تحقیق کاربرد سلاح های شیمیایی و بیولوژیک در جنگ ایران و عراق


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 تحقیق کاربرد سلاح های شیمیایی و بیولوژیک در جنگ ایران و عراق دارای ۶۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق کاربرد سلاح های شیمیایی و بیولوژیک در جنگ ایران و عراق  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق کاربرد سلاح های شیمیایی و بیولوژیک در جنگ ایران و عراق،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق کاربرد سلاح های شیمیایی و بیولوژیک در جنگ ایران و عراق :

بررسی های باستان شناسی نشان می دهد که تا نخستین دوره ها نوسنگی : خبری از جنگ نیست ولی در ادوار بعدی عصر نوسنگی، بشر توانست سلاح بسازد و جنگ بین همنوعان بطور فزاینده ای آغاز شده این واقعیتی مسلم است که «پیشرفت تکنولوژی همواره توان نهفته ای برای ویرانگرای در بطن خود پرورش می دهد». وقوه سلاح سازی بشر پا به پای پیشرفت علوم به پیش آمده است.

    تا به امروز که سلاحهای هراس آور کشتار جمعی قادرند تمدن قرن بیستم را به همان وضع پیش از عصر صنعت بازگردانند. قدرت ویرانگر ماشین جنگی جدید، چیزی جز نتیجه طبیعی قدرت پرهیجان تکنولوزی صنعتی امروزی نیست. از تاسف بازترین جنبه های زندگی بشر در سالهای پایانی قرن بیستم صرف مقادیر هنگفت پول برای ساخت جنگ افزار و نابودی همنوعان خود است. به رغم هیاهوی نظم نوین جهانی که طبعاَ مستلزم کاهش تهدید ناشی از جنگ افزارهای وحشتناک است، نه تنها قدرتهای بزرگ از تولید و فروش انواع آن چشم نمی پوشند بلکه تنور تولید سلاحهای مهلکتر و مخربتر بافن آوری پیشرفته را هر روز داغتر می کنند هم اینک تهدید ناشی از وجود این سلاحها به خصوص سلاحهای کشتار جمعی به گونه ای است که می توان آن را نادیده گرفت وبا خیال آسوده از امنیت بین المللی سخن گفت:

    امنیتی که تک تک اعضای جامعه بین المللی به آن نیازمندند در عین حال ممکن است بعضی معتقد باشند که سلاحهای کشتار جمعی و به خصوص سلاح هسته ای بیشتر به قدرتهای دارنده آن مربوط می شوند و بقیه را با آن کاری نیست ولی با نگاهی عمیق تر آشکار می شود که در این صحنه از سهم و نفع دیگران نباید غفلت کرد.

    چرا که «خطر جنگ هسته ای چنان است که دامن نوع بشر را به تمامی می گیرد و منافع نوع شیر در این مورد یکی می شود. دلایلی که برای جهاد بر ضد جنگ هسته ای اقامه می شود، چنانند که برای غرب و شرق و ملل غیر متعهد به یک اندازه کشش و قوت دارد.

    از همین روست که موضوع خلع سلاح، خصوصاَ سلاحهای کشتار جمعی و بالاخص سلاحهای اتمی به دلیل پیوند نزدیک آن به اصلاح و امنیت بین المللی، به یکی از چند مسئله اصلی جامعه بین المللی بدل شده است و همت و تلاش بسیاری از کشورهای در حال توسعه نیز مصروف آن می شود.

