با تاکید بر شواهد بافتی، کانی شناسی :

مقاله بررسی توده بازیک ژوراسیک پایانی ـ کرتاسه زیرین شمال شاهرود با تاکید بر شواهد بافتی، کانی شناسی که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در پاییز ۱۳۸۹ در علوم پایه (دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات) از صفحه ۵۱ تا ۶۲ منتشر شده است.
نام: بررسی توده بازیک ژوراسیک پایانی ـ کرتاسه زیرین شمال شاهرود با تاکید بر شواهد بافتی، کانی شناسی
این مقاله دارای ۱۲ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله گابرو
مقاله بافت کومولایی و دانه ای
مقاله کانی های اولیوین
مقاله ارتو و کلینوپیروکسن
مقاله پلاژیوکلاز
مقاله لاکولیت
مقاله ژوراسیک پایانی_ کرتاسه زیرین

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
مقدمه: چند توده بازیک نفوذی در شمال خاوری ایران در پهنه های البرز خاوری و گرگان رشت قرار گرفته است. این پلوتونیسم که برای نخستین بار در اینجا معرفی می گردد طی ژوراسیک پایانی کرتاسه زیرین به وقوع پیوسته است.
هدف: بررسی شواهدی که بتواند منشا و چگونگی پدیدار شدن این توده های نفوذی را نشان دهد هدف این طرح می باشد.
روش بررسی: به منظور تحقق هدف مطالعات کاربرد چند روش الزامی است. تهیه مقاطع نازک میکروسکپی به تعداد لازم برای بررسی شواهد بافت، ساخت و ترکیب کانی شناسی و پتروگرافیک، انجام تجزیه شیمیایی به روشXRF ، آنالیز رادیوایزوتوپی برای تعیین سن دقیق سنگهای مورد بررسی به روش پتاسیم_ آرگون از جمله روش های بررسی بوده است. بدین ترتیب نخست مقاطع نازک میکروسکپی به وسیله میکروسکپ با نور پلاریزه مطالعه شد. سپس برخی نمونه های سنگی تجزیه شیمیایی شده و نتایج آنها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. برای تعیین سن دقیق نیز سنگهای مورد مطالعه به روش طیف سنجی جرمی مورد آنالیز قرار گرفت.
نتایج: توده های سنگی مورد بررسی در درون سازند شمشک نفوذ کرده و از نظر سنگ شناسی نیز بازیک اند که شامل گابرو، گابرونوریت، گابرودیوریت و گابرومونزونیت به ترتیب اهمیت و فراوانی آن ها می باشد. کانی های اصلی این سنگ ها شامل اولیوین، ارتو و کلینوپیروکسن، پلاژیوکلاز که معمولا کلسیک می باشد و کانی های فرعی به ترتیب درصد فراوانی شامل: فلدسپارپتاسیم (که در مونزوگابرو فراوانی بیشتری حتی نسبت به پلاژیوکلازها از خود نشان داده اند)، آپاتیت، مگنتیت، آمفیبول (که در مونزوگابروها و در بافت های پگماتوئیدی فراوان ترند)، کوارتز و زیرکن هستند. از نظر بافت در چند مورد در گابرونوریت ها بافت کومولایی ادکومولا و در بقیه موارد بافت های دانه ای، افیتیک، ساب افیتیک، اینترگرانولار، اینترسرتال و بعضا پگماتیتی تشکیل شده است که فاقد هرگونه منطقه بندی و آلتراسیون می باشند. توده نفوذی مزبور به لحاظ مکانیسم نفوذ و شکل از نوع لاکولیت می باشد و با توجه به ترکیب کانی شناسی و سکانس تبلور کانی ها و نیز توالی و سری کانی شناسی قابل مقایسه با پلوتونیسم کالکوآلکالن است. سن دقیق این توده های نفوذی ۱۲۶۴ تا ۱۴۵۶ میلیون سال پیش را به روش پتاسیم_ آرگون (سنگ کل) نشان می دهد (ژوراسیک پایانی –کرتاسه زیرین) که مربوط به حرکات تکتونیکی آلپ آغازین می باشد.
نتیجه گیری: توده نفوذی مورد بحث با سن ژوراسیک پایانی_ کرتاسه زیرین مربوط به یک ماگماتیسم با ماهیت کالکوآلکالن است که در طول یک کمربند از ترکیه و قفقاز (در باختر)، تا منطقه بند بیان افغانستان (در خاور) به وقوع پیوسته است. در برخی نقاط این کمربند، فعالیت های زمین شناختی به صورت فوران های ولکانیک نیز پدیدار شده اما بیشتر به صورت پلوتونیسم گزارش شده است. با توجه به قرار گرفتن توده های مورد مطالعه در این کمربند ولکانوپلوتونیسم می توان چنین عنوان نمود که توده های نفوذی مورد بحث طی ولکانوپلوتونیسم ژوراسیک- پایانی_ کرتاسه زیرین تشکیل شده اند.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.