مقاله خوارک دام ، طیور و آبزیان – گلوتن ذرت – ویژگیها و روشهای آزمون


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله خوارک دام ، طیور و آبزیان – گلوتن ذرت – ویژگیها و روشهای آزمون دارای ۲۵ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله خوارک دام ، طیور و آبزیان – گلوتن ذرت – ویژگیها و روشهای آزمون  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله خوارک دام ، طیور و آبزیان – گلوتن ذرت – ویژگیها و روشهای آزمون،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله خوارک دام ، طیور و آبزیان – گلوتن ذرت – ویژگیها و روشهای آزمون :

خوارک دام ، طیور و آبزیان – گلوتن ذرت – ویژگیها و روشهای آزمون

 

۱        هدف‌

هدف از تدوین این استاندارد ، تعیین ویژگیهای فیزیکی ، شیمیائی ، بهداشتی ، نمونه برداری ، روشهای آزمون ، بسته بندی ، نشانه گذاری و انبارداری گلوتن ذرت است .

 

۲        دامنه‌ کاربرد

این‌ استاندارد در مورد گلوتن ذرت که به صورت صنعتی در داخل کشور تولید می شود جهت تغذیه دام ، طیور و آبزیان کاربرد دارد.

 

۳        مراجع‌ الزامی‌

مدارک‌ الزامی‌ زیر حاوی‌ مقرراتی‌ است‌ که‌ در متن‌ این‌ استاندارد به‌ آنها ارجاع‌ داده‌ شده‌ است‌. بدین‌ترتیب‌ آن‌ مقررات‌ جزئی‌ از این‌ استاندارد محسوب‌ می‌شود. در مورد مراجع‌ دارای‌ تاریخ‌ چاپ‌ و / یاتجدید نظر، اصلاحیه‌ها و تجدیدنظرهای‌ بعدی‌ این‌ مدارک‌ مورد نظر نیست‌. معهذا بهتر است‌کاربران‌ ذی‌ نفع‌ این‌ استاندارد، امکان‌ کاربرد آخرین‌ اصلاحیه‌ها و تجدیدنظرهای‌ مدارک‌ الزامی‌ رامورد بررسی‌ قرار دهند. در مورد مراجع‌ بدون‌ تاریخ‌ چاپ‌ و / یا تجدید نظر، آخرین‌ چاپ‌ و یا تجدیدنظر آن‌ مدارک‌ الزامی‌ ارجاع‌ داده‌ شده‌ مورد نظر است‌.

استفاده‌ از مراجع‌ زیر برای‌ کاربرد این‌ استاندارد الزامی‌ است‌ :

۳-۱      استاندارد ملی‌ ایران ۲۶۶۴  سال ۱۳۶۶ – تعیین باقیمانده سموم آفت کش کلره ، فسفره در محصولات کشاورزی.

۳-۲      استاندارد ملی‌ ایران‌ ۳۲۰۷  سال‌ ۱۳۷۱ : استاندارد ویژگیهای بهداشتی و میکروبیولوژی مواد اولیه تهیه خوراک دام و طیور .

۳-۳     استاندارد ملی ایران ۳۳۱ سال ۱۳۷۶ : آخرین تجدیدنظر استاندارد نمونه برداری کنجاله دانه های روغنی .

۳-۴     استاندارد ملی ایران ۴۰۱۳ سال ۱۳۷۶ : آئین کار روشهای انبارکردن و انبار داری مواد کشاورزی خشک .

استاندارد ملی ایران ۳۲۱ سال ۱۳۴۶ : روش تعیین آب و مواد فرار در کنجاله دانه های روغنی .

استاندارد ملی ایران ۳۷۱۸ سال ۱۳۷۵ : روش تعیین پروتئین و مقدار ازت در خوراک دام.

استاندارد ملی ایران ۵۲۰ سال ۱۳۴۹ : روش اندازه گیری فیبر در خوراک دام و طیور.

استاندارد ملی ایران ۴۱۵ سال ۱۳۴۶ : روش تعیین میزان روغن در کنجاله ها است .

استاندارد ملی ایران ۳۳۲ سال ۱۳۴۶ : روش اندازه گیری خاکسترکل کنجاله است .

استاندارد ملی ایران ۲۷۵۴ سال ۱۳۶۷ : روش آزمون اوره و ازت آمونیاکی در خوراک دام و طیور است .

استاندارد ملی ایران ۵۷۱ سال ۱۳۴۹ : تعیین میزان کلسیم – روش اندازه گیری کلسیم در خوراک دام و طیور

استاندارد ملی ایران ۵۱۳ سال ۱۳۶۷ : روش اندازه گیری فسفر در غذای دام و طیور است.

استاندارد ملی ایران ۵۹۲۵ سال ۱۳۸۰ : بیشینه رواداری مایکوتوکسین ها در غذای انسان و خوراک دام .

 

 

۴        اصطلاحات‌ و تعاریف‌

در این‌ استاندارد اصطلاحات‌ و / یا واژه‌ها با تعاریف‌ زیر بکار می‌رود.

 

۴-۱    گلوتن ذرت

گلوتن ذرت یک پروتئین آبگیری شده است که پس از جداکردن نشاسته و سایر اجزاء بدست  می آید . از نظر غلظت مواد مغذی بالا برده و میزان پروتئین آن بسته به نوع فرآیند افزایش پیدا می کند از نظر قابلیت هضم بسیار بالا و انرژی متابولیسمی آن بیشتر از ذرت است به عنوان یک منبع عالی کاروتن و گزانتوفیل بر اساس ماده خشک می تواند در رنگ گوشت طیور و زرده تخم مرغ موثر باشد . از نظر اسیدهای آمینه متیونین و سیستین غنی ولی از نظر لیزین و تریپتوفان فقیر است .

