بررسی نحوه اجرای پی و اسکلت فلزی ساختمان


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
6 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی نحوه اجرای پی و اسکلت فلزی ساختمان دارای ۷۹ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی نحوه اجرای پی و اسکلت فلزی ساختمان  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز بررسی نحوه اجرای پی و اسکلت فلزی ساختمان۲ ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی نحوه اجرای پی و اسکلت فلزی ساختمان،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی نحوه اجرای پی و اسکلت فلزی ساختمان :

بررسی نحوه اجرای پی و اسکلت فلزی ساختمان

مقدمه و تشکر:

شکر و سپاس ایزد منان را که به حول و قوه آن کمال مطلق توانستم پای در صحنه علم و تحصیل بگذارم وبا موفقیت این دوره را پشت سربگذارم. در اینجا جا دارد که از زحمات وافر و بی وقفه خانواده ام تقدیر و تشکر فراوان به عمل آورم.

فصل ۱:

۱-۱- تاریخچه سازمان

۱-۲- نمودار سازمانی و تشکیلات

۱-۳- نوع محصولات تولیدی

۱-۴- شرح مختصری از فرآیند تولید یا خدمات

فصل ۲:

۲-۱- موقعیت رشته کارآموز در واحد صنعتی با بررسی جزییات سازمانی رشته کارآموز در واحد صنعتی:

۲-۲- بررسی وظائف رشته کارآموز در واحد صنعتی

۲-۳- امور انجام شده

۲-۴- امور جاری در دست اقدام

۲-۵- برنامه های آینده

۲-۶- سایر موارد (توسط استاد کارآموز مشخص می گردد)

فصل ۳

۳-۱- عمل ساختمان و پیاده کردن نقشه:

پی سازی:

کلیات:

قبل از اقدام به پی سازی ساختمان، باید اطمینان حاصل گردد که در طرح و محاسبات نکات زیر رعایت شده باشد:

الف- نشست زمین بر اثر تغییر سطح ایستایی

ب- نشست زمین ناشی از حرکت و لغزش کلی در زمینهای ناپایدار

پ- نشست ناشی از ناپایداری زمین براثر گودبرداری خاکهای مجاور و حفر چاه

ت- نشست ناشی از ارتعاشات احتمالی که از تاسیسات خود ساختمان یا ابنیه مجاور آن ممکنست ایجاد شود.

تعیین تاب فشاری زمین

برای روشن کردن وضع زمین در عمق، باید چاه های آزمایشی ایجاد گردد. این چاه ها باید بعمق لازم و بتعداد کافی احداث گردد و تغییرات نوع خاک طبقات مختلف زمین بلافاصله مورد مطالعه قرار گیرد و نمونه های کافی جهت بررسی دقیق به آزمایشگاه فرستاده شود. برای بررسی و تعیین تاب فشاری زمین در مورد خاکهای چسبنده نمونه های دست نخورده جهت آزمایشهای لازم تهیه می گردد و برای خاکهای غیرچسبنده آزمایشهای تعیین دانه بندی و تعیین وزن مخصوص خاک و یا آزمایش بوسیله دستگاه ضربه ای در محل انجام می‎گیرد. در حین گمانه زنی باید تعیین کرد که آیا زمین محل ساختمان خاک دستی است یا طبیعی و تشخیص این امر حین عملیات خاکبرداری با مشاهده مواد متشکله جدار محل خاکبرداری و وجود سوراخها و مواد خارجی (نظیر آجر چوب و زباله و غیره) مشخص می‎شود.

چنانچه تشخیص داده شود زمین محل ساختمان خاک دستی است، باید عملیات احداث چاه از قشر خاک دستی عبور کرده و بزمین طبیعی برسد.

چنانچه زمین طبیعی قابل بارگذاری در عمقی بیش از آنچه که در نقشه پیش بینی شده است قرار گرفته باشد ، باید در محاسبات پی سازی تجدیدنظر شده و مشخصاتی متناسب با عمق و نوع و تاب زمین در نظر گرفته شود و هر گاه زمین طبیعی قابل بارگذاری عمق کم قرار گرفته باشد باید با رعایت حداقل عمق لازم بمنظور حفاظت پی از یخبندان و آبهای سطحی ، پی سازی ساختمان انجام گیرد.

