نقش زنان در انتخاب الگوهای مصرف غذایى و ارائه راهکارهای محیط زیستی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 نقش زنان در انتخاب الگوهای مصرف غذایى و ارائه راهکارهای محیط زیستی دارای ۱۶۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد نقش زنان در انتخاب الگوهای مصرف غذایى و ارائه راهکارهای محیط زیستی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

فهرست مطالب:
   چکیده     1
مقدمه    2
فصل اول- کلیات    3
۱?۱? فرضیه ,ضرورت ها و اهداف     4
۱?۱?۱?بیان مسئله     4
۱?۱?۲?فرضیه    4
۱?۱?۳?ضرورت و اهمیت تحقیق    5
۱?۱???اهداف    5
۱?۱???۱?اهداف اصلی    5
۱?۱???۲?اهداف فرعی    6
۱?۱???متغیرها     6
۱?۱?۶?محدودیت های تحقیق     6
۱??-تعاریف نظری و عملیاتی    7
۱???۱?تعاریف نظری    7
۱?????تعاریف عملیاتی    8
۱?۳?تاریخچه تغذیه و الگوی مصرف     8
۱?۳?۱?تاریخچه تغذیه و الگوی مصرف در جهان     8
۱?۳?۱?۱?تغییر دادن الگوی مصرف از نظر دستور کار۲۱         8
۱?۳?۱???افزایش دسترسی به غذا و تغذیه از نظر دستور کار  21     9
۱?۳?۱?۳?اهمیت موضوع تغذیه و زنان  از دیدگاه کنفرانسهای بین المللی    10
۱?۳??? تاریخچه تغذیه در ایران    11
۱?۳??? ۱?اهمیت الگوی مصرف غذا در برنامه های توسعه کشور    12
۱???فیزیولوژی تغذیه    14
۱???۱?الگوی تغذیه     14
۱???۲?جریان تولید و تغذیه    14
۱???۲?۱?تعریف تغذیه    14
۱???۲?۲?ماده مغذی    15
۱???۲?۳?سوء تغذیه    15
۱???۲???تغذیه متعادل    18
۱???۲???عادات غلط غذایی     21
۱???۲?۶?کربوهیدراتها     22
۱???۲?۷?پروتئینها    22
۱???۲?۸?چربیها      23
۱???۲???ویتامینها     23
۱???۲?۱??عناصر معدنی    24
۱???۳?تحقیق و توسعه     25
۱???۳?۱?صنایع غذایی ایران     25
۱?????اثرات زیست محیطی تولید و مصرف غذا     27
۱?????۱?اثرات زیست محیطی کشاورزی    27
۱???????اثرات زیست محیطی تولید محصولات دامی    28
۱?????۳?اثرات زیست محیطی فاز فرایند مواد غذایی    28
۱???????اثرات زیست محیطی مصرف کننده    28
۱???بررسی تغذیه در ابعاد فرهنگی, اقتصادی, اجتماعی    29
۱???۱?اثرات توسعه فرهنگی بر تغذیه     30
۱???۱?۱?الگوهای فرهنگی غذا    30
۱?????اثرات توسعه اقتصادی     33
۱?????۱?اقتصاد مواد غذایی     33
۱??????- دامنه امنیت غذایی در ایران و جهان     34
۱?????۳?اثرات توسعه اقتصادی بر تغذیه     38
۱???????اثرات تغذیه بر توسعه اقتصادی    39
۱???????ارزشیابی سیاست تغذیه در کلان اقتصاد    39
۱?????۶?بحران افزایش قیمت مواد غذایی     40
۱?????۷?رابطه بین درآمد و مصرف     44
