مقاله جمهوری کره


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
14 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله جمهوری کره دارای ۴۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله جمهوری کره  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله جمهوری کره،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله جمهوری کره :

« فصل اول »

الف – وضعیت جغرافیائی و طبیعی

(۱) موقعیت و اهمیت استراتژیک :

جمهوری دمکراتیک خلق کره در نیمکره شمالی ، نیمکره شرقی در شرق آسیا و در کناره غربی دریای ژاپن و شرق خلیج کره  واقع شده است . این کشور در موقعیت ۳۷/۴۱ درجه تا ۴۳ درجه عرض شمالی و ۱۸/۱۲۴ درجه تا ۴۱/۱۳۰ درجه طول شرقی قرار دارد . کره شمالی از شمال به روسیه دارای ۵/۱۶ کیلومتر ، از شمال و شمال غربی با چین دارای ۱۳۶۰ کیلومتر و در جنوب با کره جنوبی دارای ۲۴۸ کیلومتر مرز مشترک می باشد .

شبه جزیره کره از نظر ژئواستراتژیکی موقعیت ویژه ای را در شرق آسیا دارا بوده و به عبارتی دروازه شرقی آسیا برای غرب محسوب می شود . این ویژگی موجب شده است تا این منطقه طی قرن های گذشته همواره مورد توجه و طمع قدرتهای بزرگ قرار داشته و محور رقابت قدرتهای بزرگ بوده باشد زیرا در یک سوی این شبه جزیره ژاپن ، اقیانوس آرام و آمریکا و در سوی دیگر روسیه و چین قرار گرفته است . به عبارتی شبه جزیره کره فصل مشترک منافع قدرت های بزرگ است که در نهایت با تشکیل دو اردگاه شرق  و غرب شبه جزیره کره نیز به دو بخش شمالی و جنوبی پس از جنگ جهانی دوم تقسیم گردید که بخش شمالی آن حوزه نفوذ بلوک کمونیسم و بخش جنوبی حوزه نفوذ نظام کپیتالیسم قرار گرفت .

موقعیت کلیدی این منطقه به نحوی بوده است که حتی فروپاشی شوروی به عنوان بزرگترین حامی کره شمالی و پایان  دوران جنگ سرد نیز نتوانست به رقابت قدرتهای بزرگ در این منطقه خاتمه دهد . تداوم حضور یک صد هزار نظامی آمریکا در این منطقه که بخش عمده آن در خاک ژاپن و کره جنوبی مستقر گردیده است خود بزرگترین دلیل برای اهمیت این منطقه راهبردی است . بر این اساس در حال حاضر نه تنها مقامات دو کره در تحولات و جهت گیری های شبه جزیره کره نقش آفرینی می نمایند بلکه آمریکا ، روسیه ، چین و ژاپن مستمراً  و مستقیماً تحولات این منطقه را دنبال نموده و تلاش پیگیری را برای تأثیر گذاری بر تحولات آن دنبال می نمایند .

(۲) مساحت :

شبه جزیره کره کلاً ۲۲۲۴۱۸ کیلومتر مربع مساحت دارد که کره شمالی با وسعت ۱۲۲۷۶۲ کیلومتر مربع ( در حدود ۱۵۰ کیلومتر مربع آن قلمرو آبی ) ، ۵۵  از کل مساحت شبه جزیره کره را تشکیل می دهد .

(۳) شرایط طبیعی :

   این کشور ، کشوری کوهستانی بوده که اکثر مناطق آن پوشیده از جنگل است ، حدود ۷۸ اراضی این کشور را کوهها و جنگلها پوشانده ، ۳ آن باتلاقی و جلگه ای و ۱۹ آن اراضی قابل کشت می باشد .

(الف) ارتفاعات :

بلندترین نقطه این کشور کوه پک توسان به طول ۲۷۵۰ متر و پست ترین نقطه این کشور در سواحل شرقی این کشور و در کنار دریای ژاپن هم سطح آب های آزاد است .(صفر) شبه جزیره کره دارای بیش از ۵۰ کوه با ارتفاع بیش از ۲۰۰۰ متر می باشد که عموماً در بخش شمالی قرار گرفته است.

– حوادث طبیعی :

خشکسالی بهاری و به دنبال آن چندین سیل متوالی – طوفان های گاه و بیگاه دریای چین در اوایل پاییز .

