مقاله دریای خزر


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
4 بازدید
۹۷,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله دریای خزر دارای ۶۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله دریای خزر  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله دریای خزر،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله دریای خزر :

این دریای نیمه شور و بسته خزر بین دو قاره آسیا و اروپا واقع شده از جهت دارا بودن ذخایر مختلف انرژی در طبقات زیرین آنها و نیز منابع بیولوژیکی و بهره برداری از آنها نقش مهمی در شکوفایی اقتصادی کشورهای همساهی ایفا می کند. دریاچه خزر با ایجاد کانال ولگا ـ دن بواسطه ارتباط با دریای آزوف و دریای سیاه می تواند با آبهای آزاد مرتبط باشد. از این رو اهمیت ویژه ای را بخود اختصاص داده است.
معرفی دریای خزر
دریای خزر یا دریای مازندران به شکل تقریباً مستطیلی است که طول آن شمالی جنوبی بوده در شمال کشور ایران و در قاره آسیا واقع است. مجموع سواحل شمالی ایران بطول ۹۹۲ کیلومتر از آستارا تا خلیج حسینقلی بخش جنوبی آن را در بر گرفته است.
از نظر اروپائیان نام کاسپین از نام قومی به نام کاسپی که در جنوب غرب این دریا می زیسته اند گرفته شده است نامهای دیگری نیز به این دریا داده شده است.
معدودی از آن عبارتند از:
بحر حیوانات، بحر آبسکون، دریای طبرستان، دریای قزوین و غیره.
(دریای خزر به سبب اینکه بطور طبیعی به اقیانوسهای منجمد شمالی یا اقیانوس اطلس راه ندارد دریاچه ای است که از نظر وسعت و بزرگی از زمانهای قدیم به غلط نام دریا به آن داده شده است به سبب انحلال ۸۵/۱۲ (در هزار) نمک آب آن کمی شور است ولی این شوری از دریاهای دیگر کمتر است.)
از نظر وسعت می توان آن را بزرگترین دریاچه کره زمین دانست طول آن از شمال به جنوب حدود (۱۲۰۵) کیلومتر و پهنای آن در پهن ترین منطقه در بخش شمالی دریا حدود (۵۵۴) کیلومتر و در تنگ ترین قسمتها که بین شبه جزیره آبشوران و دماغه کیا ولی قرار دارد (۲۰۲) کیلومتر است.
این دریا بین عرض های ۳۵ ، ۳۴ ، ۳۶ ، ۱۳ ، ۴۲ شمالی و طولهای ۲۹ ، ۴۴ ، ۵۴ ، ۳۹ ، ۳۸ ، ۴۶ شرقی قرار دارد. از این نظر، گسترش شمالی و جنوبی و شرقی و غربی آن شرایط بسیار متفاوتی از نظر آب و هوا میزان تبخیر و واردات آب شیرین در آن ایجاد می کند که نه تنها از نظر اکولوژی و محیط زیست تنوع فراوانی به آن می دهد بلکه از نظر ساختمانی نیز تغییراتی از نظر عمق نیروهای مؤثر و بالاخره ویژگیهایی از نظر روانهای دریایی در آن ایجاد می شود.
محیط این دریا حدود ۶۳۷۹ کیلومتر که ۹۹۲ کیلومتر آن در خاک ایران و بقیه در خاک شوروی است مساحت آن حدود ۰۰۰/۴۳۸ کیلومترمربع یعنی ۵/۶ برابر دریاچه آرال و ۵ برابر دریاچه سوپریورو ۱۳ برابر دریاچه بایکال است. حجم آن طبق محاسبه جدید حدود ۷۹۳۱۹ کیلومترمکعب می باشد. طول مجمع خطوط کرانه های آن ۶۳۷۹ کیلومتر است که ۹۹۲ کیلومتر سواحل جنوبی آن از مصب رود اترک در شرق تا مصب رود آستارا در غرب ایران است. عمق متوسط این دریا ۱۸۰ متر و حداکثر آن در بخش جنوبی به ۵۰/۹۴۵ متر می رسد. از مجموع مساحت ۳۷۳۳۰۰۰ کیلومترمربع حوضه آبگیر دریای خزر حدود ۲۵۱۶۰۰۰ کیلومترمربع آن در سطح ایران (دامنه های شمالی سلسله جبال البرز) و بقیه در سطح کشور شوروی قرار دارد. سطح آب دریای خزر در دوره یخچال اوایل دوران چهارم حدود ۸۰ متر از سطح فعلی آن بالاتر بوده ولی امروز سطح آن ۲۶ متر از سطح اقیانوسها کمتر است.