۱?????۸?الگوی مصرف مواد غذایی     46
۱???????ویژگی الگوی مصرف در کشورهای ثروتمند     47
??????۱??ویژگی الگوی مصرف در کشورهای فقیر     48
۱?????۱۱?وضعیت الگوی مصرف در ایران    48
۱?????۱??روند مصرف سرانه مواد غذایی در کشور    49
۱?????۱۳?موادغذایی و روند عرضه سرانه آنها     51
۱?????۱??روند تولید محصولات کشاورزی    60
۱?????۱?- وضعیت تولید و مصرف مواد غذایی    62
۱?????۱۶?کیفیت الگوی تولید و مصرف    63
۱?????۱۷?مرکز ثقل تولید محصولات کشاورزی در کشور    65
۱?????۱??تصویری از تولید موادغذایی در کشور     65
۱?????۱??بررسی وضعیت عرضه محصولات کشاورزی و تاثیر آن در الگوی مصرف مواد غذایی در ایران    66
۱????????استراتژی کاهش ضایعات , وضعیت ایران و ارائه راهکارها    68
۱???۳? اثرات اجتماعی    70
۱???۳?۱?رشد جمعیت وغذا     70
۱???۳???سیاست عصر کمیابی غذا    72
۱???۳?۳?چشم انداز آینده غذا     74
۱???۳???اثرات بهبود تغذیه بر سطح نیروی انسانی    75
۱???۳???اثرات سوء تغذیه بر توسعه اجتماعی    76
۱???۳?۶?تاثیر عوامل اجتماعی بر الگوی مصرف موا غذایی و نقش خانواده    77
۱?۶? زنان    77
۱?۶?۱?زنان و توسعه پایدار در دستور کار۲۱     78
۱?۶?۱?۱? نقش زنان در تغییر الگوی مصرف     79
۱?۶?۱??? راهکارهای کاهش مصرف     81
۱?۶?۱?۳?نقش آموزش زنان در تغییر الگوی مصرف     82
۱?۶?۱???توانمند سازی زنان در الگوها و نحوه مصرف     84
۱?۶???نقش زنان در کاهش آلودگی محیط زیست, کاهش جمعیت, کمبود مواد غذایی  وکمبود آب)    84                                                            
۱?۶?۳? نقش زنان در تغییرات در الگوی مصرف غذایی و سلامت کودکان     85
فصل دوم – مواد و روشها    88
??۱?ویژگی منطقه ۶ تهران     89
????روش تحقیق    92
????۱?نوع تحقیق    92
?????? جامعه آماری    93
????۳? نمونه آماری     93
????۳?۱?حجم نمونه    93
????۳??? روش نمونه گیری    94
??۳?ابزار گردآوری اطلاعات     94
??۳?۱- مشخصات پرسشنامه    94
??۳??- روایی و پایایی پرسشنامه    95
فصل سوم- نتایج    97
۳?۱? آمار توصیفی     98
۳?۱?۱- توزیع سن پاسخگویان    99
۳?۱??- توزیع وضع تاهل پاسخگویان     100
۳?۱?۳- سطح تحصیلات پاسخگویان    102
۳?۱??- توزیع وضعیت شغل پاسخگویان     104
۳?۱??- توزیع وضعیت درآمد ماهیانه(خانوار)پاسخگویان     105
۳??? آمار استنباطی    106
۳???۱?پاسخ به فرضیه اول ( بین نقش زنان و نحوه استفاده در الگوهای مصرف غذایی
 رابطه وجود دارد.)     107
۳???۱?۱?پاسخ به سوال ۱( آیا سطح سواد زنان در اصلاح الگوهای مصرف غذایی نقش موثر دارد؟)     107
