تحقیق نقش مسکن در جامعه امروزی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۹۷,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 تحقیق نقش مسکن در جامعه امروزی دارای ۵۳ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق نقش مسکن در جامعه امروزی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز تحقیق نقش مسکن در جامعه امروزی۲ ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق نقش مسکن در جامعه امروزی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق نقش مسکن در جامعه امروزی :

تحقیق نقش مسکن در جامعه امروزی

مقدمه:

سیاست و خط‌مشی، رویه، اندیشه و تفکری است که در سطوح مختلف یک جامعه به منظور حل مسائل: جوامع انسانی، بکار می‌رود. سازمان‌های مختلفی که در یک کشور در خدمت نیاز جامعه هستند هر کدام سیاست‌هایی را جهت رفع انواع نیازهای مردم بکار می‌برند. سیاست‌ها معمولاً راهنمای معیارهای نقد سیاست‌ها در این مقاله بشرح زیر است:

در این‌باره معیار با نیازهای شهری ارتباط برقرار می‌کند سیاستی که بتواند به نیازها انسانها در دراز مدت پاسخ مثبت بدهد سیاست خوبی تلقی می‌شود.

در این باره نیازها بصورت کلی عبارتند از: کار- مسکن- تفریح و ورزش- آموزش و بهداشت صنعت و کشاورزی توریسم- فرهنگ- شبکه‌های تأسیسات شهری و ارتباطات جمعی … در این مقاله سعی شده است با توجه به دسته‌بندی فوق سیاست مسکن در ایران و اروپا مورد نقد بررسی قرار گیرد.

مدیران سطح بالا است و از طریق مراجع قانونی به تصویب می‌رسند و در اختیار مجریان قرار می‌گیرند و مراجع قانونی از مجریان می‌خواهند که برای اجرای قوانین مورد نظر، مطالعاتی انجام دهند و آنها را پس از تهیه صورت اجرایی قانون به تصویب هیئت دولت برسانند. طی این فرآیند می‌باید هماهنگی‌های لازم بین وزارتخانه‌های مختلف در زمینه محتوای اجرائی قانون مورد نظر ایجاد گردد. سیاست‌های مسکن در زمینه‌ رفع نیازهای مسکونی مردم بکار می‌رود. نیاز مسکونی یکی از اساسی‌ترین نیازهای انسانی بشمار می‌رود که در قانون اساسی حکومت محترم جمهوری اسلامی ایران به آن پرداخته شده و دولت مکلف به رفع این نیاز به ترتیب مقتضی است.

در ایران سیاست‌های مسکن معمولاً در برنامه‌های عمرانی ۵ ساله دولت، دیده می‌شوند. در سه برنامه‌ای که بعد از انقلاب تهیه شده در این باره بصورت‌های مختلف سیاستگذاری شده است. در نهایت در برنامه سوم مقادیر مورد نیاز واحدهای مسکونی ۷/۱ میلیون واحد اعلام شده است که در ۵ سال برنامه باید ساخته شوند تا نیاز به مسکن رفع گردد. مطالعاتی که باید در این باره انجام انجام گردد، متغیرهائی دارد که عبارتند از: جمعیت، درآمد و سیاست‌ها.

– معیارهای نقد سیاست ها :‌معیارهای نقد سیاست ها در این مقاله بشرح زیر است.

در این باره معیارها با نیازهای شهری ارتباط برقرار می کنند.

۱- جمعیت و خانوار در ایران :

جدول ۱:

طی این جدول خانوارهای معمولی ساکن بر حسب نوع واحد مسکونی به تفکیک نقاط شهری و روستائی در سطح کشور در سال ۱۳۷۵ ارائه شده است. با توج به این جدول جمع واحدهای مسکونی کل کشور در این سال معادل ۳۴۹۰۰۳/۱۲ واحد بوده که از آن ۱۸۹/۹۴۳/۷ واحد نقاط شهری و ۵۸۱۴، ۴۴ واحد آن در نقاط روستائی بوده است اما از جمع ۱۲۲۸۰۵۳۹ واحد آن واحد مسکونی معمولی و بقیه مجموعاً به تعداد ۷۰۴۶۹۴ واحد از چادر، آلونک و زاغه و کپر و سایر انواع واحدهای مسکونی تشکیل شده‌ بوده‌اند. که معمولاً از کیفیت‌های بسیار پایین برخوردار هستند و نمی‌توان آنها را بعنوان واحد مسکونی تلقی کرد.

