مقاله بررسی نقش استراتژی های طراحی محیطی در کاهش وقوع جرم و جنایت و افزایش امنیت در شهر های مرزی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۹۷,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله بررسی نقش استراتژی های طراحی محیطی در کاهش وقوع جرم و جنایت و افزایش امنیت در شهر های مرزی دارای ۲۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی نقش استراتژی های طراحی محیطی در کاهش وقوع جرم و جنایت و افزایش امنیت در شهر های مرزی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی نقش استراتژی های طراحی محیطی در کاهش وقوع جرم و جنایت و افزایش امنیت در شهر های مرزی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی نقش استراتژی های طراحی محیطی در کاهش وقوع جرم و جنایت و افزایش امنیت در شهر های مرزی :

چکیده

با توجه به اهمیت بیشتر موضوع امنیت در شهر های مرزی انتظار می رود تا راهکارهای طراحی و برنامه ریزی شهری به گونه ای فعالتر در ارتقای امنیت ساکنین و کاهش احتمال وقوع جرم مورد استفاده قرار گیرند. امنیت و ایمنی به عنوان یکی از عوامل بسیار تاثیر گذار در توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی سکونتگاههای شهری مطرح شده اند. در نتیجه امن سازی فضاهای شهری به عنوان یکی از ضرورتهای اساسی شهرسازی مطرح است. به همین دلیل بسیاری از تلاشها در عرصه ی شهرسازی به دنبال کاهش وقوع جرم از طریق طراحی محیطی مناسب (CPTED) می باشند. امنیت در فضاهای شهری دارای دو بعد عینی و ذهنی است. بعد عینی امنیت با آمار وقوع جرم وجنایت بیان می شود و ابعاد ذهنی و روانی امنیت که تحت عنوان احساس امنیت بیان می شود، بیشتر تحت تاثیر مولفه های روانشناختی و اجتماعی می باشد. در مقاله ی حاضر در ابتدا به تعریف امنیت در فضای شهری و مولفه های روانی و عینی تاثیر گذار در آن اشاره می شود و سپس به بیان شاخصهای کالبدی منظر شهری که در امنیت تاثیر گذارند پرداخته می شود و در نهایت به بیان راهکارهای طراحی شهری مناسب در جهت ارتقای امنیت هم در ابعاد ذهنی و هم در ابعاد عینی می پردازیم. به نظر می رسد که احساس نا امنی در برخی از شهرهای مرزی تا حدود زیادی تحت تاثیر مولفه های روانی است و بنابر این می توان با افزایش حس تعلق و وابستگی به مکان (از طریق راهکارهای شهرسازی) به افزایش احساس امنیت در این شهر ها کمک نمود.

واژگان کلیدی: امنیت، شهر های مرزی، CPTED، طراحی محیطی

مقدمه:

امنیت دارای مفهومی گسترده و در برگیرنده ابعاد مختلف روانی و اقتصادی و اجتماعی است. در معنای عام می توان امنیت را تامین حداقل نیازهای انسان و عدم تعرض به آنها تعریف نمود. امنیت و ایمنی( safety and (security به عنوان یکی از عوامل بسیار تاثیر گذار در توسعه اقتصادی اجتماعی و فرهنگی سکونتگاههای شهری مطرح شده، به گونه ای که بر اساس بررسی های بانک جهانی و سازمان ملل متحد میزان تولید ناخالص داخلی

(GDP) و همچنین نرخ جذب سرمایه گذاری در شهرها دارای رابطه ی مثبت و مستقیم با سطح امنیت در آنها دارد. در گزارش سال ۲۰۰۷ اسکان بشر سازمان ملل متحد سه عامل اساس تهدید کننده ی ایمنی و امنیت در مناطق شهری به صورت زیر ذکر شده است:

۵۹۲

ھما ش م ی ی زی و ا ؛ چا ش و ر یا
۳۰ و ۳۱ فروردین – ۱۳۹۱ دانشگاه سیستان و بلوچستان
National Congress on Border Cities and Security; Challenges and Strategies – CBCS 2012

-۱ وقوع جرم و جنایت در مناطق شهری.

-۲ عدم ایمنی در مقابل حوادث و بحرانهای طبیعی و انسان ساخت. -۳ عدم ایمنی در تصرف محل سکونت و تخلیه اجباری.

مقابله با این عوامل تهدید کننده به منظور افزایش سطح ایمنی و امنیت شهری موضوع کار رشته های مختلف از جمله طراحی و برنامه ریزی شهری، مدیریت شهری، اقتصاد و سیاست و; است. امروزه با پیچیده شدن عوامل مختلف موثر بر ایمنی و امنیت در شهرها و عدم توانائی دولت ها در تامین آن در مناطق شهری مفهوم تامین امنیت چگونگی آن دچار تحول اساسی گردیده است. برنامه ریزان در قرن حاضر به این نتیجه رسیده اند که تامین امنیت باید با مشارکت و مداخله مستقیم جوامع محلی صورت گیرد . از عوامل مهم تاثیر گذار در میزان مشارکت جوامع محلی در ارتقاء امنیت، میزان درک و آگاهی آن ها از مفهوم امنیت و همچنین میزان احساس امنیت آن ها در سکونتگاه های خویش می باشد. بر اساس تحقیقات انجام شده برداشت عمومی ( conventional wisdom ) از مفاهیم ایمنی و امنیت و میزان سطح آنها تا حدود زیادی از واقعیت های این دو مفهوم به دور است. بر اساس این تحقیقات میزان احساس امنیت مردم در مناطق مختلف شهری تحت تاثیر شدید عوامل اجتماعی و روانشناختی است؛ به گونه ای که ویژگی های شخصی ، اخبار رسانه ها و میزان همبستگی اجتماعی در محل از عوامل موثر در احساس امنیت می باشد.

