بررسی طراحی و پیاده‌سازی پایگاه داده‌های توزیع شده همگن


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی طراحی و پیاده‌سازی پایگاه داده‌های توزیع شده همگن دارای ۱۰۵ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی طراحی و پیاده‌سازی پایگاه داده‌های توزیع شده همگن  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز بررسی طراحی و پیاده‌سازی پایگاه داده‌های توزیع شده همگن۲ ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی طراحی و پیاده‌سازی پایگاه داده‌های توزیع شده همگن،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی طراحی و پیاده‌سازی پایگاه داده‌های توزیع شده همگن :

بررسی طراحی و پیاده‌سازی پایگاه داده‌های توزیع شده همگن

مطالعات نظری.. ۷

فصل اول. ۸

۱. سیستم پایگاهی توزیع شده ۹

تعاریف… ۹

۲. مزایا و معایب سیستم پایگاهی توزیع شده ۱۳

۲.۱. مزایا: ۱۴

۲.۲. معایب: ۱۴

۳. چند سیستم نمونه. ۱۴

۴. یک اصل بنیادی.. ۱۵

۵. دوازده قاعده فرعی.. ۱۷

۵.۱. خود مختاری محلی.. ۱۷

۵.۲. عدم وابستگی به یک مانه مرکزی.. ۱۸

۵.۳. استمرار عملیات… ۱۸

۵.۴. استقلال از مکان ذخیره سازی.. ۱۹

۵.۵. استقلال از چگونگی پارسازی داده ها ۱۹

۵.۶. استقلال ازچگونگی نسخه سازی داده ها ۲۲

۵.۷. پردازش در خواست های توزیع شده ۲۴

۵.۸. مدیریت تراکنش های توزیع شده ۲۴

۵.۹. استقلال از سخت افزار. ۲۵

۵.۱۰. استقلال از سیستم عامل.. ۲۵

۵.۱۱. استقلال از شبکه. ۲۵

۵.۱۲. استقلال از DBMS. 26

۶. پایگاه داده های توزیع شده همگن و ناهمگن.. ۲۶

۷. مشکلات سیستم های توزیع شده ۲۶

۷.۱. پردازش در خواست… ۲۷

۷.۲. مدیریت کاتالوگ… ۳۰

۷.۳. انتشار بهنگام سازی.. ۳۳

۷.۴. کنترل ترمیم. ۳۴

۷.۵. کنترل همروندی.. ۳۶

۸. گدار. ۳۸

۹. مقایسه سیستم های مشتری/خدمتگزار با سیستم های توزیع شده ۴۰

۱۰. خلاصه. ۴۱

۱۱. نتیجه گیری.. ۴۲

فصل دوم. ۴۳

۱. سیستم های پایگاه داده های توزیع شده و موازی.. ۴۴

۲. توازی بین درخواست ها ۴۶

۳. نگاهی دقیقتر به تکنولوژی پایگاه داده های توزیع شده وموازی.. ۵۱

۳.۱. سطح و نوع توزیع شدگی داده ها ومسئولیت ها در DDBMSهای مختلف…. ۵۲

۳.۲. پردازش و بهینه سازی درخواست… ۵۵

۳.۳. کنترل همروندی (Concurency control) 63

۳.۴. پروتکل های قابلیت اطمینان. ۶۷

۴. خلاصه. ۷۷

۵. نتیجه گیری.. ۷۸

فصل سوم. ۷۹

۱. تاریخچه. ۸۰

۲. جنبه هایاوراکل برای سیستم های توزیع شده ۸۲

۳. خطوط اتصال پایگاه داده ها ۸۲

۳.۱. رده بندی database link بر اساس نحوه برقراری ارتباط.. ۸۳

ضرورت استفاده از database link ها ۸۳

۳.۲. بکارگیری اسامی سراسری پایگاه داده هادر database link ها ۸۴

۳.۳. نامگذاری database link ها ۸۵

۳.۴. گونه های مختلف database link. 85

۳.۵. مقایسه کاربران ِ گونه های مختلف database link ها ۸۶

