مجموعه گزارش کار آزمایشگاه داروسازی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مجموعه گزارش کار آزمایشگاه داروسازی دارای ۱۰۱ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مجموعه گزارش کار آزمایشگاه داروسازی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مجموعه گزارش کار آزمایشگاه داروسازی۲ ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مجموعه گزارش کار آزمایشگاه داروسازی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مجموعه گزارش کار آزمایشگاه داروسازی :

مجموعه گزارش کار آزمایشگاه داروسازی

روش اندازه گیری مفنامیک اسید در کپسول ۲۵۰ میلی گرم (تیتریسمتری) تعداد ۲۰ عدد کپسول را خالی کرده و پودر داخل آن را کاملا مخلوط می کنیم تا به طور یکنواخت گردد از این پودر مقدار ۰.۵ گرم مفنامیک اسید (۰.۶ گرم) را دقیقا وزن کرده و در ۱۰۰ میلی لیتر اتانول گرم (که قبلا نسبت به محلول فنول رد خنثی شده باشد) حل کنید.

محلول حاصل را در مقابل اندی کاتور محلول فنول دو با محلول NaoH 0.1 مولار تیتر نمایید هر میلی لیتر از محلول NaoH 0.1 مولار معرفی معادل با ۲۴.۱۳ میلی گرم از مفنامیک اسید می‎باشد مقدار میلی گرم مفنامیک اسید موجود درهر کپسول از فرمول زیر محاسبه می‎شود.

میلی گرم مفنامیک اسید موجود هر در کپسول=* ۲۴.۱۳ که درآن تا حجم معرفی از محلول NaoH 0.1 مولار برحسب میلی لیتر می‎باشد Limits:(237.5 to 262.5)

Ref: B.P ((1996), p:1793

شماره پنج ۰.۰۹

وزن پودر و کاغذ صافی ۰.۴۰۲۲ gr

وزن کاغذ صافی – ۰.۰۰۱۴ gr

وزن واقعی پودر

در ۱۰۰ cc الکل ۲ الی ۳ قطره اندی کاتور می ریزیم رنگ از رنگ زرد به قرمز پوست پیازی تبدیل می‎شود سه قطره سود NaoH 0.1 مولار ریختیم رنگش دوباره زرد شد که این کار به معنی خنثی شدن است سپس با ریختن ۰.۶ گرم پودر مفنامیک اسید داخل الکل بعد از مگنت استفاده کردیم که پودر کاملا در الکل حل شود و ۲۰ دقیقه برای حل شدن به آن زمان می دهیم.

فنل زرد: Hand book of chewistry and Physics (CRC)

رنگ از زرد به قرمز پوست پیازی

فرمول مفنامیک اسید ۱۰۵% تا ۹۵ C۱۵H۱۵NO۲­

دلیل استفاده از اندی کاتور: تغییر رنگ در یک PH خاص تغییر رنگ از حالتی به حالتی دیگر

چه از سود استفاده می کنیم که چون واکنش اسید و باز برای خنثی کردن همدیگر

عمل تتراسیون:

در بورت NOH ۰.۱ مولار در ارلن الکل + پودر+ فنل دو:

۲۰.۹= V مصرفی ازبورت

فرمول گسترده: عدد جرمی ۲۴۱.۲۹

انواع اسم های تحاری: ponstan و ponstel

حلالیت کم در آب در الکل حلالیت زیادی دارد.

در هیدروکسیدهای قلیایی حلال است نوشته شده از کتاب MERCK INDEX

بدست آوردن عدد ۲۴.۱۳ یا ۲۴.۱۲۹

Disnlotion انحلال:

زمان انحلال:

در محلول با حجم معین زمان مشخص غلظت خاصی را در دور مشخص (همزن) کپسول شروع به حل شدن می‎کند و غلظت را اندازه می گیریم بر حسب درصد

زمان باز شدن Disantegration آب روی صفحه ۳۹ ، ۷۵۰cc آب مقطر می ریزیم.

