اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در عصر عباسیان


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در عصر عباسیان دارای ۲۷۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در عصر عباسیان  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در عصر عباسیان۲ ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در عصر عباسیان،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در عصر عباسیان :

اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در عصر عباسیان از ابتدا تا سال ۶۵۶ ه‍.ق.

توجه :

شما می توانید با خرید این محصول فایل ” قلق های پایان نامه نویسی (از عنوان تا دفاع)” را به عنوان هدیه دریافت نمایید.

چکیده:

در آغاز حکومت عباسیان به دلیل آنکه دست‌اندرکاران حکومت اسلامی، بعد از دودمان نژادپرست بنی‌امیه روی کار آمدند و ملل مختلف با زبانها و فرهنگهای متفاوت وارد حوزه اسلامی شدند، مسائل اجتماعی و از آن جمله اطعمه و اشربه تحولی عظیم پیدا کرد.

موضوع تحقیق اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در دوره عباسیان از ابتدا تا سال ۶۵۶(ه.ق) است و روش کار به صورت کتابخانه‌ای و بهره‌برداری از منابع موجود و استفاده از نظرات محققین بوده و پژوهش حاضر شامل معرفی باب فقهی و آداب دینی اطعمه و اشربه (حلال و حرام)، تجارت و بازرگانی و محصولات آن دوره، ادیان گوناگون و تأثیر آنها بر روی اعراب بخصوص در باب خوردنیها و آشامیدنیها، جشن‌ها و اعیاد اسلامی، رسوم دارالخلافه در این رابطه، غذای اعراب و انواع مختلف آن، وسایل و ظروف طبخ غذا و… می‌باشد.

در عصر جاهلیت و صدر اسلام، اغلب مردم عرب از غذاهای ساده‌ای استفاده می‌کردند اما پس از اسلام، سبک غذاها تغییر پیدا کرد. یکی از دلایل این تغییر ، تماس آنان با ملل دیگر بخصوص ایرانیان بود. مهمترین تأثیرگذاری از جانب ایرانیان بود که برخی خلفا حتی در رعایت آداب شاهانه از پادشاهان قدیم ایران مانند اردشیر و بهرام‌گور متابعت می‌کردند.

در باب شراب نیز یهودیان و بخصوص مسیحیان، اثرگذار بودند. مسیحیان در جشنهای خود از شراب استفاده می‌کردند و حتی در برخی دیرها آن را تهیه و به فروش می‌رساندند و مشترک بودن محل زندگی آنان با مسلمانان باعث استفاده از شراب در بین برخی مسلمانان شد.

نتیجه اینکه در پژوهش حاضر، انواع اطعمه و اشربه معمول و مرسوم در دوران عباسیان مورد بررسی و تحقیق قرار داده شد و مباحثی از جمله اغذیه حرام و حلال و انواع اشربه و اطعمه و تأثیر ملل مختلف مخصوصاً ایرانیان بر نوع و سبک غذاهای اعراب و تأثیر ادیان گوناگون بخصوص مسیحیان بر اشربه(مشروبات الکلی)، براساس منابع و مآخذ موجود نوشته شده است.

اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در عصر عباسیان
فهرست مطالب:

چکیده ………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. و

مقدمه …………………………………………………………………………………………………………………………………………………. ک

هدف از پژوهش ……………………………………………………………………………………………………………………………………… م

فصل اول: کلیات

معرفی منابع …………………………………………………………………………………………………………………………………………. ۲

فصل دوم: آراءاسلام در باب تغذیه ……………………………………………………………………………………………………………… ۱۰

۱- فلسفه غذا خوردن و آراءمعصومین علیهم السلام در این رابطه ……………………………………………………………………. ۱۲

زیان های ظاهری و باطنی پُرخوری …………………………………………………………………………………………………………….. ۱۴

فایده‌های ظاهری و باطنی کم خوری ………………………………………………………………………………………………………….. ۱۹

۲- آداب سفره و غذا خوردن وآراء معصومین علیهم السلام در این رابطه ………………………………………………………… ۲۰

الف) آداب غذا خوردن …………………………………………………………………………………………………………………………….. ۲۱

ب) آداب سفره ……………………………………………………………………………………………………………………………………… ۲۴

۳- آداب آشامیدن …………………………………………………………………………………………………………………………………… ۲۵

– آب …………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۲۵

– شیر ………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۲۶

– عسل ………………………………………………………………………………………………………………………………………………. ۲۷

– سرکه ………………………………………………………………………………………………………………………………………………. ۲۷

آداب آشامیدنی‌ها از نظر معصومین علیهم السلام …………………………………………………………………………………………. ۲۸

۴- غذاها و آشامیدنی های حرام ……………………………………………………………………………………………………………….. ۲۹

از محرماتی که در اینجا مورد بحث قرار می‌گیرد …………………………………………………………………………………………….. ۳۱

