مقاله نقش فرم های مورفولوژیکی زمین در امنیت شهرهای مرزی (میرجاوه تا جالق)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۹۷,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله نقش فرم های مورفولوژیکی زمین در امنیت شهرهای مرزی (میرجاوه تا جالق) دارای ۲۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله نقش فرم های مورفولوژیکی زمین در امنیت شهرهای مرزی (میرجاوه تا جالق)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله نقش فرم های مورفولوژیکی زمین در امنیت شهرهای مرزی (میرجاوه تا جالق)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله نقش فرم های مورفولوژیکی زمین در امنیت شهرهای مرزی (میرجاوه تا جالق) :

چکیده

مرزها به طور کلی تعیین کننده حدود و قلمرو حاکمیت و مالکیت یک نظام سیاسی هسـتند و دولـتهـا را از یکـدیگر جـدا و متمایز میکنند. کشور ج.ا.ا به دلیل داشتن مرزهای طولانی، تنوع جغرافیایی مرزها و تنوع کشورهای همسایه که اغلـب دچـار بیثباتی یا ضعف هستند در مرزهای خود و بخصوص شهرهای مرزی مشکلات و تنگناهای امنیتی را دارا می باشد.

از آنجاکه احساس امنیت جزء بدیهیترین نیاز هر انسان تلقی و از اساسیترین احتیاجات هر حکومت نیز محسوب میگردد درمییابیم که ایجاد امنیت بخصوص امنیت مرزی یکی از مهمترین وظایف هر نظام سیاسی است. در این راستا عوامل مختلف تاثیرگذاری وجود دارد که توجه به آنها میتواند راهی به سوی ایجاد امنیت را در مقابل هر نظام سیاسی بگشاید. از جمله عوامل تاثیرگذار، عوامل جغرافیایی بوده که با توجه به وضعیت فیزیوگرافی و مورفولوژیک خاص زمینهای منطقه، فعال و متنوع بودن فرآیندهای موثر بر شکل زمین شامل: بادها و سیلابهای قوی یکی از پارامترهای مهم و تاثیرگذار فرمهای مورفولوژیکی زمین و مسایل مربوط به آن میتواند باشد. این تحقیق به بررسی فرمهای ژئومورفولوژیکی غالب (مانند: تپههای ماسهای، آبکندها) و نقش آنها در امنیت شهرهای مرزی( میرجاوه تا جالق) پرداخته است.

نتایج حاصل نشان میدهد که فرمهای مورفولوژیک زمین هرکدام به نحوی(مثبت، منفی) درامنیت مرزی منطقه موثر بوده و نقش خود را ایفا میکنند. فرمهای مورفولوژیکی مانند: پدیده دشتهای آبرفتی(آبکندها یا ریلها،گالیها، مخروطهافکنهها) و

پدیده دشتهای بادرفتی(ریگستانها، حفرههای فرسایشی) نقش بیشتری را نسبت به سایر پدیدهها در بروز مشکلات امنیتی در منطقه ایفا میکنند. اما پدیدههایی مانند: ارتفاعات،گردنهها، صخرهها که حاصل تکتونیک است نقش بیشتری را نسبت به سایر پدیدهها در تامین امنیت منطقه ایفا می کنند.

با توجه به موضوع این تحقیق و اهداف ذکر شده، نوع روش تحقیق توصیفی – تحلیلی و بر اساس ماهیت کاربردی میباشد که با جمع آوری دادهها و اطلاعات از طریق منابع کتابخانه ای و مطالعه میدانی به بررسی موضوع مورد نظر در منطقه مورد مطالعه پرداخته شده است.

واژگان کلیدی : مرز، امنیت، ژئومورفولوژی، فرم

مقدمه:

نگاه تاریخی گویای این مطلب است که هرگاه شرق ایران امنیت داشته دولت مرکزی بسیار قویتر و کارآمدتر بوده است و برای مدت زیادی امنیت ملی کشور در منطقه حفظ شده است. نمونه های آن در تاریخ فراوان به چشم می-

خورد(بصیری،.(۹۳:۱۳۷۷ پس از پیروزی انقلاب نیز از شدت این اهمیت کاسته نشده که حضور نیروهای انقلابی و تلاش در