۳.۶. مثال هایی از تعریف database link در سیستم های توزیع شده پایگاه داده ها ۸۷

۴. عملیات روی داده های ذخیره شده در پایگاه داده های توزیع شده اوراکل.. ۸۸

فصل چهارم. ۸۹

۱. توزیع داده ها ۹۰

۱.۱. استراتژی های توزیع داده ها ۹۰

۱.۲. تخصیص داده ها ۹۱

۱.۳. طرح توزیع و تخصیص مناسب برای DDB خوابگاه دانشگاه شهید بهشتی.. ۹۱

۱.۴. انتخاب طرح توزیع DDB خوابگاه دانشگاه شهید بهشتی.. ۹۱

  1. سیستم پایگاهی توزیع شده[۱]

تعاریف

پایگاه داده: مجموعه ای است از داده های ذخیره شده و پایا، بصورت مجتمع (یکپارچه) (نه لزوماً همیشه بطور فیزیکی، بلکه حداقل بطورمنطقی)، بهم مرتبط، حتی الامکان با کمترین افزونگی، (دارای یک ساختار منطقی مبتنی بر یک مدل داده ای و توصیف شده بویژه در محیط انتزاعی یعنی در چارچوب همان مدل داده ای )، تحت مدیریت یک سیستم کنترل متمرکز، مورد استفاده یک یا چند کاربر از یک(یا بیش از یک)«سیستم کاربردی»،بطور همزمان و اشتراکی.]روحا۸۳[

شبکه کامپیوتری: مجموعه ای از کامپیوتر ها، مسیر یاب ها، ماهواره ها،اتصالات ارتباطی، که از طریق آن می توان به اطلاعات موجود در کامپیوترهای مختلف عضو این سیستم دسترسی پیدا کرد.

به زبان ساده سیستم پایگاه داده توزیع شده ، مزایای تکنولوژی پایگاه داده و تکنولوژی شبکه را در خود جمع کرده است.البته این یکپارچه سازی[۲] ، با تمرکز[۳] تفاوت دارد.شکل زیر گویای این مطلب است:

شکل ۱- معماری توزیع شده پایگاهی،ترکیبی از تکنولوژی های شبکه و پایگاه داده ها[TAMER99]

  • تعریف اول:

یک سیستم توزیع شده پایگاهی، شامل مجموعه ای از مانه هاست[۴] که از طریق برخی المانهای اتصال، بهم متصل می باشد بطوریکه :

۱- هر مانه خود یک سیستم پایگاه داده ها به معنای کامل می باشد.

۲- مانه ها به نحوی بهم متصل هستند که کاربر هر مانه می تواند به داده های هر مانه دیگر طوری دسترسی یابد که منطقاً با حالتی که تمام داده ها در مانه کاربر مربوطه قرار دارند، فرقی نداشته باشد.

با تعریف ارائه شده فوق از سیستم های پایگاه داده های توزیع شده ،می توان فهمید که سیستم پایگاه داده های توزیع شده، در واقع نوعی شیء مجازی[۵] می باشد که مولفه[۶]های آن بطور فیزیکی در تعدادی پایگاه داده های واقعی[۷] مختلف در تعدادی مانه مجزا قرار دارد . ( در اصل DDB[8] ، اجتماع منطقی این چند پایگاه داده واقعی می باشد ).] [DATE2000

  • تعریف دوم:

سیستم توزیع شده پایگاهی، مجموعه ای از داده های ذخیره شده ( با ویژگی های بر شمرده در تعریف پایگاه داده ها)، که منطقاً به یک سیستم تعلق دارند ، ولی در مانه ها ی مختلف یک یا بیش از یک شبکه توزیع شده اند. به عبارتی دیگر، می توان گفت که تعدادی پایگاه داده های ذخیره شده روی کامپیوتر های مختلف داریم که از نظر کابران، پایگاه واحدی هستند. به بیان دیگر، مجموعه ای است از چند پایگاه داده منطقاً یکپارچه(مجتمع)،ولی بطور فیزیکی توزیع شده روی یک شبکه کامپیوتری.]روحا۸۳[

