کاربرد اسکوربیک اسید در صنایع غذایی و دارویی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 کاربرد اسکوربیک اسید در صنایع غذایی و دارویی دارای ۱۸۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد کاربرد اسکوربیک اسید در صنایع غذایی و دارویی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز کاربرد اسکوربیک اسید در صنایع غذایی و دارویی۲ ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی کاربرد اسکوربیک اسید در صنایع غذایی و دارویی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن کاربرد اسکوربیک اسید در صنایع غذایی و دارویی :

کاربرد اسکوربیک اسید در صنایع غذایی و دارویی
فصل اول

مقدمه…………………………………… ۱

فصل دوم

مبانی تئوری……………………………… ۴

۲-۱- الکترودهای اصلاح شده………………….. ۴

۲-۱-۱- کلیات…………………………….. ۴

۲-۱-۲- روشهای اتصال گونه های شیمیایی بر سطوح الکترودها ۷

۲-۱-۳- فیلم های پلیمری هادی……………….. ۱۲

۲-۱-۳-۱- پوشش با فروسازی………………….. ۱۳

۲-۱-۳-۲- تبخیر قطره………………………. ۱۳

۲-۱-۳-۳- ترسیب احیایی یا اکسیدی……………. ۱۴

۲-۱-۳-۴- پوشش با چرخش سریع………………… ۱۴

۲-۱-۳-۵- پلیمریزاسیون الکتروشیمیایی………… ۱۵

۲-۱-۳-۶- پلیمریزاسیون با تخلیه در پلاسمای فرکانس رادیویی ۱۵

۲-۱-۳-۷- اتصال الکترواستاتیکی یون ردوکس…….. ۱۶

۲-۲- الکترود خمیر کربن……………………. ۱۸

عنوان صفحه

۲-۲-۱- کلیات…………………………….. ۱۸

۲-۲-۲- تهیه الکترود خمیرکربن………………. ۲۰

۲-۲-۳- خواص و رفتار الکتروشیمیایی الکترودهای خمیرکربن ۲۲

۲-۲-۴- بررسی فرایندهای الکترودی با استفاده از CPEs ۲۷

۲-۲-۵- الکترودهای خمیر کربن اصلاح شده شیمیایی و بیولوژیکی ۲۹

۲-۲-۶- کاربردهای معدنی الکترودهای خمیرکربن….. ۳۱

۲-۲-۷- کاربردهای دارویی، بیوشیمیایی و آلی الکترودهای خمیرکربن اصلاح شده………………………………… ۳۳

۲-۳- مبانی تئوری الکتروشیمی……………….. ۳۴

۲-۳-۱- واکنش های الکترودی…………………. ۳۴

۲-۳-۲- طبیعت واکنشهای الکترودی…………….. ۳۷

۲-۳-۳- واکنشهای شیمیایی همراه……………… ۳۸

۲-۳-۴- جذب سطحی…………………………. ۴۱

۲-۳-۵- تشکیل فاز…………………………. ۴۱

۲-۳-۶- ولتامتری چرخه ای…………………… ۴۲

۲-۴- الکترو کاتالیز………………………. ۴۵

۲-۴-۱- ولتاژ اضافی و انواع آن……………… ۴۵

۲-۴-۲- ولتاژ اضافی انتقال جرم……………… ۴۶

عنوان صفحه

۲-۴-۳- ولتاژ اضافی واکنش………………….. ۴۶

۲-۴-۴- ولتاژ اضافی فعالسازی……………….. ۴۶

۲-۴-۵- ویژگیهای یک تسهیل کننده ایده آل……… ۴۷

۲-۴-۶- نیروی محرکه الکتروکاتالیز…………… ۴۸

۲-۴-۷- لزوم بکارگیری اصلاح کننده ها در اندازه گیری ترکیبات بیولوژیکی از قبیل اسکوربیک اسید……………. ۴۸

۲-۵- اسکوربیک اسید……………………….. ۴۹

۲-۵-۱- مقدمه…………………………….. ۴۹

۲-۵-۲- کلیات…………………………….. ۴۹

۲-۵-۳- منابع اسکوربیک اسید………………… ۵۱

۲-۵-۴- افت اسکوربیک اسید در حین پختن……….. ۵۴

۲-۵-۵- نیازهای روزانه اسکوربیک اسید………… ۵۵

۲-۵-۶- تعیین مقدار اسکوربیک اسید…………… ۵۷

فصل سوم

بخش تجربی……………………………….. ۶۶

۳-۱- مواد شیمیایی………………………… ۶۶

۳-۲- وسائل و تجهیزات……………………… ۶۶

عنوان صفحه

۳-۳- تهیه محلول بافر……………………… ۶۸

۳-۴- الکترودها…………………………… ۶۸

فصل چهارم

مطالعه الکتروکاتالیز فرآیند اکسایش اسکوربیک اسید در سطح الکترودهای خمیر کربن اصلاح شده با فروسن و فروسن کربوکسیلیک اسید……………………………………….. ۷۰

