بررسی جامع کاسنی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی جامع کاسنی دارای ۸۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی جامع کاسنی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز بررسی جامع کاسنی۲ ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی جامع کاسنی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی جامع کاسنی :

بررسی جامع کاسنی

پیشگفتار

در جوامع در حال توسعه امروزی، هدف پیشرفت و افزودن بر دستاوردهای جدید برای غلبه بر مشکلات است. از طرفی وابستگی اقتصادی خود عامل مهم بازدارنده‌ای از تحقیقات بوده، لذا برای رفع این عامل وبدست آوردن جایگاه مناسب، تلاشهای گسترده معقول و منطقی تحقیقاتی، برای عمومیت بخشیدن به فرهنگ علمی در این نوع جوامع، لازم و ضروری به نظر می رسد. چه تحقیق و پژوهش نشان داده است که پایه واساس هر گونه برنامه ریزی بوده و یکی از ارکان مهم اسطوره صنعت و تکنولوژی بشمار می‌آید. در همین راستا به خوبی نشان داده شده که امر تحقیقات در نوآوری ها جایگاه بسزا داشته ونیروی محرکه هر کشور مترقی بشمار می‌رود.

از آنجائی که گیاه درمانی شاخه ای از علم پزشکی و داروسازی است و با توجه به ارزش و اهمیت گیاهان دارویی ونیز مصرف روز افزون آنها که پایه طب سنتی ایران را تشکیل می دهد، لذا آشنائی با گیاهان داروئی مورد توجه خاص می‌باشد، چه دانش طب سنتی از قرنها پیش رواج داشته است. در این برهه از زمان که با توسعه طرح ژنریک و تغییر نظام دارویی ایران، استفاده از گیاهان طبی اهمیت ویژه ای یافته، لذا کاشت و ترویج آنها، پایه استفاده از طب سنتی را محکم کرده و رشد دوباره آنرا نوید می دهد. بنابراین به منظور معالجه بیماران در مقابل داروهای شیمیایی که اثرات نامطلوبی بر روی انسانها دارد، کوشش گردیده که از طریق کاشت و تعیین مشخصات بوتانیکی، مراحل فنولوژیکی ، ترکیبات شیمیایی ، خواص درمانی ، مقدار مواد موثره و نیز نحوه بکارگیری آنها در مراحل مختلف رشد، تحقیقات بیشتری انجام گیرد. به همین خاطر نتایج کاشت گیاه کاسنی که یکی از گیاهان دارویی مهم بوده و از قرنها پیش به صورت مختلف مورد استفاده های گوناگونی قرار می گرفته، ارائه تا علاقمندان را به خصوصیات گیاهشناسی و نحوه کاشت این گیاه مهم آشنا ساخته و از این طریق بتوان در احیای آن کوشا باشیم.

تاریخچه

گیاه کاسنی از جمله گیاهان مفیدی است که تاریخ استفاده آن به دورانهای قبل از میلاد مسیح می رسد و مصرف آن بین ملل مختلف جهان متداول بوده است، به طوری که اطباء آن دوران از جمله جالینوس، پلین، دیوسکورید و عده ای دیگر برای کلیه قسمتهای این گیاه به عنوان درمان و بهبودی بیماریها اهمیت زیادی قائل بوده اند و هنوز هم به دلیل اعتقادی که بیشتر مردم به این گیاه دارند آنرا برای مداوای بیماری های مختلف مصرف می کنند که در این باره نیز به ویژه در کتابهای دیگر توصیه هایی شده است و به همین دلیل گیاه کاسنی نه تنها شهرت خود را از دست نداده است، بلکه امروزه علاوه بر جمع آوری گونه های وحشی آن، به صورت اهلی نیز کشت می شود. (۱)

