طرح توجیهی بسته بندی عسل به ظرفیت۲۴۰ تن در سال۱


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل پی دی اف
2120
27 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : این فایل به صورت فایل PDF (پی دی اف) ارائه میگردد

 طرح توجیهی بسته بندی عسل به ظرفیت۲۴۰ تن در سال۱ دارای ۱۹ صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در PDF می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پی دی اف طرح توجیهی بسته بندی عسل به ظرفیت۲۴۰ تن در سال۱  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز طرح توجیهی بسته بندی عسل به ظرفیت۲۴۰ تن در سال۱۲ ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل می باشد و در فایل اصلی طرح توجیهی بسته بندی عسل به ظرفیت۲۴۰ تن در سال۱،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن طرح توجیهی بسته بندی عسل به ظرفیت۲۴۰ تن در سال۱ :

تهیه شده در سال ۱۳۸۵

بسمه تعالی

وزارت تعاون

معاونت طرح و برنامه

دفتر امور اقتصادی و تسهیلات بانکی

طرح توجیهی بسته بندی عسل

به ظرفیت

۲۴۰ تن در سال

۱

خلاصه طرح:

موضوع طرح: بسته بندی عسل

دستگاه صادره کننده مجوز: وزارت صنایع و معادن

ظرفیت اسمی تولیدات: ۲۴۰ تن

نوع تولیدات: بسته بندی عسل

تعداد شاغلین: ۱۳ نفر

سرمایه گذاری کل طرح: ۲۸۵۴.۵۳ میلیون ریال

سرمایه گذاری ثابت: ۲۱۴۰.۹۸ میلیون ریال

سرمایه در گردش: ۷۱۳.۵۵ میلیون ریال

درآمد سالیانه: ۵۸۵۹ میلیون ریال

سود ویژه: ۵۳۶.۱۱ میلیون ریال

دوره بازگشت سرمایه: ۳.۹ سال

نرخ بازدهی سرمایه: % ۲۵.۷ درصد

مشخصات سرمایه گذاری طرح:

۲

مقدمه :

عسل ترکیبی طبیعی مملو از قندها است . تمامی این قندها ساده اند و در عسل فیبری وجود ندارد. دوترکیب مهم

و فراوان عسل فروکتوز و گلوکز اند و آب سومین ترکیب فراوان عسل است.

غیر از قندها مواد دیگری چون اسیدها ، موادمعدنی و پروتئین نیز در عسل یافت میشود. چون فروکتوز در عسل

فراوان است شیرینی آن از شکر بیشتراست که تا ۱.۵ برابر شیرینتر هم میشود.

اهمیت قندها در عسل :

قند در عسل برویژگی طبیعی عسل اثرمیگذارد پس :

رطوبت عسل ، طول عمر عسل،انرژیزایی عسل ،مزه ،بلوری شدن عسل،رنگ و واکنش رنگ گیری عسل در اثر

حرارت تحت تاثیر قندهای عسلند.اگر مقدار فروکتوز عسل را بر مقدار گلوکز موجود در عسل تقسیم کنیم عددی

به دست می آید که از آن میتوان به عنوان شاخصی برای تمایل عسل به بلورزدن استفاده کرد.همچنین نسبت

مقدار گلوکز به مقدار آب در عسل هم برای این منظور به کار میرود. مقدار این شاخص آخری باید از ۱.۷ کمتر

باشدواگر از ۲.۱ بیشتر شد عسل سریعا بلور میزند. هر گرم عسل ۳.۶۸ کالری انرژی دارد.

