اهمیت اتیلن در صنایع پتروشیمی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 اهمیت اتیلن در صنایع پتروشیمی دارای ۲۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد اهمیت اتیلن در صنایع پتروشیمی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز اهمیت اتیلن در صنایع پتروشیمی۲ ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی اهمیت اتیلن در صنایع پتروشیمی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن اهمیت اتیلن در صنایع پتروشیمی :

اهمیت اتیلن در صنایع پتروشیمی

عنوان

صفحه

مقدمه

تاریخچه اتیلن

مواد اولیه

طرز تهیه اتیلن

تهیه اتیلن از گازوئیل

تهیه اتیلن از گازهای پالایشگاه

تهیه اتیلن روش کراکینگ

تهیه اتیلن از روش کمپلکس سازی

تهیه اتیلن از اتان و پروپان

خواص ویژه اتیلن

کاربرد مصارف اتیلن

ارتباطات و انگیزش

ویژگیهای نیروی کار

نوع محصول و روند تولید

محل کارخانه

تنظیم و روابط فردی

رعایت شرایط قانونی

نتیجه گیری

منابع

۱

۲

۳

۴

۶

۸

۹

۱۰

۱۳

۱۵

۱۵

۱۶

۱۶

۱۸

۱۸

۱۸

۱۹

۲۲

۲۳

اهمیت اتیلن در صنایع پتروشیمی

مقدمه:

اسامی شیمیایی محصولات پتروشیمی،بخصوص محصولات واسطه ای پتروشیمی ،چنان متعدد و تخصصی است که اغلب مصرف کنندگان بعلت عدم آشنایی با اسامی آنها نمی دانند که محصول مورد مصرف ،یک محصول پتروشیمی است.به عنوان مثال ،کلیه رانندگان می دانند که برای اتومبیل خود نیاز به ضدیخ دارند.ولی شاید تعداد معدودی از ایشان بدانند که نام شیمیایی ضدیخ اتیلن گلیکول است و از این عده تعداد محدودی بدانند که اتیلن گلیکول یک محصول پتروشیمی است که از اکسید اتیلن که خود از اتیلن ساخته شده بوجود آمده است.بنظر شما چند نفر از رانندگان می دانند از ضدیخی که در رادیاتور اتومبیل خود ریخته اند ،الیاف پلی استر ساخته شده و لباسی که بر تن دارند نیز از این الیاف ساخته شده است ؟

یا اینکه آیا می دانند نواری که در پخش ضبظ صوت اتومبیل خود دارند از همان ضدیخی تهیه شده که در رادیاتور ماشین خود ریخته اند؟

ناآشنایی مردم با این محصولات نه بخاطر ناآگاهی ایشان است بلکه همانطوریکه گفته شد به سبب پیچیده بودن و تخصصی بودن این اسامی است ولی نتیجه این است که می بینیم همه مردم روزانه چندین بار از محصولات مختلف پتروشیمی استفاده می کنند.بدون اینکه بدانند با محصولات پتروشیمی است که رفع نیاز می کنند.

بر حسب تعریف به فراورده ای در صنایع پتروشیمی فراورده واسطه ای گفته می شود که از فراورده پایه و یا از یک فراورده واسطه ای دیگر بدست آمده و جهت تولید فراورده نهایی مصرف شود.

همچنین به فراورده ای فراورده نهایی گفته می شود که از یک فراورده واسطه ای تهیه شده و برای تولید فراورده مصرفی که معمولاً در صنایع پایین دستی تهیه می شود بکار رود.

دو مثال زیر این تعریف را روشنتر خواهد کرد:

اتیلن دی کلرواتیلن تری کلرو اتیلن حلال

اتیلن دی کلرو اتیلن کلرو ونیل پی-وی-سی

طبق این مقدمه می بینیم که اتیلن چقدر مهم است و تا چه اندازه در تولید فراورده های مصرفی کاربرد دارد.

تاریخچه اتیلن:

اولین بار بکر(Bechar )در سال ۱۶۶۷ و پس از وی انی(Enee )در سال ۱۷۷۹ و بالاخره دیمان (Deiman )،فوق تروستویک(Von Trooswyk )،بودند (Bechar)و لورنرگ(hauwrenburg )در سال ۱۷۹۵ موفق به شناسایی و تخلیص اتیلن شدند.

کار این دانشمندان آلمانی بعداً توسط فاراده (Faraday )،هنل (hennel)دوماس(Dumas )،لیبگ(Liebig )و رینولت(Regnault )بخصوص در رابطه با تولید اتیلن و مشتقات آن دنبال شد.