مصرف کاسنی از قدیم الایام بین ملل مختلف معمول بوده و تاریخ استفاده از آن، به قرون قبل از میلاد مسیح نسبت داده می شود. شهرت درمانی آن در این زمانها، بیشتر به جهت آن بوده است که عموم مردم، آنرا گیاهی مفید برای کبد می دانسته اند. دانشمندانی نظیر Dioscoride, Pline و جالینوس، برای آن اثرات درمانی متعددی قائل بوده اند، سالاد کاسنی را مقوی معده می دانسته اند وشیره گیاه را برای رفع درد چشم و مسمومیت ها، به یکدیگر توصیه می نموده اند . پرورش کاسنی تدریجاً بعلت زیبایی خاصی که گیاه پس از گل دادن پیدا می کند، در بعضی باغهای سطنتی معمول گردید و توجه مردم نسبت به آن در قرون وسطی زیاد شد. از این زمان به بعد، چون مردم به صفات درمانی آن پی برده بودند، آنرا بصورت یک گیاه داروئی مفید و موثر به یکدیگر معرفی می نمودند و چون ظاهر گیاه طوری است که شناختن آن بسهولت امکان پذیر است، از این جهت استفاده از گیاه، در طی مدتی کوتاه بین مردم معمول گردید بطوری که هنوز هم کاسنی شهرت درمانی خود را از دست نداده است و بسیاری از مردم به اثرات درمانی آن اعتقاد زیاد دارند و ازآن در رفع بیماریهای مختلف که بدان اشاره می شود استفاده بعمل می‌آورند. (۴)

گیاهشناسی کاسنی

Cichorum intybus L.

C.caeruleum Cilib, C.commune Pall.

فرانسه : Chicoree sauvage, C.Intybe, Chiocoree commune

انگلیسی: Wild succory, Sucoory , Common Chicory, Chicory

آلمانی: Zichorienwegwart, Gemeine Wegwart, Cichorienwurzel

ایتالیائی: C.amara, Radicchio-buono, Cicorea salvatica, Cicoria

فارسی : کاسنی – عربی شکوریه (Shikorayah)، سرس (Siris)

گیاهی علفی ودارای ساقه ای است که در حالت وحشی، ارتفاعش به ۵/۰ تا ۵/۱ متری می رسد ولی اگر پروش یابد از دوستر نیز تجاوز می نماید. از اختصاصات آن این است که ریشه ای قوی، به قطر انگشت، به درازای ۵/۰ تا یک متر و به رنگ قهوه ای دارد ولی اگر قطع گردد، رنگ مانند به سفید نمایان می سازد. درداخل ریشه آن، شیرابه ای شیری رنگ جریان دارد.

ساقه کاسنی، باریک ، استوانه ای و دارای انشعابات کم در ناحیه مجاور راس است بطوری که منحصراً در قسمتهای انتهائی ساقه، شاخه‌هائی با حالت فاصله دار از محور اصلی، در گیاه دیده می شود. (۴)

کاسنی،برگهای متناوب و پوشیده از تارهای فراوان در اطراف رگبرگ میانی دارد. شکل ظاهری برگهای قاعده ساقه آن با بقیه فرق دارد، مانند آنکه در قاعده ساقه، برگها عموماً دراز، منقسم به قطعات عمیق دندانه دار و منتهی به یک قسمت انتهائی مثلث شکل است و هر قدر که به راس ساقه نزدیک گردیم، برگها کوچکتر می شوند و کناره تقریباً ساده و وضع ساقه آغوش پیدا می‌کنند. گلهای زیبا و آبی رنگ کاسنی، در تابستان از تیر تا شهریور ظاهر می شود و چون به تعداد زیاد و به شکل فاصله دار در طول محور دراز ساقه وانشعابات آن شکفته می گردد از این جهت منظره بسیار زیبا به گیاه می‌بخشد. (۴)

بعضی از پایه های این گیاه نیز بتناسب شرایط متفاوت محیط زندگی، دارای گلهائی به رنگهای سفید یا گلی می باشند. (۴)

در هر کاپیتول کاسنی، ۱۸ تا ۲۰ گل زبانه ای منتهی به ۵ دندانه دیده می شود که در انولوکری سبزرنگ و مرکب از ۲ ردیف براکته واقع اند. میوه آن فندقه، ۴ سطحی، نسبتاً‌مسطح و منتهی به مجموعه‌ای از فلسهای بسیار کوچک است. (۴)

کاسنی،گیاهی است که در نواحی مختلف، بتفاوت به صور یکساله، دوساله و چند ساله در می‌آید. از مشخصات آن این است که گلهایش در مقابل تابش نور خورشید، حالت شکفته و بازشده به خود می‌گیرند در حالی که هنگام غروب آفتاب یا موقع شب، یا در هوای مه‌ آلود و یا بارانی، گلهای واقع بر روی کاپیتول، به هم نزدیک می گردند و آنرا به صورت ناشکفته جلوه می دهند. (۴)