در نقاطیکه دارای فصل یخبندان طولانی و شدید بوده و سطح آب زیر زمینی بالا باشد باید کف پی در عمق پائین تر از عمق یخبندان قرار گیرد و همچنین در ساختمان هائیکه دارای سردخانه بوده و سطح ایستابی بالا می‎باشد باید ترتیبی اده شود که زمین زیرپی از یخبندان مصنوعی نیز مصون باشد.

بمنظور تعیین تاب مجاز زمین می‎توان از تجربیات محلی مشروط بر آنکه کافی بوده باشد استفاده کرد. ابعاد پی ساختمانهای ساخته شده قرینه ای برای تعیین تاب مجاز زمین خواهد بود.

هنگامیکه نتایج تجربی در دسترس نباشد و از طرفی تعیین دقیق تاب مجاز زمین با توجه به اهمیت ساختمان، مورد نیاز نباشد میتوان تاب مجاز را با تعیین نوع خاک توسط متخصص با استفاده از جداول شماره یک مندرج در بخش دوم آئین کاربرد مکانیک خاک شماره ۲-۱۹ ایران تعیین نمود.

قراردادن پی ساختمان روی خاکریزهائیکه دارای مقدار قابل توجهی مواد رسی بوده و یا بخوبی متراکم نشده باشد، صحیح نبوده و باید از آن خودداری کرد. در صورتیکه پی سازی در این نوع بعللی اجباری باشد باید نوع و جنس زمین مورد مطالعه و آزمایش قرار گرفته و سپس نسبت به پی سازی متناسب با این نوع زمین اقدام گردد.

بتن و بتن آرمه

مصالح

سیمان: سیمان پرتلند مورد مصرف در بتن باید مطابق ویژگیهای استانداردهای زیر باشد:

الف- سیمان پرتلند، قسمت اول تعیین ویژگیها، شماره ۳۸۹ ایران

ب- سیمان پرتلند، قسمت دوم تعیین نرمی، شماره ۳۹۰ ایران

پ- سیمان پرتلند، قسمت سوم تعیین انبساط، شماره ۳۹۱ ایران

ت- سیمان پرتلند، قسمت چهارم تعیین زمان گیرش، شماره ۳۹۲ ایران

ث- سیمان پرتلند، قسمت پنجم تعیین تاب فشاری و تاب خمشی شماره ۳۹۳ ایران.

ج- سیمان پرتلند، قسمت ششم تعیین ئیدراتاسیون، شماره ۳۹۴ ایران

سیمان مصرفی باید فاسد نبوده و درکیسه های سالم و در سیلوویا محلی محفوظ از بارندگی و رطوبت نگهداری شود. سیمانی که بواسطه عدم دقت در نگهداری و یا هر علت دیگر فاسد شده باشد باید فورا از محوطه کارگاه خارج شود.

مدت سفت شدن سیمان پرتلند خالص در شرایط متعارف جوی باید از ۴۵ دقیقه زودتر و سفت شدن نهایی آن از ۱۲ ساعت دیرتر نباشد. در انبار کردن کیسه های سیمان باید مراقبت شود که کیسه های سیمان طبقات تحتانی فشار زیاد کیسه هائیکه روی آن قرار گرفته است واقع نشود. درنقاط خشک قرار دادن کیسه ها روی یکدیگرنباید از ده ردیف و در نقاط مرطوب حداکثر از ۴ ردیف بیشتر باشد محل نگهداری سیمان باید کاملاً خشک باشد تا رطوبت به آن نفوذ ننماید.