آزمایش بعد:

می خواهیم زمان باز شدن کپسول مفنامیک اسید را در بدن انسان اندازه گیری کنیم.

دستگاه Disantegration دما را به اندازه دمای بدن انسان ۳۸ تنظیم می کنیم تا هنگام باز شدن کپسول ها در آب و عبور آنها از توری بعد از ۳۰ دقیقه از صافی عبور کرده و باز شد

آزمایش قبلی را با بچ ۱۰ انجام می دهیم.

محاسبات:

دستگاه Disantegration:

کپسول های مفنامیک اسید با بچ ۱۰

برای باز شدن کپسول time= 15 min

روش تعیین مقدار لیتیم کربنات در قرص لیتیم کربنات

تعداد ۲۰ عدد قرص را وزن کرده و کاملا پودر کنید از این پودر مقداری معادل با ۱ gr لیتیم کربنات دقیقا توزین کنید (۱.۳۶۷ gr) و در ۱۰۰ میلی لیتر آب مقطر ریخته و به این مقدار ۵۰ میلی لیتر محلول هیدرولیک Hcl اسید ۱ مولار US افزوده و به مدت ۱ دقیقه min بجوشانید و سپس سردکرده و قمدار اضافی اسید را در مقابل معرف متیل اورانژ با محلول سدیم هیدروکساید ۱ مولار (V.S) تیتر کنید هر میلی لیتر از محلول هیدروکلریک اسید Hcl 1 مولار معادل ۳۶.۹۵ میلی گرم از Li۲ Co۳ می‎باشد.

مقدار میلی گرم Li۲ Co۳ در هر قرص از فرمول زیر محاسبه می‎شود.

که در آن Wa وزن متوسط قرص ها برحسب میلی گرم (۴۱۰) WS مقدار بر داشتی برحسب میلی گرم (۱۳۶۵)

V حجم مصرفی سدیم هیدروکساید ۱ مولار بر حسب ml

به طور ساده

وزن ۲۰ عدد قرص+ کاغذ: ۸.۱۴۷۵

وزن کاغذ: ۵.۲۳۶۵-

۳.۹۵۵۵= ۷.۹۱۱۰

دلیل جوشاندن: خارج شدن Co۲ موجود در محلول

اول محلول را می گذاریم تا به جوش بیاید بعد از جوش آمدن به مدت ۱ دقیقه بجوشد تا Co۲ محلول از آن خارج شود. طرز تهیه سدیم هیدروکساید ۱ مولار NaoH در ظرفیت ۱ نرمالیته با مولاریته برابر هستند.

۱نرمال= ۱مولار

M:Na=40

۴۰ گرم سود وزن کردیم در lit 1 آب حل کردیم و روی هم زن قرار دادیم تا حل شود. این واکنش گرمازاست اگر آب را به مقدار ۱ Lit کم کم به سود بیفزاییم باعث می‎شود که از گرمای خود سود استفاده شود تا در آب بهتر حل شود.

در بورت اسید Hcl

در ارلن سود N 0.1 نرمال و تیتراسیون را شروع می کنیم بهترین معرف برای تیتراسیون اسید و باز فنل فتالئین است که ۲.۲ اسید Hcl مصرف شد رنگ سود سفید شد

از این راه نرمالیته سود رابدست آوردیم.

آزمایش مجدد

روش تعیین مقدارلیتیم کربنات در قرص لیتیم کربنات

۱۰ عدد قرص لیتیم کربنات را پودر کردیم و ۱.۳۶ gr وزن نمودیم سپس در۱۰۰ ml آب و ۵۰ cc محلول هیدروکلردریک ۱.۰۵Hcl نرمال حل نمودیم و آنرا به مدت ۱ min جوشاندیم سپس در ظرف آب یخ قرار دادیم و تا خنک شود بعد با محلول سود NaoH کردیم ضمنا معرف ما متیل اوران= می‎باشد با مصرف ۲۵.۳ cc محلول ما از رنگ صورتی به زرد تبدیل شد.

تمامی اعداد بر واحد mg میلی گرم می‎باشد.