پرورش کاسنی، مراقبت زیاد ندارد. از نظر درمانی نیز ریشه ضخیم و گوشتدار و برگهای قاعده ساقه و حتی گل و دانه آن مورد توجه است که آن هم اگر از گیاه وحشی به دست آید مزیت بیشتری دارد. (۴)

در موقع خارج کردن ریشه کاسنی از زمین باید به این نکته توجه شود که ریشه ها در آخر سال اول، از زمین خارج گردد،زیرا در غیر این صورت اگر دیرتر به دست آید، حالت گوشتدار بودن آن از دست می رود و سخت وچوبی و غیر قابل استفاده می شود. برگ کاسنی را باید موقعی از ساقه جدا کرد که در مرحله رشد کامل باشد زیرا در غیر این صورت به نسبتی که زودتر چیده شود، به نمو ریشه گیاه زیان وارد می آورد. (۴)

کاسنی،در زمان های آهکی – رستی که رطوبت کافی داشته و به خوبی آنرا شخم زده باشند بهتر رشد می کند. برای پرورش آن، دانه گیاه را در اوایل اردیبهشت بر روی خطوطی به فواصل ۲۰ تا ۴۰ سانتیمتر از یکدیگر می‌کارند. (۴)

کاسنی دارای واریته های متعددی برای پرورش دادن است که بعضی از آنها برگهای پهن و برخی دیگر ،برگهای موجودار و منقسم دارند.(۴)

طرح تحقیقاتی کاشت کانسی در زرقان

نگرش کلی بر مسائل اجرایی و تحقیقی طرح :

الف – مراحل اجرایی

۱- مرحله قبل از کاشت

۱-۱- نوع خاک : زمینی که در ایستگاه تحقیقاتی زرقان انتخاب گردیده به طور عام دارای خاک عمیق، به رنگ قهوه ای تیره با بافت سنگین (Clay loam)، بسیار سنگین (Clay) یا (Silty clay) است که از نظر زراعت در کلاس ۱ و۲ قرار می گیرد.

۲-۱- تهیه زمین

۱-۲-۱- تسطیح : پس از انتخاب زمین به ابعاد ۴۰*۳۰ مترمربع، عملیات تسطیح انجام وسنگهای واقعی در سطح زمین جمع آوری گردید.

۲-۲-۱- شخم وآماده کردن زمین: بعد از عملیات فوق، کلیه امور زراعی از قبیل شخم، دیسک، کسرت بندی، کود پاشی، مبارزه با علفهای هرز قبل از کاشت انجام شد.

۳-۲-۱- نیازهای کودی قبل از کاشت: قبل از کاشت کاسنی حدود ۲۵ کیلوگرم کود شیمیایی ازت دار حین شخم زدن به کل زمین داده شد تا با خاک مخلوط گردد.

۴-۲-۱- مبارزه ودفع علفهای هرز قبل از کاشت:

با توجه به قوه نامیه بذور علفهای هرز بویژه بذرهای روغنی که تا چندین سال می توانند بدون از دست دادن قوه نامیه خود در خاک باقی بمانند ونیز با در نظر گرفتن قدرت رشد و تکثیر اینگونه علفها که از طریق ریشه، ریزوم، پیاز وغیره با قدرت جوانه زدن ورشد سریعی که دراند می توانند در مدت کوتاهی سطح زمرعه را فرابگیرند از این رو جهت مبارزه با علفهای هرز از سم ترفلان به مقدار ۵۰۰ گرم در قطعه زمین مزبور در حین اولین شخم، به صورت سمپاشی استفاده شد. (۱)

ویژگیهای اقلیمی و جغرافیایی زرقان:

زرقان دارای آب و هوای نیمه خشک (Semi arid) است که میزان بارندگی آن به طور متوسط در دهساله اخیر ۴۰۰-۳۰۰ میلیمتر بوده است. درجه حرارت حداکثر در گرمترین ماههای سال ۵/۳۶ درجه حرارت حداقل آن در سردترین ماههای سال صفر درجه سانتیگراد است ارتفاع از سطح دریا این منطقه ۱۶۰۳ متر است.

