تعیین ارزش غذایی پنج گونه لگوم علوفه ای پرمصرف برای تغذیه دام در استان لرستان


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 تعیین ارزش غذایی پنج گونه لگوم علوفه ای پرمصرف برای تغذیه دام در استان لرستان دارای ۵ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تعیین ارزش غذایی پنج گونه لگوم علوفه ای پرمصرف برای تغذیه دام در استان لرستان  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تعیین ارزش غذایی پنج گونه لگوم علوفه ای پرمصرف برای تغذیه دام در استان لرستان،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تعیین ارزش غذایی پنج گونه لگوم علوفه ای پرمصرف برای تغذیه دام در استان لرستان :

تعداد صفحات :۵

چکیده مقاله:

به منظور تعیین ترکیبات شیمیایی پنج گیاه علوفه از خانواده لگوم ها که بیشترین مصرف را در تغذیه دام داشتند شامل یونجه، شبدر، اسپرس، گاودانه و کاه نخود در قالب طرح تعیین ارزش غذایی منابع خوراک دام و طیور استان لرستان از علوفه های فوق بشرح ذیل نمونه برداری انجام گرفت. بدین منظور براساس شرایط آب و هوایی استان به سه منطقه تقسیم شد. از هر منطقه ۱۰ روستا و از هر روستا تعداد ۳-۴ مزرعه به روش نمونه برداری طبقه بندی شده تصادفی انتخاب گردید و نمونه های موردنظر جمع آوری شد. نمونه ها به ایستگاه تحقیقات علوم دامی منتقل شد و نمونه های هر روستا براساس حداقل وزن نمونه مخلوط و یک نمونه کلی تهیه شد. در مجموع، تعداد ۵۰ نمونه از علوفه های موردنظر به روش تجزیه تقریبی ( ۱۹۹۰، AOAC ) برای ترکیبات شامل ماده خشک، پروتین خام، انرژی خام، مجموع خاکستر، ADF، NDF و عناصر معدنی پر مصرف کلسیم، فسفر، سدیم، پتاسیم و منیزم تجزیه و فراسنجه های موردنظر اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که میزان پروتئین خام برای علوفه خشک یونجه، نخود، شبدر، اسپرس و گاودانه به ترتیب ۱۲/۲۱، ۱۳/۱۸، ۱۵/۲۲، ۱۴/۹۵ و ۱۶/۷۴ درصد بود. میانگین این مقادیر برای NDF به ترتیب ۳۹/۱۸، ۳۶/۲۹، ۳۸/۴۹، ۳۸/۸۷ و ۳۹/۲۴ و میانگین مقادیر برای ADF نیز به ترتیب ۱۹/۳۲، ۱۸/۸، ۱۷/۴۶،۲۰/۱۵ و ۲۱/۶ درصد بود. بیشترین مقدار پروتئین به ترتیب مربوط به علوفه یونجه، گاودانه و شبدر بود. از نظر عناصر معدنی میانگین مقادیر کلسیم برای علوفه های مورد آزمایش به ترتیب ۱/۲۸، ۱/۱۶،۱/۰۷،۰/۸۳ و ۰/۹۳ درصد براساس ماده خشک و این ارقام برای عنصر فسفر به ترتیب ۰/۰۹، ۰/۱۸، ۰/۰۸، ۰/۱۱ و ۰/۳۱ درصد بود که بیشترین مقدار فسفر به عنوان یک عامل مهم در تغذیه دام مربوط به کاه گاودانه و سپس اسپرس بود که نشان دهنده کیفیت بالای علوفه حبوبات از لحاظ تامین مواد مغذی موردنیاز برای رشد و تولیات دامی است.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.