۴-۱- pH مناسب به منظور الکتروکاتالیز اسکوربیک اسید ۷۰

۴-۲- اکسایش کاتالیزی اسکوربیک اسید…………. ۷۲

فصل پنجم

مطالعه قابلیت تجزیه ای الکترودهای خمیرکربن اصلاح شده با فروسن و فروسن کربوکسیلیک اسید برای اندازه گیری ولتامتری اسکوربیک اسید……………………………………….. ۷۵

فصل ششم

معرفی روشهای استاندارد بکار رفته برای اندازه گیری اسکوربیک اسید در فراورده های داروئی و آب میوه ها…………. ۷۹

۶-۱- روش استاندارد ید یمتری……………….. ۷۹

۶-۲- تیتراسیون با ۲، ۶- دی الکتروفنل ایندو فنل. ۷۹

عنوان صفحه

فصل هفتم

اندازه گیری ولتامتری اسکوربیک اسید در فرآوردهای داروئی و آب میوه ها در سطح الکترود خمیرکربن اصلاح شده با فروسن کربوکسیلیک اسید……………………………………. ۸۱

۷-۱- اندازه گیری ولتامتری ویتامین C در برخی از فرآورده های داروئی………………………………….. ۸۱

۷-۱-۱- اندازه گیری ویتامین c در قرص جویدنی….. ۸۳

۷-۱-۲- اندازه گیری ویتامین c در قرص جوشان…… ۸۴

۷-۱-۳- اندازه گیری ویتامین c در شربت مولتی ویتامین ۸۵

۷-۱-۴- اندازه گیری ویتامین c در قرص مولتی ویتامین ۸۶

۷-۱-۵- اندازه گیری ویتامین c در آمپول تزریقی… ۸۷

۷-۲- اندازه گیری انتخابی ویتامین c در آب میوه ها و سبزیجات ۸۹

۷-۲-۱- تهیه نمونه های آب میوه و روش کار…….. ۸۹

۷-۲-۲- روش مقایسه ای……………………… ۹۰

۷-۲-۳- اندازه گیری ویتامین c در آب پرتقال…… ۹۰

۷-۲-۴- اندازه گیری ویتامین c در آب توت فرنگی… ۹۲

۷-۲-۵- اندازه گیری ویتامین c در آب لیموشیرین… ۹۴

۷-۲-۶- اندازه گیری ویتامین c در آب نارنج……. ۹۵

۷-۲-۷- اندازه گیری ویتامین c در آب کیوی…….. ۹۷

عنوان صفحه

۷-۲-۸- اندازه گیری ویتامین c در آب گوجه فرنگی.. ۹۹

۷-۲-۹- اندازه گیری ویتامین c در آب اسفناج…… ۱۰۰

۷-۲-۱۰- بررسی علت اختلاف معنی دار میانگین های مقادیر بدست آمده از روش پیشنهادی و روش یدیمتری………………… ۱۰۳

۷-۲-۱۰-۱- تعیین میزان بازیابی هر یک از دو روش.. ۱۰۳

۷-۲-۱۰- مقایسه روش پیشنهادی با روش استاندارد… ۱۰۴

فصل هشتم

اندازه گیری ولتامتری اسکوربیک اسید در فرآورده های داروئی و آب میوه ها در سطح الکترود خمیر کربن اصلاح شده با فروسن ۱۰۶

۸-۱- اندازه گیری ولتامتری ویتامین c در برخی از فراورده های داروئی………………………………….. ۱۰۶