شکل ۲- یک سیستم پایگاه داده های توزیع شده

  • تعریف سوم:

یک سیستم پایگاهی توزیع شده(DDB) ،مجموعه ای است از چندین پایگاه داده های منطقاً بهم مرتبط از طریق یک شبکه کامپیوتری. سیستم مدیریت پایگاه داده های توزیع شده(DDBMS)،نرم افزاری که مدیریت پایگاه داده های توزیع شده را فراهم می آورد و«توزیع شدگی» را از دید کاربران پنهان می

سازد.[TAMER99]

طبق تعریف فوق، سیستم پایگاه داده های توزیع شده، از مجموعه ای مانه در خواست کننده[۹] ( با صفر یا بیشتر عضو فعال ) و یک مجموعه ناتهی از مانه داده[۱۰] ها تشکیل شده است.

مانه های داده ای، قابلیت نگهداری فیزیکی داده های سیستم را دارند در حالیکه مانه های درخواست کننده فاقد این امکان هستند. در مانه های درخواست کننده تنها واسط[۱۱] هایی وجود دارد که با اجرای آنها، داده های ذخیره شده در مانه های داده ها بهتر و راحتتر بدست می آیند.

شکل۳- محیط[۱۲] سیستم پایگاه داده توزیع شده[TAMER99]

همانطور که از شکل بالا مشخص است، بجز مانه۱ که از نوع مانه درخواست کننده است، بقیه از نوع داده هستند.

اما حالت فوق، تنها حالت ممکن برای پایگاه داده های توزیع شده نیست. در نوع دیگری از معماری توزیع شده پایگاه داده ها، فرض می شود هر مانه(مانه های «درخواست کننده» و «داده ها») بطور منطقی حاوی ]حداقل[یک ماشین مستقل است. بنابراین هر کدام از مانه ها دارای مخزن ذخیره سازی اولیه و ثانویه مستقل خود می باشند. مانه ها، سیستم عامل های مستقل خود را (که می توانند همگن یا ناهمگن باشند)دارند و هر یک قادر خواهند بود برنامه های کاربردی خود را بطور محلی احرا نمایند. مانه ها بوسیله یک شبکه کامپیوتری بهم متصل شده اند. تاکید می شود که اتصال بین مانه ها در این نوع سیستم های توزیع شده، از نوع «اتصال ضعیف»[13] بین پردازنده ها است. منظور از اتصال ضعیف بین پردازنده آن است که هر پردازنده کلاک اختصاصی ، حافظه اولیه و ثانویه و سیستم عامل خود را دارد. در مقابل این نوع اتصال، «اتصال قوی» بین پردازنده ها وجود دارد که در آن پردازنده ها از یک حافظه مشترک[۱۴] و یک کلاک همگام استفاده می کنند. سیستم عامل واحدی پردازنده ها و حافظه را مدیریت می کند. اتصال بین پردازنده از نوع مستقیم است نه از طریق یک شبکه ارتباطی.

گونه دیگری از سیستم های پایگاه داده ها وجود دارد که از جهاتی شبیه سیستم های پایگاه داده های موازی است. این نوع DBMS ها DBMS های موازی کاملاً مستقل[۱۵] نامیده می شوند. در از DBMS های موازی، با بکارگیری معماری چند پردازنده ای، کارایی بالاتر و دسترس پذیری بیشتر را همراه با هزینه کمتر در مقایسه با ابر کامپیوترها خواهیم داشت.

معماری سیستم های پایگاه داده های موازی، جزئیات خاص خود را دارد که در محدوده این نوشتار نمی گنجد.

