بررسی سطوح کود نیتروژن با پوشش گوگردی و اوره بر میزان خصوصیات رشدی، جذب عناصر، خصوصیات اکوفیزیولوژیک و درصد اسانس نعناع


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی سطوح کود نیتروژن با پوشش گوگردی و اوره بر میزان خصوصیات رشدی، جذب عناصر، خصوصیات اکوفیزیولوژیک و درصد اسانس نعناع دارای ۱۱۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی سطوح کود نیتروژن با پوشش گوگردی و اوره بر میزان خصوصیات رشدی، جذب عناصر، خصوصیات اکوفیزیولوژیک و درصد اسانس نعناع  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز بررسی سطوح کود نیتروژن با پوشش گوگردی و اوره بر میزان خصوصیات رشدی، جذب عناصر، خصوصیات اکوفیزیولوژیک و درصد اسانس نعناع۲ ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی سطوح کود نیتروژن با پوشش گوگردی و اوره بر میزان خصوصیات رشدی، جذب عناصر، خصوصیات اکوفیزیولوژیک و درصد اسانس نعناع،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی سطوح کود نیتروژن با پوشش گوگردی و اوره بر میزان خصوصیات رشدی، جذب عناصر، خصوصیات اکوفیزیولوژیک و درصد اسانس نعناع :

بررسی سطوح کود نیتروژن با پوشش گوگردی و اوره بر میزان خصوصیات رشدی، جذب عناصر، خصوصیات اکوفیزیولوژیک و درصد اسانس نعناع

قسمتی از متن:

– نیازهای اکولوژیکی:

گیاه دارویی نعناع را می توان در اکثر نقاط کشت کرد . اما مناطق خیلی سرد برای کشت این گیاه مناسب نیستند . مواد و عناصر غذایی فراوان و آب کافی برای رویش نعناع ضروری است( ۵ و ۵۵) . چنانچه سطح خاک از برف پوشیده شده باشد ، اندام های زیر زمینی در ۱۷- درجه سانتی گراد زنده نمانده و فعالیت بسیار خفیفی خواهند داشت . این اندام ها قادرند تا سرمای ۳۰- درجه سانتی گراد را هم برای مدت محدودی تحمل کنند . گیاه در ۲ تا ۳ درجه سانتی گراد شروع به رویش می کند ،ولی درجه حرارات مطلوب برای رویش نعناع ۱۰ درجه سانتی گراد است . درجه حرارت مناسب به منظور تسریع در رشد ونمو گیاه و همچنین افزایش در تولید اسانس ۱۸ تا ۲۰ درجه سانتی گراد است . برخی از محققان اعتقاد دارند که هرچند در درجه حرارت های بالاتر (۲۲ تا ۲۵ درجه سانتیگراد ) مقدار تولید اسانس در گیاه افزایش می یابد ، ولی این میزان حرارت در مقدار منتول اسانس تاثیر منفی داشته و سبب کاهش آن می شود . نعناع گیاهی روز بلند است و تابش نور سبب افزایش محصول نعناع میشود ودر سنتز اسانس آن نیز تاثیر مثبت دارد . نعناع در طول رویش به حداقل ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیمتر بارندگی نیاز دارد (۵ و ۵۵) . خاک مناسب برای کشت این گیاه خاک لوم شنی حاوی مقادیر زیاد ترکیبات هوموسی است . (pH) خاک مناسب برای نعناع بین ۵ تا ۸ است . باید از کاشت نعناع در خاک های رسی واشباع از آب و آنها بالاتر از ۵/۸ است، اجتناب کرد .خاک های اسیدی و زهکشی شده خاک های مناسبی برای کشت نعناع محسوب می شوند (۲۳ و ۶۹).

