مقاله بررسی اثر کشت مخلوط ارزن مرواریدی و لوبیا قرمز بر کنترل علفهای هرز در منطقه سیستان


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
4 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله بررسی اثر کشت مخلوط ارزن مرواریدی و لوبیا قرمز بر کنترل علفهای هرز در منطقه سیستان دارای ۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی اثر کشت مخلوط ارزن مرواریدی و لوبیا قرمز بر کنترل علفهای هرز در منطقه سیستان  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی اثر کشت مخلوط ارزن مرواریدی و لوبیا قرمز بر کنترل علفهای هرز در منطقه سیستان،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی اثر کشت مخلوط ارزن مرواریدی و لوبیا قرمز بر کنترل علفهای هرز در منطقه سیستان :

چکیده

این آزمایش در سال ۱۳۸۶ در پژوهشکده کشاورزی دانشگاه زابل به صورت کرتهای خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی

و در سه تکرار انجام گرفت. فاکتور اصلی شامل مقادیر مختلف کودی: عدم کود دهی (F1)، ۱۰۰ درصد کود شیمیایی (F2)، ۱۰۰ درصد کود دامی (F3)، ۵۰ درصد کود دامی ۵۰ + درصد کود شیمیایی (F4) و فاکتور فرعی شامل نسبتهای مختلف کاشت: کشت خالص ارزن (I1)، ۷۵ درصد ارزن ۲۵ + درصد لوبیا (I2)، ۵۰ درصد ارزن ۵۰ + درصد لوبیا (I3)، ۲۵ درصد ارزن ۷۵ + درصد لوبیا (I4) و کشت خالص لوبیا (I5) بودند. نتایج نشان داد، تیمار ۵۰ درصد کود شیمیایی ۵۰ + درصد کود دامی منجر به کاهش وزن خشک تمام گونههای علفهرز
و مجموع وزن خشک علفهای هرز در مزرعه شد. علاوه بر این بالاترین عملکرد علوفه خشک ارزن، لوبیا و مجموع عملکرد علوفه خشک این دو گونه از این تیمار بدست آمد. مقدار LER در اغلب تیمارهای مخلوط بزرگتر از یک بود که این امر نشان دهنده برتری کشت مخلوط در مقایسه با کشت خالص میباشد. در خصوص کنترل و مدیریت علفهای هرز نیز الگوهای مختلف کشت مخلوط نسبت به کشت خالص گونهها برتری نشان دادند.

واژههای کلیدی: کشت مخلوط، ارزن مرواریدی، لوبیا قرمز، علفهای هرز، نسبت برابری زمین، عملکرد.

مقدمه

کشاورزی پایدار به مدیریت صحیح منابع کشاورزی اطلاق میشود که در ضمن رفع نیازهای در حال تغییر بشری، کیفیت محیط زیست و ظرفیت منابع آب و خاک را حفظ میکند .(۱۲) کشت مخلوط یکی از مولفههای کشاورزی پایدار محسوب میگردد. امروزه ثابت گردیده که میزان بهرهوری از منابع مورد استفاده را میتوان با کشت دو یا چند محصول در یک مزرعه و در یک سال زراعی افزایش داد. محققان زیادی مزیت کشت مخلوط را در مقایسه با کشت خالص حتی در شرایط مکانیزه گزارش کردهاند. برخی از این مزایا را افزایش عملکرد (۲)، کاهش آفات (۱۳)، بیماریها و علفهای هرز، کاهش ریسک و بهبود حاصلخیزی و حفاظت خاک (۳) به خود اختصاص میدهند. تاکنون تحقیقات گستردهای در زمینه نقش مؤثر سیستمهای کشت مخلوط بر کنترل علفهای هرز صورت گرفته است. سالومون

سومین همایش علوم علفهایهرز ایران، بهمنماه ۲۷۵ ۱۳۸۸

(۱۴) گزارش کرد، کشت مخلوط ذرت و لوبیا به خوبی با علفهای هرز رقابت میکند. در این آزمایش در تک کشتی ذرت تعداد فراوانی علفهرز رشد کرده بود ولی در کرتهای مخلوط، لوبیا جایگزین علفهرز تاجخروس شده است. ممباگا (۱۱) در کرتهای بدون وجین کشت مخلوط ذرت-لوبیا کاهش وزن علفهای هرز را مشاهده کرد. او علت این امر را سایه اندازی لوبیا به علت رشد سریع اولیه آن بر روی علفهای هرز در کشت مخلوط با ذرت ذکر کرد.

هدف این آزمایش بررسی علفهای هرز موجود در این روش کشت برای شناسایی مناسبترین نوع سیستم کاشت جهت کنترل علفهای هرز میباشد.