۳???۱???پاسخ به سوال ?( آیا بین سن زنان و نوع الگوهای مصرف غذایی رابطه وجود دارد؟)     109
۳???۱?۳?پاسخ به سوال ۳( آیا زنان می توانند با انتخاب الگوهای مصرف غذایی مناسب در اقتصاد خانواده تاثیرگذار باشند؟)     110
۳???۱???پاسخ به سوال ?( آیا نقش زنان به تنهایی و بی پشتوانه دولت می تواند در الگوی مصرف غذا تاثیرگذار باشد؟)     112
۳???۱???پاسخ به سوال ?( آیا شاغل بودن زنان در الگوی مصرف غذایی خانواده می تواند تاثیرگذار باشد؟)     113
۳?????پاسخ به فرضیه دوم ( بین نقش زنان و کاهش در مصرف (آب, انرژی, پسماند, غذا….) رابطه وجود دارد؟)     115
۳?????۱?پاسخ به سوال ۱( آیا بین آموزش زنان  و نوع الگوی  مصرف( غذا,آب , انرژی …) ارتباط برقرار است؟)     115
۳??????? پاسخ به سوال ?( آیا بین آموزش زنان و  کاهش در اسراف مواد غذایی ارتباط برقرار است؟)     117
۳?????۳? پاسخ به سوال ۳( آیا بین آموزش زنان و کاهش تولید پسماندها ارتباط برقرار است؟  )    118
۳??????? پاسخ به سوال ?( آیا بین آموزش زنان و کاهش مشکلات زیست محیطی رابطه برقرار است؟  )     120
۳???۳? پاسخ به فرضیه سوم ( بین نقش زنان در بهبود وضعیت تغذیه ارتباط برقرار است.)     122
۳???۳?۱? پاسخ به سوال ۱( آیا بین افزایش درآمد خانواده و بهبود وضعیت تغذیه ارتباط برقرار است؟)    122
۳???۳??? پاسخ به سوال ?( آیا سطح سواد تغذیه ای زنان در بهبود وضعیت تغذیه و  سلامت کودکان و  خانواده نقش مؤثر دارد؟)    123
۳???۳?۳? پاسخ به سوال ۳( آیا بین نقش  زنان و سلامت غذای مصرفی در خانواده ارتباط وجود دارد؟)    125
فصل چهارم- نتیجه گیری و پیشنهادات     130
??۱?  بحث و نتیجه گیری    131
??۱?۱?  مقدمه     131
??۱?۲?بحث و نتیجه گیری پرسشنامه     132
??۱?۲?۱- نتیجه گیری از فرضیه اول و سوالات پژوهشی مربوطه    132
??۱?۲??- نتیجه گیری از فرضیه دوم  و سوالات پژوهشی مربوطه     134
??۱?۲?۳- نتیجه گیری از فرضیه سوم و سوالات پژوهشی مربوطه     135
??۱?۲??- نتیجه گیری از سوالات مربوط به میزان مصرف مواد غذایی     136
????پیشنهادات     137
????۱?نقش دولت    137
????۱?۱? پیشنهاداتی برای دولت در ارائه برنامه های آموزشی     137
????۱???سایر فعالیتهای مؤثر دولت در زمینه الگوی مصرف غذا     139
??????نقش زنان     140
??????۱?پیشنهادات برای زنان    140
پیوست     142
پیوست الف- پرسشنامه در خصوص نقش زنان در اصلاح الگوهای مصرف غذایی    143
منابع     151
منابع فارسی     152
منابع انگلیسی     155
اینترنت     155
چکیده انگلیسی     156

