طرح توجیهی تولید و بسته بندی ماست پاستوریزه به ظرفیت ۸۰۰ تن در سال
توجه : این فایل به صورت فایل PDF (پی دی اف) ارائه میگردد
طرح توجیهی تولید و بسته بندی ماست پاستوریزه به ظرفیت ۸۰۰ تن در سال دارای ۱۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در PDF می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل پی دی اف طرح توجیهی تولید و بسته بندی ماست پاستوریزه به ظرفیت ۸۰۰ تن در سال کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز طرح توجیهی تولید و بسته بندی ماست پاستوریزه به ظرفیت ۸۰۰ تن در سال۲ ارائه میگردد
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل می باشد و در فایل اصلی طرح توجیهی تولید و بسته بندی ماست پاستوریزه به ظرفیت ۸۰۰ تن در سال،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن طرح توجیهی تولید و بسته بندی ماست پاستوریزه به ظرفیت ۸۰۰ تن در سال :
۸۰۰ تن در سال
تهیه شده در سال ۱۳۸۵
طرح توجیهی تولید و بسته بندی ماست پاستوریزه
به ظرفیت
بسمه تعالی
وزارت تعاون
معاونت طرح و برنامه
دفتر امور اقتصادی و تسهیلات بانکی
۱
خلاصه طرح:
موضوع طرح: تولید و بسته بندی ماست پاستوریزه
دستگاه صادره کننده مجوز: وزارت صنایع و معادن
ظرفیت اسمی تولیدات: ۸۰۰ تن
نوع تولیدات: تولید و بسته بندی ماست پاستوریزه
تعداد شاغلین: ۱۲ نفر
سرمایه گذاری کل طرح: ۳۰۶۲.۶۵ میلیون ریال
سرمایه گذاری ثابت: ۲۵۳۱.۶۰ میلیون ریال
سرمایه در گردش: ۵۳۱.۰۵ میلیون ریال
درآمد سالیانه: ۴۸۰۰ میلیون ریال
سود ویژه: ۵۳۸.۸۹ میلیون ریال
دوره بازگشت سرمایه: ۴.۶ سال
نرخ بازدهی سرمایه: % ۲۱.۸ درصد
مشخصات سرمایه گذاری طرح:
۲
مقدمه
جمعیت جهان که در آغاز قرن پیش حدود دو میلیارد نفر تخمین زده میشد به بیش از شش میلیارد نفر در
آغاز سده جدید افزایش یافته و پیش بینی میشود که تا سال ۲۰۲۰ این رقم از مرز هشت میلیارد نفر عبور کند،
یعنی در طول فقط دو دهه ، جمعیتی بالغ بر کل جمعیت جهان در آغاز قرن بیستم به جمع نفوس جهان افزوده
خواهد شد.
نیاز روزافزون این جمعیت رو به رشد به مواد غذایی ، رشدی جهشی را در صنایع غذایی تمام ملل ایجاب
مینماید. شیر، یکی از مهم ترین مواد خوراکی مورد استفاده بشر است. شیر با دارا بودن مقدار زیادی پروتئین ،
ویتامین ، کلسیم ، سایر مواد معدنی و نیز حدود ۷۵۰ کیلوکالری انرژی در هر لیتر میتواند سهم عمده ای در
سلامت و سبد غذایی افراد جامعه داشته باشد.
در این میان ، نکته قابل تامل ، استفاده از روش هایی برای حفظ بهداشت و سلامت شیر از محل تولید تا
مصرف نهایی آن است به طوریکه ضمن جلوگیری از فساد شیر ، از سرایت احتمالی بیماری های مشترک انسان و
دام نیز به مصرف کننده پیشگیری شود. یکی از کهن ترین این روش ها تهیه ماست از شیر است. تولید و استفاده
از ماست اولین بار در مناطقی از آسیای میانه و سپس اروپای شرقی و مرکزی آغاز گردید و امروزه به واسطه
سهولت تولید و نگهداری ، به یکی از مهم ترین فراورده های لبنی مبدل گشته است.
