بررسی انرژی هسته ای و کاربرد پزشکی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی انرژی هسته ای و کاربرد پزشکی دارای ۶۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی انرژی هسته ای و کاربرد پزشکی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز بررسی انرژی هسته ای و کاربرد پزشکی۲ ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی انرژی هسته ای و کاربرد پزشکی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی انرژی هسته ای و کاربرد پزشکی :

بررسی انرژی هسته ای و کاربرد پزشکی

طرح تحقیق

تعریف موضوع تحقیق:

ازگذشته تاکنون افرادبسیاری درزمینه ی انرژی هسته ای فعالیت های بسیاری کرده اند و پژوهش های فراوانی انجام داد امابعضی تنهامتوجه این موضوع هستندکه ازانرژی هسته ای برای مصارف خطرناک وساخت بمب هسته ای می توان بهره برد.

اما مادراین تحقیق به کاربردهای صلح امیزانرژی هسته ای وتکنولوژی هسته ای درپزشکی به بحث وگفت وگوپرداخته ایم .

انرژی هسته ای کاربردهایفراوانی درپزشکی داردکه بسیارموردتوجه همگان واقع است وهدف ماازاین تحقیق بیان این کاربردهاوتغییرافکارعمومی واگاه کردن افرادازکاربردهای بی شماراین انرژی بی پایان است .انرژی که جوانان این مرزوبوم باتلاش وکوشش فراوان به ان دست یافته اند.

این فناوری (انرژی هسته ای)مارادراین زمینه تشخیص بیماری هاودرمان بیماران ازطریق پرتوپزشکی ورادیو گرافی ورادیوداروهاو…یاری می نمایدومی توان ازاین طریق سالانه جان بسیاری ازافرادجهان رانجات دادوبیماری های ان ها را بهبود بخشید.’

سوالاتی در رابطه با تحقیق:

۱-آیا از انرژی هسته ای در پزشکی بهره می توان برد؟

۲-مزایای PETوSPECTچیست؟

۳-چگونه می توانیم از رادیو داروها استفاده کرد؟

به امید روزی که همگان به مصارف وکاربردهای صلح آمیز این انرژی پی ببرند.

پیشینه ی تحقیق:

مادراین راه به سایت های گوناگون همچون:سایت پژوهشکده ی بوعلی وسایت های مرتبط به پزشکی هسته ای…وکتب مختلف بطور مثال اصول حفاظت دربرابرپرتوها دررادیولوژی-نویسنده فرح جوزانی…مراجعه کرده وازاطلاعات موجوددران هابهره برده ایم وهدف مابرداشتن گامی کوچک درحد توان مان بوده است.امااین راه بسیاربلندوطولانی بوده است وبدین سبب جای پژوهش فراوان دارد.

اهداف واهمیت موضوع تحقیق:

اهمیت موضوع:این موضوع ازاین جهت دارای اهمیت است که که انرژی هسته ای برخلاف انچه که در اذهان عمومی شکل پیدا کرده دارای مصارف صلح امیز فراوانی می باشد که نوع برخورد و استفاده درست انسان از آن می تواند منجر به پیشرفت های چشمگیر در علوم مختلف

از جمله علم پزشکی گردد.

اهداف :

هدف کلی: روشن کردن افکار عمومی در رابطه با مصارف صلح امیزانرژی هسته ای درپزشکی میباشد.

اهداف جزئئ:

۱-کاربردانرژی هسته ای درپرتو پزشکی

۲-معالجه ی امراض بارادیو داروها

۳-کاربرد انرژی هسته ای در پزشکی هسته ای

۴-معالجه ی سرطان های گوناگون

نوع تحقیق:

تحقیق ما از نوع علمی توصیفی است ازانجا که هدفمان ازانجام این پژوهش توصیف عینی واقعی ومنظم خصوصیات یک موقعیت بوده است .زیراسعی وتلاشمان این بوده است که آنچه هست رابدون هیچ گونه دخالت یانتیجه گیری های ذهنی گزارش دهیم ونتایج عینی راازموقعیت بگیریم.