برای تبدیل از gr به mg در عدد ۱۰۰۰ ضرب می کنیم:

Dissolutio قرص لیتیم کربنات

محیط: ۹۰۰ میلی لیتر آب مقطر

دور در دقیقه: ۱۰۰ rpm

زمان: ۳۰ دقیقه

طرز تهیه محلول استاندارد:

تعداد ۳۰ میلی گرم از لیتیم کربنات استاندارد را دقیقا توزین کرده و به بالن ژوژه ۱۰۰ میلی لیتری منتقل کرده سپس مقدار ۲۰ میلی لیتر آب مقطر و مقدار ۰.۵ میلی لیتر هیدروکلرییک اسید غلیظ به آن افزوده خوب به خم بزنید تا کاملا حل شود و با آب مقطر به حجم برسانید و مخلوط نمایید.

مقدار ۲۰ میلی لیتر از این محلول را به بالن ژوژه یک لیتری (۱۰۰۰ میلی لیتر) منتقل کنید. به آن تعداد ۸۰۰ میلی لیتر آب مقطر و مقدار ۲۰ میلی لیتری از محلول surfactant مناسب افزوده با آب مقطر به حجم برسانید و مخلوط کنید.

طرز تهیه محلول آزمایشی:

محلول تحت آزمایش قرص لیتیم کربنات را به بالن ژوژه یک لیتری منتقل کنید و با آب مقطر به حجم برسانید وخوب مخلوط کنید. مقدار ۲۰ میلی لیتر از محلول صاف شده را به بالان ژوژه یک لیتری دیگری منتقل کرده و به آن مقدار ۵۰۰ میلی لیتر آب مقطر و یک قطره محلول هیدروکلریک اسید غلیظ و مقدار ۲۰ میلی لیتر از محلول sufractant مناسب افزوده و با آب مقطر به حجم برسانید و مخلوط نمایید.

روش کار:

از دستگاه flam photometero مناسب استفاده می کنیم. صفر و ضد دستگاه را تنظیم می کنیم سپس میزان نشر محلول استاندارد و محلول نمونه را در طول موج uvi nm اندازه گیری کنید.

مقدار میلی گرم Li۲ Co3 در هر قرص از فرمول زیر محاسبه کنید

۱۰۰ C (A/S)

که در آن A و S به ترتیب اعداد خوانده شده از دستگاه برای محلول های نمونه و استاندارد می باشند و C غلظت نهایی استاندارد بر حسب میکروگرم بر میلی لیتر می‎باشد. تلورانس نباید از ۸۰% Li۲Co۳ تعداد مقدار نوشته شده بر روی اتیکت در مدت ۳۰ دقیقه کمتر باشد. .

اقتباس از: U.S.P.XXIV,P.982(2000)

این قرص برای اختلاف روانی و … مورد استفاده می‎باشد.

تکرار ازمایش برای بار سوم:

روش تعیین مقدار لیتیم کربنات در قرص لیتیم کربنات:

از پودر قرص های لیتیم کربنات به مقدار ۱.۳۶۲ gr وزن می کنیم وزن کاغذ صافی ۰.۱۴۷۷ می‎باشد پودر قرص را در ۱۰۰ ml آب مقطر و ۵۰ cc اسید کلریک Hcl تیتر ازول Titeisol حل می کنیم سپس به مدت ۱ دقیقه می جوشانیم و در ظرف سرد قرار می دهیم تا سرد شود بعد با سود NaoH 1 نرمال تیتر می کنیم معرف ما متیل اورانژ می‎باشد. تغییر رنگ از صورتی به زرد تبدیل شد. V=23.2cc حجم مصرفی

روش اندازه گیری اکسی متولون در قرص:

معرف لازم:

۱- محلول اتانولی سدیم هیدروکساید (Ethanolic sodium hydroxide 0.01m)(0.0m) (420 میلی گرم از سدیم هیدروکساید را در اتانول ۹۶% حل و با آن به حجم ۱۰۰ میلی لیتر برسانید)