شن و ماسه: شن و ماسه باید از سنگهای سخت مانند گرانیک- سیلیس و غیره باشد. بکار بردن آهکی سست ممنوع است. ویژگهایی شن و ماسه مصرفی باید مطابق با استانداردهای زیر باشد:

الف- استاندارد شن برای بتن و بتن مسلح شماره ۳۰۲ ایران

ب- استاندارد مصالح سنگی ریزدانه برای بتن و بتن مسلح شماره ۳۰۰ ایران

مصالح سنگی بتن را می‎توان از شن و ماسه طبیعی و رودخانه ای تهیه نمود بجز در مواردیکه در آن صورت باید مصالح شکسته مصرف گردد:

– در مواردیکه بکار بردن مصالح شکسته طبق نقشه و مشخصات ویا دستور دستگاه نظارت خواسته شده باشد.

عملیات بنایی

مصالح :

آجر

بکار بردن آجرهایی که از نظر ابعاد و سایر مشخصات مطابق استانداردهای ایران نمی باشد در صورتی مجاز است که استفاده از آن در نقشه ها پیش بینی شده و نمونه آن بتصویب دستگاه نظارت رسیده باشد. آجرهای غیراستاندارد مصرفی باید شرایط زیر را دارا باشد:

۱- آجر باید کاملاً پخته و یکپارچه وسخت باشد و هرگاه بایک آجر به آجر دیگری ضربه ای وارد آید صدای مشخص زنگ دار تولید کند.

۲- آجر باید دارای مقاومت فشاری مورد نظر باشد. در هیچ صورت مقاومت فشاری گسیختگی متوسطآجرهای ماشینی نباید از ۱۰۰ کیلوگرم برسانتیمتر مربع و مقاومت فشاری گسیختگی هیچیک از آجرهای ماشینی بتنهایی از ۸۰ کیلوگرم برسانتیمتر مربع کمتر باشد و مقاومت فشاری گسیختگی آجر فشاری نباید از ۵۰ کیلوگرم بر سانتیمتر کمتر باشد.

۳- میزان جذب آب آجر از مقادیر تعیین شده نباید بیشترباشد. د رصورتی که میزان جذب آب دادن نشده باشد این رقم نباید از ۳۰ درصد وزن آجر تجاوز نماید.

۴- چنانچه آجر غیراستاندارد جهت نماسازی بکار رود لازم است علاوه بر مشخصات فوق الذکر دارای شکل و رنگی باشد که در نقشه ها منعکس شده و یا دستگاه نظارت تصویب نموده باشد.

۵- آجر باید درمقابل یخبندان مقاومت کافی داشته باشد. استفاده از آجرهای چهار یک، نیمه و سه قدی در قسمتهائی که بکار بردن آجر درست میسر نیست مجاز خواهد بود. اجر نباید ترک داشته باشد. ترکهای آجر در صورتی مانع پذیرفتن آن نمی‎شود که تعداد آجرهای ترک دار کمتر از ۲۵ درصد کل اجر مصرفی باشد. آجر نباید انحناء فرو رفتگی و برآمدگی داشته باشد. در صورتیکه در آجر انحناء فرو رفتگی و برآمدگی کمتر از ۵ میلیمتر موجود باشد مشروط بر آنکه اینگونه آجرها از ۲۰ درصد کل آجر مصرفی متجاوز نباشد قابل قبول خواهد بود. آخر (بجز آجرهایی که در نما مصرف میشود) به هر رنگی که باشد قابل قبول می‎باشد.

آجرهای نما باید تمام صفات مذکور در مورد اجر معمولی را داشته و نوسان ابعاد آن از میزان ابعاد نمونه تصویب شد نباید از ۱ میلیمتر برای ضخامت ۲ میلی متر برای عرض و ۳ میلیمتر برای طول متجاوز باشد. تمام آجرهای نما باید مدت شش ساعت در آب قرار گیرند و آنهائیکه پس از این آزمایش ترک بردارند و یا آلوک دار باشند برای مصرف آجرکاری غیرنما پذیرفته خواهند شد. آجرنسوز باید علاوه بر دارا بودن شرایط آجر معمولی از خاک نسوز تهیه شده باشد و حداقل حرارت ۱۳۰۰ درجه سانتیگراد را بدون ترک خوردن تحمل نماید. مقاومت فشاری گسیختگی آجرنسوز نباید از ۱۶۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع کمتر باشد.