ایستگاه تحقیقات کشاورزی زرقان در۳۰ کیلومتری شمال شرقی شیراز ازجاده مرودشت قرار دارد و طبق نقشه از طرف شمال به اراضی مالکین محل،ازجنوب به جاده بیضا و کوه ونگلان ، از غرب به اراضی امشه لپو و از شرق به جاده شیراز از مرودشت ودره زرقان محدود است وسعت ایستگاه ۱۸۰ هکتار است. (۸)

۲- آزمایش و نحوه اجرا

۱-۲- تاریخ کاشت: در این مرحله پس ازآماده کردن زمین و عملیات فوق به عنوان کشت بهاره و تعیین یک تاریخ به موقع و مناسب کاشت در بهار و در کرتهایی به ابعاد ۶*۳ متر مربع و ۶ خط در هر کرت ( هر خط به فاصله ۵۰ سانتیمتر از یکدیگر) و سه تکرار ( هر تکرار به فاصله یک متر از یکدیگر ) با تیمارهای اصلی کاشت و تیمارهای فرعی طبق نقشه پیوست در تاریخ های تعیین شده انجام شده است.( ۱)

سایر مشخصات:

این آزمایش به صورت طرح اسپلیت پلات باکرتهای خورد شده و با تیمارهای زیر به اجرا در آمد:

الف – تیمار اصلی شامل تاریخ کشت

۱۵ فروردین ۱۳۶۴ =

۳۱ فروردین ۱۳۶۴ =

۱۴ اردیبهشت ۱۳۶۴ =

ب – تیمار فرعی یا رقم شامل دونوع بذر

بذر ارسالی از تهران مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع =

محلی تهیه شده در شیراز =

استخراج،شناسایی و بررسی اسانس گیاه

روش اسانس گیری از گلهای گیاه: مقدار ۲۵ گرم از گلهای گیاه را در یک ارلن ۵۰ میلی لیتری ریخته و به آن ۳۵۰ میلی لیتر آب اضافه نموده وسپس با استفاده از متد تقطیر با بخارآب (۷) با دستگاه اسانس گیری و هیتر به مدت ۲ ساعت عمل اسانس گیری انجام می گیرد (۷)

اسانس به دست آمده در لوله مدرج جانبی را جدا کرده ( با کمک ماده nپنتان ) و در دمای ۴۵ درجه سانتی گراد تبخیر کرده و به تعیین مقدار وزنی می‌کنیم، از نمونه استاندارد بابونه نیز به همین روش اسانس گیری به عمل آمد.

کروماتوگرافی لایه نازک : اسانس گیاهان مورد نظر توسط n پنتان رقیق کرده و به صورت نقطه ای بر روی صفحه TLC کاشته که با توجه به رنگ لکه ها و Rf مربوط به آنها ومقایسه با کتب مرجع، مورد بررسی قرار گرفت. (۱۳،۲)

فاز ثابت : سیلیکازل GF254، فاز متحرک: تولوئن – اتیل استات (۸۵:۱۵ معرف: وانیلین – اسید سوفوریک)

شناسایی اسانس با استفاده از دستگا گاز کروماتوگرافی متصل به طیف نگار جرم: این دستگاه طیف جرمی هر یک از ترکیبات جدا شده را با بانک اطلاعاتی طیف های مربوط به روغن های فرار موجود درحافظه خود مقایسه می کند وچندین ترکیب با احتمالات مختلف را بیان می کند. (۳)

بررسی جامع کاسنی
فهرست مطالب

عنوان ………………………………………………………………….. صفحه

۱- پیشگفتار …………………………………………………………………………………………… ۱

۲- تاریخچه ……………………………………………………………………………………………. ۲

۳- گیاهشناسی کانسی……………………………………………………………………………… ۴

۴- پراکندگی جغرافیایی …………………………………………………………………………… ۱۱

۵- خواص درمانی ………………………………………………………………………………….. ۱۴

۶- قرص کار دیوتون ……………………………………………………………………………… ۱۹

۷- اسانسها منبعی اقتصادی برای کانسی ………………………………………………….. ۲۱

۸- طرح تحقیقاتی کاشت کانسی در زرقان …………………………………………………. ۳۰

۹- مطالعه مرفولوژیکی و فیتوشیمیایی گیاه Tripleuros permum و مقایسه آن با گیاه بابونه Matricaria recutita……………………………………………………………………………………………………………… 40

۱۰- کانسی ویتلوف یک محصول نباتی جدید در آمریکا……………………………….. ۵۳

۱۱- کانسی Intybus ……………………………………………………………………………….. 65

۱۲- کانسی endivia………………………………………………………………………………… 81

۱۳- مقاله ای از www.Botany world.com……………………………………………….. 83

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.