رنگ عسل :

رنگ عسل را در ۷ طبقه تقسیم بندی میکنند :

-۱ روشن همانند آب

-۲ بیش از حد روشن

-۳ روشن

-۴ کهربایی بسیار روشن

-۵ کهربایی روشن

-۶ کهربایی

-۷ کهربایی تیره

برای اندازه گیری رنگ عسل روشهای اختصاصی وجود دارد.رنگ عسل ملاکی از کیفیت عسل نیست ولی برای

سلیقه مصرف کننده عامل مهمی است.اگر حرارت وگذشت زمان رنگ عسل را عوض نکرده باشد میتوان ازروی

رنگ عسل منبع گل تغذیه زنبور را شناسایی کرد. بعد از کریستاله شدن رنگ عسل روشنتر میشود.عسل به عنوان

یک عامل رنگ در صنایع غذایی به کار برده میشود واکنش قهوای شدن

) عسل بسیار قوی است.   (

۳

ارتباط رنگ عسل با مزه آن :

عسل با رنگ روشن مزه ملایمتری دارد ورنگهای تیره مزه قوی و سنگین تری دارند ولی استثنائات زیاد است

مثلا عسل لاله درختی با رنگ روشن مزه اش سنگین است.

مزه عسل :

عسلهایی که منبع گل آنها یک گل باشد مزه بسیار متغیری دارند و عسلهایی که فروکتوز آنها زیاد باشد بسیار

شیرینند.به این ترتیب گاهی چند عسل برای کسب یک شیرینی و مزه مناسب مخلوط میشوند. مزه عسل در

زنبورستانهایی با چند گل متعادل تر است.

کریستاله شدن عسل ( بلورزدن ) :

کریستاله شدن عسل یعنی اینکه عسل از حالت مایع به حالت نیمه جامد تبدیل شود. این پدیده طبیعی وقتی

رخ میدهدکه یکی از سه قند فراوان عسل است از دامنه بالایی استاندارد آن بالاتر باشد. این گلوکز با آب در

عسل تبدیل به گلوکز آبدار شده و هسته بلوروکریستال را تشکیل میدهد.تمام عسلها بلور نمیزنند ، برخی

اصلابلور نمیزنند وبرخی مدت کمی بعد از تولید بلوری میشوند. عسلی که در قاب بماند کمتر از عسلی که با

استخراج کننده ( اکسترودر)تهیه شده باشد بلور میزند.مواد معدنی موجود در عسل ، اسیدهای طبیعی عسل ،

پروتئین ، ذرات خارجی در عسل ، ذرات موم ،گرده ، حباب هوا و مواد دیگر میتوانند بلور زدن عسل را تحریک

کنند . با گرما دادن عسل میتوان مجددا آنرا ذوب کرد ومایع ساخت.

نگهداری عسلدر شرایط مناسب ازلحاظرعایت دما وحرارت درمراحل مختلف فراوری و تصفیه تاحد ممکن بلور

زدن عسل را به تعویق میاندازد.(بخش نگاهداری را ببینید).

بلور زدن عسل به طورمصنوعی هم میتواند انجام شود. با این روش محصولات مختلفی تولید میشودو میتوان

کرم عسل را نام برد. بلورزدن خود بخودی عسل منجر به تولید یک محصول دانهدرشت خواهدشد ولی

کریستاله شدن تحت کنترل محصولی نرم باقابلیت پراکنش مطلوب تولید میسازد.

بلور و کیفیت عسل :

استفاده از عسل کریستاله شده به سلیقه مصرف کننده بستگی دارد. وقتی که هنوز بلور زدن عسل کامل نشده

است ، لایه بلور آن با یک لایه آب ازعسل کنار هم قرار میگیردو این شرایط را برای تخمیر فراهم میسازد.عسل

پاستوریزه کریستاله میشود ولی تخمیرنمیشود.

عمر عسل و پایداری آن :

عسلی که در ظرف در بسته نگاهداری شود برای دهها و حتی قرنها میتواند پایدار باقی بماند ولی در برابر

تغییرات شیمیایی و فیزیکی حساس است .در طول مدت نگاهداری عسل تیره میشود ومزه اش را از دست

میدهد که البته این فرایند وابسته به حرارت است. برای طول عمر عسل عدد ثابتی را نمیتوان ارائه داد به طور

کلی طول عمری برابر ۲ (دو) سال مشهوراست.

