جزوه تاریخ جهان (مجموعه تاریخ)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل پی دی اف
2120
4 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : این فایل به صورت فایل PDF (پی دی اف) ارائه میگردد

 جزوه تاریخ جهان (مجموعه تاریخ) دارای ۵۷۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در PDF می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پی دی اف جزوه تاریخ جهان (مجموعه تاریخ)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز جزوه تاریخ جهان (مجموعه تاریخ)۲ ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل می باشد و در فایل اصلی جزوه تاریخ جهان (مجموعه تاریخ)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن جزوه تاریخ جهان (مجموعه تاریخ) :

جزوه تاریخ جهان (مجموعه تاریخ)

توضیحات محصول :جزوات آمادگی آزمون کارشناسی ارشد رشته تاریخ ویژه کنکور سال ۹۵ – به همراه تست ها و پاسخ تشریحی

دوره پیش از تاریخ
بقایای جسدها از انسانهای نخستین در نقاط مختلف دنیا نظیر آفریقای جنوبی، پکـن (چـین)، هایـدلبرگ (آلمـان) بـه دست آمده است. طی سالیان دراز، تنها ابزار انسان برای شکار و تکه تکه کردن گوشت و دفـاع از خـود «سـنگ » بـود ؛
یعنی ابزار سادهای که از محیط خود تهیه میکرد به همین دلیل باستان شناسان ایـن دوران از زنـدگی انسـان را عصـر سنگ نامیده اند.
کشف آتش از نخستین و مهمترین کشفیات بشر بود که زندگیاش را بهبود بخشید.
عصر یخبندان در حدود ۱۱۰۰۰ سال پیش به آخر رسید و آب و هوای مناطق مختلف جهان وضعیتی نسبتاً ثابت یافت.
در این زمان اجتماعات متعدد انسانی در میان دو رود، آسیای صغیر، آسیای میانه، مصر، چین، آمریکای مرکـزی، ایـران، اروپا و استرالیا میزیستند. زنان را ابداعکننده کشت و زرع و برخی اختراعات نظیر سفالسازی میدانند.
کشاورزی از مهم ترین تحولات زندگی انسان در روی زمین بود: زیـرا موجـب یکجانشـینی، ذخیـره غـذا، تقسـیم کـار و پیدایش اجتماعات منظمی شد که بنیان تمدنهای هزارههای بعدی را تشکیل داد.
در خاورمیانه کشت گندم و جو، در چین کشت برنج و ارزن و در آمریکای مرکزی کشت ذرت توسعه یافت. کشـاورزی در اروپا چند هزار سال دیرتر رایج شد.
به تدریج در دشتهای آسیای مرکزی گله داری رواج یافت. اسب نیز نخستین بار در همـین منطقـه اهلـی شـد و مـورد استفاده قرار گرفت. در قسمتهای ساحلی اروپا، صید ماهی و ساخت ابزار صید معمول شد.
یکجانشینی موجب توسعهی خانه سازی، تهیه انواع ظرف، پارچه و سفال نیز شد.
اختراع چرخ از دیگر دستاوردهای مهمی بود که تاثیر به سزایی در سرنوشت بشر گذاشت. چرخ کوزهگری، آسیاب، ارابه از جمله ارمغانهای اختراع چرخ است.
در فاصله ۶۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰ سال پیش بشر توانست فلز را بشناسد و از آن در ساخت ابزار استفاده کند.
نخستین فلزی که کشف شد، مس بود و احتمالاً قلع دومین فلزی بود که مورد استفاده قرار گرفت ؛پس از کشف آهـن و رواج بهرهبرداری از آن، تحولات عمیقتری در زندگی انسان پدید آمد.
پیدایش اجتماعات یکجانشینی وتوسعهی ابزار سازی و کشاورزی بیش از همه بیش در مشرق زمین – نخسـتین تمـدن ها از قبیل سومر، مصر، ایلام، هند، چین و نیزتمدنهای آسیای صغیر مربـوط بـه ایـن منطقـه از جهـان اسـت.

جوامـع یکجانشین، بیشتر در کنار رودهای نظیر دجله، فرات، کارون و سند ساکن بودند.

اسطوره در دوره پیش از تاریخ
اکثر مردم میان دو رود خدای ویژه کشاورزی به نام عشتر (ایشتار) معتقد بودند. از نظر آنان ابتدای هـر سـال ایشـتار بـا تموزی ازدواج میکرد. به خاطر ازدواج آنان بارندگی و محصولات زیاد میشد. پس از آن تموزی میمرد و سال دیگر بهار دوباره زنده میشد.
هند و اروپاییان معتقد بودند که خدای نیکی و بدی هر دو در شکم خدای دیگری به نام زروان جـای دارد.

خـدای بـدی برای اینکه زودتر متولد شود شکم زروان را درید و بیرون آمد. سپس خدای نیکی به دنیا آمد. چندی بعد نبـرد میـان آن دو آغاز شد.

یونانیان به خدایان بسیاری معتقد بودند و تصور میکردند این خدایان در کوه الپ زندگی میکنند. مصریان نیز معتقد بودند از ازدواج دو خدا به نامهای ایزیس و اوزیریس فرزندی به نام هوروس پدید آمده است.

فرعونها معتقـد بودند از نسل هوروس هستند و به نمایندگی از طرف او بر مردم حکومت میکنند.
پژوهشگران در مورد اساطیر به نتایج مختلفی رسیدهاند. گروهی از آنان معتقدنـد کـه اسـاطیر ریشـه در طبیعـت دارنـد چراکه مردم پیش از تاریخ تصور میکردند هر یک از پدید ههای طبیعت مثل خورشید. . . موجودات جانـداری هسـتند
که بر جهان حکم میراندند.
گروهی منشأ اساطیر را آرزوهای خود انسان میدانند. گروهی معتقدند که اساطیر در ابتدا واقعیت داشـته انـد و قهرمـان اساطیر واقعی بودند که با گذشت زمان ماجراهای مربوط به آنان شاخ وبرگ پیدا کرده اسـت.

گروهـی میـان شـیوههـای زندگی مردم پیش از تاریخ و خدایان آنها رابطهای قائل شدند مثلاً اعتقاد به ایشتار را به علت اهمیت کشاورزی گفته اند.
– از خطهای رایج در دنیا، خط الفبایی است این خط به وسیله فینیقیها (در لبنان) به وجود آمد اقوام سریانی (سوریه)
آن را اخذ کردند و سپس ایرانیان، هندیها و ایغورها آن را از سریانیها گرفتند خط لاتین که از خطهای اروپـایی اسـت نیز الفبایی میباشد.

نوع فایل: Pdf
سایز: ۴.۱۷Mb
تعداد صفحه:۵۷۴

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.