تقسیمات = از نظر اختصاصات حیاتی و عمق سنجی آن را به سه قسمت شمالی، مرکزی و جنوبی تقسیم می کنند. عمق متوسط در بخش شمالی یعنی در شمال که خطی از جزیره تیولن به دماغه توب کارآگای می رسد در حدود ۵ متر و حجم آن حدود ۹۴/۰ درصد کل این دریاست از نظر مساحت بخش شمالی این دریا حدود ۷۳/۲۷% مساحت کل دریای خزر را شامل می شود. این قسمت در حد جنوبی خود حداکثر تا ۵۰ متر عمق دارد خزر شمالی مدت زیادی از سال را منجمد است و سواحل آن پست و شنی و دارای جزایر متعددی است. حد جنوبی قسمت خزر میانی خطی است که از جزیره ژیلوی به دماغه کوالی می رسد عمق متوسط آن ۱۷۶ متر و حداکثر عمق آن ۷۷۰ متر می باشد. حجم خزر میانی کمتر از ۳/۱ حجم کل دریای خزر است.
خزر جنوبی = این منطقه شامل سواحل ایران و شبه جزیره آشوران و دماغه کوالی است. عمق متوسط آن ۳۲۵ متر و عمیق ترین نقطه آن دارای عمق ۹۸۰ متر است حجم آن کمی کمتر از ۳/۲ حجم کل دریای خزر است. در سواحل ایران عمیق ترین نقطه در نزدیک و امتداد سواحل شهسوار است و برجستگی زیر دریایی یا ارتفاعی که بخش مرکزی را از بخش جنوبی جدا می کند در خاک روسیه قرار دارد.
۳ـ۴ـ توپوگرافی سواحل و بستر دریای خزر
در سمت شمال این دریا، جلگه وسیعی امداد یافته که به نام جلگه شمال خزر نامیده می شود. در بخش میانی دریا در قسمت ساحل غربی، ادامه رشته کوههای قفقاز دیده می شوند و در منطقه شبه جزیره آپشرون دوباره می توان جلگه ها و زمینهای پستی را مشاهده نمود.
در جنوبی ترین قسمت در طول ساحل در منطقه ای باریک، ناحیه جلگه ای لنکران امتداد یافته که به این ترتیب کوههای طالش را از دریای خزر جدا می کند. در بخش ساحلی جنوب دریاچه یک جلگه بسیار باریک خزر را در بر گرفته و به موازات ساحل رشته کوههای البرز قرار دارد. وجود تپه ها، برجستگیها و چین خوردگیهای با شیب تند و جلگه های بسیار مرتفع در بخش شرقی از سمت شبه جزیره تیوپ کاراگان به سمت سواحل دریا کاملاً مشهود است. فلات مان قشلاق، کندرلی و وستیورت و خلیج معروف قره بغاز در قسمت شمال شرقی به جلگه اوستیورت پیوسته و در بخش جنوبی این خلیج فلاتی بنام کراسنوودسک قرار گرفته است. در امتداد طولی منطقه کراسنوودسک رشته کوههای کپه داغ کشیده شده و ساحل در بخش جنوبی این ناحیه در سطح پایینتری قرار دارد. بطور کلی تنوع و گوناگونی پستی و بلندیهای سواحل و بستر دریاچه خزر را می توان ناشی از ساختار زمین شناسی آن دانست.
پستی و بلندیهای کف دریای خزر را می توان به سه بخش تقسیم نمود:
فلات قاره ای، شیب قاره ای و بستر گودالهای عمیق.
فلات قاره از منطقه ساحلی شروع شده و تا عمق ۲۰۰ متری ادامه می یابد. شیب فلات قاره ای نیز از انتهای خط فلات قاره آغاز که در خزر جنوبی حدود ۷۵۰ متری و در خزر میانی بین اعماق ۵۰۰ تا ۶۰۰ متری پایان می یابد. دو گودال عمیق دریای خزر شامل گودال عمیق واقع در خزر جنوبی با عمیق حدود ۱۰۲۵ متر و گودال دیگر به نام دربند با عمق ۷۸۸ متر می باشد.
کف دریا در قسم خزر شمالی تقریباً هموار می باشد. جزایر و بلندیهای بسیاری چون کوالی در این ناحیه واقعند که به واسطه حرکات امواج تشکیل شده اند. شیارهایی در کف خزر شمالی به چشم می خورد که بزرگترین آنها مان قشلاق و اورال می باشد.
کف خزر مرکزی با بخش شمالی خزر کاملاً متفاوت است، بطوریکه در این ناحیه سه منطقه فلات قاره، شیب قاره و کف گودال عمیق به طور مشخص جدا و متمایز می شوند. (م. موسوی روحبخش، ۱۳۷۹)
حدود و موقعیت جغرافیایی منطقه مورد مطالعه :
چاه چینه شناسی خزر ـ ۱
ناحیه: شمال غرب بندرانزلی ـ دریای خزر جنوبیچ
ارتفاع از سطح آب: دریای بالتیک ۵/۲۶ متر
ارتفاع میز دوار: ۵/۲۳ متر (نسبت به سطح خزر)
عمق نهایی: ۵۵۷۶ متر
مختصات: طول شرقی: ۵۱۰ ، ۳۴۵ ، X عرض شمالی: ۶۳۳ ، ۴۱۶۹ ، Y
عمق آب در محل: ۲۳ متر
نوع چاه: اکتشافی
تاریخ شروع حفاری: ۱۴ / ۶ / ۶۸
تاریخ خاتمه حفاری: ۱۸ / ۲ / ۷۰
وضعیت: موقتاً متروکه

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.