مقاله بررسی رویکردهای جامعه شناختی در باب ماهیت معرفت علمی: از عقلانی سازی تا رویکرد فرهنگی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله بررسی رویکردهای جامعه شناختی در باب ماهیت معرفت علمی: از عقلانی سازی تا رویکرد فرهنگی دارای ۲۱ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی رویکردهای جامعه شناختی در باب ماهیت معرفت علمی: از عقلانی سازی تا رویکرد فرهنگی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی رویکردهای جامعه شناختی در باب ماهیت معرفت علمی: از عقلانی سازی تا رویکرد فرهنگی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی رویکردهای جامعه شناختی در باب ماهیت معرفت علمی: از عقلانی سازی تا رویکرد فرهنگی :

مقاله بررسی رویکردهای جامعه شناختی در باب ماهیت معرفت علمی: از عقلانی سازی تا رویکرد فرهنگی که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در بهار ۱۳۹۰ در سیاست علم و فناوری از صفحه ۳۳ تا ۴۸ منتشر شده است.
نام: بررسی رویکردهای جامعه شناختی در باب ماهیت معرفت علمی: از عقلانی سازی تا رویکرد فرهنگی
این مقاله دارای ۱۶ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله علم
مقاله عقلانی سازی
مقاله رویکرد فرهنگی
مقاله جامعه شناسی معرفت علمی
مقاله ابزارهای زبانی علم
مقاله تحلیل گفتمان
مقاله ذخیره کلامی تجربه گرایی وذخیره کلامی احتمالی
مقاله آدمک مصنوعی علم
مقاله جنبش فمینیسم

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
این مقاله مهم ترین رویکردهای جامعه شناختی در باب ماهیت معرفت علمی را مورد بررسی قرار می دهد. جامعه شناسان قدیم علم به ارایه یک رویکرد عقلانی درباره معرفت علمی پرداخته اند. بر اساس این رویکرد عقلانی یا دیدگاه معیار، علم یک پدیده عقلانی، همگانی، غیراجتماعی و بی تاثیر از علایق اجتماعی و فرهنگی است. دیدگاه های جدید جامعه شناسی بر اساس یک نوع معرفت شناسی نسبی گرا (فرهنگ گرا)، معرفت علمی را دارای ماهیت فرهنگی و اجتماعی می دانند. در نتیجه، استعاره معرفت علمی به مثابه «آیینه طبیعت و واقعیت» از میان برداشته شد و بنابراین اساس دیدگاه معیار درباره علم زیر سوال رفت. جامعه شناسان جدید علم با شعار «علم به مثابه فرهنگ» اظهار می کنند که معرفت علمی همواره جزیی از فرهنگ بوده و در بیرون از فرهنگ نمیتوان مقام و جایگاهی برای آن تصور کرد. به بیان دیگر علم به عنوان یک رویه اجتماعی احتمالی، پایه و مبنای مطمئنی در واقعیت ندارد بلکه باید آن را به عنوان یک فعالیت کاملا اجتماعی-فرهنگی شناخت که پیوند اساسی با ارزش ها و ایدئولوژی های اجتماعی دارد. صاحبنظران جامعه شناسی معرفت علمی و طرفداران جنبش های سیاسی – اجتماعی منتقد علم (همچون فمینیست ها) از جمله مهم ترین نمایندگان رویکرد فرهنگی اند که به بیان دیدگاه ها و نظریات آنها می پردازیم. در بخش پایانی مقاله رویکرد فرهنگی مورد نقد وبررسی قرار می گیرد.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.