مقاله سازمان کارگزاران بورس اوراق بهادار تهران گزارش هیئت مدیره به مجمع عمومی سالانه


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله سازمان کارگزاران بورس اوراق بهادار تهران گزارش هیئت مدیره به مجمع عمومی سالانه دارای ۲۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله سازمان کارگزاران بورس اوراق بهادار تهران گزارش هیئت مدیره به مجمع عمومی سالانه  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله سازمان کارگزاران بورس اوراق بهادار تهران گزارش هیئت مدیره به مجمع عمومی سالانه،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله سازمان کارگزاران بورس اوراق بهادار تهران گزارش هیئت مدیره به مجمع عمومی سالانه :

 

مقدمه

با توجه به لازم‌الاجرا شدن قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱/۹/۱۳۸۴ مجلس شورای اسلامی و مفاد مواد ۵۷ و ۶۰ قانون مذکور، گزارش حاضر آخرین گزارش مالی سازمان کارگزاران بورس اوراق بهادار تهران است و تأکید می‌نماید مأموریت و مسئولیت هیئت مدیره با لازم‌الاجراشدن قانون فوق‌الذکر خاتمه یافته است.

 

۱- تصویر کلی عملکرد

در سال ۱۳۸۴، نماگرهای مختلف فعالیت بورس اوراق بهادار در ادامه روند حرکتی نیمه دوم سال ۱۳۸۳، همچنان تحت تأثیر رویدادهای مختلف داخلی و خارجی و افزایش بی‌رویه شاخص‌ها در سال‌های قبل از روندی کاهشی برخوردار بودند و این روند، به جز دوره کوتاهی در آذرماه تا پایان سال قابل ملاحظه بود.

آمار فعالیت بورس اوراق بهادار نشان می‌دهد اگرچه در نخستین روز‌های معاملاتی در سال ۱۳۸۴ معیارهای عملکرد بورس با افزایش روبرو شدند، با این حال علیرغم رشد قابل‌ملاحظه اقتصادی ۸/۶ درصدی در سه ماه اول سال ۱۳۸۴ که ناشی از رشد خیره‌کننده ارزش افزوده بخش‌های صنعت، ساختمان و کشاورزی بود، تأثیر عوامل فوق‌الذکر مانع از ادامه روند مثبت شاخص‌های بورس اوراق بهادار در فصل اول فعالیت بورس در سال ۱۳۸۴ شد و شاخص قیمت و بازده، شاخص قیمت کل و ارزش بازار در این فصل به‌ترتیب ۹/۰، ۲/۲ و ۴/۱ درصد کاهش یافت.

ناپایداری بازار و کاهش شاخص قیمت، بعد از انجام انتخابات ریاست جمهوری در سوم تیرماه ۱۳۸۴، براساس تجربه سال‌های انتخاباتی ۱۳۷۲، ۱۳۷۶ و ۱۳۸۰ حاکی از اثر منفی انتخابات بر نماگرهای بورس، کاملاً قابل‌پیش‌بینی بود. از پایان خرداد تا شهریور ماه، شاخص قیمت سهام از رقم ۹/۴۲۳ر۱۲ واحد به ۵/۴۱۱ر۱۰ واحد برسد که بیانگر کاهش۳/۱۹ درصدی شاخص است. همچنین شاخص قیمت و بازده‌نقدی به‌عنوان نماگر بازده کل سرمایه‌گذاری بر روی اوراق بهادار با کاهش۳/۱۱ درصدی از ۵۲۷ر۳۲ واحد به ۷/۸۶۳ر۲۸ واحد تغییر یافت. ارزش بازار نیز در این دوره ۱۳ درصد کاهش یافت. این روند کاهشی تا پایان آبان ماه ادامه داشت به‌طوری که شاخص قیمت کل در پایان این ماه به ۷/۹۷۸۸ و شاخص قیمت و بازده نقدی به ۷/۱۵۹ر۲۷ واحد رسید.

به‌‌ هرحال از آذرماه سال ۱۳۸۴، سیاست‌ها و تلاش دولت و سازمان بورس[۱] باعث کند شدن سرعت روند کاهشی معیارهای فعالیت بورس شد، به‌گونه‌ای که تصویب قانون بازار اوراق بهادار، تغییر سیاست‌های داخلی سازمان بورس و پیش‌بینی آزادسازی قیمت سیمان به‌دلیل ورود این محصول به بورس فلزات، باعث رشد ۶/۶ درصدی شاخص قیمت در آذر ماه ۱۳۸۴ نسبت به ماه پیش از آن شد.

در مجموع در سال ۱۳۸۴ بازده کل سرمایه‌گذاری برروی سهام با رقمی معادل ۷/۱۲- درصد، نسبت به سال ۱۳۸۳ کاهش چشمگیری داشته است.همچنین در این سال، اوراق بهادار دادوستد شده[۲] از نظر ارزش و تعداد، به ترتیب ۵/۴۳ و ۳/۳ درصد نسبت به سال پیش از آن کاهش و افزایش یافته است. به همین ترتیب نسبت فعالیت بورس به معنای ارزش اوراق بهادار دادوستد شده به ارزش بازار با ۳/۳۳ درصد کاهش از ۲۷ درصد در سال ۱۳۸۳ به ۱۸ درصد در سال ۱۳۸۴ رسیده است. در همین سال با افزوده شدن ۶ شرکت جدید به فهرست شرکت‌های پذیرفته شده در بورس تهران، شمار شرکت‌های پذیرفته شده به ۴۳۲ شرکت، افزایش یافت.