آجرهای نسوز جهت مصرف دیگهای بخار و نظائر آن طبق مشخصات خاص جداگانه ای خواهد بو. آجرهای نما و نسوز باید بویسله دست از کامیون تخلیه شوند.

سنگ

کلیات: سنگهای مصرفی علاوه بر داشتن مشخصات مندرج در استانداردهای شماره ۶۱۸ و ۶۱۷-۵۷۸ موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، باید یکنواخت و بدون ترک و عاری از لایه های خارجی و رگه های خاکی که باستحکام آنها زیان برساند باشد. بکار بردن سنگهائیکه تراش نباید از ابعاد نشان داده شده در نقشه ها کمتر باشد نمونه سنگهای مصرفی در بنائی و نماسازی باید قبلا به تصویب دستگاه نظارت رسیده باشد. مقاومت فشاری سنگها برای کلیه عملیات بنائی نباید از ۱۵۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع کمتر باشد.

سنگهای مصرفی باید در مقابل یخبندان مقاومت کافی داشته باشند بنحویکه بیست بار یخبندان را در ده درجه سانتیگراد زیر صفر تحمل کنند. قابلیت جذب آب در سنگهای رگه ای نباید از ۵درصد وزن خود سنگ باشد.

کلیه مصالح سنگی باید درمحلهای تمیز نگهداری شده و از آلودگی آنها با خاک و مواد مضر جلوگیری بعمل آید.

سنگ گرانیت: سنگ گرانیت باید متراکم، سخت و بادوام بوده و میانگین مقاومت فشاری نمونه های آزمایش شده آن از ۱۰۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع کمتر باشد و رنگ آن خاکستری و یا بصورتی و از کریستالهای ریز و متوسط تشکیل شده باشد.

سنگ ماسه ای: سنگ ماسه ای باید متراکم و دارای کریستالهای ریز و قسمت اعظم آن سیلیس بوده و مقدار جذب آب آن حداکثر ۵/۱ درصد وزن سنگ و میانگین مقاومت فشاری آزمایش شده آن ۷۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع باشد.

سنهای آهکی: سنگهای آهکی مانند سنگ داغون، قلعه چم، تراورتن و غیره باید متراکم و دارای کریستالهای ریز و قسمت اعظم آن از جنس کربنات کلسیم و منیزیم بوده و میزان جذب آب آن حداکثر ۷۵/۳ درصد وزن سنگ و میانگین مقاومت فشاری آزمایش شده آن ۷۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع باشد.

سنگ مرمر و مرمریت نما: سنگ مرمر و مرمریت نما باید دارای سطوح کاملاً صیقلی بوده بطوریکه نقش طبیعی آن بخوبی مشخص شده باشد و میانگین مقاومت فشاری نمونه های آزمایش شده آن نباید از ۸۰۰ کیلو گرم بر سانتیمتر مربع کمتر باشد.

ضخامت سنگهای نما حداقل باید ۲ سانتیمتر باشد. سنگ تراورتن نما باید از بهترین نوع و دارای سطح صاف و رنگ کرم و یا سفید یکنواخت بدون لکه های تیره طبق نمونه های تصویب شده باشد. مقدار رگه های خارجی و سوراخهای سطح سنگ نباید از حداقل اغماض تجاوز کند.

سنگ قیچی: سنگ قیچی باید از نوع مرغوب بطول ۱۲ و عرض ۴ سانتیمتر و یا طبق نقشه با لبه های کاملاً صاف باشد بطوریکه در هنگام نصب هیچ فاصله ای بین سنگها ایجاد نشود.

سنگ خنثی(ازاره) و پله و جدول: باید از نوع مرغوب و کاملاً یکدست بوده و حداقل ۱۵ سانتیمتر ریشه داشته باشد. سطوح نمای سنگ باید یکنواخت و به بهترین وجه تیشه داری شود.

بلوک سیمانی: بلوکهای سیمانی ساده باید مستطیل شکل و کاملاً سالم و بدون عیب بوده و سطح آن طوری باشد که هنگام اندودکاری چسبندگی و گیرکافی با اندود ایجاد نماید. اگر a و b بترتیب ابعاد سوراخها و A و B ابعاد بلوک سیمانی باشد رابطه زیر باید بین ابعاد سوراخها و ابعاد بلوک سیمانی برقرار باشد.