آنچه که از نظرتان گذشت مقدمه ای کوتاه از تاریخچه تولید اتیلن بود که بوسیله تنی چند از دانشمندان آلمانی مورد تحقیق و تخصص قرار گرفته بود.

گاز طبیعی

اتان-پروپان

پروپان-بوتان

گازهای پالایشگاه

نفت-گازوئیل

اتیلن

حال می پردازیم به چگونگی تولید و مواد اولیه مورد نیاز و بهره برداری این مواد در صنعت پتروشیمی و انتقال آن به بازار مصرف.

H

H

H

C C

H

مواد اولیه:

برای تهیه اتیلن می توان از گاز طبیعی یا از مخلوط اتان و پروپان یا از مخلوط پروپان و بوتان،یا از گازهای پالایشگاه یا از نفت و یا از گازوئیل استفاده نمود.

در جدول زیر مواد اولیه جهت تولید یک تن اتیلن داده شده است

مخلوط اتان و پروپان به نسبت مساوی ۸۴/۱ تن

نفت ۲۵/۳ تن

گازوئئیل ۵۰/۴ تن

تقاضا و تولید اتیلن از گاز طبیعی در برخی از کشورهای در حال توسعه طی سالهای مختلف در جدول صفحه بعد نشان داده شده است.

طرز تهیه اتیلن:

اتیلن را میتوان از طریق کراکینگ هیدروکربنهای به کمک بخار آب تولید نمود.البته شرایط عمل بستگی به نوع مواد اولیه داشته و انتخاب مواد اولیه نیز بستگی به قیمت آن دارد.

حال چگونگی تهیه اتیلن از مواد مختلف در صفحات بعد بطور مختصر ذکر و تشریح می گردد.

جدول شماره ۱

کشور

تقاضا برای اتیلن(۱۰۰۰ تن)

تولید اتیلن(۱۰۰۰ تن)

ظرفیت موجود(۱۰۰۰تن)

۱۹۷۹

۱۹۸۴

۱۹۹۰

۱۹۷۹

۱۹۸۴

۱۹۹۰

۱۹۷۹

۱۹۸۴

۱۹۹۰

ایران

۲۶

۳۲۶

۳۲۶

عربستان

۱۶۰۶

کویت

۳۵۰

بحرین

۳۳۰

قطر

۲۸۰

۲۸۰

عراق

۳۰

۱۵۰

۱۵۰

امارات متحده

ترکیه

۶۰

۳۹۰

۳۶۰

هند

۳۱۲

۲۴۰

۲۴۰

۲۴۰

۹۲۰

الجزایر

۱۰۰

۱۰۰

۱۲۰

۱۲۰

۱۲۰

چین

۴۳۰

۷۳۰

۱۴۰۰

۴۳۰

۷۰۰

۱۴۰۰

۵۴۰

۹۵۰

۱۸۱۰

آرژانتین

۱۶۶

۳۳۲

۱۶۶

۳۳۲

۱۷۰

۲۵۰

۵۵۰

برزیل

۱۲۶۶

۲۰۴۸

۱۲۲۰

۱۲۲۰

۷۴۰

۱۲۲۰

۱۲۲۰

شیلی

۵۸

۱۱۶

۵۸

۱۱۶

۶۰

۱۸۰

۱۸۰

مکزیک

۹۵۳

۱۹۰۶

۹۵۳

۱۹۰۶

۴۴۰

۱۴۴۰

۱۹۴۰

پرو

۲۵۰

ونزوئلا

۱۵۰

۱۵۰

۱۵۰

مراکش

نیجریه

۳۰۰

۳۰۰

لیبی

۳۳۰

۳۳۰

کلمبیا

۲۰

۱۲۰

۱۲۰

کره شمالی

۱۵۰

۸۵۰

۱۲۰۰

تهیه اتیلن از گازوئیل:

در صورتیکه ماده اولیه گازوئیل باشد ،می توان اتیلن را در چهار مرحله به شرح ذیل تهیه نمود.

در مرحله اول که بنام مرحله پرویز معروف است ابتدا بخار آب همراه با گازوئیل به نسبت وزنی ۸۵% وارد راکتور کراکینگ می گردد.دمای راکتور در حدود ۶۰۰ الی ۸۰۰ درجه سانتیگراد و فشار آن حدود ۲ اتمسفر کنترل می شود مخلوط خروجی از راکتور حاوی ۴۶ درصد بخار آب ۵/۱۲ درصد اتیلن ۱۱ درصد هیدروکربن های سنگین ۲/۹ درصد بنزین ۸/۷ درصد پروپان و پروپلین ،۷/۵ درصد متان،۷/۴ درصد بوتیلن ها و بوتادین ها ،۲ درصد اتان و کمی هیدروژن تا حدود ۵۰۰ درجه سانتی گراد سرد شده (از حرارت آن برای تهیه بخار آب استفاده می شود)و پس از اختلاط با محصول کراکینگ اتاق برگشتی وارد برج جدا کننده می شود.در این برج جداکننده مواد سبک از بالا و هیدروکربن های سنگین که از آنها به عنوان سوخت استفاده می کنند از پایین خارج می شود.