۸-۱-۱- اندازه گیری ولتامتری ویتامین c در قرص جویدنی ۱۰۸

۸-۱-۲- اندازه گیری ویتامین c در قرص جوشان ….. ۱۰۹

۸-۱-۳- اندازه گیری ویتامین c در شربت مولتی ویتامین ۱۱۰

۸-۱-۴- اندازه گیری ویتامین c در آمپول تزریقی… ۱۱۰

۸-۲- اندازه گیری انتخابی ویتامین c در آب میوه ها و سبزیجات ۱۱۲

۸-۲-۱- تهیه آب میوه ها و سبزیجات…………… ۱۱۲

۸-۲-۲- روش مقایسه ای……………………… ۱۱۳

عنوان صفحه

۸-۲-۳- اندازه گیری ویتامین c در آب پرتقال…… ۱۱۳

۸-۲-۴- اندازه گیری ویتامین c در آب توت فرنگی… ۱۱۵

۸-۲-۵- اندازه گیری ویتامین c در آب لیموشیرین… ۱۱۷

۸-۲-۶- اندازه گیری ویتامین c در آب نارنج……. ۱۱۸

۸-۲-۷- اندازه گیری ویتامین c در آب کیوی…….. ۱۲۰

۸-۲-۸- اندازه گیری ویتامین c در آب گوجه فرنگی.. ۱۲۱

۸-۲-۹- اندازه گیری ویتامین c در آب اسفناج…… ۱۲۳

۸-۲-۱۰- تعیین میزان بازیابی هر یک از دو روش…. ۱۲۵

۸-۲-۱۱- مقایسه با روش استاندارد……………. ۱۲۶

فصل نهم

نتیجه گیری کلی…………………………… ۱۲۷

ضمائم…………………………………… ۱۲۹

چکیده انگلیسی……………………………. ۱۵۸

کاربرد اسکوربیک اسید در صنایع غذایی و دارویی
فهرست اشکال

عنوان صفحه

شکل ۲-۱- نمایش نموداری الکترودهای اصلاح شده مورد استفاده برای الکتروکاتالیز……………………………………………. ۹

شکل ۲-۲- نمایش نموداری تعدادی از واکنشگرهای تثبیت شده بر سطوح الکترودها……………………………………………. ۱۱

شکل ۲-۳- شمایی از یک موج پتانسیل – زمان برای ولتامتری چرخه ای ۴۳

شکل ۴-۱- ولتاموگرامهای چرخه ای الکترود خمیر کربن اصلاح شده با فروسن ۷۳

شکل ۴-۲- ولتاموگرامهای چرخه ای الکترود خمیرکربن اصلاح شده با فروسن کربوکسیلیک اسید………………………………. ۷۴

شکل ۵-۱- ولتاموگرامهای چرخه ای الکترود خمیرکربن اصلاح شده با فروسن در حضور مقادیر فزاینده ای از اسکوربیک اسید………………. ۷۷

شکل ۵-۲- ولتاموگرامهای چرخه ای الکترود خمیرکربن اصلاح شده با فروسن کربوکسیلیک اسید در حضور مقادیر فزاینده ای از اسکوربیک اسید ۷۷

شکل ۵-۳- نمودار تغییرات جریان دماغه الکتروکاتالیزی اکسایش اسکوربیک اسید در سطح الکترود خمیر کربن اصلاح شده با فروسن………….. ۷۸

شکل ۵-۴- نمودار تغییرات جریان دماغه الکتروکاتالیزی اکسایش اسکوربیک اسید در سطح الکترود خمیر کربن اصلاح شده با فروسن کربوکسیلیک…. ۷۸

شکل ۷-۱- ولتاموگرام چرخه ای الکترود خمیرکربن اصلاح شده با فروسن کربوکسیلیک در محلول قرص جویدنی…………………………… ۸۳

شکل ۷-۲- ولتاموگرام چرخه ای الکترود خمیر کربن اصلاح شده با فروسن کربوکسیلیک اسید در محلول قرص جوشان………………………… ۸۵

عنوان صفحه

شکل ۷-۳- ولتاموگرام چرخه ای الکترود خمیرکربن اصلاح شده با فروسن کربوکسیلیک اسید در شربت مولتی ویتامین……………………… ۸۶

شکل ۷-۴- ولتاموگرام چرخه ای الکترود خمیر کربن اصلاح شده با فروسن کربوکسیلیک اسید در قرص مولتی ویتامین………………………. ۸۷

شکل ۷-۵- ولتاموگرام چرخه ای الکترود خمیر کربن اصلاح شده با فروسن کربوکسیلیک اسید در آمپول………………………………… ۸۸

شکل ۷-۶- ولتاموگرام های چرخه ای الکترود خمیرکربن اصلاح شده با فروسن کربوکسیلیک اسید در حضور

آب پرتقال……………………………………. ۹۱

شکل ۷-۷- منحنی تغییرات شدت جریان الکتروکاتالیزی اسکوربیک اسید موجود در آب پرتقال……………………………………………. ۹۲

شکل ۷-۸- ولتاموگرام های چرخه ای الکترود خمیرکربن اصلاح شده با فروسن کربوکسیلیک اسید در حضور