فهرست جداول                                                          
جدول شماره ۱?۱- سهم درشت مغذی ها در تامین انرژی بین جهان , کشورهای توسعه یلفته, در حال توسعه و ایران و دامنه قابل قبول سازمان بهداشت جهانی(متوسط سالهای     51
جدول شماره۱??- روند عرضه سرانه مواد غذایی طی سالهای (۸??۱۳۶??)     52
جدول شماره ۱?۳- سهم گروههای مختلف مواد غذایی در تامین انرژی طی سالهای( ۸??۱۳۶?)     53
جدول شماره ۱??- سهم گروههای مواد غذایی در تامین انرژی (متوسط سالهای ۸??۱۳۶۸)در ایران و جهان (واحد: درصد)    55
جدول شماره ۱??- وضعیت عرضه سرانه انرژی و مواد غذایی در چند کشور درحال توسعه و توسعه یافته جهان (در سال ????)    58
جدول شماره ۱?۶ : برآورد درصد ضایعات محصولات کشاورزی    70
جدول شماره  1?7:  پر جمعیت ترین کشورهای جهان( در سال۲??? و۲???)    72
جدول??۱?  محله های منطقه ۶ شهرداری تهران بر حسب تعداد خانوار , جمعیت و محدوده جغرافیایی    90
جدول ۳-۱ – فراوانی، درصد و درصد تراکمی سن پاسخگویان    99
جدول ۳-? – توزیع فراوانی و درصد وضع تاهل پاسخگویان نمونه آماری    100
جدول ۳-۳ – توزیع فراوانی، درصد و درصد تراکمی سطح تحصیلات پاسخگویان     102
جدول ۳-? – توزیع فراوانی و درصد وضع شغلی پاسخگویان نمونه آماری     104
جدول ۳-? – فراوانی، درصد و درصد تراکمی میزان درآمد ماهیانه پاسخگویان    105
جدول ۳-۶- نتایج ضریب همبستگی بین سواد زنان و اصلاح الگوی مصرف غذایی     107
جدول ۳-۷- توزیع فراوانی و درصد نظرات پاسخگویان به سوال ۱۳    108
جدول ۳-۸- نتایج آزمون کای دو        108
جدول ۳-?- توزیع فراوانی و درصد نظرات پاسخگویان به سوال ۱?    109
جدول ۳-۱?- نتایج آزمون کای دو       110
جدول ۳-۱۱- توزیع فراوانی و درصد نظرات پاسخگویان به سوال ۸     111
جدول ۳-۱?- توزیع فراوانی و درصد نظرات پاسخگویان به سوال ??    111
جدول ۳-۱۳- نتایج آزمون کای دو      111
جدول ۳-۱?- توزیع فراوانی و درصد نظرات پاسخگویان به سوال ۱۷    112
جدول ۳-۱?- توزیع فراوانی و درصد نظرات پاسخگویان به سوال  1?     113
جدول ۳-۱۶- نتایج آزمون کای دو      113
جدول ۳-۱۷- توزیع فراوانی و درصد نظرات پاسخگویان به سوال ??    114
جدول ۳-۱۸- نتایج آزمون کای دو     114
جدول ۳-۱?- توزیع فراوانی و درصد نظرات پاسخگویان به سوال های ۱ پژوهش    115
جدول ۳-??- نتایج آزمون کای دو        116
جدول ۳-?۱- توزیع فراوانی و درصد نظرات پاسخگویان به سوال ۱۶    117
جدول ۳-??- نتایج آزمون کای دو      118
جدول ۳-?۳- توزیع فراوانی و درصد نظرات پاسخگویان به سوال ?۱    119
جدول ۳-??- نتایج آزمون کای دو       119
جدول ۳-??- توزیع فراوانی و درصد نظرات پاسخگویان به سوال های ? پژوهش     120
جدول ۳-?۶- نتایج آزمون کای دو       121
جدول ۳-?۷- توزیع فراوانی و درصد نظرات پاسخگویان به سوال ??    122
جدول ۳-??- نتایج آزمون کای دو       123
جدول ۳-??- توزیع فراوانی و درصد نظرات پاسخگویان به سوال های ? پژوهش     124
جدول ۳-۳?- نتایج آزمون کای دو       124
جدول ۳-۳۱- توزیع فراوانی و درصد نظرات پاسخگویان به سوال های ۳ پژوهش     125
 جدول ۳-۳?- نتایج آزمون کای دو      126
جدول??۳۳ میزان مصرف مواد غذایی     126