  • تعریف چهارم:

یک سیستم محاسبات توزیع شده[۱۶]،شامل تعدادی عناصر پردازشگر- نه لزوماً همگن- است که از طریق یک شبکه کامپیوتری با هم در ارتباطند. یک سیستم توزیع شده پایگاه داده را می توان منطقاً مجموعه ای چندگانه از پایگاه داده ها دانست که روی یک شبکه کامپیوتری توزیع شده اند و DDBMS نرم افزار مدیریت این پایگاه داده توزیع شده است به نحوی که توزیع شدگی سیستم را از دید کاربر پنهان می سازد.[CONN2002]

  • تعریف پنجم:

برخلاف سیستم های پایگاهی موازی[۱۷] که در آنها پردازشگرها کاملاً بهم متصل شده و یک پایگاه داده واحد را تحت کنترل دارند، سیستم های پایگاهی توزیع شده از اتصال نسبتاً ضعیف مانه هایی که هرکدام بطور انحصاری میتوانند عمل کنند تشکیل شده است.

هر مانه ممکن است در پردازش یک تراکنشی که داده مورد نیاز خود را از مانه(های) دیگر دریافت می کند، شرکت کند.

تفاوت اصلی معماری سیستم پایگاهی متمرکز با معماری سیستم پایگاهی توزیع شده در محل استقرار داده ها است. در معماری متمرکز، داده ها بطور فیزیکی در یک رسانه ذخیره سازی قرار دارند در حالیکه داده های معماری توزیع شده در مانه های مختلف توزیع شده اند. همین توزیع داده ها در مانه های مختلف ، باعث تفاوت های زیادی در پردازش تراکنش ها و درخواست ها با معماری متمرکز ایجاد نموده است.[SILB2002]

منظور از اینکه هر مانه دارای سیستم پایگاه داده کامل و مستقلی است این است که : هر مانه پایگاه- داده های واقعیِ محلی[۱۸] خود، کاربران، DBMS و نرم افزارها ی مدیریت تراکنش ها[۱۹] و مدیریت ارتباط داده های[۲۰] خود را دارد. خصوصاً، یک کاربر می تواند عملیات روی داده های مانه خود را مانند حالتی که مانه آن اصلاً عضو یک شبکه توزیع شده پایگاه داده ها نباشد، به همان شکل محلی و متمرکز انجام دهد. ( حداقل مطلوب این است. )] DATE2000 [ .

مولفه نرم افزاری [۲۱] جدید در هر مانه (بطور منطقی)،گسترده ای از همان DBMS محلی و سیستم جدید که ترکیبی از مولفه های نرم افزاری و DBMS موجود است،همان سیستم مدیریت پایگاه داده توزیع شده به حساب می آید] DATE2000 [.

درتعریف سیستم پایگاه داده های توزیع شده،فرض می شود که مانه های سازنده سیستم، بطور فیزیکی از هم مجزا هستند، گرچه در اساس، مجزا بودن از نظر منطقی نیز کافی است(معمولا ًدر دنیای واقع چنین است که مانه ها از نظر جغرافیایی از هم جدا هستند).

مثلاً ممکن است دو مانه، کنار هم بر روی یک ماشین فیزیکی[۲۲] قرار گرفته باشند.

در بیشتر تحقیقات اولیه فرض بر توزیع جغرافیایی مانه ها بود، درحالی که بیشتر سازمانهای تجاری اخیر در راستای توزیع محلی[۲۳] فعالیت می کنند که در آن تعدادی مانه همگی در یک ساختمان و از طریق شبکه محلی بهم متصل شده اند.

  1. مزایا و معایب سیستم پایگاهی توزیع شده

پیشرفت تکنولوژی سیستم های مدیریت پایگاه داده ها، با توسعه تکنولوژی محاسبات توزیع شده و پردازش های موازی همگام شده است. نتیجه نهایی این دو سیستم های مدیریت پایگاه داده های توزیع شده و موازی است. سازمانها بطور معمول، دارای ماهیت توزیع شده[۲۴] هستند. این توزیع بطور منطقی و بصورت زیر بخش ها، دپارتمان ها[۲۵] و گروه های کاری[۲۶] و در اکثر مواقع بطور فیزیکی می باشد. در نتیجه سیستم توزیع شده ، ما را قادر می سازد تا ساختار پایگاه داده های مورد نیاز سازمانها را شبیه ساختار واقعی آنها ایجاد کنیم. بدین صورت که، داده محلی را می توان همانطور محلی نگه داری کرد در حالیکه در صورت نیاز امکان دسترسی به داده های دور[۲۷] بطور همزمان نیز وجود داشته باشد .

