مقاله شناسایی و تعیین مقدار ترکیبهای آنتیاکسیدانی روغن دانه کاپاریس اسپینوزا(Capparis spinosa L.) در ایران


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله شناسایی و تعیین مقدار ترکیبهای آنتیاکسیدانی روغن دانه کاپاریس اسپینوزا(Capparis spinosa L.) در ایران دارای ۱۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله شناسایی و تعیین مقدار ترکیبهای آنتیاکسیدانی روغن دانه کاپاریس اسپینوزا(Capparis spinosa L.) در ایران  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله شناسایی و تعیین مقدار ترکیبهای آنتیاکسیدانی روغن دانه کاپاریس اسپینوزا(Capparis spinosa L.) در ایران،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله شناسایی و تعیین مقدار ترکیبهای آنتیاکسیدانی روغن دانه کاپاریس اسپینوزا(Capparis spinosa L.) در ایران :

مقدمه

مطالعات بر روی اکسیداسیون روغنها و چربیها نشاندهنده این است که تعیین کمی و کیفی موادی که مستقیماً در فرایند آنتیاکسیدان شرکت میکنند میتواند پیشبینیکننده پایداری روغن باشد. آسکوربیک اسید و

توکوفرولها مهمترین آنتیاکسیدانهای طبیعی تجاری میباشند. از دیگر منابع آنتیاکسیدان طبیعی که میتوان نام برد کاروتنوئیدها، فلاوونوئیدها، آمینواسیدها، فسفولیپیدها، استرولها و ترکیبهای فنولیک میباشند ( Shahidi & .(Wanasundara, 2002 ترکیبهای غیرصابونیشونده

۴۵۱ شناسایی و تعیین مقدار ترکیبهای;

روغن بخشی از ترکیبهای موجود در روغنها و چربی ها میباشند که با مواد قلیایی، صابونینشده ولی در حلالهای معمولی روغنها و چربی ها محلولند. این ترکیبهای در تعیین ویژگی و مشخصه منبع چربی و روغن مفید میباشند. ازجمله این ترکیبها میتوان به استرولها، تریترپن الکلها و استرهای آنها، توکوفرولها و توکوترینولها، هیدروکربنها، اسیدهای چرب آزاد، ویتامینهای محلول در چربی، پیگمانها و ترکیبهای فنولیک اشاره کرد .(Moreda et al., 2004)

تیره کاپاریداسه (Capparidaceae)، تیره بزرگی از گیاهان گلدار، نهاندانه، دو لپه و جدا گلبرگ میباشد

(زرگری، .(۱۳۶۵ سرده کاپاریس بزرگترین سرده این خانواده میباشد. اسم علمی کاپاریس اسپینوزا ( Capparis (spinosa در ایران به نامهای کَبر (Kabar)، کَور (Kavar)،

کورزه (Kavarzeh)، کورز (Kavarz)، کورگیا

(Kavarguia)، گورک (Gourak)، گل کمر، مارگیر، خیارشنگ، باکُو (Bako)، علف مار، خاروک، لَگَجی، لیجین و داغ قارپوزی (در دشت مغان) نامیده میشود (حقیقت،

۱۳۵۲؛ زرگری، ۱۳۶۵؛ خرمی، .(۱۳۸۵ میوه کاپاریس اسپینوزا در ایران با نام »خیار کَبر« یا »خیار سنگ« یا »خار

کَبر« معروف است http://moghanshahr.com)؛ خرمی،

.(۱۳۸۵ این گیاه مهاجم در جایجای کشور ایران پراکنش داشته و پس از شناسایی این گیاه مهم و پیبردن به ارزش اقتصادی و اشتغالزایی آن، هم اکنون کشاورزان محلی در صدد کاشت این گیاه ارزشمند جهت صادرات هستند

(خرمی، .(۱۳۸۵ میوه کاپاریس اسپینوزا علاوه بر آن که از لحاظ دارویی و ویژگی طعم آن در استفادهاش بهصورت ترشی و بهعنوان چاشنی مورد توجه بودهاست، دانههای آن نیز از نظر تغذیهای نیز مورد توجه میباشد. ضمن آنکه

محتوی %۱۹-۲۲ پروتئین، %۲۶ فیبر و %۱/۷ خاکستر میباشد، از نظر منبع روغنی (%۳۱/۶-۳۶) نیز حائز اهمیت است .(Sozzi, 2001) بر روی چربی دانههای تیره کاپاریداسه مطالعات کمی پیرامون ترکیب اسید چرب و دیگر خصوصیات روغن دانههای تیره کاپاریداسه انجام شدهاست. اندازهگیری توکوفرولها و استرولها در روغن دانه کاپاریس اسپینوزا در ترکیه نشان دادهاست که میتواند از نظر پایداری اکسیداتیو و منبع آنتیاکسیدان با سایر روغنهای خوراکی مورد مقایسه قرار گیرد ( Mattheus &

.(zcan, 2005 این مطالعه اولین گزارش پیرامون شناسایی و تعیین مقدار ترکیبهای آنتیاکسیدان روغن دانه کاپاریس اسپینوزا در ایران میباشد که به اندازهگیری درصد کل ترکیبهای غیرصابونیشونده و در این دسته ترکیبها به اندازهگیری و شناسایی ترکیبهای استرول، توکوفرولها و توکوترینولها، مقدار بتا-کاروتن و مقدار کل ترکیبهای فنولیک میپردازد.

