بررسی اپیدمیولوژیکی آسیب های ناشی از حوادث مربوط به آتش بازی و ترقه بازی شب چهارشنبه آخر سال “چهار شنبه سوری” ۱۳۸۴ ( در مقایسه با سال ۱۳۸۳)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
4 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی اپیدمیولوژیکی آسیب های ناشی از حوادث مربوط به آتش بازی و ترقه بازی شب چهارشنبه آخر سال “چهار شنبه سوری” ۱۳۸۴ ( در مقایسه با سال ۱۳۸۳) دارای ۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی اپیدمیولوژیکی آسیب های ناشی از حوادث مربوط به آتش بازی و ترقه بازی شب چهارشنبه آخر سال “چهار شنبه سوری” ۱۳۸۴ ( در مقایسه با سال ۱۳۸۳)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی اپیدمیولوژیکی آسیب های ناشی از حوادث مربوط به آتش بازی و ترقه بازی شب چهارشنبه آخر سال “چهار شنبه سوری” ۱۳۸۴ ( در مقایسه با سال ۱۳۸۳)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی اپیدمیولوژیکی آسیب های ناشی از حوادث مربوط به آتش بازی و ترقه بازی شب چهارشنبه آخر سال “چهار شنبه سوری” ۱۳۸۴ ( در مقایسه با سال ۱۳۸۳) :

تعداد صفحات :۴

چکیده مقاله:

چهار شنبه سوری یکی از سنت های قدیمی ما ایرانیان است که در زمان های گذشته این ستن در حد یک آتش بازی مختصر ، در نقاط از پیش تعیین شده مثل میادین ، و در یک ساعت معین اجرا گردیده و هدف نهایی از انجام آن پاک سازی محیط زندگی و برطرف نمودن کدورت های فی ما بین اقوام بوده تا به هنگام فرا رسیدن عید نوروز مردم با دلی پاک و به دور از هر گونه کینه توزی و خصومت شروع سال جدید را جشن بگیرند.
امروزه پس از گذشت سال ها از این مراسم ، متاسفانه شکل سنتی آن تغییر یافته و تبدیل به بازی های خطرناک با مواد منفجره و محترقه گردیده ، به طوریکه بسیاری از همطنان عزیزمان با شروع سال جدید دچار مصدومیت های شدید می گردند. با توجه به بعد مشکل و قابلیت پیشگیری از این گونه حوادث خانمانسوز ، برنامه پیشگیری از آسیب های ناشی از آتش بازی و ترقه بازی شب چهار شنبه سوری ، در سال ۱۳۸۲ در قالب طرح جامعه ایمن در دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور شروع گردید.
مواد و روشها :
این برنامه با برنامه های بین بخشی معاونت های بهداشتی و درمانی دانشگاه های علوم پزشکی ، از مراکز بهداشتی درمانی و بیمارستان های تابعه دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور آغاز گردیده است. بدین منظور اطلاعات و مشخصات مربوط به هر فرد مصدوم در یک پرسشنامه ی واحد ثبت و پس از جمع آوری کلیه ی پرسشنامه ها و ارسال آن ها به اداره ی پیشگیری از حوادث و ارتقاء ایمنی مرکز مدیریت بیماریها ، تجزیه و تحلیل نهایی توسط نرم افزاری آماری Epi6 انجام گردیده است.
پرسشنامه ثبت موارد آسیب های ناشی از حوادث مربوط به شب چهار شنبه سوری شامل : نام دانشگاه علوم پزشکی ، تاریخ ( زمان وقوع حادثه) ، سن ، جنس ( مشخصات دموگرافیک مصدوم) ، شغل مصدوم ، نوع ماده محترقه ، نحوه تهیه ماده محترقه ، نوع فعالیتی که در هنگام وقوع حادثه داشته است، محل وقوع حادثه ، منطقه وقوع حادثه ، نواحی آسیب دیده بدن ، نوع آسیب و نتیجه حادثه می باشد.
لازم به ذکر است که اطلاعات مذکور در خصوص مصدومیتی که رد اسفند ماه سال های ۸۰ و ۸۴ به واسطه استفاده از مواد متحترقه ( به صورت مستقیم یا غیر مستقیم ) دچار آسیب دیدگی شده اند، جمع آوری گردیده است.
نتایج:
مجموع حوادث مربوط به شب چهار شنبه آخر سال ۸۴ که در دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور به ثبت رسیده است ۱۹۶۸ مورد می باشد( از نظر نتیجه حادثه از این تعداد ، ۱۴ مورد حادثه منجر به فوت و ۱۵ مورد معلولیت گزارش شده است) که در مقایسه با موارد مشابه در سال ۸۳ (۱۳۰۰ مورد ) حدود ۶۶۸ مورد دفزایش داشته و میزان بروز آن که در سال ۸۳ به طور متوسط ۹۷/۱ درصد هزار نفر جمعیت بوده ، در سال ۸۴ به ۹۲/۲ درصد هزار نفر جمعیت ارتقاء یافته است.
از نظر موارد آسیب و حوادث ایجاد شده در سال ۸۴ به ترتیب دانشگاه علوم پزشکی ارومیه (۳۵۸ مورد) ، ایران (۲۵۷ مورد) ، شهید بهشتی (۲۱۳ مورد)، تبریز(۲۱۲ مورد) و همدان (۱۰۳ مورد)اولویتهای اول تا پنجم را داشته همچنان که رد سال ۸۳ نیز دانشگاه علوم پزشکی ارومیه با ۲۰۲ مورد رتبه اول را به خود اختصاص داده و پس از آن تبریز (۱۹۴ مورد) ، ایران (۱۷۶ مورد) ، شهید بهشتی (۱۴۰ مورد)و کردستان (۸۵ مورد) رتبه های دوم تا پنجم را کسب نموده اند.
قابل توجه است که دانشگاه ها ی علوم پزشکی گناباد ، جهرم ، یاسوج ، یزد و زابل در هر دو سال (۱۳۸۳و۱۳۸۴) هیچگونه حادثه ای در چهارشنبه آخرسال نداشته اند.
در خصوص گروههای سنی ، گروه سنی ۱۳-۱۸ سال با ۷/۳۲ درصد گروه سنی ۱۹-۲۵ سال با ۵/۲۶ درصد، مجموعا حدود ۶۰ درصد حوادث مربوطه را در سال ۸۴ به خود اختصاص داد. در حالی که در سال ۸۳ بیشترین تعداد ، مربوط به گورهسنی ۱۶-۲۳ سال (۳۶ درصد ) و پس از آن گروه سنی ۸-۱۵ سال (۶/۳۰درصد) بوده است.
از لحاظ جنس در هر دو سال ، مردان حدود ۸۰درصد و زنان حدود ۲۰ درصد آسیب دیدگان را تشکیل می دهند.
از نوع آسیب در هر دو سال ، سوختگی درجه یک بیشترین رقم را به خود اختصاص داده است همچنین مجموع سالهای عمر از دست رفته به علت مرگ زود هنگام ( بدون در نظر گرفتن معلولیت و سایر صدمات) ۶۸۹ سال می باشد که خساراتی بیش از ۴ میلیون دلار را بر کشور تحمیل نموده است.
در این مقاله علاوه بر ارائه نتایج کامل به دست آمده از تجیه و تحلیل این تحقیق ، کلیه راهکارهای کارشناسی جهت پیشگیری از آسیب های مربوطه و روش هایی جهت ارتقاء فرهنگ ( استفاده از مواد محترقه استاندارد….)جهت کاهش موارد مرگ و میر و آسیب ( به عنوان یک معظل که به صورت اورژانسی باید به آن پرداخت ) ارائه شده است.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.