۱-۸ – کاشت:

نعناع مانند هر گیاه هیبرید دیگر بذر تولید نمی کند و تکثیر آن به وسیله استولون ، قلمه ساقه و یا جدا کردن پا جوش از گیاه مادری انجام می شود . کشت و تکثیر نعناع از طریق اندامهای زیر زمینی را می توان در پاییز یا در بهار به سبب وجود شرایط رطوبتی و اقلیمی مناسب انجام داد . مناسب ترین زمان در کشت های بهاره اواسط بهار است (۳۱ و ۵۵) . در تکثیر توسط استولون ، فاصله ردیف ها از یکدیگر ۵۰ تا ۶۰ سانتی متر و عمق مناسب برای کاشت آن ۱۰ تا۱۲ سانتی متر است . عمق کاشت نباید از میزان مذکور تجاوز کند ، زیرا قدرت رویشی گیاه کاهش می یابد . اواخر بهار زمان مناسبی برای تکثیر نعناع از طریق قلمه های ساقه است . در این روش فاصله ردیف ها از یکدیگر بین ۵۰ تا ۷۰ سانتی متر است . همچنین اواخر بهار زمان مناسبی برای جدا کردن پاجوش هااز پایه مادری و انتقال آنها به زمین مورد نظر است . پاجوشها در ردیف هایی به فاصله ۶۰ سانتی متر کشت میشوند . فاصله بوته ها برروی هر ردیف ۲۰ تا۳۰ سانتی متر است. (۳۱ و ۵۵).

۱-۹- نیازهای غذایی :

نعناع در طول رویش و تولید مواد موثره به مقدار زیادی مواد و عناصر غذایی نیاز دارد . فایلات نشان داده است که مقادیر مناسب ازت به میزان قابل توجهی موجب افزایش اسانس نعناع می شود (۳۱ و ۵۵). گیاه برای تولید یک تن پیکره رویشی تازه به ۲۵ کیلوگرم ازت و۸ کیلوگرم اکسید فسفر و۱۰ کیلوگرم اکسید پتاسیم نیاز دارد . بنابر این نیاز غذایی نعناع تا مرحله گلدهی بسیار زیاد است . به طور کلی در سال اول قبل از کشت ، ۵۰ تا ۹۰ کیلوگرم در هکتار اکسید فسفر و ۶۰ تا ۹۰ کیلوگرم در هکتار کودهای ازته باید به زمین هایی که برای کشت نعناع اختصاص می یابد اضافه شود . ازسال دوم کشت هر ساله در فصل پاییز افزودن ۵۰ تا ۸۰ کیلوگرم در هکتار اکسید فسفر و ۶۰ تا ۸۰ کیلوگرم در هکتار اکسید پتاس به خاک سبب افزایش عملکرد وبهبود کیفیت مواد موثره نعناع می شود . کمبود عناصری نظیر بر ، منگنز ، مولیبدن و کبالت در کاهش عملکرد ونیز کاهش اسانس نعناع تاثیر بسزایی دارد و در طول رویش گیاهان ، کاربرد مواد غذایی محلول که حاوی ریزمغذی های مناسب هستند ، سبب افزایش عملکرد خواهد شد (۲۳ و ۶۹).

همچنین باید به این نکته توجه داشت که اگر آهک زمین زراعتی زیاد باشد ،مقدار نسبی اسانس درگیاه،کاهش حاصل می نماید (۵ و۳۴) .

۱-۱۰- مراقبت ونگهداری:

در طول رویش نعناع ، علفهای هرز موجب ایجاد اختلال در رشد گیاه می شوند . مبارزه با علف های هرز به دو روش شیمیایی و مکانیکی انجام می گیرد . اوایل بهار زمان مناسبی برای مبارزه مکانیکی با علفهای هرز است. برای مبارزه شیمیایی با علف های هرز در کشت پاییزه، درفصل بهار و قبل از رویش گیاه و در کشت بهاره پس از کشت نعناع ، می توان از علف کش مرکازین به مقدار ۳.۵ تا ۴ کیلوگرم در هکتار استفاده کرد. در سال دوم وسوم رویش ، اوایل بهار ، قبل از رویش مجددگیاهان ، کاربرد علف کش های مرکازین به مقدار ۴ تا ۵ کیلوگرم در هکتار وآرزین به مقدار ۳ تا۴ کیلوگرم در هکتار نتایج مطلوبی در ازبین بردن علف های هرز دارد.

نعناع در طول رویش ، ممکن است تحت تاثیر عوامل بیماریزای خطرناک قرار بگیرد و صدمات جبران ناپذیری به محصول وارد آید . از بیماریهای قارچی می توان از زنگ نعناع نام برد . برای مبارزه با این قارچ می توان از ماده شیمیایی ضد قارچ کرزونیت به مقدار ۸ تا۹ کیلوگرم در هکتار پس از رویش گیاه ، زمانی که ارتفاع ساقه کم است ، به صورت محلول پاشی استفاده کرد (۱۲۵) . در طول رویش، آفات ممکن است خسارات زیادی به بار آورند ، از اینرو ، در فصل بهار می توان از آفت کش وقارچ کش های مناسب استفاده کرد (۳۱ و۶۳) .