مراحل تولید ماست به ترتیب عبارتند از: تصفیه شیر خام، استاندارد سازی چربی، افزایش مواد جامد، گرم کردن
اولیه، هموژن سازی، انجام عملیات حرارتی در دمای ۹۰ درجه سانتیگراد، سردکردن تا ۴۳ درجه سانتیگراد ،
اضافه کردن مایه و مواد افزودنی، پرکردن، آنلوباسیون، سردکردن و انبار کردن است.
هدف ارائه کنندگان این طرح خرید و تبدیل شیر خام به ماست پاستوریزه است که علاوه بر اینکه نقش بسزایی
در حفظ سلامت شیر تولیدی واحدهای دامداری دارد، دارای توجیه اقتصادی مناسبی نیز میباشد و همچنین
زمینه اشتغال نیروهای ماهر و نیمه ماهر را فراهم میآورد.
۳
۰.۰۰۰۰۰۱
قیمت واحد قیمت کل
(ریال) (میلیون ریال)
۱۵۰ ۱۰۰۰۰۰
۰.۰۰۰۰۰۱
مساحت هزینه واحد هزینه کل
(متر مربع) (ریال) (میلیون ریال)
۱ خاکبرداری ۲۸ ۵۰۰۰۰ ۵۶۰
۲ دیوار کشی ۵۰ ۵۰۰۰۰۰ ۱۰۰
۳ فضای سبز ، خیابان کشی ۳۰ ۲۰۰۰۰۰ ۱۵۰
۱۰۸ – –
۰.۰۰۰۰۰۱
مساحت زیر بنا هزینه واحد هزینه کل
(متر مربع) (ریال) (میلیون ریال)
۱ سردخانه مواد اولیه و محصول ۱۳۵ ۱۳۵۰۰۰۰ ۱۰۰
۲ ساختمان اداری و سرویس ها ۷۲ ۱۲۰۰۰۰۰ ۶۰
۳ سالن تولید ۴۳۲ ۱۲۰۰۰۰۰ ۳۶۰
۴ ساختمان نگهبان و سرایدار ۲۰ ۱۰۰۰۰۰۰ ۲۰
۵ موتورخانه ۲۲ ۱۱۰۰۰۰۰ ۲۰
۶۸۱ – جمع ۵۶۰
-۳-۱ ساختمانها:
جمع
ردیف شرح
-۲-۱ محوطه سازی:
-۱ سرمایه گذاری ثابت طرح
-۱-۱ زمین محل اجرای طرح:
۱۵۰۰
ردیف شرح
متراژ زمین
۴
هزینه کل
(میلیون ریال)
۲ سیستم اطفای حریق ۶
۳ آبرسانی( حق انشعاب و لوله کشی و … ) ۲۰
۴ منبع سوخت منبع ۶۰۰۰ لیتری ۱۵
۵ تجهیزات آزمایشگاه ۲۵
۶ تاسیسات گرمایش و سرمایش ۵
۷ موتور پمپ آب ۲۵
۸ حفر و تجهیز چاه ۱۰۰
۲۴۶
-۴-۱ تأسیسات و تجهیزات:
۵۰
ردیف شرح مشخصات فنی
۱
برق رسانی(حق انشعاب و نصب تابلو و ترانس و کابل
کشی و سیم کشی های مربوطه)
جمع
۵
۰
هزینه واحد هزینه کل
(ریال) (میلیون ریال)
۱ ترازوی توزین شیر خام ۲۵ ۲۵۰۰۰۰۰۰ ۱
۲ مخزن استیل ۸۰۰ لیتری ۱۵ ۱۵۰۰۰۰۰۰ ۱
۳ الکترو پمپ سانتریفوژی ۸ ۸۰۰۰۰۰۰ ۱
۴ مخزن مبرد و نگهدارنده شیر ۲۵۰۰ لیتری ۶۰ ۶۰۰۰۰۰۰۰ ۱
۵ مخزن سه جداره تغلیظ و پاستوریزاسیون ۱۲۰۰ لیتری ۲۳۰ ۱۱۵۰۰۰۰۰۰ ۲
۶ مخزن تعادل ۱۵۰ لیتری ۴ ۴۰۰۰۰۰۰ ۱
۷ پاستوریزاتور صفحه ای ۱۰۵ ۱۰۵۰۰۰۰۰۰ ۱
۸ تجهیزات سیستم مبرد به ظرفیت ۶۰۰۰ لیتری ۱۱۰ ۱۱۰۰۰۰۰۰۰ ۱