– موضوعات رایج محیطی :

آلودگی آب ، حمایت های ناکافی برای آب آشامیدنی ، مرض های ناشی از مصرف آب سیلاب – قطع درختان جنگلی – فرسایش خاک – عقب ماندگی .

(ب) رودخانه ها :

بلندترین رودخانه این کشور آمنوک ( یالو ) به طول ۸۰۶ کیلومتر بوده ( در نواحی مرزی میان کره شمالی و چین ) و دومین رود بلند این کشور رود تومن به طول ۵۲۱ کیلومتر است ( در نواحی مرزی این کشور با چین و روسیه ) و سومین رود بزرگ این کشور رود ته دونگ گانگ می باشد که سرچمشه آن از مرکز این کشور و از ارتفاع رانگ ریم به سوی پایتخت آغاز و پس از عبور از مرکز شهر پیونگ یانگ در بندر نامپو وارد دریای زرد در غرب این کشور می شود . طول این رود در حدود ۴۵۰ کیلومتر بوده و علاوه بر تأمین آب آشامیدنی پایتخت و شهرهای اطراف ، ده ها هزار  هکتار از اراضی کشاورزی منطقه ای را نیز آب یاری می کند .

 

(پ) سواحل :

شبه جزیره کره دارای ۸۵۹۳ کیلومتر نوار ساحلی می باشد که کره شمالی ۲۴۹۸ کیلومتر

 از این نوار ساحلی را تشکیل داده است که ۱۵۹۸ کیلومتر آن در سواحل شرقی و ۹۰۰ کیلومتر

از آن در سواحل غربی واقع می باشد .

(ت) بنادر و سدهای  مهم :

بنادر نامپو ( در ۵۰ کیلومتریجنوب غربی شهر پیونگ یانگ ) ، ون سان ( در ۲۰۰ کیلومتری شرق پایتخت ) ، ناجین و هونگ نام ( در شرق ) و آن جو و اینچون ( در غرب ) مهمترین بنادر کره شمالی است . این کشور دارای ۱۲ سد بزرگ و ۱۸۶ سد کوچک و حدود ۱۷۰۰ دریاچه مصنوعی بوده و مهمترین سد این کشور با هدف دفاعی برای جلوگیری از نفوذ نیروهای دریایی دشمن از مسیر رودخانه و همچنین تداخل آب شیرین رودخانه با آب دریا به طول ۸ کیلومتر در منطقه بندر نامپو در مدخل ورودی رودخانه ته دونگ گانگ به دریای زرد احداث شده است .

(ث) جزایر :

این کشور دارای ۱۹۰ جزیره کوچک و بزرگ می باشد که در حدود ۱۲۸ جزیره در سواحل شرقی و ۶۲ جزیره در سواحل غربی واقع شده است . اکثر جزایر این کشور در حدود ۸ تا ۱۲ کیلومتر از سواحل فاصله دارند .

 

(ج) آب و هوا :

آب و هوای کره شمالی در زمستان بسیار سرد و همراه با سوز مناطق منچوری و سیبری و در تابستان گرم ، مرطوب ( شرجی ) و بارانی است . متوسط دما در تابستان ۱۷+ درجه و در زمستان ۲۰- درجه می باشد . ( در مناطق کوهستانی مانند کوهستان پکتوسان در شمال این کشور برودت هوا تا ۴۰- الی ۵۰- درجه می رسد ) میزان بارندگی در این کشور حدود ۱۳۵۰ میلیمتر در سال می باشد .

ت – جمعیت :

در حال حاظر جمعیت کره شمالی در حدود ۲۲۲۲۴۰۰۰ نفر می باشد که ۸/۵۸ آن در شهرها و ۲/۴۱ در روستا ها زندگی می کنند . رشد جمعیت ۹ – زاد و ولد ۰۹/۱۶ در هزار – مرگ و میر ۰۵/۷ در هزار – مرگ ومیر کودکان ۴۰/۲۴ در هزار تولد – امید زندگی ۳۷/۷۱ سال – نرخ باروری ۵/۲ بچه .

در این کشور هیچ دینی رسمیت نداشته و انجام فعالیت مذهبی ممنوع است و لذا اکثریت مردم این کشور بی دین ( ملحد ) می باشند .