۱-۱۱- برداشت:

نعناع را می توان ۲ تا۳ بار در سال برداشت کرد .روش وزمان برداشت بستگی به چگونگی استفاده از اندام‌های جمع آوری شده دارد . در اکثر کشورها نعناع را برای استخراج اسانس آن کشت می کنند . بنابراین مرحله گلدهی زمان مناسبی برای برداشت محصول است (۳۱ و ۵۵). در صورت کشت نعناع درسطوح وسیع ، باید به وسیله ماشین های مناسب اقدام به برداشت اندام های مورد نظر کرد . در این صورت گیاهان از فاصله ۴ تا۵ سانتیمتر از سطح زمین بریده می شوند سپس برای مدتی روی زمین می مانند تا حدود ۲۵ تا ۴۰ درصد رطوبت آنها تبخیر شود (۱۶ و ۵۵). در صورتی که گیاهان در پاییز برداشت شوند ، باید مستقیما” به کارخانه برای استخراج اسانس منتقل شوند . قرار دادن گیاهان بر روی زمین به منظور تبخیر آب آنها سبب کاهش اسانس نعناع می شود . ولی از آنجا که ۲۵ تا ۴۰ درصد از رطوبت آنها کاسته میشود وحجم آنها نیز به طور قابل ملاحظه ای کاهش می یابد ، حمل ونقل آنها آسانتر می شود (۵). برطبق نظر محققان محصول نعناع را تا قبل از خرداد نباید برداشت کرد ، زیرا اسانس در این مرحله کیفیت چندان مطلوبی ندارد و حاوی مقدار زیادی منتون است . عقیده بر این است که زمان مناسب برای اولین برداشت ، آخر خرداد تا ۲۵ تیر ماه ، دومین مرحله برداشت ۱۰ مرداد تا ۱۵ مهر و سومین مرحله برداشت تا ۱۵ آذر است . (۳۱) عملکرد سالانه وزن تازه گیاه ۱۲تا ۳۰ تن در هکتار است که از آن ۳۰ تا۶۰ کیلوگرم اسانس به دست می آید . چنانچه گیاه را به منظور استفاده از پیکر رویشی آن و به عنوان استفاده از سبزی یا ادویه کشت کنند ، می توان ۳ تا۴ بار در سال محصول برداشت کرد . اولین برداشت قبل ازگلدهی انجام می گیرد و اندام خشک حاصله ۲.۵ تا ۳ تن ازهرهکتار خواهد بود . پس از برداشت ،محصول را به طور طبیعی یا مصنوعی درحرارت ۴۰ تا ۴۵ درجه سانتی گراد خشک می نمایند . پس از خشک کردن ،آنها را درظروف کاملا” دربسته انبار نموده وسپس درعدلهای کنفی ۲۰ تا۲۵ کیلوگرمی بسته بندی کرده ووارد بازار تجارت می نمایند (۵ و۳۱).

۱-۱۲ – ترکیبات شیمیایی نعناع:

۱-۱۲-۱- اسانس

اسانس ها ترکیبات معطری هستند ، که به علت تبخیر شدن در مجاورت هوا ودردمای معمولی روغن های فرار (Volatile oils) یا روغن های اتری (Ethereal oils ) یا اسانس های روغنی (Essential oils) یا به طور کلی اسانس نامیده می شوند .اسانس ها بیرنگ بوده ولی براثر مرور زمان بعلت اکسایش ورزین شدن ابتدا زرد رنگ وسپس قهوه ای می شوند . این مواد در آب تا حدودی غیر محلول هستند. ولی می توانند به اندازه کافی درآب حل شده و بوی خودرا به آب انتقال دهند .اسانس ها به خوبی دراتر ، الکل و حلال های آلی حل می شوند . این مواد دراعمال فیزیولوژیکی گیاه (تنفس ، تشکیل کلروفیل ، قابلیت نفوذ سلولی و…) نقش موثری دارند (۳۸) .