بعنوان مثال، فرض کنید تنها دو مانه داریم: یکی در شهر A ودیگری در شهر B. فرض کنید هدف طراحی و پیاده سازی پایگاه داده اطلاعاتی برای حساب افراد در بانک باشد . این سیستم افزایش کارایی پردازش[۲۸] را ازطریق نگه داری داده مورد نیاز هر مانه در نزدیک ترین محل به آن، و افزایش دسترس پذیری[۲۹] را بوسیله دسترسی به داده های غیر محلی از دیگر مانه ها، بهمراه دارد. سیستم پایگاه داده های توزیع شده، با وجود داشتن مزایا خالی از عیب نیست ]حداقل[ از دیدگاه تکنیکی عیب آنها این است که سیستم های توزیع شده پیچیدگی[۳۰]خاص خود را دارند.

در حالت ایده آل(حداقل از نظر تئوری)، این پیچیدگی فقط مسئله ای برای پیاده ساز پایگاه داده است نه کاربرپایگاهی[۳۱]. البته در عمل تمام پیچیدگی ها و مشکلات سیستم های پایگاه داده های توزیع شده را نمی توان از کاربر پایانی پنهان ساخت.

در زیر برخی از مزایا و معایب این نوع سیستم ها بیان شده است:

۲.۱. مزایا:

۱- سازگاری و هماهنگی با ماهیت سازمان های نوین

۲- کارایی بیشتر در پردازش داده ها به ویژه در پایگاه داده های بزرگ

۳- دستیابی بهتر به داده ها

۴- اشتراک داده ها

۵- افزایش پردازش موازی

۶- کاهش هزینه ارتباطات

۷- تسهیل گسترش سیستم

۸- استفاده از پایگاه داده های از قبل موجود.

۲.۲. معایب:

۱- پیچیدگی طراحی سیستم

۲- پیچیدگی پیاده سازی

۳- کاهش کارایی در برخی موارد

۴- هزینه بیشتر

۵- مصرف حافظه بیشتر.]روحا۸۳[

  1. چند سیستم نمونه

در اینجا سه نمونه سیستم توزیع شده پایگاهی در سطح نمونه اولیه[۳۲] و سه نمونه تجاری آن رابیان می کنیم :

  • سیستم های پایگاه داده توزیع شده نمونه اولیه:

۱ – سیستمSDD-1 که در یک تحقیق در یک کمپانی کامپیوتر در اواخر سال ۱۹۷۰ و اوایل ۱۹۸۰ در امریکا ایجاد شد.

۲ – سیستم یک نسخه [۳۳] توزیع شده از سیستم پایگاهی Rکه در تحقیقات IBM در اوایل ۱۹۸۰ ساخته شد.

۳ – سیستم Distributed INGRES که در اوایل ۱۹۸۰ در دانشگاه برکلی امریکا ایجاد شد.

  • سیستم های پایگاه داده توزیع شده در سطح تجاری : اکثر سیستم های پایگاهی رابطه ای امروز انواعی از امکانات توزیع شده را پشتیبانی می کنند که البته درجه توانش [۳۴] آنها متفاوت است.

a ) سیستم INGRES/STAR از گروه ASK.

b )نسخه توزیع شده[۳۵] سیستم پایگاهی ORACLE 7 از کمپانی oracle.

c ) سیستم DB2 با قابلیت توزیع داده از IBM.