دمای بالای برج جدا کننده حدود ۴۳ درجه سانتیگرادو فشار آن حدود ۳/۱ اتمسفر کنترل میگردد.

در مرحله دوم که بنام مرحله شستشو موسوم است،گازهای سبک در یک ستون تقطیر با آبیکه دمای آن حدود ۴۰ درجه سانتیگراد است شیشه می شود.

فشار این ستون حدود یک اتمسفر کنترل می شود.در این شستشو بخار آب و بنزن تا حدودی از گازها جدا می شوند.

فشار گازهای حاصله توسط یک کمپرسور چند مرحله ای به حدود ۸ اتمسفر رسانیده می شود و سپس ترکیبات گوگردی که ممکن است همراه این گازها باشد به کمک محلول های منو اتانول آمین و یا دی اتانول آمین و سود سوزآور شسته می شود.

سپس فشار گازها مجدداً در چند مرحله افزایش یافته تا به حدود ۳۵ اتمسفر برسد و پس از عبور از دستگاه های خشک کننده به مرحله تفکیک فرستاده می شود.در مرحله سوم که بنام مرحله سرد کننده و تفکیک معروف است گازها حاوی ۵/۳۸ درصد اتیلن ۲۰ درصد پروپان و پروپلین ؟۵/۱۷ درصد متان ،۵/۸ درصد اتان ،۱۱ درصد بوتیلن ها و بوتادین ها ،۵/۱ درصد بنزن و مقداری هیدروژن با فشاری حدود ۳۵ اتمسفر و دمای ۱۵ درجه سانتیگراد وارد سیستم تفکیک و به کمک تبرید می شود.این سیستم شامل پنج برج می باشد که دمای آنها به ترتیب از ۱۸-درجه سانتیگراد تا ۱۲۰- درجه سانتیگراد کم شده و به ترتیب نقطه جوش هر یک از گازها عمل تفکیک صورت می گرد.گازهای حاصله از سیستم تفکیک مذکور عبارتند از

-گاز هیدروژن که برای کاربردهای بخصوصی قابل مصرف است

-گاز متان که حداقل به مصرف سوخت می رسد

-مخلوطی از ۸۰ درصد اتیلن ۱۸ درصد اتان و ۲ درصد هیدروکربن های سبکتر از آنها که به سیستم تفکیک اتیلن از اتاق فرستاده می شود.

-مخلوط از پروپلین و پروپان که در صورت نیاز به برجهای تفکیک فرستاده میش ود

-مخلوطی از بوتن ها و بوتادین ها که در صورت نیاز به برجهای جدا کننده ارسال می گردد.

-هیدروکربن های سنگین تر از هیدروکربن های چهار کربن دار که به مصرف سوخت رسانیده می شود

در مرحله چهارم که بنام مرحله تخلیص مشهور است اتیلن از اتان در یک برج تفکیک جدا شده و با خلوص ۹۷/۹۹ درصد برای مصارف بعدی مورد استفاده قرار می گیرد.اتان بدست آمده بنام اتان برگشتی همراه با بخار آب به نسبت وزنی ۳ به ۱ به راکتور کراکینگ فرستاده می شود.دمای راکتور حدود ۸۵۰ درجه سانتیگراد و فشار آن حدود ۲ اتمسفر کنترل می گردد.

محصول کراکینگ که شامل اتیلن می باشد با محصول راکتور کراکینگ گازوئیل که در مرحله اول شرح داده شد،مخلوط به برج جدا کننده فرستاده می شود.

تهیه اتیلن از گازهای پالایشگاه:

گازهای بدست آمده از پالایشگاه های امروزی که اغلب مجهز به واحدهای کراکینگ و کک سازی می باشد.حاوی ۱۸-۶ درصد مولی اتیلن ،۲۵-۴ درصد مولی اتان ۱۲-۳ درصدمولی پروپان ۱۱-۳ درصد مولی پروپلین و مقداری متان و گازهای بی اثر می باشد.این مخلوط گازی که در بعضی از پالایشگاهها می سوزد می توانند به عنوان ماده اولین سوخت اتیلن نیز بکار برود

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.