تحقیق کارخانه کشت و صنعت شمال هیدروژناسیون روغن نباتی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 تحقیق کارخانه کشت و صنعت شمال هیدروژناسیون روغن نباتی دارای ۱۰۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق کارخانه کشت و صنعت شمال هیدروژناسیون روغن نباتی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق کارخانه کشت و صنعت شمال هیدروژناسیون روغن نباتی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق کارخانه کشت و صنعت شمال هیدروژناسیون روغن نباتی :

روغنها و چربیها از زمانهای بسیار دور یکی از اجزا اصلی و مهم تشکیل دهنده غذای انسان بوده است. که یک گرم آن در حدود ۲/۹ کیلوکالری انرژی در بدن تولید می کند. همچنین غذای طبخ شده در روغن و چربی مزه و طعم مطلوبی را در بر خواهد داشت.
با تغییر ساختار اجتماعی در دورانی که ما در آن زندگی می کنیم ، دگرگونی و چگونگی تولید مواد مورد نیاز جامعه به خصوص مواد غذایی امری اجتناب ناپذیر است در حال حاضر با توسعه کشت دانه ها و میوه های روغنی فقط ۱۵ % از نیاز چربی و روغن مصرفی مردم را می توانیم تامین نمائیم. از این جهت باید میزان قابل ملاحظه ای روغن خام از خارج وارد کشور شود ، لذا برای افزایش راندمان استخراج روغن از منابع روغن و تصفیه روغن نیاز به تکنولوژی جدید روغن می باشد.
در کشورهای صنعتی یک نفر در طول عمر خود در حدود ۳ تن روغن و چربی مصرف می کند که بیش از نصف این مقدار به صورت روغن یا چربی غیر قابل رویت موجود در مواد غذایی مانند پنیر ، سوسیس ، کالباس ، گوشت و نظیر اینها می باشد.
اهمیت اقتصادی چربیها و روغنها در جهان و ایران
غذا مسئله مهمی است که نیاز انسانها را برطرف می کند. کار اساسی کشاورزان و کارخانه های صنایع غذایی این است که نیاز مواد غذایی انسانها را تامین کنند. با توجه به افزایش رشد جمعیت در جهان نیاز به مواد غذایی نیز افزایش می یابد و همزمان باید تقاضای مواد غذایی مورد نیاز مردم با امکانات و شرایط موجود تامین شود.

نمودار ۱- میزان تولید روغنها و چربیها و رشد جمعیت
این نمودار نشان می دهد که در سال ۱۹۸۵ میزان تولید چربیها و روغنها ۸۰ میلیون تن بوده است. اما جمعیت در همین مثال ۴/۵ میلیارد نفر می باشد.
نودار (۲) میزان ، توزیع تولید چربیها و روغنها را در جهان از سال ۱۹۹۰ – ۱۹۸۵ نشان می دهد.

نمودار ۲ میزان و توزیع تولید چربیها در جهان از سال ۱۹۳۵-۱۹۹۰
این نمودار نشان می دهد که میزان و توزیع تولید دانه های روغنی از %۵۹ به %۶۹ افزایش نشان می دهد. همچنین میزان تولید میوه های روغنی از % ۶ به % ۸ افزایش داشته ، اما میزان تولید کره از % ۱۵ به % ۷ و نیز چربی حیوانی از % ۱۷ به % ۱۴ کاهش یافته است.

نمودار ۳ – میزان تولید روغنها را نشان می دهد ( از سال ۱۹۹۰ – ۱۹۳۵ ) این نمودار در طی ۵۵ سال نشان می دهد ، تولید روغن سویا از % ۱۵ به % ۲۸ ، روغن پالم از % ۵ به % ۱۸ (خرما) ، روغن کلزا از % ۹ به % ۱۲ و روغن آفتابگردان از % ۷ به % ۱۴ افزایش یافته است اما تولید بعضی از روغنها مانند روغن پنبه دانه از % ۱۶ به % ۶ ، روغن بادام زمینی از % ۱۹ به % ۱ و روغن نارگیل از % ۱۱ به % ۷ کاهش یافته است.