وسیله های مورد لزوم:

۱- هاون چینی ۲- ترازوی حساس ۳- بالن ژوژه ۲۵۰ میلی لیتری و ۵۰ میلی لیتری ۴-پلی پت ژوژه ۵ میلی لیتری ۵- دستگاه اسپکتروسکپی uv/vis باسلهای مناسب

روش کار:

تعداد ۲۰ عدد قرص اکسی متولون را در هاون کاملا پودر کرده و از این پودر مقداری معادل با ۲۵ میلی گرم اکسی متولون را برداشته (۲۳۹.۵ میلی گرم) و به بالن ژوژه ۲۵۰ میلی لیتری منتقل کنید و در محلول اتانولی سدیم هیدروکساید (۰.۰۱m) حل و به حجم برسانیدو در صورت لزوم صاف نمایید. ۱۵ میلی لیتر اول از محلول صاف شده را دور بریزید و از بقیه مقدار ۵ میلی لیتر را به بالن ژوژه ۵۰ میلی لیتری منتقل و با محلول اتانولی هیدروکساید (۰.۰۱m) رقیق و به حجم برسانید. خوب مخلوط کرده و جذب محلول حاصل را در طول موج ۳۱۵ nm و با دستگاه اسپکتروسکپی مناسب در سل یک سانتی متری در مقابل بانک محلول اتانولی سدیم هیدروکساید (۰.۰۱m) اندازه گیری کنید.

میلی گرم اکسی متولون در هر قرص از فرمول زیر محاسبه می‎شود.

که در آن:

s= مقدار برداشتی از نمونه برحسب میلی گرم (۲۳۹.۵mg)

w= وزن متوسط قرص ها بر حسب میلی گرم می‎باشد. (۴۷۹mg)

۵۴۷= ۱% A برای اکسید متولون در طول موج ۳۱۵nm می‎باشد.

Ref: BP.(1998). P:1848

Limits: (45 to 55 mg/tab)

Dissolution برای قرص اکسی متالون

دستگاه و مواد لازم: Apparatus I: 100 rpm

مواد:

۱- محلول پربوریک اسید و پتاسیم کلراید (۰.۲ مول):

مقدار ۱۲.۳۷ گرم از بوریک اسید (H۳Bo۳) خشک شده در رده ای ۱۲۰ تا ۱۱۰ درجه سانتی گراد به مدت یکساعت و مقدار ۱۴.۹۱ گرم از پتاسیم کلراید (KCL) را در آب مقطر حل کنید و با آب مقطر به حجم ۱۰۰۰ میلی لیتر برسانید.

۲- محلول NaoH (0.2 مول):

این محلول را از محلول سدیم هیدروکساید نرمال که روش تهیه و استاندارد کردن آن را در صفحه ضمیمه توضیح داده شده است تهیه و دوباره استاندارد کنید.

(روش تهیه: ۴۰cc از سدیم هیدروکساید نرمال برداشته با آب مقطر بدون Co۲ به حجم ۲۰۰ برسانید حال سدیم هیدروکساید ۰.۲ نرمال خواهیم داشت)

۳- محلول بافر برات الکالین Ph=8.5 (0.05 m):

مقدار ۵۰۰ میلی لیتر از محلول بوریک اسید و پتاسیم کلراید (۰.۲ مول) را به بالن ژوژه دو لیتری منتقل کرده و مقدار ۱۰۲ میلی لیتر محلول سدیم هیدروکساید (۰.۲ مول) به آن بیفزایید و با آب مقطر به حجم برسانید. (Ph این محلول باید ۸.۵ باشد)

زمان لازم: ۴۵ دقیقه

حجم محلول: ۹۰۰ میلی لیتر

روش کار:

معرفها

محلول هیدروکلریک اسید نرمال استاندارد شده

محلول سدیم هیدروکساید ۰.۵ نرمال استاندارد شده

روش عمل (کلیه کارها در دمای انجام خواهد گرفت)

