اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در عصر عباسیان
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در عصر عباسیان دارای ۲۷۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در عصر عباسیان کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در عصر عباسیان۲ ارائه میگردد
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در عصر عباسیان،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در عصر عباسیان :
اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در عصر عباسیان از ابتدا تا سال ۶۵۶ ه.ق.
توجه :
شما می توانید با خرید این محصول فایل ” قلق های پایان نامه نویسی (از عنوان تا دفاع)” را به عنوان هدیه دریافت نمایید.
چکیده:
در آغاز حکومت عباسیان به دلیل آنکه دستاندرکاران حکومت اسلامی، بعد از دودمان نژادپرست بنیامیه روی کار آمدند و ملل مختلف با زبانها و فرهنگهای متفاوت وارد حوزه اسلامی شدند، مسائل اجتماعی و از آن جمله اطعمه و اشربه تحولی عظیم پیدا کرد.
موضوع تحقیق اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در دوره عباسیان از ابتدا تا سال ۶۵۶(ه.ق) است و روش کار به صورت کتابخانهای و بهرهبرداری از منابع موجود و استفاده از نظرات محققین بوده و پژوهش حاضر شامل معرفی باب فقهی و آداب دینی اطعمه و اشربه (حلال و حرام)، تجارت و بازرگانی و محصولات آن دوره، ادیان گوناگون و تأثیر آنها بر روی اعراب بخصوص در باب خوردنیها و آشامیدنیها، جشنها و اعیاد اسلامی، رسوم دارالخلافه در این رابطه، غذای اعراب و انواع مختلف آن، وسایل و ظروف طبخ غذا و… میباشد.
در عصر جاهلیت و صدر اسلام، اغلب مردم عرب از غذاهای سادهای استفاده میکردند اما پس از اسلام، سبک غذاها تغییر پیدا کرد. یکی از دلایل این تغییر ، تماس آنان با ملل دیگر بخصوص ایرانیان بود. مهمترین تأثیرگذاری از جانب ایرانیان بود که برخی خلفا حتی در رعایت آداب شاهانه از پادشاهان قدیم ایران مانند اردشیر و بهرامگور متابعت میکردند.
در باب شراب نیز یهودیان و بخصوص مسیحیان، اثرگذار بودند. مسیحیان در جشنهای خود از شراب استفاده میکردند و حتی در برخی دیرها آن را تهیه و به فروش میرساندند و مشترک بودن محل زندگی آنان با مسلمانان باعث استفاده از شراب در بین برخی مسلمانان شد.
نتیجه اینکه در پژوهش حاضر، انواع اطعمه و اشربه معمول و مرسوم در دوران عباسیان مورد بررسی و تحقیق قرار داده شد و مباحثی از جمله اغذیه حرام و حلال و انواع اشربه و اطعمه و تأثیر ملل مختلف مخصوصاً ایرانیان بر نوع و سبک غذاهای اعراب و تأثیر ادیان گوناگون بخصوص مسیحیان بر اشربه(مشروبات الکلی)، براساس منابع و مآخذ موجود نوشته شده است.
اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در عصر عباسیان
فهرست مطالب:
چکیده ………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. و
مقدمه …………………………………………………………………………………………………………………………………………………. ک
هدف از پژوهش ……………………………………………………………………………………………………………………………………… م
فصل اول: کلیات
معرفی منابع …………………………………………………………………………………………………………………………………………. ۲
فصل دوم: آراءاسلام در باب تغذیه ……………………………………………………………………………………………………………… ۱۰
۱- فلسفه غذا خوردن و آراءمعصومین علیهم السلام در این رابطه ……………………………………………………………………. ۱۲
زیان های ظاهری و باطنی پُرخوری …………………………………………………………………………………………………………….. ۱۴
فایدههای ظاهری و باطنی کم خوری ………………………………………………………………………………………………………….. ۱۹
۲- آداب سفره و غذا خوردن وآراء معصومین علیهم السلام در این رابطه ………………………………………………………… ۲۰
الف) آداب غذا خوردن …………………………………………………………………………………………………………………………….. ۲۱
ب) آداب سفره ……………………………………………………………………………………………………………………………………… ۲۴
۳- آداب آشامیدن …………………………………………………………………………………………………………………………………… ۲۵
– آب …………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۲۵
– شیر ………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۲۶
– عسل ………………………………………………………………………………………………………………………………………………. ۲۷
– سرکه ………………………………………………………………………………………………………………………………………………. ۲۷
آداب آشامیدنیها از نظر معصومین علیهم السلام …………………………………………………………………………………………. ۲۸
۴- غذاها و آشامیدنی های حرام ……………………………………………………………………………………………………………….. ۲۹
از محرماتی که در اینجا مورد بحث قرار میگیرد …………………………………………………………………………………………….. ۳۱
الف- خمر …………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۳۲
خمرازدیدگاه آیات و روایات ……………………………………………………………………………………………………………………….. ۳۳
انواع خمر و حکم آنها ……………………………………………………………………………………………………………………………… ۳۷
ب- خون ……………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۳۸