۴

۰.۰۰۰۰۰۱

قیمت واحد قیمت کل

(ریال) (میلیون ریال)

۱۵ ۱۰۰۰۰

۰.۰۰۰۰۰۱

مساحت هزینه واحد هزینه کل

(متر مربع) (ریال) (میلیون ریال)

۱ خاکبرداری ۳۲ ۵۰۰۰۰ ۶۴۰

۲ دیوارکشی ۱۷ ۱۵۰۰۰۰ ۱۱۰

۳ فضای سبز ، خیابان کشی ۲۰ ۲۰۰۰۰۰ ۱۰۰

۶۹ – –

۰.۰۰۰۰۰۱

مساحت زیر بنا هزینه واحد هزینه کل

(متر مربع) (ریال) (میلیون ریال)

۱ انبار ۱۰۰ ۱۰۰۰۰۰۰ ۱۰۰

۲ ساختمان اداری و سرویس ها ۹۶ ۱۲۰۰۰۰۰ ۸۰

۳ سالن تولید ۴۸۰ ۱۲۰۰۰۰۰ ۴۰۰

۴ ساختمان نگهبان و سرایدار ۴۰ ۱۰۰۰۰۰۰ ۴۰

۵ موتورخانه ۲۲ ۱۱۰۰۰۰۰ ۲۰

۷۳۸ – ۶۴۰

-۱ سرمایه گذاری ثابت طرح

-۱-۱ زمین محل اجرای طرح:

۱۵۰۰

متراژ زمین

-۲-۱ محوطه سازی:

ردیف شرح

ردیف شرح

جمع

-۳-۱ ساختمانها:

جمع

۵

هزینه کل

(میلیون ریال)

۲ سیستم اطفای حریق ۶

۳ آبرسانی( حق انشعاب و لوله کشی و … ) ۱۳

۴ منبع سوخت (سه عدد) منبع ۱۰۰۰ لیتری ۵

۵ تاسیسات گرمایش و سرمایش ۸

۷۷

-۴-۱ تأسیسات و تجهیزات:

۴۵

مشخصات فنی

جمع

ردیف شرح

۱

برق رسانی(حق انشعاب و نصب تابلو و ترانس و کابل

کشی و سیم کشی های مربوطه)

۶

۰

هزینه واحد هزینه کل

(ریال) (میلیون ریال)

۱ پرکن با سیستم کنترل ۲۹۰ ۲۹۰۰۰۰۰۰۰ ۱

۲ در بند شیشه با پلمپ فویل آلومینیوم درب ۱۳۰ ۱۳۰۰۰۰۰۰۰ ۱

۲۰۰ ۲۰۰۰۰۰۰۰۰ ۱ ps و pp 3 دستگاه فرسینگ ظروف

۴ دربند آلومینیوم فویل (هیت سیلد) ۱۲۰ ۱۲۰۰۰۰۰۰۰ ۱

۵ موم گیر برقی ۲۵ ۲۵۰۰۰۰۰۰ ۱

۶ استراکتور برقی ۲۰ ۲۰۰۰۰۰۰۰ ۱

۷ وان ذخیره ۱۵ ۱۵۰۰۰۰۰۰ ۱

۸ سیلندر کنترل عسل ۱۵ ۱۵۰۰۰۰۰۰ ۱

۹ پمپ و اتصالات انتقال ۲۰ ۲۰۰۰۰۰۰۰ ۱

۱ تنی ۶۰ ۶۰۰۰۰۰۰۰ ۱ / ۱۰ مخزن دو جداره ۵

۱۱ میکسر تصفیه ۳۰ ۳۰۰۰۰۰۰۰ ۱

۱۲ دستگاه ذوب بوکه با اتصالات ۳۵ ۳۵۰۰۰۰۰۰ ۱

۹۶۰ – –

-۵-۱ ماشین آلات و تجهیزات و وسایل آزمایشگاهی :

