مقاله بررسی پایداری و ثبات آروموزومی گیاهچه های نیشکر حاصل از مجموعه زایی شاخه


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
7 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله بررسی پایداری و ثبات آروموزومی گیاهچه های نیشکر حاصل از مجموعه زایی شاخه دارای ۵ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی پایداری و ثبات آروموزومی گیاهچه های نیشکر حاصل از مجموعه زایی شاخه  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی پایداری و ثبات آروموزومی گیاهچه های نیشکر حاصل از مجموعه زایی شاخه،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی پایداری و ثبات آروموزومی گیاهچه های نیشکر حاصل از مجموعه زایی شاخه :

مقدمه

نیشکر (Saccharum spp) در جنس ساآاروم، طایفه آندروپوگونه و تیره گرامینه می باشد. از نظر سیتوژنتیکی گونه های ساآاروم آلوپلی پلوئیدهای فوق العاده مرآب با آروموزومهای آوچکی هستند آه مطالعه آنها دشوار است. تولید و تکثیر گیاه آامل در شرایط این ویترو خصوصاً زمانی آه توأم با واآشت های مکرر باشد احتمال وقوع تنوع ژنتیکی و موتاسیون را دارد . هر چند تنوع بوجود آمده به عنوان منبع جدید در گیاهانی آه بطور طبیعی تغییرات آمی را نشان می دهند یا ایجاد تنوع در آنها مشکل است مفید بوده و می تواند گیاهی با شرایط و خصوصیات مورد نیاز ، بوجود آورد ولی بهرحال زمانی آه هدف در تکثیر پایداری و ثبات ژنتیکی است، بزرگترین عیب محسوب می شود.

اولین تحقیقات در زمینه آشت بافت نیشکر در سال ۱۹۶۱ در هاوایی آغاز شد. در سال ۱۹۶۹ فعالیت های مهندسی انجام شده در نیشکر توسط هینزومی ثابت نمود آه گیاهچه ها می توانند از آشت آالوس نیشکر توسعه یابند.

هندرو همکاران (۱۹۸۳) نوک ساقه های آولتیوار Co 740 نیشکر را آشت و در حدود ۲ .۱۰۵ گیاه در عرض شش ماه از یک نوک ساقه منفرد تولید نمودند و گزارش دادند آه گیاهچه های تولید شده از آالوس ممکن است یک تنوع خصوصیتی از خود نشان دهند آه چنین تنوعی تنوع سوماآلونی نامیده می شود.

موارد و روشها

برای حصول اطمینان از وجود یا عدم وجود تغییرات و تنوع، گیاهان تولید شده در شرایط این ویترو، با گیاهان آشت شده در شرایط مزرعه را از نظر تعداد آروموزومها به طریقه شمارش مقایسه شدند آه در ذیل به شرح آزمایشات مربوطه می پردازیم.

آزمایش اول (گیاهان شاهد)

تعدادی قلمه نیشکر از واحد آشت و صنعت شعیبیه خوزستان آورده شد. قلمه ها را به قطعاتی آه دارای ۱ تا ۳ جوانه بودند تقسیم نموده و جهت ریشه دار نمودن زیر ماسه مرطوب دورن گلخانه قرار دادیم. پس از دو هفته نوک تعدادی از ریشه ها را به طول ۰/۵cm جدا نموده و جهت مشاهده آروموزومها اعمال زیر انجام شد:

-۱ تهیه پیش تیمار (Prefixative tereatment)

با پیش تیمارهای آب سرد صفر درجه، آلشی سین، هیدروآسی آینولئین و آلفا _ برومونفتالین آزمایش شد آه بهترین نتیجه با پیش تیمار آلفا _ برومونفتالین به مدت ۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی گراد یخچال بدست آمد.

-۲ تثبیت (Fixation)

در این آزمایش از فیکساتیو فرمالین و اسیدآرومیک به نسبت ۱ به ۱ استفاده شد. ریشه ها به مدت ۴۰ ساعت در این فیکساتیو قرار گرفتند.

-۳ نگهداری (Storage)

برای آنکه بتوان نمونه ها را به مدت طولانی نگهداری نمود تا در فرصت مناسب مطالعه شوند. نمونه ها در اتانول %۷۰ و در دمای ۴ درجه سانتی گراد یخچال قرار گرفتند.

-۴ هیدرولیز آردن (Hydrolization)

نمونه ها قبل از رنگ آمیزی در NaoH یک نرمال ریخته و در داخل بن ماری در دمای ۶۰ درجه سانتی گراد به مدت ۱۰ دقیقه قرار می دهیم.

-۵ رنگ آمیزی

برای تهیه محلول رنگ از اسیدآلریدریک %۴۵ ، پودر هماتوآسی لین و آمونیم فروسولفات استفاده می شود. ریشه ها را درون لوله آزمایش قرار داده و مقدار آمی رنگ روی آنها می ریزیم سپس برای مدت ۲۰ ساعت نمونه ها را در دمای ۳۲ درجه سانتی گراد آون قرار می دهیم. سپس نمونه ها را خارج آرده و با آب مقطر شستشو می دهیم.

-۶ له آردن (Squash)

نوک ریشه ( منطقه مریستم) را با اسکالپل قطع نموده روی لازم می گذاریم سپس روی آن یک قطره اسیداستیک %۴۵ اضافه می نمائیم. بعد از آن لامل را روی آن قرار داده و بوسیله ته خودآار عمل له آردن را انجام می دهیم. ضربات باید بصورت سقوط آزاد و به آرامی صورت گیرد. سپس آروموزومها را زیر میکروسکوپ مشاهده و از آنها عکس می گیریم.

می توانیم جهت مطالعات بعدی لامها را دائمی نمائیم. شمارش آروموزومها در گیاهان شاهد نشان داد آه تعداد آنها

۲n=112 می باشد.

آزمایش دوم (تولید گیاهچه از طریق آشت بافت و شمارش آروموزومها)

تعدادی گلدان نیشکر رقم NCO-310 از آشت و صنعت شعییبه تهیه شد، از بوته های درون گلدان ریز نمونه های از جوانه انتهایی و جانبی جدا گردید قطعات جدا شده را پس از شستشو با استفاده از محلول هیپوآلریت سدیم (وایتکس تجاری) %۲/۵ به مدت ۲۰ دقیقه ضدعفونی گردیدند. پس از ضدعفونی سطحی , ریزنمونه ها را روی محیط غذایی با پایه MS آه حاوی Kinetin 1mgl -1 و ۸gl- 1 آگار آشت گردیدند. پس از رشد آافی (حدود سه هفته بعد) ریز نمونه ها برای شاخه زایی روی محیط آشت با پایه MS حاوی BAP 3mgl-1 بصورت مایع تکثیر گردیدند. چهار هفته بعد تعداد شاخه مورد نیاز بدست آمد و جهت ریشه زایی؛ شاخه ها به تعداد ۱ تا ۳ عدد تقسیم شده و روی محیط با پایه MS آه حاوی IBA 1mgl-1 و ۸gl-1 آگار بود مستقر گردیدند. پس از ۲۰ روز حجم آافی ریشه بدست آمده و گیاهچه ها به گلدان درون گلخانه انتقال داده شدند یک هفته پس از سازگاری در گلخانه تعداد ۳۰ بوته جهت انجام آزمایش انتخاب شد تمام نمونه ها پس از شمارش و بررسی تعداد ۲n=112 آروموزوم داشتند آه در مقایسه با شاهد هیچ تفاوتی مشاهده نشد.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.