۱۰ قرص را وزن کرده بدون هدر دادن به پودر تبدیل کنید و دقیقا مقداری برابر با وزن یک قرص به بشر ۱۵۰ میلی لیتر کنید. دقیقا ۵۰ میلی لیتر آب مقطربه آن اضافه کرده به مدت یک دقیقه بهم بزنید. (با بهمزدن مغناطیسی) سپس مقدار ۳۰ میلی لیتر محلول هیدروکلریک اسید نرمال (V.S) به آن اضافه کنید و دقیقا مدت ۱۰ دقیقه بهم بزنید (با بهمزدن مغناطیسی) بهم زدن راخاموش کرده و بلافاصله با استفاده از سوزن ‌ضعفهای خاص بشر را خارج کنید و سوزن را با ۲۰ میلی لیتر آب مقطر بداخل بشر شستشو دهید و دوباره به مدت دقیقا ۵ دقیقه بهم زن را روشن کنید و سپس بلافاصله مقدار اضافی هیدروکلریک اسید رابا محلول سدیم هیدروکساید ۰.۵ نرمال تیتر نمایید تا اینکه محلول مخلوط در ۳.۵Ph= مدت ۱۰ تا ۱۵ ثانیه یا بیشترباشد. مقدار عدد Meq اسید مصرفی را برای هر قرص محاسبه کنید.

U.S.P, XX III (1995) P.1732

زمان نشت کف:

ماکزیمم ۱۸۰ ثانیه برای هر قرص

اساس روش:

یک مقدار معینی از نمونه که دارای ساپمتیکون است به محلول کف کننده اسیدی شده تربتون ۱۰۰ (Acidified foaming solution 1%) در ۳۷ درجه سانتیگراد اضافه می‎شود و در تحت شرایط مخصوص و به مدت معین تکان داده می‎شود. سپس زمانی که لازم است تا کف نشت بکند اندازه گیری می‎شود و بدین طریق نمونه مورد آزمایش اندازه گیری می‎شود.

طرز تهیه محلول کف کننده:

یک محلول یک درصد وزنی به حجمی تریتون در آب مقطر شرح زیر تهیه کنید:

۱۰ گرم تریتون ۱۰۰ را به یک بالن ژوژه میلی لیتری ۱۰۰ که محتوی حدود ۳۰۰ میلی لیتر آب مقطر می‎باشد اضافه کنید به آرامی تکان بدهید تا حل شود. ۱.۳ میلی لیتر Hcl غلیظ و ۵ میلی گرم رنگ آبی شماره FO &cl ، Blue 1 به آن اضافه کنید و به آرامی تکان بدهید. تا حل شود با آب مقطر به حجم برسانید.

روش عمل:

با یک فرور ۱۰۰ میلی لیتری از محلول کف کننده را به یک سیلنیر ۲۵۰ میلی لیتری منتقل کنید در سیلندر را گذاشته و در حمام ۳۷ درجه به مدت ۲۰ دقیقه قرار دهید. سیلندر از حمام ۳۷ درجه در آورده به یک جانشین مشابه متصل کنید یک قرص را که قبلا در هاون پودر کرده این تماما به سیلندر اضافه کنید سر سیلندر را گذاشته عدد shakel را روی ۱۰ تنظیم کنید و سپس به مدت ۱۰ ثانیه تکان بدهید، سپس زمان نشت کف را با کرنومتر اندازه بگیرید. شروع آزمایش (بکار انداختن کرونومتر) بعد از ۱۰ ۳ثانیه تکان دادن و در پایان آن موقعی است (متوقف کردذن کرونومتر) که سطح بدون کف مایع دیده شود.

مفنامیک اسید

وزن پودر قرص: ۰.۶۰۲۳ Bach: 16

محاسبه:

قرص دیفن هیدرامین

روش اندازه گیری دیفن هیدرامین هیدروکلراید

دیفن هیدرامین

طرز تیهه محلول استاندارد

مقدار ۴۰ میلی گرم ازدیفن هیدرامین هیدروکلریک استاندارد را دقیقا توزیع و آنرا در اسید سولفوریک ۰.۱ نرمال حل و به حجم ۱۰۰ میلی لیتر برسانید.