۹ دیگ بخار با توان تولید ۲۰۰۰ کیلوگرم بخار در ساعت ۱۰۰ ۱۰۰۰۰۰۰۰۰ ۱
۱۰ سیستم تهیه آب گرم بوسیله بخار به ظرفیت ۵۰۰۰ لیتر در ساع ۱۵ ۱۵۰۰۰۰۰۰ ۱
۱۱ سیستم تنظیم و کنترل ۷ ۷۰۰۰۰۰۰ ۱
۱۲ شیر فشار شکن با راندمان ۸ به ۱۵ ۱۵۰۰۰۰۰۰ ۱ ۳
۱۳ سختی گیر آب ۲۲ ۲۲۰۰۰۰۰۰ ۱
۱۴ تجهیزات اتاق انکوباتور به ظرفیت ۲۵ متر مکعب ۲۵۰ ۱۲۵۰۰۰۰۰۰ ۲
۱۵ تجهیزات سردخانه (کمپرسور ، کندانسور و اواپراتور) ۷۰ ۷۰۰۰۰۰۰۰ ۱
۱۶ کمپرسور هوای فشرده به ظرفیت ۲۵۰ لیتر ۱۲ ۱۲۰۰۰۰۰۰ ۱
۱۰۴۸ – –
-۵-۱ ماشین آلات و تجهیزات و وسایل آزمایشگاهی :
تعداد
جمع
ردیف نام ماشین آلات و تجهیزات و وسایل آزمایشگاهی
۶
قیمت واهد هزینه کل
(ریال) (میلیون ریال)
۱ وانت نیسان ۹۰ ۹۰۰۰۰۰۰۰ ۱
۹۰ – –
هزینه کل
(میلیون ریال)
۱۲ ۱
۷ ۲
۱۰ ۳
۲۹
هزینه کل
(میلیون ریال)
۳۵ ۱
۲۰ ۲
۷ ۳
۶۲
-۶-۱ وسایل نقلیه و وسایل حمل و نقل داخل کارخانه:
تعداد
جمع
ردیف شرح
اخذ جواز تاسیس و سایر مجوزها
حقوق و دستمزد نگهبان در دوره سازندگی
جمع
-۷-۱ تجهیزات اداری و کارگاهی:
ردیف شرح
لوازم اداری(میز- صندلی- فایل- گوشی تلفن و …)
لوازم آشپزخانه
ابزار آلات کارگاهی (درصورت نیاز)
جمع
-۸-۱ هزینه های قبل از بهره برداری:
ردیف شرح
تهیه طرح و نقشه های مربوطه
۷
هزینه کل
(میلیون ریال)
۱ زمین ۱۵۰
۲ محوطه سازی و ساختمانها ۷۸۹
۳ تاسیسات و تجهیزات ۲۴۶
۴ وسایط نقلیه ۹۰
۵ ماشین آلات و تجهیزات ۱۰۴۸.۰
۶ تجهیزات اداری و کارگاهی ۲۹
۷ هزینه های متفرقه و پیش بینی نشده( ۵ % جمع بالا) ۱۱۷.۶۰
۸ هزینه های قبل از بهره برداری ۶۲
۲۵۳۱.۶۰
هزینه های ثابت طرح
جمع
ردیف شرح
۸
۹.۲
هزینه کل
ریالی(هزار ریال) ارزی (دلار) (میلیون ریال)
۱ شیر ۱۰۵۰۰۰۰ لیتر ۲۵۲۰ ۲.۴
۰ کیلویی ۱۶۰۰۰۰۰ عدد ۲۴۰ ۰.۱۵ / ۲ سطل یکبار مصرف ۵
۳ سلفون ۵ تن ۴۲.۵ ۸۵۰۰
۲۸۰۲.۵ – – –
-۲ هزینه های جاری طرح:
جمع
ردیف شرح
-۱-۲ مواد اولیه و بسته بندی:
مصرف سالیانه واحد هزینه واحد
۹
حقوق ماهیانه حقوق سالیانه
(ریال) (میلیون ریال)
۱ مدیر طرح ۴۸ ۴۰۰۰۰۰۰ ۱
۲ کارمند مالی و اداری ۲۴ ۲۰۰۰۰۰۰ ۱
۴۸ – ۲
۳۳.۶
۸۱.۶
حقوق ماهیانه حقوق سالیانه
(ریال) (میلیون ریال)
۱ مدیر تولید ۴۲ ۳۵۰۰۰۰۰ ۱
۲ مسئول آزمایشگاه ۳۶ ۳۰۰۰۰۰۰ ۱
۳ راننده ۲۴ ۲۰۰۰۰۰۰ ۱