فهرست نمودارها:
نمودار ۱-۱-اثرات زیست محیطی در سطح مصرف کننده     29
نمودار۱? ?- کشورهای دارای اقتصاد برتر جهان در سال ۲?۲?    37
نمودار ۳-۱- توزیع درصد میزان سن پاسخگویان     99
نمودار ۳-?- توزیع درصد پاسخگویان به تفکیک وضعیت تاهل    101
نمودار ۳-۳- توزیع درصد سطح تحصیلات پاسخگویان    103
نمودار ۳-?- توزیع درصد پاسخگویان به تفکیک وضعیت شغلی    104
نمودار ۳-?- توزیع درصد میزان درآمد ماهیانه خانوار پاسخگویان    106

فهرست اشکال   

شکل شماره ۱?۱? هرم غذایی    19
شکل شماره ۱-?- طراحی دوباره از هرم غذایی    20

 
فهرست پیوستها     
پیوست الف- پرسشنامه در خصوص نقش زنان    143
    در اصلاح الگوهای مصرف غذایی

چکیده:
یکی از بحرانهای زیست محیطی مسئله انتخاب الگوهای نامناسب مصرف و در واقع مصرف بی رویه است.افزایش مصرف به معنی افزایش ضایعات و آلودگی محیط زیست است و غذا یکی از مهمترین بخشهای اقتصادی است, که تولید آن به اندازه کافی بستگی به تولید در بخش کشاورزی و روند افزایش جمعیت دارد.
 زنان میتوانند به عنوان همسر , مادر, مدیر, و برنامه ریز خانواده و کسیکه نقش اصلی را در تنظیم خرید و چگونگی مصرف بعهده دارد و نیز بعنوان مربی و فرهنگساز نسل آینده نقش بسیار مهمی در تغییر الگوی مصرف غذایی و در نتیجه کاهش آلودگی محیط زیست داشته باشد.
در این تحقیق محقق بدنبال اهداف اصلی خویش یعنی افزایش نقش زنان در انتخاب الگوهای مصرف غذایی مناسب و نهایتا کاهش فشار وارد بر محیط زیست به علت الگوهای بی رویه مصرف می باشد.
جامعه آماری در این تحقیق , زنان منطقه ۶تهران می باشند که تعداد ۱۱??۷نفر را تشکیل می دهند. افراد نمونه به حجم ۳?? نفر بر اساس نمونه گیری چند مرحله ای خوشه ای تصادفی انتخاب شدند. به منظور آزمون فرضیه های تحقیق, پرسشنامه ویژه ای برای کسب اطلاعات تهیه  شده که برای بررسی صحت و سقم فرضیات تحقیق از آزمون کی دو و اسپیرمن استفاده گردید و نتایج آن اینچنین بیان گردید. مطابق نظر پاسخگویان در مورد فرضیه اول با توجه به اینکه ضرائب ?۶۳/?و??۳/?از مقدار جدول ۱?۸/? بیشتر است بین سطح سواد و نوع الگوی مصرف غذا ,رابطه معنی دار وجود دارد, یعنی هرچه میزان تحصیلات زنان افزایش می یابد، میزان آشنایی آنان با الگوهای مصرف غذایی افزایش می یابد.همچنین با توجه به اینکه اکثر پاسخها ?/۳?درصد در مورد ارتباط سن با الگوی مصرف غذا به سمت گزینه متوسط بوده , پس ارتباط معنی داری بین ایندو وجود ندارد. در مورد رابطه شاغل بودن زنان و نوع الگوی مصرف ۳/۶? درصد به سمت گزینه های خیلی زیاد و زیاد گرایش داشته و کی دو بدست آمده۷۷/۱۳۸از مقدار جدول بزرگتر است , پس رابطه معنی دار می باشد. در مورد تاثیر نقش زنان در اقتصاد خانواده در زمینه الگوی مصرف غذا پاسخها به سمت گزینه خیلی زیاد گرایش داشته و در مورد تاثیر نقش زنان بدون همکاری دولت در الگوی مصرف غذا با توجه به مقادیر کی دو بدست آمده۶?۶/???و ??۳/?۱۶ از مقدار جدول بزرگتر است, پس نقش زنان به تنهایی نمی تواند موثر باشد.  بین آموزش زنان و کاهش میزان پسماندها و کاهش در اسراف مواد غذایی و کاهش مشکلات زیست محیطی  ارتباط معنی دار وجود دارد  ,  همپنین هر چه سواد تغذیه ای زنان بیشتر باشد وضعیت تغذیه و سلامت خانواده بهتر می شود. بین نقش زنان و سلامت غذای مصرفی ارتباط معنا دار وجود دارد. بین  افزایش درآمد و بهبود در وضعیت تغذیه  خانواده ارتباط معنا دار وجود دارد.
در آخر به ارائه پیشنهاد در دو بخش مجزا , یعنی پیشنهاداتی برای دولت و زنان پرداخته شده است.