ج- گوشتهای حلال و حرام ……………………………………………………………………………………………………………………….. ۳۸
خوردن محرمات در وقت اضطرار ………………………………………………………………………………………………………………… ۴۰
فصل سوم: اوضاع اجتماعی، اقتصادی و مذهبی عصر عباسیان
۱- پیشینه بازرگانی و تجارت در بین اعراب قبل از اسلام و در صدر اسلام …………………………………………………….. ۴۳
۲- محصولات ………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۴۶
۳- بغداد و بازارهای آن در عصر عباسیان ……………………………………………………………………………………………………… ۵۵
شکل بازارها ………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۶۶
نقش زنان در بازارها ………………………………………………………………………………………………………………………………. ۶۷
۴- تأثیر ادیان بر تجارت اسلام ……………………………………………………………………………………………………………………. ۶۸
۵- جشن ها …………………………………………………………………………………………………………………………………………. ۸۰
جشنهای دینی اسلامی ………………………………………………………………………………………………………………………….. ۸۰
جشن های محلی ………………………………………………………………………………………………………………………………….. ۸۴
فصل چهارم: آداب و رسوم معیشت در عصر عباسی
۱- اطعمه و اشربه خلفا و وزراء دولت عباسی ………………………………………………………………………………………………. ۹۳
آداب المائده،آداب سفره ………………………………………………………………………………………………………………………… ۱۰۸
۲-شرابخانه ها ……………………………………………………………………………………………………………………………………. ۱۱۷
شربت خانه(خزانهالشراب) ……………………………………………………………………………………………………………………… ۱۲۰
شرابکده ها ……………………………………………………………………………………………………………………………………….. ۱۲۳
۳- مجالس شراب ………………………………………………………………………………………………………………………………… ۱۲۶
استعمال حشیش ………………………………………………………………………………………………………………………………… ۱۳۵
تریاک ………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۱۳۶
فصل پنجم: تغذیه در عصر عباسی
ادویه و خوشبوکننده ها ………………………………………………………………………………………………………………………… ۱۳۸
اجزای خوشبوکننده ……………………………………………………………………………………………………………………………… ۱۴۰
ظروف و وسایل آشپزخانه ……………………………………………………………………………………………………………………… ۱۴۱
غذای اعراب ……………………………………………………………………………………………………………………………………….. ۱۵۴
خوراکهای گوشتی ………………………………………………………………………………………………………………………………. ۱۵۶
ماهی و خوراکهای آن …………………………………………………………………………………………………………………………… ۱۶۳
خوراکهای گیاهی ………………………………………………………………………………………………………………………………… ۱۶۵
خوراک تنگدستان …………………………………………………………………………………………………………………………………. ۱۷۰
خوراکهای مشترک توانگران و تنگدستان …………………………………………………………………………………………………….. ۱۷۴
از غذاهایی که با استفاده از خرما درست می شد ………………………………………………………………………………………… ۱۷۵
روغن وپیه …………………………………………………………………………………………………………………………………………. ۱۷۶
نان ………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. ۱۷۷
برنج …………………………………………………………………………………………………………………………………………………. ۱۸۲
مشاغل مربوط به اغذیه …………………………………………………………………………………………………………………………. ۱۸۴
بهای خوراکی …………………………………………………………………………………………………………………………………….. ۱۸۵
قیمتها در زمانهای عادی ………………………………………………………………………………………………………………………… ۱۸۷
بهای اجناس در آشوبهاوکمیابی ………………………………………………………………………………………………………………. ۱۸۸
کارکنان آشپزخانه ………………………………………………………………………………………………………………………………… ۱۹۳
هزینه آشپزخانه سلطنتی ………………………………………………………………………………………………………………………. ۱۹۴
نوشیدنیها در این دوره ………………………………………………………………………………………………………………………….. ۱۹۸
نوشیدنیهای حلال و حرام ………………………………………………………………………………………………………………………. ۱۹۹
شیر و محصولات آن ……………………………………………………………………………………………………………………………… ۲۰۲
آب …………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۲۰۴
شیرینیها و حلویات ……………………………………………………………………………………………………………………………….. ۲۰۵
مواد شیرینکننده ………………………………………………………………………………………………………………………………… ۲۰۸
نقل …………………………………………………………………………………………………………………………………………………. ۲۱۰
ترشیها و چاشنیها …………………………………………………………………………………………………………………………… ۲۱۱
میوه ………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۲۱۲
زمانبندی غذاها ………………………………………………………………………………………………………………………………….. ۲۱۶
پرهیز و علوم غذایی …………………………………………………………………………………………………………………………….. ۲۱۷
نگاهداری و حفاظت ……………………………………………………………………………………………………………………………… ۲۲۰
سوخت …………………………………………………………………………………………………………………………………………….. ۲۲۳
نتیجهگیری ………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۲۲۵
اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در عصر عباسیان
فهرست منابع …………………………………………………………………………………………………………………………………….. ۲۲۷
چکیده انگلیسی ………………………………………………………………………………………………………………………………….. ۲۳۹
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.