۴ نگهبان و سرایدار ۲۴ ۲۰۰۰۰۰۰ ۱
۵ کارگر ساده ۴۸ ۲۰۰۰۰۰۰ ۲
۶ کارگر ماهر ۱۸۰ ۲۵۰۰۰۰۰ ۶
۳۵۴ – ۱۰
۲۴۷.۸
۶۰۱.۸
۶۸۳.۴
شرح تعداد
-۳-۲ حقوق و دستمزد پرسنل تولیدی:
ردیف شرح
ردیف
-۲-۲ حقوق و دستمزد پرسنل غیر تولیدی:
تعداد
مزایا و پاداش و حق بیمه کارفرما (معادل ۷۰ % جمع حقوق)
جمع کل
جمع
مزایا و پاداش و حق بیمه کارفرما (معادل ۷۰ % جمع حقوق)
جمع کل
جمع
جمع کل حقوق و مزایای پرسنل : تولیدی + غیر دولتی
۱۰
هزینه واحد هزینه کل
(ریال) (میلیون ریال)
۱ برق کیلو وات ساعت ۴۰ ۲۰۰ ۲۰۰۰۰۰
۲ بنزین لیتر ۳.۲ ۸۰۰ ۴۰۰۰
۲ آب مترمکعب ۷.۵ ۱۵۰۰ ۵۰۰۰
۵۰.۷ – –
ارزش دارایی
(میلیون ریال) درصد مبلغ درصد مبلغ
۱ محوطه سازی و ساختمانها ۱۵.۷۸ ۲ ۷۸.۹ ۱۰ ۷۸۹
۲ تاسیسات و تجهیزات ۱۲.۳ ۵ ۲۹.۵۲ ۱۲ ۲۴۶
۳ وسایط نقلیه ۹.۰۰ ۱۰ ۱۸ ۲۰ ۹۰
۴ ماشین آلات و تجهیزات ۵۲.۴۰ ۵ ۱۰۴.۸ ۱۰ ۱۰۴۸
۵ تجهیزات اداری و کارگاهی ۲.۹۰ ۱۰ ۵.۸ ۲۰ ۲۹
۹۲.۳۸ – ۲۳۷.۰۲ –
-۵-۲ استهلاک و تعمیر و نگهداری:
واحد
جمع
ردیف شرح مصرف سالیانه
جمع
ردیف شرح استهلاک تعمیر و نگهداری
-۴-۲ هزینه سوخت و انرژی:
۱۱
هزینه
(میلیون ریال)
۱ مواد اولیه و بسته بندی ۲۸۰۲.۵۰
۲ حقوق و دستمزد ۶۸۳.۴۰
۳ سوخت و انرژی ۵۰.۷۰
۴ تعمیر و نگهداری ۹۲.۳۸
۵ استهلاک ۲۳۷.۰۲
۱۸۱.۴۵ ( ۶ پیش بینی نشده ( ۵%جمع ردیف ۱ الی ۴
۴۰۴۷.۴۵
هزینه
(هزار ریال) درصد مبلغ درصد مبلغ
۱ مواد اولیه و بسته بندی ۲۸۰۲.۵۰ ۱۰۰ ۰.۰۰ ۰ ۲۸۰۲.۵۰
۲ حقوق و دستمزد کارکنان ۲۰۵.۰۲ ۳۰ ۴۷۸.۳۸ ۷۰ ۶۸۳.۴۰
۳ سوخت و انرژی ۴۰.۵۶ ۸۰ ۱۰.۱۴ ۲۰ ۵۰.۷۰
۴ تعمیر و نگهداری ۷۳.۹۰ ۸۰ ۱۸.۴۸ ۲۰ ۹۲.۳۸
۵ هزینه اداری و فروش ( ۱% فروش) ۴۸.۰۰ ۱۰۰ ۰.۰۰ ۰ ۴۸.۰۰
۶ بیمه کارخانه(دو در هزار سرمایه ثابت) ۰ ۰ ۵.۰۶ ۱۰۰ ۵.۰۶
۷ پیش بینی نشده ۱۱۷.۹۴ ۶۵ ۶۳.۵۱ ۳۵ ۱۸۱.۴۵
۸ استهلاک ۰ ۰ ۲۳۷.۰۲ ۱۰۰ ۲۳۷.۰۲
۳۲۸۷.۹۳ – ۸۱۲.۵۹ – ۴۱۰۰.۵۱
جدول هزینه های جاری طرح
جمع
ردیف شرح
هزینه ثابت هزینه متغیر
-۶-۲ جدول هزینه های ثابت و متغیر تولید:
جمع
ردیف شرح
۱۲
هزینه کل
(هزار ریال)
۱ مواد اولیه ( ۲ ماه مواد اولیه و بسته بندی) ۴۶۷.۰۸
۵۳۱.۰۵
جمع
(میلیون ریال)
۱ سرمایه گذاری ثابت ۲۴۶۹.۶۰
۲ هزینه های قبل از بهره برداری ۶۲.۰۰
۳ سرمایه درگردش ۵۳۱.۰۵
۳۰۶۲.۶۵
سرمایه در گردش:
جمع