آب توت فرنگی…………………………………. ۹۳

شکل ۷-۹- منحنی تغییرات شدت جریان الکتروکاتالیزی اکسایش اسکوربیک اسید موجود در آب توت فرنگی………………………………. ۹۴

شکل ۷-۱۰- ولتاموگرام های چرخه ای الکترود خمیرکربن اصلاح شده با فروسن کربوکسیلیک اسید در حضور آب لیموشیرین…………….. ۹۴

شکل ۷-۱۱- منحنی تغییرات شدت جریان الکتروکاتالیزی اکسایش اسکوربیک اسید موجود در آب لیموشیرین…………………………. ۹۵

شکل ۷-۱۲- ولتاموگرام های چرخه ای الکترود خمیرکربن اصلاح شده با فروسن کربوکسیلیک اسید در حضور آب نارنج………………… ۹۶

عنوان صفحه

شکل۷-۱۳- منحنی تغییرات شدت جریان الکتروکاتالیزی اکسایش اسکوربیک‌اسید موجود درآب‌نارنج……………………………………. ۹۷

شکل ۷-۱۴- ولتاموگرام های چرخه ای الکترود خمیر کربن اصلاح شده با فروسن کربوکسیلیک اسید در حضور آب کیوی…………………. ۹۸

شکل ۷-۱۵- منحنی تغییرات شدت جریان الکتروکاتالیزی اکسایش اسکوربیک اسید موجود در آب کیوی……………………………… ۹۸

شکل ۷-۱۶- ولتاموگرام های چرخه ای الکترود خمیر کربن اصلاح شده با فروسن کربوکسیلیک اسید در حضور آب گوجه فرنگی……………. ۹۹

شکل ۷-۱۷- منحنی تغییرات شدت جریان الکتروکاتالزی اکسایش اسکوربیک اسید موجود در آب گوجه فرنگی……………………………… ۱۰۰

شکل ۷-۱۸- ولتاموگرام های چرخه ای الکترود خمیرکربن اصلاح شده با فروسن کربوکسیلیک اسید در حضور آب اسفناج……………….. ۱۰۱

شکل ۷-۱۹- منحنی تغییرات شدت جریان الکتروکاتالیزی اکسایش اسکوربیک اسید موجود در آب اسفناج……………………………. ۱۰۱

شکل ۸-۱- ولتاموگرام چرخه ای الکترود خمیرکربن اصلاح شده با فروسن در محلول قرص جویدنی
ویتامین c…………………………………….. 108

شکل ۸-۲- ولتاموگرام چرخه ای الکترود خمیرکربن اصلاح شده با فروسن در محلول قرص جوشان……………………………………. ۱۰۹

شکل ۸-۳- ولتاموگرام چرخه ای الکترود خمیر کربن اصلاح شده با فروسن در محلول شربت مولتی
ویتامین……………………………………… ۱۱۰

شکل ۸-۴- ولتاموگرام چرخه ای الکترود خمیرکربن اصلاح شده با فروسن در محلول آمپول……………………………………………. ۱۱۱

عنوان صفحه

شکل ۸-۵- ولتاموگرام های چرخه ای الکترود خمیر کربن اصلاح شده با فروسن در حضور آب پرتقال……………………………….. ۱۱۴

شکل ۸-۶- منحنی تغییرات شدت جریان الکتروکاتالیزی اسکوربیک اسید موجود در آب پرتقال……………………………………………. ۱۱۵

شکل ۸-۷- ولتاموگرام های چرخه ای الکترود خمیرکربن اصلاح شده با فروسن در حضور آب
توت فرنگی……………………………………. ۱۱۶

شکل ۸-۸- منحنی تغییرات شدت جریان الکتروکاتالیزی اسکوربیک اسید موجود در آب توت فرنگی……………………………………. ۱۱۶

شکل ۸-۹- ولتاموگرام های چرخه ای الکترود خمیرکربن اصلاح شده با فروسن در حضور آب
لیموشیرین……………………………………. ۱۱۷

شکل ۸-۱۰- منحنی تغییرات شدت جریان الکتروکاتالیزی اکسایش اسکوربیک اسید موجود در آب
لیموشیرین……………………………………. ۱۱۸

شکل ۸-۱۱- ولتاموگرام های چرخه ای الکترود خمیرکربن اصلاح شده با فروسن در حضور آب نارنج………………………………… ۱۱۹

شکل ۸-۱۲- منحنی تغییرات شدت جریان الکتروکاتالیزی اکسایش اسکوربیک اسید موجود در آب
نارنج……………………………………….. ۱۱۹