تعداد

جمع

ردیف نام ماشین آلات و تجهیزات و وسایل آزمایشگاهی

خط بسته بندی شیشه ای شامل :

خط بسته بندی ۳۰ تا ۵۰ گرمی شامل :

ماشین آلات آماده سازی شامل :

۷

قیمت واهد هزینه کل

(ریال) (میلیون ریال)

۱ وانت نیسان ۹۰ ۹۰۰۰۰۰۰۰ ۱

۹۰ – –

هزینه کل

(میلیون ریال)

۱۱ ۱

۱۰ ۲

۲۰ ۳

۴۱

هزینه کل

(میلیون ریال)

۲۵ ۱

۲۰ ۲

۷ ۳

۵۲

-۸-۱ هزینه های قبل از بهره برداری:

ردیف شرح

تهیه طرح و نقشه های مربوطه

اخذ جواز تاسیس و سایر مجوزها

حقوق و دستمزد نگهبان در دوره سازندگی

جمع

-۷-۱ تجهیزات اداری و کارگاهی:

ردیف شرح

لوازم اداری(میز- صندلی- فایل- گوشی تلفن و …)

لوازم آشپزخانه

ابزار آلات کارگاهی (درصورت نیاز)

-۶-۱ وسایل نقلیه و وسایل حمل و نقل داخل کارخانه:

تعداد

جمع

ردیف شرح

جمع

۸

هزینه کل

(میلیون ریال)

۱ زمین ۱۵

۲ محوطه سازی و ساختمانها ۸۰۶.۵

۳ تاسیسات و تجهیزات ۷۷

۴ وسایط نقلیه ۹۰

۵ ماشین آلات و تجهیزات ۹۶۰.۰

۶ تجهیزات اداری و کارگاهی ۴۱

۷ هزینه های متفرقه و پیش بینی نشده( ۵ % جمع بالا) ۹۹.۴۸

۸ هزینه های قبل از بهره برداری ۵۲

۲۱۴۰.۹۸

هزینه های ثابت طرح

جمع

ردیف شرح

۹

۹.۲

هزینه کل

ریالی(هزار ریال) ارزی (دلار) (میلیون ریال)

۱ عسل با موم ۳۵۷۰ ۱۴۰۰۰ ۲۵۵

۲ ظرف شیشه ای یک پوندی با درب ۱۲۰ ۰.۸ ۱۵۰۰۰۰

۳ ورق آلمینیوم با جاپ و جسب ۵۸.۸ ۱۴۷۰۰ ۴

بصورت فیلم نواری ۱۰۵.۳ ۹۰۰۰ ۱۱.۷ ps یا pp 4 ورق

۵ کارتن ۵ کیلوگرمی ۴۴.۸۵ ۱.۳ ۳۴۵۰۰

۶ کارتن ۶ کیلوگرمی ۳۰ ۱.۷ ۸۵۰۰

۳۹۲۹.۰ ۰ ۳۷۷۰۳.۸ ۱۹۳۲۷۰.۷

-۲ هزینه های جاری طرح:

جمع

ردیف شرح

-۱-۲ مواد اولیه و بسته بندی:

مصرف سالیانه هزینه واحد

۱۰

حقوق ماهیانه حقوق سالیانه

(ریال) (میلیون ریال)

۱ مدیر طرح ۴۸ ۴۰۰۰۰۰۰ ۱

۲ کارمند مالی و اداری ۲۴ ۲۰۰۰۰۰۰ ۱

۲۴ – ۱

۱۶.۸

۴۰.۸

حقوق ماهیانه حقوق سالیانه

(ریال) (میلیون ریال)

