مقاله بررسی شیوع سندرم متابولیک در کودکان و نوجوانان چاق


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله بررسی شیوع سندرم متابولیک در کودکان و نوجوانان چاق دارای ۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی شیوع سندرم متابولیک در کودکان و نوجوانان چاق  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی شیوع سندرم متابولیک در کودکان و نوجوانان چاق،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی شیوع سندرم متابولیک در کودکان و نوجوانان چاق :

مقاله بررسی شیوع سندرم متابولیک در کودکان و نوجوانان چاق که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در مرداد و شهریور ۱۳۸۹ در مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز از صفحه ۵۷ تا ۶۱ منتشر شده است.
نام: بررسی شیوع سندرم متابولیک در کودکان و نوجوانان چاق
این مقاله دارای ۵ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله سندرم متابولیک
مقاله چاقی
مقاله اضافه وزن
مقاله کودکان
مقاله نوجوانان

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
زمینه واهداف: شیوع و شدت چاقی در کودکان بطور قابل توجهی رو به افزایش است چاقی دوران کودکی سبب افزایش بروز سندرم متابولیک در کودکان و نوجوانان شده است. هدف این مطالعه تعیین میزان شیوع سندرم متابولیک درکودکان و نوجوانان چاق و ارزیابی رابطه آن با درجات مختلف چاقی می باشد.
روش بررسی: در این مطالعه مقطعی توصیفی تعداد ۲۳۵ کودک و نوجوان دارای اضافه وزن و چاق ۴ الی ۱۸ ساله بررسی شدند. پس از معاینه بالینی، فشار خون و نمایه توده بدن در همه موارد اندازه گیری شد. بر اساس نمایه توده بدن طبق تقسیم بندی مرکز کنترل بیماری در سال ۲۰۰۰ به سه گروه: ۱- در معرض خطر اضافه وزن (نمایه توده بدن بیشتر از صدک ۸۵ ولی کمتر از صدک ۹۵)، ۲- اضافه وزن (نمایه توده بدن مساویی یا بیشتر از صدک ۹۵ ولی کمتر از صدک ۹۷)، ۳- اضافه وزن شدید (نمایه توده بدن مساوی یا بیشتر از صدک ۹۷) تقسیم شدند. بعد از تبدیل نمایه توده بدن به Z-Score برحسب سن و جنس، Z-Score مساوی یا بیشتر از ۲ را چاق تعریف کردیم. و بعد از ۱۲ ساعت ناشتایی نمونه خون برای اندازه گیری پروفایل لیپیدهای سرم و گلوکز سرم گرفته شد. سندرم متابولیک در صورت وجود ۳ تا از ۵ عامل خطر ساز: فشار خون بیشتر از صدک ۹۵، کلسترولHDL کمتر از صدک ۵، تری گلیسرید سرم بیشتر از صدک ۹۵، Z-Score نمایه توده بدن مساوی یا بیشتر از ۲ (همه موارد بر اساس سن و جنس تعدیل شدند) وقندخون ناشتای بیشتر از ۱۰۰ mg/dl، تشخیص داده شد.
یافته ها: شیوع کلی سندرم متابولیک ۳۱۹% بود و رابطه مستقیمی با میزان افزایش وزن داشت، در افراد در معرض خطر اضافه وزن ۱۱۶%، دارای اضافه وزن ۶۳% و در موارد اضافه وزن شدید ۴۰۸% بود (P<0.0005) تری گلیسرید بالا شایعترین جزء سندرم متابولیک بود (۵۳۲%)، ۲۴۷% افراد کلسترول HDL- پایین و ۲۰۴% پرفشاری خون و ۲۸۹% هیپرگلیسمی ناشتا داشتند. رابطه آماری معنی داری بین گلوکز ناشتای مختل و درجه افزایش وزن وجود داشت (P<0.05).
نتیجه گیری: سندرم متابولیک در کودکان و نوجوانان دارای اضافه وزن و چاق مورد مطالعه ما شیوع بالایی دارد و با شدت اضافه وزن شیوع آن افزایش می یابد. این مطالعه نشان دهنده ضرورت اقدامات پیشگیرانه اولیه از طریق آموزش پایدار برای تغذیه صحیح و فعالیت فیزیکی در این گروه سنی می باشد.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.