مقدمه:
با توجه به الگوهای بی رویه مصرف و تولید که تشدید کننده فقر و عدم تعادل در جهان است و اهمیت بخش غذا بعنوان محور اقتصادی و نیاز به رسیدن به امنیت غذایی و کاهش جمعیت گرسنه جهان, توجه به تدابیر اصلاح الگوی تغذیه, لازم و ضروری میباشد.(آل یاسیین , احمد,۱۳۸۶),چرا که تدابیر اصلاح الگوی مصرف غذایی, تضمین امنیت غذایی را به سمت شرایط برقراری سلامت جامعه هدف قرار داده است.برای ایجاد امنیت غذایی, شناخت ترکیب مواد غذایی به منظور جوابگویی به نیازهای فیزیولوژیکی ضروری است  و بر اساس آن ساختار تولید را می توان برنامه ریزی کرد و جهت داد.علاوه بر تولید, مراحل توزیع مواد غذایی نیز در تضمین در دسترس قرار دادن غذا نقش اساسی بعهده دارد.(عیسی , کلانتری, ۱۳۷?)
یکی از بحرانهای زیست محیطی مسئله انتخاب الگوهای نامناسب مصرف و در واقع مصرف بی رویه است.افزایش مصرف به معنی افزایش ضایعات و آلودگی محیط زیست است و غذا یکی از مهمترین بخشهای اقتصادی است, که تولید آن به اندازه کافی بستگی به تولید در بخش کشاورزی و روند افزایش جمعیت دارد. در این بین توجه به نقش زنان با توجه به اینکه نیمی از جمعیت جهان را تشکیل می دهند , اما نقش آنها در توسعه و پیشرفت جوامع بسیار بیشتر از یک نیمه است , ضروری میباشد. بدیهی است که هر چه اندیشه زنان و مادران یعنی آموزگاران و مربیان جامعه بازتر و هر چه دانسته های ایشان از اصول فرهنگی, اجتماعی, اقتصادی بیشتر باشد, بهتر می توانند در راه پیشرفت و تعالی و رفاه و سرافرازی جامعه آینده گام بر دارند, به عبارت دیگر , هر چه آگاهی زنان افزایش یابد, این آگاهی به جامعه امروز و نسل های آینده منتقل شده و موجب سیر جامعه به سوی ترقی و تکامل میشود.زنان میتوانند با انتخاب الگوی مصرف صحیحی برای خانواده سطح بهره وری خانواده را افزایش دهند و به عنوان همسر , مادر, مدیر, و برنامه ریز خانواده و کسیکه نقش اصلی را در تنظیم خرید و چگونگی مصرف بعهده دارد و نیز بعنوان مربی و فرهنگساز نسل آینده و سرانجام بعنوان پیوند دهنده کودکان به خانه و جامعه می توانند نقش بسیار مهمی در تغییر الگوی مصرف غذایی و در نتیجه کاهش آلودگی محیط زیست داشته باشد.(معروفی,پروین , دانستنیهای زیست محیطی برای زنان)
مطالعه انجام شده در زمینه نقش و تاثیر زنان بر شکل گیری عادات و رفتارهای تغذیه ای فرزندان و تاثیر بر روی الگوی مصرف غذایی و اصلاح آن جهت دستیابی به امنیت غذایی اجرا گردیده است, چرا که مطالعه در این زمینه بسیار محدود  میباشد. امید است نتایج این پژوهش در طراحی و ارائه راهکارهای مناسب برای آموزش صحیح تغذیه در خانواده و بهبود سلامت جامعه و اصلاح الگوهای تولید و مصرف و در نهایت حمایت ازمحیط زیست و بقاء بشریت مفید واقع گردد.

منابع

منابع فارسی:

۱- آقاجانی قاضی, مهدی , سیستمهای مدیریت کمینه سازی ضایعات در صنایع غذایی(مطالعه موردی : کارخانه فراورده های گوشتی آمل-کاله), ۱۳۸۶-۱۳۸?, دکتر خضری.
?- آقاجانی میر , مسعود ,بررسی موانع مشارکت در حفاظت  از محیط زیست و نقش عوامل فرهنگی, اجتماعی, اقتصادی در آموزش زیست محیطی , ۸۷-۱۳۸۶ .
۳- آل یاسین, احمد, ۱۳۸۶, تقابل منابع سیاره زمین با الگوهای توسعه و مصرف.
?- افتخار, رفیع,دی ۱۳۷?,  بهره وری و خانواده, مجله پیام زن, ص ۱۲.
?- انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور, ۷?-۱۳۷?, طرح جامع مطالعات مصرف مواد غذایی و تغذیه انستیتو .
۶- ایران در آیینه آمار, ۱۳۸۴, مرکز آمار ایران .
۷- براون, لستر , ترجمه دکتر حمید طراوتی, خارج از تحمل زمین, ۱۳۸?, نشر آرامش.
۸- برنامه چهارم توسعه اقتصادی , اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران, ۱۳۸۳-۱۳۷?, سازمان برنامه و بودجه .
?- برنامه سوم توسعه اقتصادی , اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران, ۱۳۸۳-۱, سازمان برنامه و بودجه .
۱?- بهجتی نژاد زنجانی, زهرا, مدیریت پسماند کارخانجات صنایع غذایی شهرستان رشت , ۸۷-۱۳۸۶, استاد راهنما دکتر رضا ارجمندی.
۱۱- پاورز.ال ای و ار. مک شورلی, ترجمه علیرضا کوچکی, مجید جامی الاحمدی, بهنام کامکار, عبدالمجید مهدوی دامغانی, ۱۳۸?, اصول بوم شناسی کشاورزی, انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد.