شهرسازی به عنوان دانش و هنر ساماندهی به سکونتگاههای انسانی وظیفه ی مهمی در ارتقاء امنیت مناطق شهری دارد. محیط های شهری باید بستری مناسب و ایمن برای فعالیت های انسانی فراهم آورد. برای دستیابی به این مهم، استانداردهای کالبدی و محیطی در موارد مختلف اعم از مکانیابی و طراحی سایت های مسکونی تا مقاومت ساختمان ها و طراحی مناسب راه ها تعریف گردیده است. بسیاری از این استانداردهای کالبدی در گسترش های جدید به علت از پیش طراحی شده بودن آن ها رعایت شده است. و لی همان طور که بیان شد میزان احساس امنیت مردم تنها بر اساس این استانداردها شکل نمی گیرد بلکه برداشت آنها از احساس امنیت بیشتر تحت تاثیر عوامل اجتماعی و روانشناختی است. سوال اینجاست که نقش شهرسازی در این مورد چیست؟ آیا شهرسازی علاوه بر افزایش سطح واقعی استانداردهای کالبدی ایمنی و امنیت می تواند در افزایش احساس امنیت که بیشتر تحت تاثیر مولفه های اجتماعی – روانشناختی است نقش داشته باشد؟ یکی از عوامل تاثیر گذار در احساس امنیت میزان همبستگی اجتماعی و افزایش روابط همسایگی است. در واقع محیط های جدید مسکونی علاوه بر رعایت استانداردهای کالبدی مربوط به ایمنی و امنیت محیط باید از لحاظ روانشناختی و اجتماعی نیز موجب بالا رفتن احساس امنیت ساکنین شوند. این پژوهش به بررسی عوامل کالبدی و روانی تاثیر گذار بر امنیت شهری پرداخته و درنهایت پیشنهادات خود را در ارتباط با افزایش امنیت در شهر های مرزی پیشنهاد می دهد.

نیاز به ایمنی

نیاز به ایمنی و امنیت، در مرحله بعد از نیازهای اولیه انسان قرار دارد. مهمترین نیاز برای درک، شناخت و استفاده از مواهب محیط، تأمین نیازهای ایمنی است .در صورت عدم تأمین امنیت، ذهن فارغ نخواهد شد و بنابراین فرصت های خود را صرف درک امکانات دیگر نخواهد کرد .این نیاز از عدم احساس خطر شروع می شود .دور ماندن از مزاحمت دیگران و محافظت از عوامل اقلیمی و مهم تر از همه، امنیت هایی که عدم وجود آنها موجب از دست دادن موقعیت اجتماعی فرد خواهد شد، مانند :امنیت اجتماعی، اقتصادی، شغلی، مالی، بهداشتی و ;در بر می گیرد .راه

۵۹۳

ھما ش م ی ی زی و ا ؛ چا ش و ر یا
۳۰ و ۳۱ فروردین – ۱۳۹۱ دانشگاه سیستان و بلوچستان
National Congress on Border Cities and Security; Challenges and Strategies – CBCS 2012

حل های مختلفی جهت ایجاد احساس تأمین بودن و امنیت در هر کردام از موارد فوق وجود دارد یکی از مواردی که امنیت را القاء یا ایجاد می کند، داشتن تکیه گاه است .این نیاز در تمامی سنین وجود دارد و ارتباط و همجواری با افراد آشنا، در رابطه با خانواده، همسایه و ;ارضاء می شود .شکل دیگر احساس امنیت، در رابطه با فضا صورت می گیرد و آن شناسایی محدوده و قلمرویی است که فرد در آن قرار دارد .این محدوده متناسب با سن و سال و با ادراک فرد و تربیت شخصی فرد، کم یا زیاد می شود .حتی محدوده این شکل از تأمین، با توجه به جمع یا فرد بودن اندازه های متفاوتی به خود می گیرد.

بدین ترتیب مقوله حریم ها و عرصه ها در باب امنیت و شناخت فضا از مقولات مشترک بین روانشناسان و طراحان فضا است. (پاکزاد، ۱۳۸۵ ،ص (۳۶

تعریف امنیت

در بررسی مفهوم امنیت نکته ای که بیش از هر چیز جلب نظر می کند این است که هرچند تشخیص نمودهای این مفهوم نسبتاً ساده است، اغلب ما در زندگی روزمره با آن مواجه هستیم و آن را تجربه می کنیم و بسیاری از اعمال و رفتار ما به امنیت اتکاء داشته و بر مبنای آن تنظیم می گردد. اما با وجود این، تعریف مفهومی این اصطلاح کاملاً چالش برانگیز است. اختلاف درباره تعریف امنیت عمدتاً از این واقعیت ناشی می شود که این مفهوم باتنوعی از معانی و در بسیاری از زمین ههای متفاوت به کار می رود .نسبی بودن بدیهی ترین ویژگی پدیده “امنیت ” است .

مفهوم سازی امنیت هنگامی پیچیده و بغرنج تر می شود که آن را موضوعی بین رشته ای تصور کنیم که مورد توجه روان شناسان، جامعه شناسان و علمای علم سیاست قرار دارد .زیرا هر یک از دیدگاه خاص خود به بررسی موضوع می پردازند.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.