قطعنامه های‌متعدد مجمع عمومی سازمان ملل و در خواست رای مشورتی از دیوان بین المللی دادگستری که منتهی به رأی ۸ ژوئیه ۱۹۹۶ این دیوان شد، بخشی از آخرین تلاشهای این دسته از کشورهاست که به شکلهای دیگر همچنان ادامه دارد. شورای امنیت خود تکثیر این سلاحها را تهدید بر صلح و امنیت بین المللی می داند. دبیر کل پیشین سازمان ملل، کاهش موجودی و عدم استفاده از سلاحهای کشتار جمعی را از جمله لوازم اصلی صلح جهانی خوانده است و دبیر کل کنونی نیز رفع تهدید سلاحهای کشتار جمعی را آرزوی همه مردم در سراسر جهان و خلع سلا ح هسته ای را از اولویتهای جامعه بین الملل می داند. هم او اعتقاد دارد که باید قدر موفقیتهایی را که در راه مبارزه با سلاحهای کشتار جمعی به دست آمده، دانست و آخرین قدم را برای برچیدن نهایی ذخائر این سلاحها برداشت.

با این همه دارندگان عمده سلاحهای هسته ای حاضر نیستند به خواست اکثریت دولتها تن در دهند. دفاع دولتهایی چون آمریکا، انگلستان و فرانسه از نظریه «عدم ممنوعیت استفاده از سلاح هسته ای» در قضیه رای مشورتی یاد شده گواه روشنی بر این است که از نظر آنان چنانچه شرایط ایجاب کند از سلاح هسته ای هم می توان استفاده کرد. همین نشان دهنده ضرورت ادامه تلاشها در این زمینه است که خود این امر از تحقیقات علمی بی نیاز نمی تواند بود. آنچه که در مقام تحقیق درباره سلاحهای کشتار جمعی توجه به آن ضروری است و لزوم این قبیل پژوهشها را دو چندان می کند، اینکه کشورها خود از آسیب دیدگان اصلی این سلاحها در سالهای اخیر است. دور نیست سالهای جنگ عراق که بسیاری از رزمندگان ایرانی با جملات شیمیایی عراق مصدوم شده یا به شهادت رسیدند. به همین دلیل جمهوری اسلامی ایران در عرصه مبارزه با این سلاحها همواره فعال بوده و به معاهدات بین المللی مربوط پیوسته است

هم اکنون جنگ افزارهای شیمیایی در پاره ای از کشورهای جهان سوم ، بویژه پس از استفاده عراق از آن و عدم واکنش موثر بین المللی به جنایاتی که صدام مرتکب شد این سلاح به عنوان جنگ افزار استراتژیک مورد توجه قرار گرفته و پاره ای از کشورهای جهان نیز در دستیابی به آن با یکدیگر به رقابت می پردازند و بودجه های هنگفتی راصرف این خرید و ساخت و تجهیز خود  به این سلاح  ها می کنند .

از طرفی عواقب یک جنگ نظامی با جنگ افزارهای شیمیایی پیشرفته کنونی علاوه بر اثرات ناگوار بر روی نظامیان و برای غیره نظامیان و محیط زیست نیز بی اندازه ناگوار و دردناک‌خواهد بود.

سالها  از جنگ ایران و عراق می گذرد ، اما ما هر روزه شاهد شهادت عزیزانی هستیم که در جنگ با عوامل شیمیایی مجروح شده و این اثرات تا کنون ادامه داشته و اینک باعث شهادت ایشان در سالهای اخیر می شود .

در حالی که قدمت مذاکرات کنترل تسلیحات به حدود صد سال پیش می رسد و کنوانسیون جنگ افزارهای شیمیایی را همه دول پذیرفته اند باز ما شاهد استفاده ، تکمیل و پیشرفت این سلاح در سطح جهان می باشیم . حتی با وجود سلاح های هسته ای و کشتار جمعی باز این نوع سلاح ها بیشتر مورد توجه قرار گرفته است .

آمریکا درکنفرانس ها با بیانیه های مختلف خودرا مصلح و ناجی معرفی کرده و طرح هایی برای خلع سلاح شیمیایی و هسته ای ارائه می دهد ولی خود مدرنترین و پیچیده ترین تسلیحات هسته ای را داشته و اسرائیل را که ژاندارم آمریکا در خاورمیانه است را از بیخ و بن به سلاح های کشتار جمعی مجهز نموده است و یا در جنگ ایران و عراق خود به عراق این تسلیحات داده ، امروزه هم شاهدیم که ایران را به خاطر داشتن فن آوری هسته ای تهدید نظامی می نماید .