روش تحقیق:

دراین تحقیق ما برای استخراج مطالب واطلاعات به کتب گوناگون مراجعه کرده ایم وهمچنین ازبیمارستان هاومراکز درمانی پزشکی هسته ای دیدن کرده ایم ودر این روش ما علاوه برکتاب از سایت های اینترنتی ووبلاگ هاومجلات ومقالات گوناگون استفاده کردیم .

مادراین پژوهش ازروش میدانی وکتابخانه ای استفاده کردیم.

تعریف واژهاواصطلاحات:

۱-انرژی:به معنی کار انباشته شده یا توانایی انجام کار تعریف میکنیم

۲-تکنولوژی iechnologieعلم صنایع وحرفه ها

۳-پزشکی:منصوب به پزشک .شغل وحرفه ی پزشک .طبابت

۴-کاربرد:بکاربردن. ترتیب دادن اموراستعمال کردن

چکیده:

همانطور که می دانیم استفاده صلح آمیز ازتکنولوژی هسته ای کمک های شایان و قابل ملاحظه ای به بشریت کرده است و می توان نتیجه گرفت که بدست آوردن انرژی هسته ای برای استفاده از کاربرد های صلح آمیز و سودمند آن باید هدف همه مردم جهان قرار بگیرد.از تکنولوژی هسته ای در پزشکی استفاده های فراوانی به عمل می آید،که در این مقاله به گوشه ای از آن اشاره شده است.استفاده های تشخیصی بیماری هایی که عموما خطرناک هستند یا درمان بعضی بیماری ها که در بخش های مختلف پرتوپزشکی،پزشکی هسته ای و… صورت می گیرد.

مقدمه:

چرا هرگاه واژه ی انرژی هسته ای گفته می شود تمام توجه ی افراد جامعه به سمت وسوی بمب هسته ای جلب می شود؟

آیا انرژی هسته ای مصا رف دیگری نداردکه بتواند در خدمت مردم باشدوآرامش وراحتی بیشتری برای آن ها به وجود آورد؟

این سوالات افکار ما را به عنوان یک جوان ایرانی به خود مشغول کرده بودومسبب آن شود که ما دراین راه گام برداریم . درطی این تحقیقات به مصارف فراوان صلح آمیز انرژی هسته ای برخورد کردیم وبه همین دلیل تصمیم گرفته ایم که برای پاسخ دادن به این سوالات مبحث پزشکی رامورد بررسی قرار دهیم. با بررسی ها یی که انجا م شد، مصارف فراوانی را در پزشکی یا فتیم که در زمینه های مختلف عکس برداری ،تشخیص بیماری ها وتا حدودی در درمان بیماری ها که در بخش های گوناگون پزشکی یعنی پزشکی هسته ای وپرتو پزشکی انجام می گردد پی بردیم.

اسکن قفسه سینه: CT اسکن بهترین روش براى تشخیص تغییر بافت شش ها به صورت حاد و یا مزمن است. به طور معمول براى تشخیص بیمارى هاى تنفسى مثل ذات الریه یا سرطان از CT اسکن بدون ماده حاجب استفاده مى شود.

اسکن مغبرای انجام اسکن مغز از دو نوع دارو استفاده می‌کنیم: الف)نوعی ازداروها که ازسد خونی- مغزی بور نمی‌کنند. ب) نوعی از داروها که از سد خونی- مغزی عبور می‌کنند.

اندازه گیری مواد در بدن : (سرب و کادمیم و….)

مقدار زیاد برخی مواد مثل سرب ، کادمیم،ازت،آهن و … در بدن اثار نامطلوبی دارد،برای مثال:

افرادی که در کارخانه باتری سازی کار می کنند و با سرب سر و کار دارند،اگر سرب بدن آنها افزایش یابد نتایج نا مطلوبی را به ثمر خواهد رساند برای مثال: در مغز استخوان موجب کم خونی می شود.

در بافت استخوان موجب شکنندگی استخوان می شود.

در مغز موجب کم هوشی می شود.

