مقاله استقرار صنایع انرژی بر در سواحل جنوبی استان سیستان و بلوچستان و تاثیر آن بر توسعه اقتصادی، اجتماعی و امنیتی شرق کشور


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله استقرار صنایع انرژی بر در سواحل جنوبی استان سیستان و بلوچستان و تاثیر آن بر توسعه اقتصادی، اجتماعی و امنیتی شرق کشور دارای ۱۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله استقرار صنایع انرژی بر در سواحل جنوبی استان سیستان و بلوچستان و تاثیر آن بر توسعه اقتصادی، اجتماعی و امنیتی شرق کشور  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله استقرار صنایع انرژی بر در سواحل جنوبی استان سیستان و بلوچستان و تاثیر آن بر توسعه اقتصادی، اجتماعی و امنیتی شرق کشور،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله استقرار صنایع انرژی بر در سواحل جنوبی استان سیستان و بلوچستان و تاثیر آن بر توسعه اقتصادی، اجتماعی و امنیتی شرق کشور :

چکیده

امنیت پایدار شهرهای مرزی و بخصوص مرزهای جنوبی و شرقی یکی از دغدغه های اصلی دولت در سالیان اخیر بـوده اسـت.

از طرح های توسعه ای که در سالیان اخیر برای توسعه و پیشرفت مناطق مرزی مطرح شده است استقرار صنایع انـرژی بـر در سواحل جنوبی کشور می باشد. اندیشه شناسایی و استقرار صنایع انرژی بر در حوزه تأثیرپذیر میـادین گـازی جنـوب کشـور از سال ها پیش مطرح بوده است. اقدامات جدی در این زمینه از سال ۱۳۷۷ و هم زمان بـا ایجـاد منطقـه ویـژه اقتصـادی انـرژی پارس جنوبی شکل گرفته است. در مطالعات مکان یابی استقرار صنایع انرژی بر ، از لحاظ پهنه های مناسـب بـرای بارگـذاری، استان سیستان و بلوچستان دارای بیشترین پتانسیل بوده و سواحل چابهـار بعلـت نبـود زیرسـاخت هـای لازم دارای شـرایط مناسبی برای استقرار این صنایع در بلند مدت تشخیص داده شدند. در حال حاضر بیشـتر زیرسـاخت هـای مـورد نیـاز بـرای استقرار صنایع مذکور در سواحل جنوبی استان فراهم شده است. استقرار صنایع مذکور در سواحل جنوبی استان باعث توسـعه و پیشرفت منطقه شده و تاثیرات اجتماعی- اقتصادی و امنیتی مهمی بدنبال خواهد داشت که یکی از مهمترین ایـن تـاثیرات فعال شدن توسعه محور شرق کشور می باشد.

واژگان کلیدی: شهرهای مرزی، صنایع انرژی بر، محور شرق

مقدمه

امروزه افزایش بی رویه جمعیت با توجه به ضعف امنیت و نگهداشت جمعیت( تثبیت جمعیت) در مناطق مرزی، افق بسیار پیچیده ای برای آینده نواحی حاشیه ای پدید آورده است. در دنیای آینده کشوری موفق خواهد بود که بتواند مشکلات جمعیتی خود را به حداقل برساند و با استفاده از راهکارهای مختلف اقتصادی، اجتماعی و امنیتی جمعیت را به ماندن در نواحی مرزی و محل تولدشان علاقه مند نماید، از طرفی نواحی مرزی بواسطه دوری از مرکز، انزوای جغرافیایی و توسعه نیافتگی و;. تفاوت های فاحشی از نظر برخورداری از رفاه و توسعه با مراکز عمده جمعیتی دارند، این تفاوتهای عمده منجر به گسست این دو ناحیه و ایجاد یک رابطه استثماری به نفع مرکز می شود(رضایی،(۱۳۸۰:۱۷ که ایجاد قطب های توسعه در این مناطق شرایط جدیدی را رقم می زند که این شرایط جدید مرکز را وادار به تجدید نظر در روابط خود با پیرامون می سازد. این رابطه نوین بین مرکز و پیرامون کاملاً با شرایط قبل متفاوت است و منجر به ایجاد همگرایی بین آنها می شود که در صورت توفیق، نگاه جمعیت مرزنشین به سمت درون و همگرایی معطوف می شود، که خود باعث توسعه فضایی مناطق مرزی خواهد شد( عندلیب،.(۱۳۸۰:۳۵

۵۵۶

ھما ش م ی ی زی و ا ؛ چا ش و ر یا
۳۰ و ۳۱ فروردین – ۱۳۹۱ دانشگاه سیستان و بلوچستان
National Congress on Border Cities and Security; Challenges and Strategies – CBCS 2012

یکی از طرح های توسعه ای که در سالیان اخیر برای توسعه و پیشرفت مناطق مرزی مطرح شده است استقرار صنایع انرژی بر در سواحل جنوبی کشور می باشد. اندیشه شناسایی و استقرار صنایع انرژیبر در حوزه تأثیرپذیر میادین گازی جنوب کشور از سالها پیش مطرح بوده است. اقدامات جدی در این زمینه از سال ۱۳۷۷ و همزمان با ایجاد منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارسجنوبی شکل گرفت. برنامهریزی سامان یافته آن نیز از سال ۱۳۸۲ و در روند تدوین و تصویب نهایی برنامه چهارم توسعه اقتصادی- اجتماعی قوام یافت.