اهیمت و ضرورت تحقیق

 اهمیت این موضوع به اندازه ای است که همه ایرانیان و بالاخص قشر جوان و نوجوان ایرانی بدانند در هشت سال دفاع مقدس چه بر سر ارتش ، سپاه ، بسیج و سایر نیروهای نظامی (نیروهای بومی) در شهر های مرزی گذشته است و بدانند که در آینده با تهدیداتی که آمریکا علیه ایران اعمال می کند ، داشتن یا نداشتن فنآوری هسته ای ، الزامی است یا خیر ؟

اهداف تحقیق

نمایاندن فجایع وحشیانه عراق در جنگ تحمیلی و برداشتن نقاب از چهره کریه آمریکا که هدفش خلع سلاح کشورهای رقیب و کشورهای جهان سوم می باشد و همه باید بدانند که مجروحین جنگی با چه سلاح هایی و چرا مجروح شدند ؟

عکس العمل سازمان ملل و قدرتهای پوشالی مدافع حقوق بشر در این مورد چه بوده است ؟

 سوالات و فرضیه های تحقیق :

عراق این سلاح ها را در چه تاریخی و از چه طریق تهیه کرده است .

هم پیمانان عراق در جنگ با ایران .

عکس العمل سازمان ملل در مقابل اعمال وحشیانه عراق .

خلع سلاح شیمیایی برای همه کشورهای جهان یا فقط برای کشورهای جهان سوم .

اگر جنگ تمام نمی شد

فصل دوم –  ادبیات و پیشینه تحقیق

تاریخچه کاربرد جنگ افزارها ی شیمیایی

بهره بردای از جنگ افزارهای شیمیایی در تاکتیک های نظامی به قدمت تاریخ بشر است . در واقع طبیعت نوعی از جنگ افزارهای شیمیایی را به برخی از جانوران برای حفظ جان خود به ودیعه گذاشته است برخی ماهیها، خزندگان و دوزیستان دارای سیستم های پدافند فلج کننده با پرتاب یا تزریق مواد سمی یا کشنده هستند ولی هیچ یک به اندازه بشر در این زمینه پیش نرفته اند.

انسان برای اولین بار از نفت و قیر به عنوان یه عامل شیمیایی استفاده کرد بدین ترتیب که صدها سال قبل از میلاد مسیح، جنگ آوران، دشمن را با افروختن آتش در پای دیوار قلعه ها وادار به تسلیم می کردند.

بهره گیری از مواد شیمیایی دودزا از زمانهای قدیم نیز موسوم بوده است. پروکیوس، مورخ دوم شرق، در مورد جنگهای ساسانیان و رومی ها می نویسد که سپاه ساسانی برای تسخیر دژهای رومی ها در زیر دیوار آنها تقب می زدند در این نقب ها که گاه با نقب دشمن که برای مقابله حفر شده بود برخورد می کرد. دو طرف می کوشیدند با سوزاندن گوگرد سربازان حریف را بیرون رانند و نقب را خراب کنند همچنین در یونان قدیم با ترکیب قیر، گوگرد و مواد چسب ناک ماده ای می ساختند که هنگامی که در آب ریخته می شد آتش می گرفت این ماده را آتش یونانی می خواندند .

در ۱۴۵۳ میلادی که ترکهای عثمانی به قسطنطنیه (استانبول) آخرین سنگر روم شرقی (بیزانس) حمله بردند به کندن نقب پرداختند مدافعان شهر برای مقابله با آنها در نقب ها با پخش دود حاصل از سوزاندن گوگرد که همان so2 می باشد ترکها را دچار خفگی نمودند. 

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.