۱?- تمدنی, داریوش, زمستان ۱۳۸۶, توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی ضامن نیل به امنیت غذایی پایدار, فصلنامه علمی و کشاورزی پایدار, سال ۴شماره ?.
۱۳- جزایری, ابوالقاسم, ۷۱-۱۳۶۲, بررسی روند الگوی مصرف مواد غذایی و انرژی در مناطق شهری و روستایی ایران, فصلنامه علمی و پژوهشی اقتصائ کشاورزی و توسعه ۱۳۷?, جلد ۴, شماره ۱۴, ص۲۱? .
۱?- جزایری, ابوالقاسم, پائیز ۱۳۷۳, کنفرانس بین المللی تغذیه و پیامد های آن در ایران , فصلنامه اقتصاد کشاورزی و توسعه ویژه نامه امنیت غذایی, سال دوم, ص ۲۴۱-?۶.
۱?- حیدری, غلامرضا و دکتر علی آهو منش, دکتر مصطفی ازکیا, دکتر مصطفی بستاکی , ۱۳۸۳, وضعیت تولید و مصرف مواد غذایی, فصلنامه علمی و پژوهشی  اقتصاد و کشاورزی , شماره ۱۲, ۱۷۷-۱۶۷انتشارات  وزارت جهاد کشاورزی .
۱۶- ریحانیان, آنیتا ,مدیریت نقش زنان در توسعه پایدار, ۸?-۱۳?۳ .
۱۷- سرشماری نفوس و مسکن ۱۳۷?, نتایج تفصیلی شهر تهران مناطق ۲۲گانه , مرکز آمار ایران .
۱۸- سلامی, ح. و ف.اشراقی, ۱۳??, تاثیر سیاستهای حمایت قیمتی بر روند رشد تولیدات کشاورزی در ایران , فصلنامه اقتصاد کشاورزی و توسعه ۱۳۸۱, سال نهم , شماره ۳۶, ص ۲۱-۷ .
۱?- طراوتی , حمید و  سید امیر ایافت, ۱۳۷۷, کنفرانس سازمان ملل درباره محیط زیست و توسعه(دستور کار ۲۱), انتشارات سازمان محیط زیست.
??- عزیزی, ج, وس, یزدانی, ۱۳۸۳, تعیین مزیت نسبی محصولات عمده باغبانی ایران , فصلنامه اقتصاد کشاورزی و توسعه, سال دوازدهم, شماره ?۶, ص ۷۱-۴۱.
?۱- کردوانی, پرویز, ۱۳۸۳, منابع و مسائل آب در ایران , انتشارات دانشگاه تهران, صفحه
??- کلانتری, عیسی و ناصر خادم آدم, ۱۳۷?, سیاست اصلاح الگوی تغذیه, انتشارات وزارت جهاد کشاورزی, مرکز مطالعات برنامه ریزی و اقتصاد کشاورزی .
?۳- کیمیاگر , مسعود و مرجان باژن و بیتا صمیمی, ۱۳۸۳, بررسی وضعیت عرضه محصولات کشاورزی و تاثیر آن در الگوی مصرف مواد غذایی در ایران, فصلنامه لقتصاد کشاورزی و توسعه, سال ۱۲, شماره ?۸, ص ۱۶۷و ۲۳?-۲۳۳.
??- مجله مشعل, شماره ?۱? , صفحه ۱۶.
??- نتایج آمار گیری تهران  منطقه شهرداری(۶)۱۳??, ۱۳۶?, مرکز آمار ایران .
?۶- نجفی, ب, ۱۳۷?, ناهماهنگی در سیاستهای تولید و مصرف و ضرورت گذار از سیاست کشاورزی به سیاست غذایی , فصلنامه اقتصاد کشاورزی و توسعه, سال هشتم, شماره ۳۲, ص ۳۳- ۱۱.
?۷- نشریه علمی تخصصی کشاورزی پایدار, بهمن و اسفند ۱۳۸?, امنیت غذایی , تغذیه سالم با کاربرد مواد بیولوژیک, ص۱ .
??- نوروزی, ف. ۱۳۷۳, تولید و عرضه غذا در ایران, فصلنامه اقتصاد کشاورزی و توسعه, سال دوم, ص۷۲-۳۷.
??- نوروزی, فرح آرا و بیتا صمیمی, ۱۳۸۱,تراز نامه غذایی ایران طی سالهای ۸?-۱۳۶?,موسسه پژوهشهای برنامه ریزی و اقتصاد کشاورزی,انتشارات وزارت جهاد کشاورزی .
۳?- هفته نامه فرهنگی, هنری, اجتماعی سخن ملت,شهریور ۱۳?۷, سبد و سفره غذایی, سال دوم, شماره ۱۶, ص ۱?.
۳۱- یوسفیان , جواد, دکتر منیره مجلسی و نرگس بهادری, ۱۳۸۷, هشتمین همایش سیمای زن در جامعه , مجله زن و محیط زیست, انتشارات دانشگاه الزهرا .