۶۵/۰ و ۶۵/۰

بلوکهای سیمانی نما باید علاوه بر شرایط فوق، دارای سطح نمای صاف و یا نقش و فرم مورد نظر باشد.

ابعاد بلوک سیمانی باید مطابق یکی از اندازه های ۱۹*۳۰*۳۹ و یا ۱۹*۲۰*۳۹ ویا ۱۹*۱۰*۳۹ که بترتیب به بلوکهای سی سانتی و بیست سانتی و ده سانتی معروفند باشد. ضخامت جدارها های داخلی و خارجی در بلوکهای سی سانتی و بیست سانتی نباید کمتر از ۴ سانتیمتر در بلوکهای ده سانتی کمتر از ۳ سانتیمتر باشد. روا داری (تلورانس) اندازه های فوق حداکثر برای ارتفاع و عرض برابر ۵/۱ میلیمتر و برای طول برابر ۳ میلیمتر می‎باشد. سایر مشخصات بلوک که در این دفترچه ذکر نشده است. باید طبق استاندارد شماره ۷۰ سال ۱۳۴۴ موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران باشد.

انواع ملاتها:

ملات ماسه سیمان: ملات ماسه سیمان مخلوطی است از ماسه و سیمان و آب به مقدار کافی بنحویکه مخلوط خمیری حاصل بسهولت قابل بکار بردن باشد. ملاتهای ماسه سیمان باید باندازه مصرف ساخته شوند و از بکار بردن ملاتهائیکه بیش از یکساعت از ساختن آن گذشته باشد خودداری گردد.

در صورتیکه نوع ملات سیمان جهت بنائی داده شده باشد باید ملات ماسه سیمان ۶ : ۱ مصرف گردد. در جدول شماره (۵-۲) مقدار مصالح مورد نیاز برای تهیه یک مترمکعب ملات و همچنین مقاومت فشاری وزن مخصوص ملات ارائه گردیده است.

ملات باتارد (حرامزاده): ملات باتارد مخلوطی است ازماسه و آهک و سیمان و آب بمقدار کافی. این ملات نیز باید دارای خواصی باشد که در مورد ملات ماسه سیمان ذکر گردید.

در صورتیکه نسبت اختلاط ملارت باتارد مصرفی در نقشه و مشخصات ذکر نشده باشد باید از ملات باتارد با نسبت حجمی ۱۰: ۲ : ۱ استفاده نمود.

مقدار مصالح لازم برای تهیه ملات باتارد نیز در جدول (۵-۲) منعکس است.

ملات ماسه آهک: ملات ماسه آهک که در بنائی بکار برده می‎شود باید از ماسه خاکی (ماسه کفی) و پودر آهک شکفته و آب ساخته شود. در صورتیکه در نقشه و مشخصات نسبت اختلاط ملات ماسه اهک ذکر نشده باشد باید از ملات ماسه آهک با نسبت حجمی ۳ : ۱ استفاده نمود. مقدار مصالح مصرفی برای ملات فوق در جدول شماره (۵-۲) داده شده است.

ملات گچ و خاک: ملات گچ و خاک از مخلوط گچ و خاک رس طبق مشخصات به نسبتهای حجمی مساوی با اضافه نمودن آب بدست می‎آید. قبل از تهیه ملات باید گچ و خاک را به میزانی که در جدول شماره (۵-۲) داده شده است مخلوط کرد و سپس مخلوط را بتدریج به آب اضافه نموده و هم زد تا ملات مورد نظر بدست آید. ملاتیکه شروع به گرفتن نموده باشد نباید بکار رود و خرد کردن و آب زدن چنین ملاتی بمنظور بکار بردن مجدد، مطلقا ممنوع است.

سایر ملاتها: نوع و میزان مصالح مصرفی برای تهیه سایر ملاتها در جدول شماره (۵-۲) ارائه گردیده است.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.