جدول شماره ۱- خانواده‌های معمولی ساکن بر حسب نوع واحد مسکونی به تفکیک نقاط شهری و روستائی کل کشور ۱۳۷۵

ساکن در نقاط روستاها

ساکن در نقاط شهری

جمع واحد مسکونی

نوع واحد مسکونی

۴۴۰۵۸۱۴

۷۹۴۳۱۸۹

۳۴۹۰۰۳/۱۲

جمع

۴۳۵۰۷۰۹

۷۹۲۹۸۳۰

۱۲۲۸۰۵۳۹

واحد مسکونی معمولی

۱۰۲۲۶

۴۷۴

۱۰۷۰۰

چادر

۲۹۴۷

۱۳۵۵

۴۳۲۰

آلونک و زاغه و مشابه

۳۹۰۷۴

۱۵۹۹

۴۰۶۷۳

کپر

۲۸۵۸

۹۹۳۱

۱۲۷۸۹

سایر

مأخذ: مرکز آمار ایران سرشماری عمومی نفوس و مسکن- کل کشور- نتایج تفصیلی سال ۱۳۷۵

جدول ۲:

طی این جدول جمعیت کل کشور در سال ۱۳۷۵ و تعداد خانوار و تعداد واحد مسکونی ارائه شده است. برابر این جدول کمبود واحد مسکونی را در سال ۱۳۷۵ می‌توان محاسبه نمود. در مرحله نخست اگر ۷۰۴۶۹۴ واحد مطرح شده در جدول (۱) از کل واحدها کم شود به تعداد واحد مسکونی معمولی ۵۳۹/۲۸۰/۱۲ واحد می‌رسیم و اگر این رقم را از تعداد خانوارها کم کنیم به رقمی معادل ۱۱۷۶۹۶ واحد می‌رسیم. باین ترتیب کمبود مسکن در سال ۱۳۷۵ برابر بوده با ۶۹۶/۱۱۷ واحد ساختمان. البته این رقم بعد از گذشت ۷ سال از ۱۳۷۵، حتماً تغییر کرده.(منظور سال ۱۳۸۲ بوده است)

جدول ۲- جمعیت و تعداد خانوار و تعداد واحد مسکونی در سال ۱۳۷۵ در کل کشور

تعداد واحد مسکونی

تعداد خانوار

جمعیت

۱۲۳۴۹۰۰۳

۱۲۳۹۸۲۳۵

۴۸۸/۰۵۵/۶۰

مأخذ: مرکز آمار ایران سالنامه آماری کشور در سالهای ۱۳۷۳-۱۳۷۴.

– مرکز آمار ایران سرشماری عمومی نفوس و مسکن- نتایج تفصیلی کل کشور ۱۳۷۵

پیش‌بینی جمعیت و هماهنگی و نظارت

براساس پیش‌بینی‌های طرح کالبدی ملی ایران انتظار می‌رود جمعیت کشور در سال ۱۴۰۰ نزدیک به ۱۳۰ میلیون نفر برسد، بهمین منوال جمعیت شهری حدود (۸۰ تا ۱۰۰) میلیون خواهد بود. به زبان دیگر باید گفت که به ازاء این جمعیت تعداد شهرها و روستاها توسعه پیدا خواهند کرد و لزوماً باید تعداد واحدهای مسکونی چندین برابر شوند. در هر حال واحدهای مورد نیاز چنین جمعیتی احتیاج به یک کار دسته جمعی دولت و بخش خصوصی دارد و ضروریات این امر باید از پیش تهیه شوند که عبارتند از:

۱- زمین

۲- مصالح ساختمانی

۳- امکانات مالی و سرمایه‌گذاری

۴- نیروی انسانی متخصص و کارگر ساده

۵- تکنولوژی ساختمانی

۶- قوانین و مقررات هماهنگ که بتواند انواع وزارتخانه‌های مربوط را به موقع هماهنگ نماید که آنها وظایف خاص خود را به موازات پیشرفت ساخت و سازها انجام دهند.

۷- تعیین مقررات و قوانین معین برای مشارکت بخش خصوصی در این امر مهم.

۸- اقدامات مستقیم وزارت مسکن و شهر‌سازی در زمینه تهیه واحدهای مسکونی اجتماعی استیجاری بشرط تملیک.

۹- نظارت کامل وزارت مسکن و شهر‌سازی به اموارات ساختمانی بخش خصوصی و نحوه سرمایه گذاری این بخش.

درآمد- درصد کوچکی از جمعیت ایران دارای درآمدهای بالائی هستند و آنها در شمال شهر تهران در واحدهای مسکونی مجلل زندگی می‌کنند و تأثیر درآمد آنها در زمینه سرمایه‌گذاری در برجسازی مسکن هم مثبت است و هم منفی این نکته از این نظر مثبت است که ساخت و ساز برجها ایجاد اشتغال در تولید مصالح و اجرای ساختمانها می‌نماید و در جلوگیری از رکود اقتصادی مؤثر است. اما نکته منفی این موضوع فراهم نبودن تأسیسات، خدمات و راه در رابطه با این نکته است.


  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.