۱-۱۲-۲ ـ ترکیبات اسانس

ترکیبات تشکیل دهنده اسانس نعناع به بیش از ۲۰ نوع می رسد که مهمترین آنها منتول (۴۰ تا ۶۰ درصد ) است . بیشترین مقدار مانتول دراسانس استخراج شده در برگ های جوان وجود دارد . اسانس گل ها مقدار کمی منتول دارد که مهمترین ترکیب آن را منتوفوران (۱۰ تا۱۲ درصد ) تشکیل می دهد . از مواد دیگر اسانس نعناع می توان به سینئول ،اوسیمن و کاریوفیلن اشاره کرد. منتول یک منوترپن حلقوی اشباع شده الکلی است که به عنوان یک ماده شیمیایی بی نظیر در ایجاد حس سرما معرفی شده وبر روی پوست و غشاء مخاطی تاثیر می گذارد . وهمچنین خاصیت ضد باکتریایی دارد و از آن در تهیه محلول هایی برای شستشوی دهان و گلو استفاده می شودونیز دارای خاصیت ضد خارش نیز می باشد .و همچنین به مصارف تهیه لیکور وانواع شیرینی می رسد . درعطر سازی مخصوصا” معطر ساختن سیگار مورد توجه است بعلاوه در تهیه بعضی از فراورده های داروئی مانند محلول های رفع سرفه ،بخور وغیره مورد استفاده قرار میگیرد (۶۲). در دامپزشکی ،بعنوان یک ماده بی حس کننده سطحی با اثر ملایم ،ضد عفونی کننده به کار میرود (۸۸). منتول همچنین به حالت متبلور یا به حالت گرانول به دست می آید . طعم وبوی نعناع دارد . درگرمای ۴۱-۴۳ درجه ذوب می شود . به مقدار خیلی زیاد درالکل ،کلروفرم ،اتر ،اتر-دوپترول ولی به مقادیر کمتر دراسید استیک گلاسیال محلول است (۳۱). ۱.۸-Cineol سینئول نیز یک منوترپن اکسیژن دار حلقوی است، مایعی بیرنگ با بویی شبیه کافور است که طعمی سرد وادویه ای دارد چگالی آن در۲۵ درجه سانتی گراد برابر۹۲۳/۰-۹۲۱/۰ نقطه جوش آن درفشار اتمسفر یک ۱۷۶-۱۷۷ درجه سانتیگراد ونقطه ذوب آن ۱.۵+ درجه سانتیگراد وضریب شکست نوری آن ۴۵۵/۱-۴۶۰/۱ می باشد( ۸۸ و ۱۱۲). درعمل در آب نامحلول بوده (۹/۱در ۱۰۰ قسمت آب ) ولی به هرنسبتی با الکل و اتر مخلوط میگردد . درکلروفرم ،اسید استیک وروغن های دیگر نیز محلول است (۱۰۱). از سینئول درتهیه شربت اکسپکتورانت ودرمان برونشیت های مزمن مورد اسفاده قرار می گیرد. این ماده درداروهای شستشوکننده وانواع روغنهای پوست ومو مصرف دارد (۶۲). اوسیمن یک منوترپن خطی است که به طورخالص درتهیه اسانس های شیمیایی مثل عطر بهار نارنج،گلابی ،پرتقال وریحان استفاده میشود (۶۲) . B-Caryophyllen کاریوفیلن نیز یک سزکوئی ترپن دو حلقه ای است که در بسیاری ازروغن های اسانسی به ویژه در روغن میخک) (Clove oil وروغن حاصل از شاخه و گل وجوددارد . به حالت مایع بویی ترپنی دارد که هم شبیه بوی تربانتین (سقز) Syzigium aromaticum L. وهم شبیه بوی میخک است. نقطه جوش آن ۱۳-۱۲۹ درجه سانتی گراد وچگالی آن در ۱۷ درجه سانتی گراد نسبت به آب ۴ درجه سانتی گراد برابر ۹۰۵. میباشد (۱۰۱) . از کاریوفیلن به عنوان طعم دهنده درادویه وآدامس به کار می رود (۶۲) . MenthofuranCarles آنرا از تقطیر شکوفه های نعناع بدست آوردو دارای وزن مولکولی ۱۵۰.۲۱ می باشد. wienhaus,Dewein ترکیب جدید را با فرمول ۳,۶,Dimethyl coumarone این را Tetrachydride(4,5,6,7) مشخص کرده ومنتوفوران نامگذاری کردند. به نظر می آید این ترکیب به تدریج در گیاه تشکیل شده ودرطی زمان شکوفه دهی به حداکثر مقدار می رسد وبا افزایش مقدار مانتول در گیاه ، به آرامی ناپدید میگردد .بوی آن شبیه بوی مانتول بوده ورنگ آن آبی می باشد .درمجاورت هوا به یک اسید((C7H10O2 تبدیل میگردد .به طور عمده درصنعت عطر سازی از آن استفاده به عمل می آید (۱۳۵) . اسانس نعناع در صنایع غذایی ، بهداشتی و آرایشی ، شیرینی سازی ، نوشابه سازی و صنایع ادویه ای مورد استفاده قرار می گیرد . از گیاه نعناع د ربلغارستان کالتیواری به نام متا (Meta) با ۴۶%کارون (Carvon)در اسانس و کالتیوار دیگری به نام لینا (Lina) با ۹۰% لینالول در اسانس بدست آورده اند . چگالی اسانس حاصل از برگ نعناع تازه ۹۰۸% ، چگالی اسانس حاصل از برگ نعناع خشک ۹۱۲% می باشد (۴) .