 

۵        ساخت و طرز تهیه

پس از بو جاری و خیساندن ذرت در فرایند آسیاب مرطوب ، ذرت آسیاب شده و بعد جوانه آن توسط هیدروسیکونها جداشده و جهت روغن گیری استفاده می شود . در مرحله بعد پوسته ذرت توسط سرند جداشده و به مصرف خوراک دام می رسد . سپس توسط جدا کننده ها [۱] نشاسته از گلوتن جدا شده و توسط جدا کننده تغلیظ ، گلوتن حاصله تغلیظ شده وسپس توسط بشکه های دوار (خشک کن استوانه ای[۲] ) آبگیری شده به محصول بدست آمده کیک ذرت می گویند که توسط خشک کن  خشک شده بعد آسیاب گردیده و سپس بسته بندی می شود.

 

۶                                 ناپذیرفتنی ها

۶-۱         وجو کپک زدگی که با چشم غیر مسلح دیده می شود.

۶-۲         وجود هرگونه مواد خارجی مانند شن و ماسه ، گرد و خاک و براده آهن

۶-۳         وجود آفات انباری و بقایای حشرات

۶-۴         وجود بوی غیر طبیعی و نامطبوع

 

۷                 ویژگیها

ویژگیهای فیزیکی

گلوتن ذرت باید دارای ویژگیهای فیزیکی به شرح زیر باشد:

 

رنگ

گلوتن ذرت باید به رنگ زرد تا قهوه ای روشن باشد.

 

طعم و بو

گلوتن ذرت از نظر دارای بو و طعم طبیعی و مخصوص به خود باشد.

 

یکنواختی 

گلوتن ذرت از نظر خصوصیات فیزیکی باید یکنواخت باشد.

 

ویژگیهای شیمیائی 

با توجه به اینکه مقادیر پروتئین ذرت بین ۴۰ تا ۶۰ درصد متغیر است لذا دو سطح پروتئین به عنوان استاندارد پیشنهاد می گردد . این دو سطع پروتئین که بستگی به فرآیند تولید آن دارد به صورت جدول شماره ۱ و شماره ۲ می باشد. همچنین میزان اسیدهای آمینه این دو نوع گلوتن در جدول شماره ۳ نوشته شده است .

 

ویژگیهای میکروبی

ویژگیهای میکروبی ذرت باید طبق استاندارد ملی ایران ۳۲۰۷ سال ۱۳۷۱ : استاندارد ویژگیهای بهداشتی و میکروبیولوژیکی مواد اولیه تهیه خوراک دام و طیور) باشد.

 

جدول شماره ۱ – گلوتن ذرت با ۶۰ درصد پروتئین

 

ردیف

ویژگی

مقدار

۱

بیشینه درصد وزنی رطوبت (درصد)

۱۰

۲

کمینه درصد وزنی پروتئین خام (درصد)

۶۰

۳

کمینه درصد وزنی چربی (درصد)

۵/۲ [۳]

۴

بیشینه درصد وزنی فیبرخام (درصد)

۲

۵

بیشینه درصد وزنی خاکسترکل (درصد)

۸/۱

۶

درصد وزنی کلسیم (درصد)

۰۲/۰

۷

درصد وزنی فسفر (درصد)

۵/۰

۸

میزان اوره (میلی گرم در کیلوگرم)

صفر

۹

میزان نیتروژن  کل فرار[۴](میلی گرم درکیلوگرم)

۵۰

۱۰

بیشینه مجموع مایکوتوکسینها (میکروگرم در کیلوگرم)

۲۰

 

 

 

 

 

 

 

جدول شماره ۲ – گلوتن ذرت با ۴۰ درصد پروتئین

 

ردیف

ویژگی

مقدار

۱

بیشینه درصد وزنی رطوبت (درصد)

۱۰

۲

کمینه درصد وزنی پروتئین خام (درصد)

۴۰

۳

کمینه درصد وزنی چربی (درصد)

۲

۴

بیشینه درصد وزنی فیبرخام (درصد)

۴

۵

بیشینه درصد وزنی خاکسترکل (درصد)

۳

۶

درصد وزنی کلسیم (درصد)

۱۶/۰

۷

درصد وزنی فسفر (درصد)

۴/۰

۸

میزان اوره (میلی گرم در کیلوگرم)

صفر

۹

میزان نیتروژن کل فرار(میلی گرم در کیلوگرم)

۵۰

۱۰

بیشینه مجموع مایکوتوکسینها (میکروگرم در کیلوگرم)

۲۰

 

۸                 نمونه برداری

نمونه برداری گلوتن ذرت باید بر اساس استاندارد ملی ایران ۳۳۱ سال ۱۳۷۶ انجام گیرد.

 

۹        روش های آزمون

۹-۱    تعیین مقدار رطوبت مطابق استاندارد ملی ایران ۳۲۱ سال ۱۳۴۶ روش تعیین آب و مواد فرار در کناله دانه های روغنی است .

 

۱ – Seperator

۲ – Drum dryer

۱ – درصورت افزایش میزان چربی از ۵ درصد به بالا افزودن آنتی اکسیدان ضروری می باشد.

۲- تاتدوین استاندارد تعیین میزان نیتروژن کل فرار (T.V.N )‌از روشهای متداول آزمایشگاهی استفاده شود.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.