۱ تکنسین فنی ۳۶ ۳۰۰۰۰۰۰ ۱

۲ راننده ۲۴ ۲۰۰۰۰۰۰ ۱

۳ نگهبان ۲۴ ۲۰۰۰۰۰۰ ۱

۴ کارگر ماهر ۱۸۰ ۲۵۰۰۰۰۰ ۶

۵ کارگر ساده ۹۶ ۲۰۰۰۰۰۰ ۴

۳۶۰ – ۱۲

۲۵۲

۶۱۲

۶۵۲.۸

مزایا و پاداش و حق بیمه کارفرما (معادل ۷۰ % جمع حقوق)

جمع کل

جمع

جمع کل حقوق و مزایای پرسنل : تولیدی + غیر دولتی

-۲-۲ حقوق و دستمزد پرسنل غیر تولیدی:

تعداد

مزایا و پاداش و حق بیمه کارفرما (معادل ۷۰ % جمع حقوق)

جمع کل

جمع

ردیف شرح

-۳-۲ حقوق و دستمزد پرسنل تولیدی:

ردیف شرح تعداد

۱۱

هزینه واحد هزینه کل

(ریال) (میلیون ریال)

۱ برق کیلو وات ساعت ۱۹ ۲۰۰ ۹۵۰۰۰

۲ بنزین لیتر ۴.۸ ۸۰۰ ۶۰۰۰

۳ آب مترمکعب ۱.۵ ۱۵۰۰ ۱۰۰۰

۲۵.۳ – –

ارزش دارایی

(میلیون ریال) درصد مبلغ درصد مبلغ

۱ محوطه سازی و ساختمانها ۱۶.۱۳ ۲ ۸۰.۶۵ ۱۰ ۸۰۶.۵

۲ تاسیسات و تجهیزات ۳.۸۵ ۵ ۹.۲۴ ۱۲ ۷۷

۳ وسایط نقلیه ۹ ۱۰ ۱۸ ۲۰ ۹۰

۴ ماشین آلات و تجهیزات ۴۸.۰۰ ۵ ۹۶ ۱۰ ۹۶۰

۵ تجهیزات اداری و کارگاهی ۴.۱۰ ۱۰ ۸.۲ ۲۰ ۴۱

۸۱.۰۸ – جمع – ۲۱۲.۰۹

ردیف شرح استهلاک

-۴-۲ هزینه سوخت و انرژی:

واحد

جمع

ردیف شرح مصرف سالیانه

-۵-۲ استهلاک و تعمیر و نگهداری:

تعمیر و نگهداری

۱۲

هزینه

(میلیون ریال)