به دلیل سابقه کم موضوع صنایع انرژی بر، منابع اطلاعاتی کمی در ادبیات برنامه ریزی صنعتی کشـور وجـود دارد.۱ امـا اسـناد تصویب شده در این زمینه بسیار است که از آن جمله می توان به سند چشم انداز بیست ساله کشور، اسـناد آمـایش سـرزمین-

افق۱۴۰۰، سیاست های کلی نظام در بخش انرژی و معدن، سند ملی توسعه بخش صنعت، اسناد ملی توسعه اسـتان هـا، طـرح استراتژی توسعه صنعتی کشور، برنامه چهارم توسعه اقتصادی- اجتماعی و فرهنگی، طرح آمـایش نـواحی تأثیرپـذیر از حـوزه گازی پارسجنوبی و ; اشاره کرد.

پس از سال ۱۳۷۹، دولت و نمایندگان مجلس در روند بررسی و تصویب قانون برنامه چهارم توسعه و مجمع تشخیص مصلحت نظام در مسیر تهیه سیاستهای کلی نظام، عملیاتی کردن سیاست استقرار صنایع انرژیبر را مدنظر قرار دادند.

براساس بند ۴۴ سیاست های کلی برنامه چهارم توسعه، که مبتنی بر سند چشم انداز۲۰ ساله (افق سـال (۱۴۰۴ کشـور اسـت،

صنایع انرژیبر به عنوان یک مزیت اقتصادی مورد تأکید قرار گرفته و آمده است:

»هم افزایی و گسترش فعالیت های اقتصادی در زمینه هایی که دارای مزیت نسبی هسـتند، از جملـه صـنعت، معـدن، تجـارت، مخابرات، حمل و نقل و گردشگری، به ویژه صنایع نفت و گاز و پتروشیمی و خدمات مهندسی پشتیبان آن، صنایع انرژیبر و

زنجیره پایین دستی آ ن ها، با اولویت سرمایه گذاری در ایجاد زیرساخت هـای مـورد نیـاز و سـاماندهی سـواحل و جزایـر ایرانـی خلیجفارس در چارچوب سیاستهای آمایش سرزمین.«

روش بررسی: تعریف و انتخاب صنایع انرژیبر

در یک تعریف ساده »صنایع انرژیبر، گروهی از صنایع هستند که سهم هزینه انرژی مصرفی آنها در فرآیند تولیـد بـه نسـبت سایر عوامل و در مقایسه با دیگر صنایع بالا است. به گونه ای که با کاهش قیمت حامل های انرژی مصرفی آن ها می توان انتظـار داشت، قیمت تمام شده محصول نهایی این صنایع تا حد قابل ملاحظهای کاهش یابد.«

مطالعات حاکی از آن است که به کمک تعریف فوق، ۳ گروه صنایع از میان ۲۳ گروه فعالیت صنعتی (در طبقه بنـدی ( ISIC

میتوانند به عنوان صنایع انرژیبر درنظر گرفته شوند. این سه گروه صنایع عبارتند از:

– صنایع تولید فلزات اساسی

– صنایع تولید محصولات کانی غیرفلزی

– صنایع تولید مواد و محصولات شیمیایی

همچنین بررسی ها نشان می دهد که این ۳ گروه از جمله مهمترین صنایع »کارآفرین«، »ارزش آفرین« و »جذب کننده سـرمایه داخلی و خارجی« هستند.

بحث: شناخت مکانهای بالقوه جهت استقرار صنایع انرژیبر۲

با توجه به مطالعات انجام گرفته، راهبردهای اسناد فرادست، چشم انداز، مأموریت و اهداف تبیین شده، مدل مفهومی زیر اصول مکانیابی صنایع انرژیبر را بیان میکند.

۱ – شناخت جایگاه صنایع انرژیبر در توسعه صنعتی، مھندسین مشاور رهشھر، بھار ۱۳۸۵ ھ.ش. ۲ مکان یابی صنایع انرژی بر، مھندسین مشاور ره شھر، ۱۳۸۶

۵۵۷

ھما ش م ی ی زی و ا ؛ چا ش و ر یا
۳۰ و ۳۱ فروردین – ۱۳۹۱ دانشگاه سیستان و بلوچستان
National Congress on Border Cities and Security; Challenges and Strategies – CBCS 2012

نمودار :۱ مدل پیشنهادی استقرار بهینه صنایع انرژیبر

شاخصهای مکانیابی

بر اساس مدل مفهومی و مطالعات انجام گرفته، اصلی ترین شاخصهای در نظر گرفته شده، برای مکـانیـابی صـنایع انـرژیبـر مطابق نمودارزیر است:

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.