در قلب موجب سفت شدن ماهیچه قلب و خارج شدن آن از حالت ارتجاعی می شود.

یکی از راه های اندازه گیری سرب در بدن:

اگر به ساق پای کسی سرب تزریق شود به راحتی می توان میزان سرب را در مغز استخوان او اندازه گرفت.

یکی دیگر از راه های اندازه گیری سرب در بدن،استفاده از اشعه گاما:

اشعه گاما را به مواد موجود در استخوان می تابانند که آنها را تحریک می کند .سپس برای خارج شدن استخوان از این حا لت ،اشعه ایکس و گاما را با انرژی های مختلف از استخوان می گیرند که این پرتو ها توسط آشکارساز HPGTجذب و انرژی را از روی ارتفاع قله ها اندازه گیری می کنند و بدین گونه متوجه میزان سرب در استخوان می شوند.

بخش نهم-اندازه گیری میزان جذب دارو ها و مواد غذایی

برخی بیماری ها باعث کاهش برخی مواد داخل بدن می شوند .یکی از این امراض بیماری MEاست.در این بیماری پروتئین جذب بدن نمی شود و به مرور زمان فرد بیمار ضعیف می شود.

برای تشخیص این بیماری به فرد بیمار ویتامین رادیو اکتیو می دهند و اکتیویته بدن بیمار را هر چند ساعت اندازه گیری می کنند و با اکتیویته بدن یک فرد سالم مقایسه می کنند تا دریابند که این ویتامین بعد از چند ساعت جذب و دفع می شود و به این روش به شدت بیماری فرد بیمار پی می برند.

بخش دهم-معالجه سرطان چشم

اگر برای چشم فردی مشکلی بوجود بیاید،چشم فرد را به طور کامل تخلیه کرده و به جای آن کره ای شیشه ای قرار می دهند.اما چند مرکز درمانی در کشورهای پیشرفته وجود دارند که با تابش پروتون از هسته هیدروژن با بهره گیری از یک شتاب دهنده خاص به درمان اینگونه بیماران می پردازند.

بخش یازدهم-تو لید لایه های مرده

با تاباندن اشعه به پوست ،لایه های مرده ای در روی پوست ایجاد می شود که موجب سخت شدن پوست می شود .برای مثال از این روش برای سخت شدن سم اسب ها و زبر شدن پوست دست کارگران کارخانه های صنعتی استفاده می شود.اما این روش از نظر وزارت بهداشت تایید نشده است.

بخش دوازدهم-کاربرد های غیر متعارف

برای از بین بردن استخوان اضافه گوش با دادن اشعه ایکس یا پروتون توسط یک شتاب دهنده استخوان اضافه را می سوزانند.

اندازه گیری مقدار خون بدن- رقیق سازی

مقدار ماده رادیو اکتیو در خون به رگ تزریق کند مدتی صبر می کند تا در کل بدن پخش شود بعد مقدار چند سی سی از این خون را گرفته و اکتیویته آن را اندازه می گیرند و با توجه به قوانین خاص خود به حجم و مقدار خون جریان یافته در بدن و رگ ها پی می برند.

بررسی انرژی هسته ای و کاربرد پزشکی
فهرست

تقدیر وتشکر……………………………………….…………. 1

تقدیم به…………… ………………………………….………. 2

طرح تحقیق…………………………………………………………………. ۳

چکیده……………………………………………………………………….. ۶

فصل اول : مقدمه…………………………………………………………. 7

فصل دوم:تاریخچه………………………………………………………….. ۹

فصل سوم: مقدمه علمی………………………………………………….. 14

فصل چهارم:کاربرد…………………………………………………………. ۲۰

فصل پنجم: مصاحبه……………………………………………………………. ۳۸

فصل ششم:آثار زیان بار تابش پرتو در پزشکی هسته ای………………… 46

فصل هفتم: حفاظت انسان در برابر پرتو زایی………………………………. ۵۰

نتیجه گیری……………………………………………………………………. ۵۳

منابع و ماخذ…………………………………………………………………… ۵۴

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.