الف- خمر …………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۳۲

خمرازدیدگاه آیات و روایات ……………………………………………………………………………………………………………………….. ۳۳

انواع خمر و حکم آنها ……………………………………………………………………………………………………………………………… ۳۷

ب- خون ……………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۳۸

ج- گوشتهای حلال و حرام ……………………………………………………………………………………………………………………….. ۳۸

خوردن محرمات در وقت اضطرار ………………………………………………………………………………………………………………… ۴۰

فصل سوم: اوضاع اجتماعی، اقتصادی و مذهبی عصر عباسیان

۱- پیشینه بازرگانی و تجارت در بین اعراب قبل از اسلام و در صدر اسلام …………………………………………………….. ۴۳

۲- محصولات ………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۴۶

۳- بغداد و بازارهای آن در عصر عباسیان ……………………………………………………………………………………………………… ۵۵

شکل بازارها ………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۶۶

نقش زنان در بازارها ………………………………………………………………………………………………………………………………. ۶۷

۴- تأثیر ادیان بر تجارت اسلام ……………………………………………………………………………………………………………………. ۶۸

۵- جشن ها …………………………………………………………………………………………………………………………………………. ۸۰

جشنهای دینی اسلامی ………………………………………………………………………………………………………………………….. ۸۰

جشن های محلی ………………………………………………………………………………………………………………………………….. ۸۴

فصل چهارم: آداب و رسوم معیشت در عصر عباسی

۱- اطعمه و اشربه خلفا و وزراء دولت عباسی ………………………………………………………………………………………………. ۹۳

آداب المائده،آداب سفره ………………………………………………………………………………………………………………………… ۱۰۸

۲-شرابخانه ها ……………………………………………………………………………………………………………………………………. ۱۱۷

شربت خانه(خزانهالشراب) ……………………………………………………………………………………………………………………… ۱۲۰

شرابکده ها ……………………………………………………………………………………………………………………………………….. ۱۲۳

۳- مجالس شراب ………………………………………………………………………………………………………………………………… ۱۲۶

استعمال حشیش ………………………………………………………………………………………………………………………………… ۱۳۵

تریاک ………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۱۳۶

فصل پنجم: تغذیه در عصر عباسی

ادویه و خوشبوکننده ها ………………………………………………………………………………………………………………………… ۱۳۸

اجزای خوشبوکننده ……………………………………………………………………………………………………………………………… ۱۴۰

ظروف و وسایل آشپزخانه ……………………………………………………………………………………………………………………… ۱۴۱

غذای اعراب ……………………………………………………………………………………………………………………………………….. ۱۵۴

خوراکهای گوشتی ………………………………………………………………………………………………………………………………. ۱۵۶

ماهی و خوراکهای آن …………………………………………………………………………………………………………………………… ۱۶۳

خوراکهای گیاهی ………………………………………………………………………………………………………………………………… ۱۶۵

خوراک تنگدستان …………………………………………………………………………………………………………………………………. ۱۷۰

خوراکهای مشترک توانگران و تنگدستان …………………………………………………………………………………………………….. ۱۷۴

از غذاهایی که با استفاده از خرما درست می شد ………………………………………………………………………………………… ۱۷۵

روغن وپیه …………………………………………………………………………………………………………………………………………. ۱۷۶

نان ………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. ۱۷۷

برنج …………………………………………………………………………………………………………………………………………………. ۱۸۲

مشاغل مربوط به اغذیه …………………………………………………………………………………………………………………………. ۱۸۴

بهای خوراکی …………………………………………………………………………………………………………………………………….. ۱۸۵

قیمتها در زمانهای عادی ………………………………………………………………………………………………………………………… ۱۸۷

بهای اجناس در آشوبهاوکمیابی ………………………………………………………………………………………………………………. ۱۸۸

کارکنان آشپزخانه ………………………………………………………………………………………………………………………………… ۱۹۳

هزینه آشپزخانه سلطنتی ………………………………………………………………………………………………………………………. ۱۹۴

نوشیدنیها در این دوره ………………………………………………………………………………………………………………………….. ۱۹۸

نوشیدنیهای حلال و حرام ………………………………………………………………………………………………………………………. ۱۹۹

شیر و محصولات آن ……………………………………………………………………………………………………………………………… ۲۰۲

آب …………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۲۰۴

شیرینیها و حلویات ……………………………………………………………………………………………………………………………….. ۲۰۵

مواد شیرین‌کننده ………………………………………………………………………………………………………………………………… ۲۰۸

نقل …………………………………………………………………………………………………………………………………………………. ۲۱۰

ترشی‌ها و چاشنی‌ها …………………………………………………………………………………………………………………………… ۲۱۱

میوه ………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۲۱۲

زمان‌بندی غذاها ………………………………………………………………………………………………………………………………….. ۲۱۶

پرهیز و علوم غذایی …………………………………………………………………………………………………………………………….. ۲۱۷

نگاهداری و حفاظت ……………………………………………………………………………………………………………………………… ۲۲۰

سوخت …………………………………………………………………………………………………………………………………………….. ۲۲۳

نتیجه‌گیری ………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۲۲۵

اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در عصر عباسیان
فهرست منابع …………………………………………………………………………………………………………………………………….. ۲۲۷

چکیده انگلیسی ………………………………………………………………………………………………………………………………….. ۲۳۹

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.