روند واگذاری سهام متعلق به دولت از طریق بورس اوراق بهادار تهران، در سال ۱۳۸۴ نیز ادامه یافت، اما به‌دلیل عدم تقاضای کافی برای سهام عرضه شده، به‌سبب مشکلاتی که پیش از این بیان شد، روند نزولی داشت. در همین راستا، در این سال تعداد ۶/۱۵۷ میلیون سهم به ارزش ۲/۶۵۲ میلیارد ریال سهام دولتی از طریق بورس عرضه گردیده که در مقایسه با سال پیش از آن، از نظر تعداد ۹/۷۶ درصد و از نظر ارزش ۴/۹۰ درصد کاهش داشته است.

 

جدول ۱  تصویر کلی عملکرد بورس اوراق بهادار در سال ۱۳۸۴

شرح

واحد

سنجش

۱۳۸۲

۱۳۸۳

۱۳۸۴

تغییر

(درصد)

شاخص قیمت و بازده (کل)

__

۹/۰۷۴ر۲۷

۷۶۲ر۳۰

۸/۸۴۹ر۲۶

۷/۱۲-

شاخص بازده نقدی سهام

__

۲/۹۳۳ر۳

۱/۱۹۸ر۴

۲/۶۹۲ر۴

۸/۱۱

شاخص کل قیمت

__

۴/۳۷۹ر۱۱

۱۱۳ر۱۲

۴/۴۵۹ر۹

۹/۲۱-

تعداد اوراق بهادار دادوستدشده[۳]

میلیون سهم

۸/۸۷۸ر۷

۵/۱۷۱ر۱۴

۷/۷۳۶ر۱۴

۵/۳

ارزش اوراق بهادار دادوستد شده[۴]

میلیارد ریال

۸/۸۶۹ر۶۶

۷۰۵ر۱۰۳

۳/۸۶۶ر۵۸

۲/۴۳-

ارزش بازار

میلیارد ریال

۸/۶۹۵ر۳۰۹

۲/۵۴۷ر۳۸۷

۶۹۸ر۳۲۶

۱۶-

نسبت فعالیت (ارزشی)[۵]

درصد

۲۱

۲۷

۱۸

۳۷-

نسبت فعالیت (تعدادی)[۶]

درصد

۲/۲۰

۱۸

۲/۱۴

۱/۲۱-

تعداد شرکت‌های پذیرفته‌شده

عدد

۳۸۳

۴۲۶

۴۳۲

۴/۱

ارزش سهام عرضه شده دولتی

میلیارد ریال

۷/۰۰۳ر۹

۷۹۴ر۶

۲/۶۵۲

۴/۹۰-

تعداد سهام عرضه‌شده دولتی

میلیون سهم

۴/۷۵۹

۶۸۲

۶/۱۵۷

۹/۷۶-

نسبت ارزش بازار به تولید ناخالص داخلی

درصد

۲/۲۷

*۲۸

*۱۹

۱/۳۲-

* براساس پیش‌بینی تولید ناخالص داخلی

 

۲- شاخص‌های بازار سهام

شاخص قیمت و بازده نقدی (تدپیکس) به عنوان نماگر بازده کل سرمایه‌گذاری بر روی اوراق بهادار، با کاهش ۷/۱۲ درصدی از ۷۶۲ر۳۰ واحد در سال ۱۳۸۳ به ۸/۸۴۹ر۲۶ واحد در پایان سال ۱۳۸۴ رسید.

 

چنانچه از نمودار ۴ ملاحظه می‌شود، بیشترین میزان افزایش شاخص قیمت و بازده نقدی در آذر ماه بوده که با ۶/۶ درصد افزایش نسبت به ماه پیش از آن، به ۴/۹۳۷ر۲۸ واحد رسیده است. براساس این نمودار کمترین بازده سرمایه‌گذاری نیز مربوط به تیر ماه بوده است.

 

 

 

شاخص قیمت (کل) تا آبان ماه سال ۱۳۸۴ روندی نزولی داشت به‌گونه‌ای که با کاهشی معادل ۹/۲۲ درصد از ۸/۷۰۱ر۱۲ واحد در فروردین ماه سال ۱۳۸۴ به ۷/۷۸۸ر۹ واحد در پایان آبان ماه رسید. در آذر ماه سال ۱۳۸۴ و همزمان با تغییر دبیرکل سازمان بورس، شاخص کل افزایش ۳/۵ درصدی نسبت به ماه قبل داشت و پس از آن تا پایان سال روند کاهشی شاخص کل ادامه یافت.

 

[۱] در این گزارش منظور از سازمان بورس، همان سازمان کارگزاران بورس اوراق بهادار تهران است.

[۲]  با توجه به آغاز دادوستد اوراق مشارکت شرکتی در بورس اوراق بهادار از مرداد ماه سال ۱۳۸۴، منظور از اوراق بهادار دادوستد شده، مجموع سهام، حق‌تقدم و اوراق مشارکت دادوستد شده است.

[۳] سهم اوراق مشارکت در این تعداد ۶/۱ درصد می‌باشد

[۴] سهم اوراق مشارکت در این ارزش ۴ درصد می‌باشد

[۵] ارزش اوراق بهادار دادوستد در طول دوره به ارزش بازار در انتهای دوره

[۶] تعداد اوراق بهادار دادوستد شده در طول دوره به تعداد اوراق بهادار در انتهای دوره

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.