۱۰۴۲

ھما ش م ی ی زی و ا ؛ چا ش و ر یا
۳۰ و ۳۱ فروردین – ۱۳۹۱ دانشگاه سیستان و بلوچستان
National Congress on Border Cities and Security; Challenges and Strategies – CBCS 2012

جهت توسعه و امنیت این منطقه موید این مهم میباشد. از طرفی وجود اشرار و قاچاقچیان وگروهکها در پاکستان و محدوده مرزی مورد نظر که هر کدام به تنهایی تهدید و در مواردی با همکاری هم میتوانند باعث بروز ناامنی گردند بر اهمیت مطالعه این منطقه می افزاید. همچنین با توجه به موقعیت خاص جغرافیایی منطقه، تراکم کم جمعیت و پراکندگی آن، تنوع قومی و کششهای فرهنگی وابسته به آن سوی مرز و لزوم تامین امنیت مرزهای شرقی کشور، ضرورت پرداختن به این موضوع را خاطر نشان میکند و این مهم تنها با برنامهریزی و اتخاذ سیاستهای خاص محدوده مرزی حاصل میشود. از آنجا که وضعیت، شکل و مسایل مربوط به زمین بر گسترش ناامنی، ایجاد امنیت و تقلیل یا تشدید مسائل ذکر شده میتواند تاثیر بسزایی داشته باشد بنابراین شناسایی دقیق فرمهای مورفولوژیک زمین در محدوده مرزی مورد مطالعه به منظور امکان بهره-

برداری مناسب از تواناییها، شناخت محدودیتها وحساسیتهای محیط طبیعی و مطالعه نقش آفرینی آنها در امنیت از مهمترین و ضروریترین کار در این خصوص به نظر میرسد.

تنوع اشکال و پدیده های سطح زمین و پیچیدگی بسیار آنها باعث میگردد که متخصصان مختلف از دیدگاه خود به تشریح آنها بپردازند ژئومورفولوژی نه تنها روشهای گروههای دیگر را بکار میگیرد بلکه با گذشته نگری که نسبت به پدیده ها دارد آینده پدیدهها را ارائه داده و بر این اساس نحوه کاربردی زمین را مشخص میکنند و در پی همین روش است که میگوئیم ژئومورفولوژی علمی دارای جنبه های کاربردی است.

منظور از فرمها (پدیده) اشکال سطح زمین هستند که میتوانند منشاء درونی یا بیرونی داشته باشند. پدیدهها با منشاء درونی میتوانند نتیجه حرکت تکتونیکی باشند مثل یک توده آتش فشانی (تفتان یا سهند). پدیدههای بسیار زیادی نیز هسـتند کـه نتیجه عملکرد عوامل بیرونی هستند مثل یک تراس آبرفتی ـ یک دره(اصغری مقدم،.(۲۴:۱۳۸۳

سوالاتی که در تحقیق بدنبال پاسخ آنها می باشیم:

-۱ فرمهای ژئومورفولوژیکی غالب در محدوده مورد مطالعه در امنیت شهرهای مرزی چه نقشی دارند؟

-۲ کدامیک از فرمهای ژئومورفولوژیکی نسبت به سایر فرمها در امنیت شهرهای مرزی نقش بیشتری دارند؟ به نظر می رسد که:(فرضیات تحقیق) -۱ فرمهای ژئومورفولوژیکی غالب در محدوده مورد مطالعه در امنیت شهرهای مرزی نقش دارند.
-۲ از فرمهای مورفولوژیک موجود زمین، فرمهای ناشی از عملکرد باد و آب تاثیر بیشتری در ناامنی منطقه و پدیده های ناشی از عملکرد تکتونیک تاثیر بیشتری در امنیت مرزی محدوده مورد مطالعه دارند.

اهدافی که در این تحقیق دنبال آن می باشیم عبارتند از:

-۱ بررسی نقش فرمهای مورفولوژیکی زمین در امنیت شهرهای مرزی مورد مطالعه هدف اصلی می باشد. -۲ هدف فرعی، شناسایی دقیق فرمهای مورفولوژیکی زمین در محدوده مرزی مورد مطالعه می باشد.