ردیف شرح
۲
تنخواه گردان ( ۲۰ روز هزینه های تولید به جزء هزینه مواد
اولیه و بسته بندی) ۶۳.۹۶
جدول سرمایه گذاری:
جمع
ردیف هزینه های طرح
۱۳
ارزش واحد (ریال)
۳۰۰۰
کل درآمد فروش =
هزینه ثابت
سود ناویژه :
میلیون ریال ۶۹۹.۴۹ سود ناویژه = – فروش سالیانه
محاسبه سود ویژه :
سود ناویژه : میلیون ریال
میلیون ریال
میلیون ریال
هزینه متغیر تولید- فروش
۱۶۰۰۰۰۰
ارزش کل
۴۸۰۰
۳ – قیمت تمام شده هر واحد تولید(تن):
۴ – قیمت فروش کالا :
ریال هر بسته
هزینه ثابت تولید
۲۵۶۳
۴۸۰۰
شرح
۰ کیلوگرمی / ماست در ظروف ۵
میزان تولید (بسته)
محاسبه نقطه سر به سر :
میزان فروش در نقطه سر به سر :
= قیمت تمام شده واحد محصول
۱۰۰× = درصد % ۵۳.۷
=
جمع هزینه های سالیانه تولید
ظرفیت سالیانه تولید
میلیون ریال
۱-
هزینه متغیر
فروش کل
کسر می شود: هزینه های عملیاتی شامل:
هزینه های تولید سالیانه
= میلیون ریال ۲۵۷۹.۵۱
۸۱.۶۰
۴۸.۰۰
۶۹۹.۴۹
– حقوق و دستمزد پرسنل اداری
– هزینه های اداری و فروش
۱۴
میلیون ریال
میلیون ریال
میلیون ریال
میلیون ریال ۱۸۵۴.۴۲
میلیون ریال ۱۵۸۶.۴۰
سود عملیاتی : ۵۶۹.۸۹
کسر می شود: هزینه های غیرعملیاتی شامل:
– استهلاک هزینه های قبل از بهره برداری (دو ساله) ۳۱.۰۰
– سود ویژه قبل از کسر مالیات ۵۳۸.۸۹
نرخ بازدهی سرمایه :
= درصد % ۲۱.۸
سود ویژه قبل از کسر مالیات
سرمایه گذاری ثابت
دوره بازگشت سرمایه :
= سال ۴.۶
سرمایه گذاری ثابت طرح
سود ویژه قبل از کسر مالیات
فروش کل
درصد =
ارزش افزوده خالص
فروش کل
ارزش افزوده ناخالص
ارزش افزوده ناخالص :
۳۳.۱%
ارزش افزوده خالص =( استهلاک قبل از بهره برداری + استهلاک دارائیها)-(ارزش افزوده ناخالص)
= ارزش افزوده ناخالص به فروش
= ارزش افزوده خالص به فروش
=
ارزش افزوده ناخالص =( تعمیر و نگهداری + سوخت و انرژی + مواد اولیه و بسته بندی)-(فروش کل)
درصد % ۳۸.۶
۱۵
طرح توجیهی تولید و بسته بندی ماست پاستوریزه به ظرفیت ۸۰۰ تن در سال
خلاصه طرح:
موضوع طرح:
تولید و بسته بندی ماست پاستوریزه دستگاه صادره کننده مجوز:
وزارت صنایع و معادن ظرفیت اسمی تولیدات: ۸۰۰ تن
نوع تولیدات: تولید و بسته بندی ماست پاستوریزه
تعداد شاغلین: ۱۲ نفر
سرمایه گذاری کل طرح: ۳۰۶۲.۶۵ میلیون ریال