طرز تهیه محلول نمونه:

تعداد ۲۰ عدد قرص را پودر کرده و مقدار ۱۶۲ میلی گرم از آن را که معادل با ۴۰ میلی گرم از دیفن هیدرامین هیدروکلراید دقیقا توزین و به داخل کانتور ۱۲۵ میلی لیتری ریخته ۲۰ میلی لیتر آب مقطر و ۲ قطره محلول سولفوریک اسید غلیظ و به آن افزوده و با ۲۰ میلیلیتر اترا استخراج کنید (‌دقیقه) فاز اتری را به داخل دکانتور ۱۲۵ میلی لیتری ریخته فاز اتری را با ۱۰ میلی لیتری محلول سولفوریک اسید ۰.۱ نرمال به مدت ‌دقیقه استخراج نماید و فاز اسیدی را به دکانتور اولی اضافه کنید و خوب تکان دهید و با محلول سدیم هیدروکساید نرمال (نیم میلی لیتری) و قطره قطره اضافه کنید تا نسبت به کاغذ PH قلیایی شود سپس ۳ بار هر بار ۲۰ میلی لیتر اتر استخراج کنید (۴ دقیقه) و فاز اتری جمع آوری شده را ۳ بار هر بار با ۲۵ میلی لیتر محلول سولفوریک اسید ۰.۱ نرمال استخراج کنید(۴ دقیقه) واستخراج شده ها را بالن ژوژه ۱۰۰ میلی لیتری ریخته و با محلول سولفوریک اسید ۰.۱ نرمال به حجم برسانید.

روش کار جذب محلول استاندارد و محلول آزمایشی را در طول موج ۲۵۸ nm با دستگاه اسپکیروسکپی مناسب در سل یک سانتی متری اندازه گیری کنید.

بنابراین در هیپوتیروئیدیسم شدید و مزمن ممکنست تجویز استروئیدهای فوق کلیوی ضرورت پیدا کند.

۳- مبتلایان به کم کاری تیروئید (بخصوص میکزدم) نسبت به فرآورده های تیروئیدی بسیار حساسند. درمان باید با مقادیر کم شروع شده و بتدریج افزایش یابد.

۴- قبل از شروع درمان باید از عدم نفروز هیپوگونادیسم مورفولوژیک مطمئن شد.

۱- این دارو ممکسنت بندرت سبب هیپرتروئیدیسم یا تشدید آن می‎شود.

۲- تجویز کاتکولامین ها (مانند اپی نفرین) به بیماران تحت درمان با این دارو با احتیاط انجام گیرد.

۳- ممکنست اثرات ضد انعقادی وارفاین یا بیس هیدروکسی را تشدید کند. در صورت تجویز تیروئید، دوز داروی ضد انعقادی را به تقلیل دهید. مقادیر بعدی داروی ضد انعقادی با اندازه گیری زمان پروترومبین تعیین شود.

۴- در مبتلایان به مرض قند، این دارو ممکنست نیاز به انسولین یا پایین آورنده های خوراکی قند خون را افزایش دهد. درصورت عدم تنظیم مقدار انسولین یا قرصهای پائین آورنده قند خون، کاهش مقدار تیروئید ممکنست باعث بروز واکنشهای هیپوگلیسمیک شود.

۵- در صورت بروز عوارض ناشی از مصرف بیش از حد، دارو را چند روز قطع کرده، سپس درمان را با مقدار کمتری شروع نمائید.

نکات قابل توصیه هنگام نسخه پیچی

۱- درظروف نفوذناپذیر، دور از نور و در جای خنک نگهداری شود.

۲- دارو با بدون دستور پزشک قطع نکنید.

۳- در صورت بروز سردرد، عصبانیت، اسهال، تعریق یا طپش قلب (علائم هیپرتیروئیدیسم) به پزشک اطلاع دهید.

مصرف دربارداری: مجاز

مصرف درشیردهی: مجاز

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.