۱ مواد اولیه و بسته بندی ۳۹۲۸.۹۵

۲ حقوق و دستمزد ۶۵۲.۸۰

۳ سوخت و انرژی ۲۵.۳۰

۴ تعمیر و نگهداری ۸۱.۰۸

۵ استهلاک ۲۱۲.۰۹

۲۳۴.۴۱ ( ۶ پیش بینی نشده ( ۵%جمع ردیف ۱ الی ۴

۵۱۳۴.۶۳

هزینه

(هزار ریال) درصد مبلغ درصد مبلغ

۱ مواد اولیه و بسته بندی ۳۹۲۸.۹۵ ۱۰۰ ۰.۰۰ ۰ ۳۹۲۸.۹۵

۲ حقوق و دستمزد کارکنان ۱۹۵.۸۴ ۳۰ ۴۵۶.۹۶ ۷۰ ۶۵۲.۸۰

۳ سوخت و انرژی ۲۰.۲۴ ۸۰ ۵.۰۶ ۲۰ ۲۵.۳۰

۴ تعمیر و نگهداری ۶۴.۸۶ ۸۰ ۱۶.۲۲ ۲۰ ۸۱.۰۸

۵ هزینه اداری و فروش ( ۱% فروش) ۵۸.۵۹ ۱۰۰ ۰.۰۰ ۰ ۵۸.۵۹

۶ بیمه کارخانه(دو در هزار سرمایه ثابت) ۰ ۰ ۴.۲۸ ۱۰۰ ۴.۲۸

۷ پیش بینی نشده ۱۵۲.۳۶ ۶۵ ۸۲.۰۴ ۳۵ ۲۳۴.۴۱

۸ استهلاک ۰ ۰ ۲۱۲.۰۹ ۱۰۰ ۲۱۲.۰۹

۴۴۲۰.۸۵ – ۷۷۶.۶۵ – ۵۱۹۷.۵۰

هزینه ثابت هزینه متغیر

-۶-۲ جدول هزینه های ثابت و متغیر تولید:

جمع

ردیف شرح

جدول هزینه های جاری طرح

جمع

ردیف شرح

۱۳

هزینه کل

(هزار ریال)

۱ مواد اولیه ( ۲ ماه مواد اولیه و بسته بندی) ۶۵۴.۸۳

۷۱۳.۵۵

جمع

(میلیون ریال)

۱ سرمایه گذاری ثابت ۲۰۸۸.۹۸

۲ هزینه های قبل از بهره برداری ۵۲.۰۰

۳ سرمایه درگردش ۷۱۳.۵۵

۲۸۵۴.۵۳

۵۸.۷۳

جدول سرمایه گذاری:

جمع

ردیف هزینه های طرح

سرمایه در گردش:

جمع

ردیف شرح

۲

تنخواه گردان ( ۲۰ روز هزینه های تولید به جزء هزینه مواد

اولیه و بسته بندی)

۱۴

میزان تولید ارزش واحد ارزش کل

(هزار ریال) (میلیون ریال)

۱ عسل شیشه ای یک پوندی ۱۲۷۵ ۸.۵ ۱۵۰۰۰۰

۲ عسل سی گرمی ۴۵۸۴ ۰.۸ ۵۷۳۰۰۰۰

۵۸۵۹ – ۵۸۸۰۰۰۰

جدول فروش :

جمع

ردیف شرح

۱۵

کل درآمد فروش =

هزینه ثابت

سود ناویژه :

میلیون ریال ۶۶۱.۵۰ سود ناویژه = – فروش سالیانه

محاسبه سود ویژه :

سود ناویژه : میلیون ریال

میلیون ریال

میلیون ریال

۴۰.۸۰

۵۸.۵۹

۶۶۱.۵۰

– حقوق و دستمزد پرسنل اداری

– هزینه های اداری و فروش

۱-

هزینه متغیر

فروش کل

کسر می شود: هزینه های عملیاتی شامل:

هزینه های تولید سالیانه

= میلیون ریال ۳۱۶۴.۰۶

= قیمت تمام شده واحد محصول

۱۰۰× = درصد % ۵۴.۰

=

جمع هزینه های سالیانه تولید

ظرفیت سالیانه تولید

۳ – قیمت تمام شده هر واحد تولید(تن) :

۴ – قیمت فروش کالا :

ریال هر کیلوگرم

هزینه ثابت تولید

۲۱۶۵۶

۵۸۵۹ میلیون ریال

محاسبه نقطه سر به سر :

هزینه متغیر تولید- فروش

میزان فروش در نقطه سر به سر :

۱۶

میلیون ریال

میلیون ریال

میلیون ریال

میلیون ریال ۱۸۲۳.۶۷

میلیون ریال ۱۵۸۵.۵۸

ارزش افزوده ناخالص =( تعمیر و نگهداری + سوخت و انرژی + مواد اولیه و بسته بندی)-(فروش کل)

درصد % ۳۱.۱

ارزش افزوده خالص

فروش کل

ارزش افزوده ناخالص

ارزش افزوده ناخالص :

۲۷.۱%

ارزش افزوده خالص =( استهلاک قبل از بهره برداری + استهلاک دارائیها)-(ارزش افزوده ناخالص)