مواد و روشها

این آزمایش در سال زراعی ۱۳۸۵-۸۶ در مزرعه تحقیقاتی پژوهشکده کشاورزی دانشگاه زابل با طول جغرافیایی ۶۱ درجه و ۲۹ دقیقه، عرض جغرافیایی ۳۱ درجه و ۲ دقیقه شمالی و ارتفاع ۴۸۷ متر از سطح دریا با خاکی با بافت لوم – شنی انجام گرفت. آزمایش به صورت اسپلیت پلات و در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار اجرا گردید. تیمار اصلی شامل شامل مقادیر مختلف کودی: عدم کود دهی (F1)، ۱۰۰ درصد کود شیمیایی (F2)، ۱۰۰ درصد کود دامی (F3)، ۵۰ درصد کود دامی۵۰ + درصد کود شیمیایی (F4) و عامل فرعی شامل نسبتهای مختلف کاشت: کشت خالص ارزن (I1)، ۷۵ درصد ارزن ۲۵ + درصد لوبیا (I2)، ۵۰ درصد ارزن ۵۰ + درصد لوبیا (I3)، ۲۵ درصد ارزن ۷۵ + درصد لوبیا (I4) و کشت خالص لوبیا (I5) بودند که از طریق روش جایگزینی اعمال شدند. در این آزمایش تراکم ۲۵۰ هزار بوته در هکتار برای هر دو گیاه به طور یکسان مورد استفاده قرار گرفت و بوتهها بر روی ردیفهایی به فاصله ۱۰ سانتیمتر کاشته شدند. فواصل کرتهای اصلی از یکدیگر ۸۰ سانتیمتر و فواصل کرتهای فرعی از یکدیگر۴۰ سانتیمتر درنظر گرفته شد. هر کرت فرعی از ۸ ردیف به طول ۴ متر و به فواصل ۴۰ سانتیمتر تشکیل گردید و پس از حذف اثر حاشیه ۴ خط میانی برای محاسبه عملکرد نهایی درنظر گرفته شد. به هنگام تهیه زمین مقدار ۶۰ تن در هکتار کود دامی (مقدار ۱۰۰ درصد کود دامی) و همچنین مقادیر ۲۰۰ کیلوگرم در هکتار سوپرفسفات تریپل، ۱۰۰ کیلوگرم در هکتار کود سولفات پتاسیم و ۱۰۰ کیلوگرم در هکتار ازت از منبع اوره به کرتهای آزمایشی مربوطه داده شد. کود سرک در دو مرحله هر بار به میزان ۲۵ کیلوگرم در هکتار کود اوره به صورت نواری پای بوتهها داخل شیاری به کرتهای آزمایشی مربوطه اضافه شدند (مقدار ۱۰۰ درصد کود شیمیایی). به منظور نمونه برداری از کرتهای آزمایشی برای تعیین عملکرد علوفه خشک (در مرحلهای که دانه های ارزن به مرحله خمیری رسیدند و گیاه لوبیا در مرحله گلدهی قرار داشت) از هر یک از خطوط چهار گانه که برای اندازه گیری عملکرد در نظر گرفته شده بود، یک متر طولی و در مجموع ۱/۶ متر مربع از هر کرت فرعی برداشت گردید. به منظور اندازه گیری وزن خشک علفهای هرز، هیچ گونه اقدام کنترلی علیه علفهای هرز صورت نگرفت و مطابق با نمونه برداری علوفه این دو گونه از علفهای هرز نیز به همان ترتیب نمونه گیری انجام شد. محاسبه وزن خشک علفهای هرز بر حسب تفکیک گونه به این صورت بود که دو گونه غالب مزرعه یعنی خرفه (Portulaca oleracea) و علف شور (Salsola kali) به اضافه باقیمانده علفهای هرز به عنوان گروه سوم جدا شده و وزن خشک آنها محاسبه گردید. برای تجزیه واریانس دادههای بدست آمده از نرمافزار MSTAT–C استفاده شد. مقایسه میانگینها با آزمون دانکن در سطح احتمال ۵ درصد انجام گرفت.

نتایج و بحث

-۱ وزن خشک علفهای هرز

مقادیر مختلف کودهای دامی و شیمیایی و نسبتهای مختلف کاشت در سطح احتمال ۵ درصد بر وزن خشک علف شور، خرفه، سایر گونههای علفهرز و مجموع وزن خشک علفهای هرز معنیدار بود. بیشترین مقدار وزن خشک علف شور، خرفه، سایر گونههای علف-هرز و مجموع وزن خشک علفهای هرز از تیمار ۱۰۰ درصد کود شیمیایی حاصل شد و با کاهش نسبت کودهای شیمیایی از میزان وزن خشک علفهای هرز کاسته شده و در تیمار عدم کود دهی به کمترین مقدار خود رسیده است (جدول .(۱ نتایج نشان میدهد، در تیمارهایی که از کودهای شیمیایی استفاده شده است علفهای هرز به دلیل راندمان جذب بالای عناصر غذایی بر گیاهان زراعی غلبه نموده و ماده خشک بیشتری را تولید نمودهاند ۸)، .(۹ در بین تیمارهای نسبتهای مختلف کاشت نیز بیشترین وزن خشک علف شور، خرفه، سایر

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.