شکل ۸-۱۳- ولتاموگرام های چرخه ای الکترود خمیرکربن اصلاح شده با فروسن در حضور آب کیوی…………………………………. ۱۲۰

شکل ۸-۱۴- منحنی تغییرات شدت جریان الکتروکاتالیزی اکسایش اسکوربیک اسید موجود در آب
کیوی………………………………………… ۱۲۱

شکل ۸-۱۵- ولتاموگرام های چرخه ای الکترود خمیرکربن اصلاح شده با فروسن در حضور آب گوجه فرنگی……………………………. ۱۲۲

عنوان صفحه

شکل ۸-۱۶- منحنی تغییرات شدت جریان الکتروکاتالیزی اکسایش اسکوربیک اسید موجود در آب
گوجه فرنگی…………………………………… ۱۲۲

شکل ۸-۱۷- ولتاموگرام های چرخه ای الکترود خمیرکربن اصلاح شده با فروسن در حضور آب
اسفناج ……………………………………… ۱۲۳

شکل ۸-۱۸- منحنی تغییرات شدت جریان الکتروکاتالیزی اکسایش اسکوربیک اسید موجود در آب
اسفناج………………………………………. ۱۲۴

کاربرد اسکوربیک اسید در صنایع غذایی و دارویی
فهرست جداول

عنوان صفحه

جدول ۲-۱- انواع روشهای اصلاح الکترودها……………. ۱۰

جدول ۲-۲- میزان متوسط اسکوربیک اسید در مواد غذایی….. ۵۲

جدول ۳-۱- مواد استفاده شده در این کار تحقیقاتی…….. ۶۷

جدول ۷-۱- نتایج اندازه گیری ولتامتری ویتامین c در برخی از فرآورده های داروئی در سطح الکترود خمیر
کربن اصلاح شده با فروسن کربوکسیلیک اسید…………… ۸۸

جدول ۷-۲- نتایج مربوط به اندازه گیری ویتامین c در برخی آب میوه ها ۱۰۲

جدول ۷-۳- مقادیر بازیابی اسکوربیک اسید اضافه شده به دو نمونه آب میوه ۱۰۴

جدول ۷-۴- نتایج مربوط به اندازه گیری ویتامین c در برخی آب میوه ها ۱۰۵

جدول ۸-۱- نتایج اندازه گیری ولتامتری ویتامین c در برخی از فرآورده های داروئی در سطح الکترود خمیرکربن اصلاح شده با فروسن…… ۱۱۲

جدول ۸-۲- نتایج مربوط به اندازه گیری ویتامین c در برخی آب میوه ها ۱۲۴

جدول ۸-۳- مقادیر بازیابی اسکوربیک اسید اضافه شده به دو نمونه آب میوه ۱۲۵

جدول ۸-۴- نتایج مربوط به اندازه گیری ویتامین c در برخی آب میوه ها ۱۲۶

خواص احیاکنندگی اسکوربیک اسید یک پدیده شناخته شده است که کاربرد بسیار زیادی بعنوان معرف آنتی اکسیدان در غذاها و نوشیدنی ها دارد. همه روشهای جاری برای اندازه گیری اسکوربیک اسید برمبنای خواص ردوکس آن استوار می باشد. بنابراین الکترود خمیر کربن اصلاح شده با فروسن را برای الکترواکسیداسیون اسکوربیک اسید تهیه نموده ایم.

در این کار تحقیقاتی یک روش ولتامتری ساده، گزینشی و دقیق را برای اندازه گیری اسکوربیک اسید در نمونه های دارویی و آب میوه های تازه معرفی کرده ایم. این روش بر مبنای الکترواکسیداسیون اسکوربیک اسید در سطح الکترودهای خمیرکربن اصلاح شده بافروسن و فروسن کربوکسیلیک اسید قرار دارد که برای اندازه گیری ویتامین ث در نمونه های آب میوه که میزان اسکوربیک اسید آنها از ۱۰ تا ۷۰ میلیگرم در ۱۰۰ میلی لیتر متغیر می باشد بدون هیچ پیش تیمار نمونه ها بکار رفته است.

برای تجزیه نمونه های دارویی از منحنی معیارگیری استفاده شده در حالیکه برای نمونه های آب میوه از روش افزایش استاندارد به منظور جلوگیری از اثر پیکره بر صحت اندازه گیری بکار رفته است. انحراف استاندارد نسبی برای تجزیه ویتامین ث در آب میوه ها از ۴/۰ تا ۹/۶ % متغیر بوده است. انحراف استاندارد روش از طریق مقایسه نتایج بدست آمده با روشهای استاندارد شناخته شده ابه اثبات رسیده است.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.