  1. یک اصل بنیادی[۳۶]

«از دید کاربر، یک سیستم توزیع شده باید دقیقاً شبیه یک سیستم متمرکز[۳۷] باشد.» به بیانی دیگر کاربران یک سیستم توزیع شده باید درست مانند حالت سیستم متمرکز، عمل نمایند. تمام مشکلات سیستم های توزیع شده باید داخلی[۳۸] و در سطح پیاده سازی [۳۹] باشد نه در سطح خارجی یا در سطح کاربر. ] DATE2000 [

۱.۱. کنترل همروندی (Concurency control)

بطور کلی درمحیط های چند کاربری که امکان دسترسی همزمان به شیء مشترک وجود دارد بحث کنترل همروندی می تواند مطرح باشد . درمورد اشیاء داده ای درمحیط های پایگاهی ، بطور خاص درمحیط های توزیع شده ، کنترل همروندی اهمیت ویژه ای دارد.

باصرف نظر از بیان برخی جزئییات ، در این محیط ها همواره باید مراقب بود که سازگاری[۱] پایگاه داده ها حفظ شود و دسترسی های کاربران را به نحوی همگام[۲] نمود.

همگام سازی دسترسی ها به کمک الگوریتم های کنترل همروندی که یک معیار برای صحت[۳] اجرای تراکنش ها مانند قابلیت سریالیتی[۴] را اعمال می نمایند ، بدست می آید.

دسترسی های مختلف کاربران به داده های پایگاه ، بصورت تراکنش [۵]ها بسته بندی[۶] می شوند . عملیات موجود در تراکنش ها در پائین ترین سطح عملیاتی بصورت مجموعه ای از خواندن ونوشتن در پایگاه داده ها اجرا می شوند .

الگوریتم های کنترل همروندی از خاصیت ایزولیزاسیون [۷] در اجرای تراکنش ها استفاده می کنند. منظور از ایزولیزاسیون آن است که اجرای یک تراکنش در پایگاه داده ها ، از تأثیر دیگر تراکنش ها تااتمام آن محفوظ است . با کمک این خاصیت تداخل بین تراکنش ها پیش نمی آید و درحین اجرای یک تراکنش از تأثیر دیگر تراکنش برآن جلوگیری می شود .

بیشتر الگوریتم های کنترل همروندی مبتنی برقفل گذاری[۸] هستند . در یک رده بندی ، قفل می تواند اشتراکی[۹] یا انحصاری[۱۰] و بر روی واحدی از حافظه (بطور معمول صفحه ها) تعریف شود . قواعد قفل گذاری خود گونه هایی دارد که براساس آنها می توان نوع قفل را مشخص نمود .

با قفل گذاری می توان از گونه های مختلف تداخل درپایگاه داده ها مانند تداخل خواندن – نوشتن[۱۱] ، نوشتن – خواندن[۱۲] و نوشتن – نوشتن[۱۳] جلوگیری نمود .

با وجود پیچیدگی ها ومشکلات مکانیزم قفل گذاری ، یک اصل ساده وجود دارد که با رعایت آن می توان سریالیتی را تضمین نمود .

این اصل می گوید: « اگرقفلی در پَسِ تراکنشی تنظیم شده است ، نمی توان آنرا دوباره قفل گذاری نمود مگر آنکه توسط تراکنش مربوط رها شود » .

طبق اصل فوق که به قاعده قفل گذاری دو مرحله ای[۱۴] معروف است هر تراکنش در حین اجرا دو مرحله را طی می کند . درمرحله اول که آنرا مرحله افزایش[۱۵] نیز می نامند ، قفل ( هایی ) را نگه می دارد. پس از آن وارد مرحله کاهش[۱۶] یا رهاسازی قفل می شود . درلحظاتی که تراکنش بین این دو مرحله قراردارد هیچ تراکنش دیگری نمی تواند روی آن تأثیر بگذارد البته به شرط آنکه اصل بالا رعایت شده باشد.