سرمایه گذاری ثابت: ۲۵۳۱.۶۰ میلیون ریال
سرمایه در گردش: ۵۳۱.۰۵ میلیون ریال
درآمد سالیانه: ۴۸۰۰ میلیون ریال
سود ویژه: ۵۳۸.۸۹ میلیون ریال
دوره بازگشت سرمایه: ۴.۶ سال
نرخ بازدهی سرمایه: % ۲۱.۸ درصد
مشخصات سرمایه گذاری طرح:۲مقدمه
جمعیت جهان که در آغاز قرن پیش حدود دو میلیارد نفر تخمین زده میشد به بیش از شش میلیارد نفر درآغاز سده جدید افزایش یافته و پیش بینی میشود که تا سال ۲۰۲۰ این رقم از مرز هشت میلیارد نفر عبور کند،یعنی در طول فقط دو دهه ، جمعیتی بالغ بر کل جمعیت جهان در آغاز قرن بیستم به جمع نفوس جهان افزودهخواهد شد.نیاز روزافزون این جمعیت رو به رشد به مواد غذایی ، رشدی جهشی را در صنایع غذایی تمام ملل ایجابمینماید. شیر، یکی از مهم ترین مواد خوراکی مورد استفاده بشر است. شیر با دارا بودن مقدار زیادی پروتئین ،ویتامین ، کلسیم ، سایر مواد معدنی و نیز حدود ۷۵۰ کیلوکالری انرژی در هر لیتر میتواند سهم عمده ای درسلامت و سبد غذایی افراد جامعه داشته باشد.در این میان ، نکته قابل تامل ، استفاده از روش هایی برای حفظ بهداشت و سلامت شیر از محل تولید تامصرف نهایی آن است به طوریکه ضمن جلوگیری از فساد شیر ، از سرایت احتمالی بیماری های مشترک انسان ودام نیز به مصرف کننده پیشگیری شود. یکی از کهن ترین این روش ها تهیه ماست از شیر است. تولید و استفادهاز ماست اولین بار در مناطقی از آسیای میانه و سپس اروپای شرقی و مرکزی آغاز گردید و امروزه به واسطهسهولت تولید و نگهداری ، به یکی از مهم ترین فراورده های لبنی مبدل گشته است.مراحل تولید ماست به ترتیب عبارتند از: تصفیه شیر خام، استاندارد سازی چربی، افزایش مواد جامد، گرم کردناولیه، هموژن سازی، انجام عملیات حرارتی در دمای ۹۰ درجه سانتیگراد، سردکردن تا ۴۳ درجه سانتیگراد ،اضافه کردن مایه و مواد افزودنی، پرکردن، آنلوباسیون، سردکردن و انبار کردن است.هدف ارائه کنندگان این طرح خرید و تبدیل شیر خام به ماست پاستوریزه است که علاوه بر اینکه نقش بسزاییدر حفظ سلامت شیر تولیدی واحدهای دامداری دارد، دارای توجیه اقتصادی مناسبی نیز میباشد و همچنین زمینه اشتغال نیروهای ماهر و نیمه ماهر را فراهم میآورد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.