= ارزش افزوده ناخالص به فروش

= ارزش افزوده خالص به فروش

=

فروش کل

درصد =

سرمایه گذاری ثابت

دوره بازگشت سرمایه :

= سال ۳.۹

سرمایه گذاری ثابت طرح

سود ویژه قبل از کسر مالیات

– سود ویژه قبل از کسر مالیات ۵۳۶.۱۱

نرخ بازدهی سرمایه :

= درصد % ۲۵.۷

سود ویژه قبل از کسر مالیات

سود عملیاتی : ۵۶۲.۱۱

کسر می شود: هزینه های غیرعملیاتی شامل:

– استهلاک هزینه های قبل از بهره برداری (دو ساله) ۲۶.۰۰

۱۷

طرح توجیهی بسته بندی عسل به ظرفیت۲۴۰ تن در سال۱

بسمه تعالی وزارت تعاون معاونت طرح و برنامه دفتر امور اقتصادی و تسهیلات بانکی طرح توجیهی بسته بندی عسل به ظرفیت۲۴۰ تن در سال۱

خلاصه طرح:

موضوع طرح: بسته بندی عسل

دستگاه صادره کننده مجوز: وزارت صنایع و معادن

ظرفیت اسمی تولیدات: ۲۴۰ تن

نوع تولیدات: بسته بندی عسل

تعداد شاغلین: ۱۳ نفر

سرمایه گذاری کل طرح: ۲۸۵۴.۵۳ میلیون ریال

سرمایه گذاری ثابت: ۲۱۴۰.۹۸ میلیون ریال

سرمایه در گردش: ۷۱۳.۵۵ میلیون ریال

درآمد سالیانه: ۵۸۵۹ میلیون ریال

سود ویژه: ۵۳۶.۱۱ میلیون ریال

دوره بازگشت سرمایه: ۳.۹ سال

نرخ بازدهی سرمایه: % ۲۵.۷ درصد

مشخصات سرمایه گذاری طرح:

مقدمه :عسل ترکیبی طبیعی مملو از قندها است . تمامی این قندها ساده اند و در عسل فیبری وجود ندارد. دوترکیب مهمو فراوان عسل فروکتوز و گلوکز اند و آب سومین ترکیب فراوان عسل است.غیر از قندها مواد دیگری چون اسیدها ، موادمعدنی و پروتئین نیز در عسل یافت میشود. چون فروکتوز در عسلفراوان است شیرینی آن از شکر بیشتراست که تا ۱.۵ برابر شیرینتر هم میشود.اهمیت قندها در عسل :قند در عسل برویژگی طبیعی عسل اثرمیگذارد پس :رطوبت عسل ، طول عمر عسل،انرژی زایی عسل ،مزه ،بلوری شدن عسل،رنگ و واکنش رنگ گیری عسل در اثرحرارت تحت تاثیر قندهای عسلند.اگر مقدار فروکتوز عسل را بر مقدار گلوکز موجود در عسل تقسیم کنیم عددیبه دست می آید که از آن میتوان به عنوان شاخصی برای تمایل عسل به بلورزدن استفاده کرد.همچنین نسبت مقدار گلوکز به مقدار آب در عسل هم برای این منظور به کار میرود. مقدار این شاخص آخری باید از ۱.۷ کمترباشدواگر از ۲.۱ بیشتر شد عسل سریعا بلور میزند. هر گرم عسل ۳.۶۸ کالری انرژی دارد.رنگ عسل :

رنگ عسل را در ۷ طبقه تقسیم بندی میکنند :-

۱ روشن همانند آب-

۲ بیش از حد روشن-

۳ روشن

-۴ کهربایی بسیار روشن-

۵ کهربایی روشن

-۶ کهربایی-

۷ کهربایی تیره برای اندازه گیری رنگ عسل روشهای اختصاصی وجود دارد.