بطور معمول رهاسازی قفل قبل از اتمام اجرای یک تراکنش ، مشکلاتی را در پی دارد . به همین دلیل دربیشتر الگوریتم های قفل گذاری تأکید برآن است که قفل]ها[ را تا انتهای اجرای تراکنش مربوط رها نسازند . اما چالشی که درمورد سیستم های پایگاه داده های توزیع شده وجود دارد آن است که باید فرض سریالیتی واصل کنترل همروندی تراکنش ها را درمحیط های توزیع شده درنظر گرفت . در این سیستم ها ممکن است عملگرهای یک تراکنش برای دسترسی به داده های مورد نیاز درچندین مانه ی مجزا اجرا شوند . در این حالت تشخیص و اعمال اصل سریالیتی ، فرایندی مشکل وپرهزینه خواهد بود . دلیل پیچیدگی که در این حالت وجود دارد آن است که ، برای یک مجموعه واحد از تراکنش ها ، ترتیب سریالیتی آنها درمانه های مختلف می تواند متفاوت باشد.

بنابراین اجرای مجموعه ای از تراکنش های توزیع شده را قابل سریال[۱۷] می نامند اگر تنها دوشرط زیر برقرار باشند :

اول آنکه ، اجرای مجموعه تراکنش های مذکور در هر یک از مانه ها بطور مجزا ، قابل سریال باشد . دوم ، ترتیب های مختلف سریالیتی[۱۸] تراکنش ها ، درتمامی مانه ها یکسان باشد .

الگوریتم های کنترل همروندی توزیع شده این دو نکته را تحت عنوان سریالیتی سراسری[۱۹] اعمال می نمایند . درالگوریتم های مبتنی برقفل گذاری ، سه راه حل مختلف برای اعمال سریالیتی سراسری وجود دارد: الگوریتم قفل گذاری متمرکز[۲۰]، الگوریتم قفل گذاری نسخه-اولیه[۲۱] و الگوریتم قفل گذاری توزیع شده[۲۲] .

درگونه متمرکز قفل گذاری ، تنها یک جدول قفل[۲۳] برای تمام پایگاه داده های توزیع شده وجود دارد . این جدول قفل بطور فیزیکی در یکی از مانه های سیستم قرار می گیرد و تحت کنترل یک مدیر قفل[۲۴] است . مدیر قفل مسئول تنظیم[۲۵] و رها نمودن[۲۶] قفل هایی است که در پسِ تراکنش ها وجود دارند . چون در این حالت ، تمام قفل های سیستم تنها در یک مانه مشخص مدیریت می-شوند ، این گونه از قفل گذاری شبیه سیستم های متمرکز است . الگوریتم های قفل گذاری متمرکز در مقایسه با دیگر گونه های قفل گذاری ساده تر هستند . اما دو مشکل عمده دارند . اول آنکه ممکن است مانه ای که جدول قفل در آن دارد به نقطه ی گرهِ[۲۷] سیستم تبدیل شود . این وضعیت ، ممکن است در اثر زیاد بودن حجم کاری که در این مانه انجام می شود یا ترافیکی که دراطراف آن بوجود می آید ، رخ دهد.

مشکل دیگری که قفل گذاری متمرکز دارد آن است که قابلیت اطمینان سیستم را کاهش می یابد . در واقع اگر مانه مسئول قفل گذاری (مانه مرکزی ) به هردلیل از کار بیفتد یــــا دسترس ناپذیر[۲۸] شود ، عملکرد تمام سیستم را مختل می کند . این اختلال حتی در موارد ممکن است با از کار کل سیستم در پی خرابی مانه مرکزی همراه باشد .

گونه دیگر الگوریتم قفل گذاری نسخه اولیه است . این گونه در مورد پایگاه داده های تکرار شده[۲۹] که ممکن است درآنها نسخه های مختلفی از اشیاء داده ای [۳۰]در مانه های متفاوتی ذخیره شده باشند. یکی از نسخه های مربوط به هر شیء ، بعنوان نسخه اولیه آن انتخاب می شود . برای دسترسی به هرنسخه دیگر از این شئی ابتدا باید نسخه اولیه آن را قفل گذاری نمود . مجموعه ای از نسخه های اولیه برای اشیای مختلف تکرار شده درسیستم تعریف می شود . این مجموعه برای تمام مانه ها شناخته شده[۳۱] و تعریف شده است .

تمامی درخواست ها به نسخه های اشیاء داده ای ، به نسخه اولیه مربوط آن در این مجموعه فرستاده می شود .

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.