 

 

 

 

 

«فصل دوم »

 سوابق تاریخی ، اوضاع سیاسی و نظام حکومتی کره شمالی :

تشکیل اولین حکومت با نام حکومت کوریا در شبه جزیره کره در قرن دهم میلادی شکل گرفت لیکن مقاومت این کشور سابقه تاریخی خود را مربوط به سال ۲۳۳۳ قبل از میلاد مسیح دانسته که توسط شخصی به نام شاه تان گان بنا گردید . این افسانه موجب تقویت همبستگی ملی به خصوص از زمان حضور بیگانگان گردید ،‌ چینی ها بیش از ۴۰۰ سال به کره حکومت کردند ، ژاپن نیز به مدت ۳۵ سال یعنی تا پایان جنگ جهانی دوم کره را ضمیمه خاک خود نمود . بعد از جنگ جهانی دوم شمال مدار ۳۸ درجه به تصرف شوروی و بخش جنوبی آن به تصرف آمریکا درآمد ، کونیست ها ( شوروی و چین ) کیم ایل سونگ را تحت الحمایه خود قرار داده و زمینه انتخاب وی را به عنوان دبیر کل حزب کمونیست این کشور فراهم و در نهایت با اعلام استقلال کرده شمالی در سال ۱۳۲۷، این کشور خود را از بخش جنوبی جدا و عملاً شبه جزیره کره به دو بخش تقسیم گردید .

در ۲۵ ژوئن ۱۹۵۰ نیروهای کره شمالی در یک هجوم سریع وارد سئول شدند اما شورای امنیت بلافاصله تشکیل جلسه داده و با صدور قطع نامه های توقف جنگ و عقب نشینی سریع نیروهای کره شمالی را خواستار گردید لیکن بی توجهی این کشور به مصوبه شورای امنیت منجر به صدور مجوز توسل به نیروی نظامی گردید ، آمریکا به همراه ۱۵ کشور به عنوان نیروهای سازمان ملل به شبه جزیره کره گسیل شد اما در مقابل چین و شوروی نیز به نفع کره شمالی وارد جنگ شدند . سرانجام پس از سه سال جنگ در ۲۷ ژوئن ۱۹۵۳ پیمان ترک  مخاصمه بین دو طرف امضاء شد این پیمان کماکان باقی مانده و دو کره همچنان بدون امضای پیمان صلح به صورت جدا از یکدیگر باقی مانده اند .

نوع حکومت این کشور نظام کمونیستی بوده که بر اساس اراده یک فرد به عنوان رهبر مادام العمر اداره می شود . اصلی ترین مرکز تصمیم گیری در کره شمالی ، کمیته مرکزی حزب کارگران می باشد که برهمه ارکان حکومتی کشور حاکمیت دارد . لیکن در ظاهر این کشور دارای مجمع عالی خلق با ۶۷۵ نماینده می باشد . دوره نمایندگی ۵ سال است ، دبیر کل حزب ، رئیس کمیسیون عالی دفاع ، فرماندهی کل نیروهای مسلح و شورای پرزیدیوم و رئیس آن به وسیله مجلس انتخاب می شوند. درکره  همه چیز و همه سازمان ها در انحصار دولت است و از طرف حزب و کمیته های حزبی کنترل می شود . ایدئولوژی حاکم بر کره شمالی ایدئولوژی جوچه می باشد که ترکیبی از سوسیالیسم ، ناسیونالیسم و امونیسم است .

کره شمالی دارای ۹ استان و ۴ شهر ویژه بوده که در تابعیت هیچ استانی قرار نداشته و مدیریت مستقل دارند که عبارتند از شهرهای پیونگ یانگ ، نامپو ، کسونگ و ناجین یون بونگ ، پایتخت این کشور شهر پیونگ یانگ می باشد .

تابعیت مردم از سلسله مراتب و دستورات رده بالاتر ، عدم ارتباط با بیگانگان ، خود اتکائی بر اساس تعالیم جوچه ، کنترل شدید و نظامیگرایی اصول داخلی را تشکیل داده و سیاست خارجی نیز شامل ، حفظ بیطرفی در مناقشات ، خروج از انزوای سیاسی ، وحدت دو کره و برقراری ارتباط با کشورهای مستقل جهان می باشد .