پیشگفتار :
واحدهای روغن کشی بر اساس نزدیکی – ماده اولیه بخصوص تخم پنبه احداث می شوند که این مناطق بیشتر در استانهای مازندران ، گیلان و خراسان می باشند. یکی از این واحدهای روغن کشی کشور کارخانه روغن کشی کشت و صنعت شمال واقع در استان مازندران ، شهرستان ساری ( در دوازده کیلومتر شهر ساری ) می باشد.
این کارخانه در سه شیفت کار می کند و دارای سیستم بازیابی فاضلاب و تصفیه آب می باشد که پسابهای بازیابی شده جهت شروب نمودن زمینهای مزروعی کارخانه استفاده می شود.
این کارخانه روغن کشی دو واحدی می باشد که واحد شماره ۱ آن نیز ( کشت و صنعت شمال ) تولید روغن و واحد شماره ۲ آن ( ام. ام ) صابون پزی است.
به طوری که گفته شد محصول اصلی کارخانه کشت و صنعت شمال ، روغن نباتی است که به دو صورت دان و جامد عرضه می گردد و در کنار این محصول اصلی ، محصول فرعی ، خلط صابون تولید شده نیز در واحد ۲ به صابون تبدیل می شود. واحد تولید گاز اکسیژن و هیدروژن در داخل کارخانه وجود دارد که گاز هیدروژن تولید شده ، جهت پروسس هیدروژناسیون صورت می گیرد و اکسیژن تولیدی در مخازن پر شده و جهت استفاده بخشهای خصوصی و دولتی به خارج از کارخانه برده می شود.
در ضمن طرح توسعه کارخانه نیز در دست اقدام است که تا حدودی اجرا گردیده ، ولی هنوز مورد بهره برداری قرار نگرفته است. و لازم به تذکر است که مدیریت کارخانه تحت نظارت بانک صنعت و معدن می باشد و محصول تولیدی کارخانه با نام (( روغن غنچه )) به بازار عرضه می گردد.

تاریخچه روغن نباتی در ایران :
تا حدود سال ۱۳۳۰ از روغن حیوانی استفاده می کردیم و بعد از این تدریجاً با افزایش جمعیت و کمبود تولید روغن حیوانی افزایش قیمت باعث گردید که از روغن نباتی استفاده نمایند که از هلند و آمریکا وارد می کنند. از سال ۱۳۳۱ تا ۱۳۴۴ با شرایطی که در ایران انجام شده بود تجار و صنعتگران شروع به آوردن کارخانه های روغن نباتی نمودند تا در عرض ۱۲ تا ۱۳ سال کارخانه در ایران شروع به کار نمود و روغن نباتی جامد هم از خارج وارد می کردند و همه این کارخانه ها از پنه دانه استفاده می کردند. در سال ۱۳۴۶ دولت ورود روغن نباتی جامد را غیر مجاز اعلام کرد و رقابتی بین کارخانه ها به وجود آمد و سطح تولید بالا رفت و بعضی ها شکست خوردند و بعضی ها هم در کارشان موفق شدند.
مثلاً یکی از کارخانه های روغن نباتی ، پارس (قو) است که در سال ۱۳۳۹ تاسیس شد و تولید آن در روز ۱۵ تا ۲۰ تن بود و امروزه بیشتر از ۶۰۰ تن در روز تولید می کند.
در حال حاضر در ایران در حدود ۱۶ کارخانه روغن نباتی داریم بعضی از این کارخانه ها در حدود ۳۰۰ تن تولید دارند.
مثلاً : ۱ – روغن نباتی پارس ( قو ، اطلس )
۲ – روغن نباتی بهشهر ( شاه پسند ، بهار ، مایع لادن )
۳ – روغن نباتی ورامین
۴ – فاز اصفهان
۵ – شیراز ( نرگس )
۶ – روغن نباتی جهان
تا قبل از سال ۱۳۴۵ از پنبه دانه استفاده می کردند و بعد از آن از روسیه ، بلغارستان ، رومانی روغن نیمه تصفیه آفتابگردان وارد می نمودند و بعد از آن در نتیجه نیاز ، روغن سویا از آمریکا جنوبی و ایالات متحده وارد نمودند به طوریکه الان نزدیک ۱۰۰ % مواد خام از دانه سویا است و از آرژانتین و برزیل وارد می نمایند و بعد از آن شرکت سهامی توسعه کشت دانه های روغنی آمدند و کشاورزان را در کشت دانه سویا و آفتابگردان تشوق نمودند ولی با وجود اینها کفاف مصرف را نکرد و در این سالهای اخیر در حدود ۶ تا ۵/۶ درصد روغن تولیدی ایران در داخل ایران تولید می شود و بقیه از خارج وارد می شود.( در سال ۱۳۶۲ )

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.