بررسی سطوح کود نیتروژن با پوشش گوگردی و اوره بر میزان خصوصیات رشدی، جذب عناصر، خصوصیات اکوفیزیولوژیک و درصد اسانس نعناع
فهرست مطالب :
فصل اول : کلیات
— تاریخچه :
– – پراکنش
— گونه های مختلف گیاه نعناع :
—گونه های خودروی نعناع در ایران :
– -گیاهشناسی :
– – موارد مصرف:
– ـ مواد موثره:
— نیازهای اکولوژیکی:
– – کاشت:
— نیازهای غذایی :
— مراقبت ونگهداری:
— برداشت:
– – ترکیبات شیمیایی نعناع:
— اسانس
— ـ ترکیبات اسانس
— استخراج اسانس:
فصل دو م : بررسی منابع
— تاثیر کود نیتروژن بر صفات مختلف گیاه
— اثر نیتروژن برعملکرد:
— اثر نیتروژن بر اجزاء عملکرد :
— اثر نیتروژن بر روی اسانس :
— اوره با پوشش گوگردی:
فصل سوم : مواد و روش ها
— شرایط اقلیمی محل اجرای آزمایش:
— مشخصات خاک محل اجرای آزمایش :
— مشخصات طرح آزمایشی:
— مراحل اجرای آزمایش:
— اندازه‌گیری پارامترها
— اندازه‌گیری پارامترهای مرفولوژیکی و رشدی
— اندازه‌گیری پارامترهای فیزیولوژیک
— استخراج و تعیین میزان کلروفیل
— استخراج و اندازه‏گیری مواد معدنی برگ
—- تهیه عصاره گیاهی
—- اندازه گیری ازت
—- اندازه گیری فسفر
—- اندازه گیری پتاسیم
—- اندازه گیری کلسیم
—- منیزیم
—- سدیم
—- آهن، روی، منگنز، مس و بور
— اندازه گیری میزان اسنس در پیکره رویشی
فصل چهارم : نتایج و بحث
— وزن خشک ریشه:
— وزن تر ریشه:
— وزن خشک ساقه:
— وزن تر ساقه:
— سطح برگ:
— طول برگ:
— عرض برگ:
— میزان ازت:
— میزان فسفر:
— میزان پتاس:
— میزان کلسیم:
— میزان منیزیم:
— میزان روی:
— میزان منگنز:
— میزان مس:
— میزان آهن:
— تعداد برگ یک ماه پس از نشاء:
— طول ساقه یک ماه بعد از نشاء:
–تعداد برگ ماه بعد از نشاء:
— طول ساقه ماه بعد از نشا:
— تعداد برگ ماه بعد از نشا:
— طول ساقه ماه پس از نشاء:
— درصد اسانس:
— کلروفیل a:
–کلروفیل b :
–کلروفیل کل:
— فتوسنتز:
— هدایت روزنه ای:
— دمای برگ
— مقاومت روزنه ای:
— تعرق
— فلورسانس کلروفیل متغیر:
— فلورسانس کلروفیل حداکثر:
— نسبت فلورسانس کلروفیل متغیر به حداکثر:
نتیجه گیری
پیشنهادات
منابع

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.