رنگ عسل ملاکی از کیفیت عسل نیست ولی برایسلیقه مصرف کننده عامل مهمی است.اگر حرارت وگذشت زمان رنگ عسل را عوض نکرده باشد میتوان ازرویرنگ عسل منبع گل تغذیه زنبور را شناسایی کرد. بعد از کریستاله شدن رنگ عسل روشنتر میشود.عسل به عنوانیک عامل رنگ در صنایع غذایی به کار برده میشود واکنش قهوای شدن) عسل بسیار قوی است.   (۳ارتباط رنگ عسل با مزه آن :عسل با رنگ روشن مزه ملایمتری دارد ورنگهای تیره مزه قوی و سنگین تری دارند ولی استثنائات زیاد استمثلا عسل لاله درختی با رنگ روشن مزه اش سنگین است.مزه عسل :عسلهایی که منبع گل آنها یک گل باشد مزه بسیار متغیری دارند و عسلهایی که فروکتوز آنها زیاد باشد بسیارشیرینند.به این ترتیب گاهی چند عسل برای کسب یک شیرینی و مزه مناسب مخلوط میشوند. مزه عسل درزنبورستانهایی با چند گل متعادل تر است.کریستاله شدن عسل ( بلورزدن ) :کریستاله شدن عسل یعنی اینکه عسل از حالت مایع به حالت نیمه جامد تبدیل شود. این پدیده طبیعی وقتیرخ میدهدکه یکی از سه قند فراوان عسل است از دامنه بالایی استاندارد آن بالاتر باشد. این گلوکز با آب درعسل تبدیل به گلوکز آبدار شده و هسته بلوروکریستال را تشکیل میدهد.تمام عسلها بلور نمیزنند ، برخی اصلابلور نمیزنند وبرخی مدت کمی بعد از تولید بلوری میشوند. عسلی که در قاب بماند کمتر از عسلی که بااستخراج کننده ( اکسترودر)تهیه شده باشد بلور میزند.مواد معدنی موجود در عسل ، اسیدهای طبیعی عسل ،پروتئین ، ذرات خارجی در عسل ، ذرات موم ،گرده ، حباب هوا و مواد دیگر میتوانند بلور زدن عسل را تحریککنند . با گرما دادن عسل میتوان مجددا آنرا ذوب کرد ومایع ساخت.نگهداری عسلدر شرایط مناسب ازلحاظرعایت دما وحرارت درمراحل مختلف فراوری و تصفیه تاحد ممکن بلورزدن عسل را به تعویق میاندازد.(بخش نگاهداری را ببینید).بلور زدن عسل به طورمصنوعی هم میتواند انجام شود. با این روش محصولات مختلفی تولید میشودو میتوانکرم عسل را نام برد. بلورزدن خود بخودی عسل منجر به تولید یک محصول دانهدرشت خواهدشد ولیکریستاله شدن تحت کنترل محصولی نرم باقابلیت پراکنش مطلوب تولید میسازد.بلور و کیفیت عسل :استفاده از عسل کریستاله شده به سلیقه مصرف کننده بستگی دارد. وقتی که هنوز بلور زدن عسل کامل نشدهاست ، لایه بلور آن با یک لایه آب ازعسل کنار هم قرار میگیردو این شرایط را برای تخمیر فراهم میسازد.عسلپاستوریزه کریستاله میشود ولی تخمیرنمیشود.عمر عسل و پایداری آن :عسلی که در ظرف در بسته نگاهداری شود برای دهها و حتی قرنها میتواند پایدار باقی بماند ولی در برابرتغییرات شیمیایی و فیزیکی حساس است .در طول مدت نگاهداری عسل تیره میشود ومزه اش را از دست میدهد که البته این فرایند وابسته به حرارت است. برای طول عمر عسل عدد ثابتی را نمیتوان ارائه داد به طورکلی طول عمری برابر ۲ (دو) سال مشهوراست.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.