مواد و روشها

تهیه و آمادهسازی نمونه

در اواخر مهرماه سال ۱۳۸۷، میوههای رسیده کاپاریس اسپینوزا که بهصورت وحشی در حواشی زمینهای کشاورزی در دشت مغان یافت میشوند به میزان

۳ کیلوگرم بهصورت دستی جمعآوری شد. این حجم نمونه به سه قسمت کاملاً یکسان تقسیم شده و آمادهسازی نمونههای دانه با جدا کردن گوشت میوه از دانهها، شستشوی آنها و خشک شدن آنها دور از نور آفتاب انجام شد و بعد دانهها آسیاب شدند.

(۲۵۰mm ×

Mean ±

فصلنامه تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۲۸، شماره ۱

روش اجرای تحقیق

تمامی مراحل استخراج و اندازهگیریها بر مبنای وزن خشک بر روی سه زیر نمونه انجام گردید. نتیجه سه بار

آزمون بهصورت میانگین انحراف معیار (

(Standard Deviation بیان شده و ارزیابی دادهها با

استفاده از دقت روش ( RSD: Relative Standard

(Deviation انجام شد. دقت، که نشاندهنده قابلیت تکرارپذیری روش میباشد بهصورت درصد انحراف معیار

نسبی (Relative Standard Deviation: RSD) سه

اندازهگیری مجزا و متوالی از یک نمونه و به وسیله رابطه RSD 100 / x محاسبه گردید.

استخراج روغن دانه

استخراج روغن دانههای آسیاب شده پس از رطوبتگیری به روش سوکسله با استفاده از حلال هگزان انجام شده و حلال باقیمانده توسط دستگاه تبخیرکننده

دوار تحت خلأ Heidolph) آلمان، Model Laborota

(۲۰۰۲ خارج میگردد.

اندازهگیری مقدار کل ترکیبهای غیرصابونی

طبق استاندارد AOCS درصد کل ترکیبهای غیرصابونی محاسبه گردید .(AOCS, 2009) در آزمون شناسایی و تعیین مقدار توکوفرولها و توکوترینولها و استرولها از ترکیبهای غیرصابونی روغن از روش کروماتوگرافی لایه نازک (TLC) استفاده شد (قوامی و همکاران، .(۱۳۸۷

شناسایی و تعیین مقدار توکوفرولها و توکوترینولها

مطابق روش استاندارد ملی ایران شماره ۷۲۱۱

(۱۳۸۳)، شناسایی و تعیین مقدار توکوفرولها و

۱۵۵

توکوترینولها با استفاده از دستگاه Young lin ) HPLC

(Acme 9000, South Korea، واجد یک آشکارساز UV-

Visible در طول موج ۲۹۵nm، ستون ( ۴/۶mm × ۵m

C-18 lichrosphere RP-100، column

(۴/۶ × ۱/۵mm) guard، استونیتریل: استن: آب بهعنوان فاز متحرک و در دمای ۲۵oC انجام گردید.

شناسایی و تعیین مقدار استرولها

مطابق روش استاندارد ملی ایران شماره ۹۶۷۰ (۱۳۸۶)، شناسایی و تعیین مقدار استرولها با استفاده از

دستگاه (Young lin Acme 6000, South Korea) GC

مجهز به آشکارساز شعلهای با ستون TRB-5nonpolar

(۶۰m × ۰/۲۵mm × ۰/۲۵m ) در دمای تزریق ۳۰۰oC،

دمای آون ۲۸۵oC و دمای آشکارساز ۳۲۰oC انجام شد.

تعیین مقدار بتا-کاروتن

مقدار بتا-کاروتن مطابق روش Mateos و Garca-Mesa

(۲۰۰۶) با استفاده از دستگاه Young lin Acme ) HPLC

(۹۰۰۰, South Korea در شرایط استفاده از ستون C-18

(۲۵۰mm × ۴/۶mm × ۵m ) lichrosphere RP-100 و

یک آشکارساز UV-Visible در طول موج ۴۵۰nm و در دمای محیط اندازهگیری شد. استونیتریل و متانول بهعنوان فاز متحرک به نسبت حجمی مساوی استفاده شدند.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.