نگاه اجمالی به جغرافیای استان سیستان و بلوچستان

-۱ جغرافیای طبیعی:

استان سیستان و بلوچستان با وسعتی حدود ۱۸۷/۵۰۲کیلومتر مربع، ۱۱/۵ درصد از مساحت کل کشور را تشکیل داده و از پهناورترین استانهای کشور میباشد و از نظر جمعیتی از کم تراکمترین استانهای کشور است. این استان از شمال به اسـتان خراسان جنوبی، از شرق به کشورهای پاکستان و افغانستان، از جنوب بـه دریـای عمـان و از مغـرب بـه اسـتانهـای کرمـان و هرمزگان محدود میشود. ناهمواریهای استان دارای سطوح فرسایش یافته و تسطیح شدهای هستند. خصوصیات بـارز کوههـا چهره تک شیبی آنهاست و یال ساختمانی کوهها عموماً منطبق بر طبقه سنگ سخت ماننـد ماسـه سـنگ و آهـک مـی باشـد وکوهها بوسیله درههای عمیق از یکدیگر جدا شده و اغلب به موازات هم امتداد یافته اند(علایی،۱۹۹ :۱۳۸۲،.(۲۰۸ آب و هوای سیستان و بلوچستان از نوع آب و هوای بیابانی است و دمای اکثر شهرهای استان بالا می باشد تا جایی کـه در تیرمـاه، دمـای

۱۰۴۳

ھما ش م ی ی زی و ا ؛ چا ش و ر یا
۳۰ و ۳۱ فروردین – ۱۳۹۱ دانشگاه سیستان و بلوچستان
National Congress on Border Cities and Security; Challenges and Strategies – CBCS 2012

ایرانشهر به ۵۱ درجه میرسد. بالاترین میزان نزولات جوی در خاش و زاهدان با ۱۲۰ میلیمتر و کمترین مقدار در شهرسـتان میرجاوه با ۳۰ میلی متر می باشد و این استان خشکترین استان کشور به شمار می آید.
-۲ جغرافیای انسانی:

بر اساس نتایج تفصیلی سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۸۵مرکز آمار، جمعیـت ایـن اسـتان بـالغ بـر ۲,۴۰۵,۷۴۲

نفر(۳/۴۱ درصد کل کشور) بوده است که در مقایسه بـا آمـار سـال ۱۳۷۵، ۲۸/۳۹ درصـد رشـد داشـته اسـت. از ایـن تعـداد

۱,۱۹۳,۱۹۸ نفر ۴۹/۶) درصد) در نقاط شهری و ۱,۲۰۶,۵۴۷ نفر ۵۰/۱۵) درصد) در نقاط روستایی ساکن مـیباشـند. مـردم استان علاوه بر زبان فارسی به دو لهجه سیستانی و بلوچی صحبت میکنند. مردم آن مسلمان هستند. بلوچها سـنی مـذهب و گــروههــای کــوچکی از آنهــا شــیعه مــیباشــد ولــی اکثــر مــردم سیســتان از مــذهب تشــیع تبعیــت مــیکننــد.

اقــــوام: در ســــطح اســــتان دو قــــوم عمــــده وجــــود دارنــــد کــــه عبارتنــــد از: سیســــتانی و بلــــوچی قوم بلوچی: در جنوب و مرکز استان پراکندهاند شامل شهرستانهای خاش، سراوان، ایرانشهر، زاهدان، نیک شـهر، چابهـار ایـن قــــوم دارای مــــذهب ســــنی(حنفــــی) بــــوده و بــــه زبــــان بلــــوچی(مکرانــــی) صــــحبت مــــیکننــــد.

قوم سیستانی: در شمال استان پراکنده و دارای مذهب شیعه بوده که مهمترین پراکندگی آن در شهرسـتان زابـل مـیباشـد و گویش آنان سیستانی و فارسی است.

طوایف: از خصوصیات مهم و تأثیرگذار در استان، برقراری سیستم طایفه ای در بین جمعیت است. بـر اسـاس آمـار در حـدود

۲۵۶ طایفه گوناگون در استان حضور دارند(ابراهیم زاده ،۲۶۸ :۱۳۸۸،.(۲۴۳

ویژگیهای جغرافیایی و فرمهای مورفولوژیکی شهرستانهای محدوده مورد مطالعه

-۱ موقعیت جغرافیایی و جمعیت شهرستانهای محدوده مورد مطالعه

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.