با خاتمه دوران جنگ سرد این کشور با بحران در ابعاد سیاسی و اقتصادی مواجه گردید و این فشار موجب شد تا مقامات این کشور به تجدید نظر در روابط خارجی اقدام نمایند . بر این اساس برقراری روابط سیاسی و توسعه همکاریهای اقتصادی جزء اولین اولویتهای اول قرار گرفت .

– تقسیمات کشوری :

کره شمالی ۹ استان ( چاگانگ ، هامهونگ شمالی – هامهونگ جنوبی – هوانگ هایی شمالی – هوانگ هایی جنوبی – پیونگ گیانگ شمالی-  پیونگان جنوبی – یاگانگ – گانگ ون ) و چار شهر ویژه ( شامل پیونگ یانگ ، کی سانگ ، نامپو و ناجین سون بونگ ) است .

– نگاه اجمالی به کره ی شمالی :

جمعیت کره ی شمالی ۳/۲۲ میلیون نفر است و توزیع سنی آن به این صورت است :

۲۵ زیر پانزده سا ل، ۶۸ پانزده الی ۶۴ سال و ۷ بالاتر از ۶۴ سال . مذهب های موجود در این کشور ، بودایی ، کنفوسیون ، شمنیزم ، چوندوئیست و مسیحی است .

زبان مردم ،کره ای است و حروف آن ترکیبی از حروف و صدا می باشد .

واحد پول کره ون است .

روزهای مهم کره عبارت است از : ۱۵ آگوست (۱۹۴۵ ) روز استقلال – ۹ سپتامبر (۱۹۴۸ ) تأسیس جمهوری دمکراتیک خلق کره – ۱۶ فوریه ( ۱۹۴۲ ) تولد کیم جونگ ایل – ۱۵ آوریل (۱۹۱۲)  تولد کیم ایل سونگ – اول ماه می ،روز جهانی کارگر – ۱۰ اکتبر (۱۹۴۵) تأسیس حزب کارگر است .

– تاریخی :

تاریخ کره به یک گذشته ی افسانه ای بر می گردد . شبه جزیره کره در طول قرن ها تحت تأثیر فرهنگ چین و بلحاظ تحت سیطره امپراطوری آن کشور بوده است .

امپراطوری ژاپن پس از پیروزی در جنگ (۱۸۹۴) و شوروی (۱۹۰۵) به عنوان قدرت بلامنازع آسیا ، شبه جزیره کره را تحت استیلای قوای خود درآورده و از سال ۱۹۱۰ رسماً آن را به خاک خود منظم نمود . شکست قوای ژاپن در جنگ جهانی دوم و تسلیم بلاشرط این کشور در سال ۱۹۴۵ موجب رها شدن کره از امپراطوری ژاپن گردید . طبق توافقات متفقین نیروهای شوروی در قست شمالی و نیروهای آمریکایی در جنوب مستقر گردیدند تا بر عملیات خلع سلاح ژاپن نظارت نمایند. بروز جنگ سرد میان دو بلوک شرق و غرب و رقابت آن ها در کلیه مناطق جهانی موجب گردید که شوروی و آمریکا با حمایت از عوامل داخلی زمینه را برای به قدرت رسیدن حکومت های طرفدار خود فراهم نمایند . در نتیجه در قسمت جنوبی شبه جزیره در سال ۱۹۴۸ جمهوری کره و در قسمت شمالی در سپتامبر همان سال جمهوری دمکراتیک خلق کره برقرار گردیه و جدایی سیاسی دو کره تثبیت گردید.

 

 

 

 

 

 

« فصل سوم »

وضعیت اجتماعی و خانوادگی کره شمالی :

در کره شمالی خانواده به عنوان یک سلول یا واحد اجتماعی در نظر گرفته می شود . امّا واحد اقتصادی ، فرد است که در یک تعاونی ، کارخانه یا اداره مشغول است و محل کارش را خود بدست می آورد . گرچه همه خانواده در انجام کار مشارکت دارند ، امّا حقوق خانواده به پدر یا پدربزرگ که اقتصاد خانواده را مدیریت و سازماندهی می کند ، پرداخت می گردد .

در نواحی شهری و تعاونی های روستایی ،‌اندازه خانواده به ۴ یا ۵ نفر محدود می گردد و معمولاً بیش از دو نسل در یک خانواده زندگی نمی کنند . والدین ( پدربزرگ ، مادربزرگ ) معمولاً با جوانترها ، ترجیحاً با پسر بزرگ زندگی می کند .

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.