 
منابع انگلیسی:
۱-    Berg,A, Malnutrition .What can Vedone: Lessons from World Bank
۲-    Brown , G.E. ,NationalNutrition Monitoring System: A Congressional Perspective.J. Am. Diet. Assoc. 84:1181-9.1984 .
۳-     Experience , The John Hopkin University Press, Baltimore, p:1987.
۴-    Garrow,J. (1991),  Importance of Obesity, Br. Med. J., 303:6-704 .
۵-    Massari, Stefani, current food consumption patterns and global  
    sustainability ,2007
۶-    World Health Organization (1996), Diet , Nuitrition and the Prevention of Chronic Diseases, Report of a WHO Study Group, WHO Technical Report Series, 797: 88-115, Geneva .
منابع اینترنتی:
۱.    www. Ushnfo.state.gov
۲.    www.unicef.org/Iran
۳.    www. Sanayenews.com
۴.    www.resalatnews.com
۵.    www.tiknews.com
۶.    www.taravat-bahar.com/ghale.htm
۷.    www.farara.com
۸.    www.hamshahrionline.ir/news/?id=29671
۹.    www.foodconsumptionchashni-co.mht
۱۰. www.foodconsumptiondiabetsupportive.mht
۱۱. www.foodconsumptionfarsdailynewsIsna.mht
۱۲. www.myisfahan.com
۱۳. www.aftab.ir/articles/social/environment
۱۴. www. aftab.ir/articles/economy-marketing-business/agriculture-fishery
۱۵. www.sustainability.blogfa.com
۱۶. www.iranpressnews.com
۱۷. www.teyban .net
۱۸. www.hawzah.net
۱۹. www.foodna.ir
۲۰. www.un.org/womenwatch/daw/cedaw
۲۱. www.fakouchaki.blogfa.com
 www.aftab.ir/articles/health-therapy/nutrition.22
۲۳. www.sbdrc.org/media/pages/page45.html
www.washingtonpost.com.24
mypyramid.gov/downloads/miniposter.pdf.25
۲۶.codexalimantarius.net/standard-list 

Abstract:

One of the environmental crises is the issue of choosing unsuitable consumption patterns or excessive and irregular consumption. Increasing of consumption is equal to increasing of wastes and environmental pollutions.
Food is one of the most important economic sections that sufficient production of food depends on agricultural production and population increasing trend.
Women can increase family”s productivity level by choosing the right consumption patterns. They can play an important role in changing food consumption patterns and decreasing environmental pollutions as a wife, mother, family”s manager and planner, the person who has a major role in adjusting shopping and consumption.
The main idea in this research is to find the acting role of women in selecting a proper food consumption pattern and how to consume in an environmental manner and finally the way to reduce the pressure imposed to environment resulting from irrespective and ill consuming pattern at homes.
In this study the statistical community is “Women of 6th area of Tehran” that their population is 11057 persons . The sampling method that is used is “multi stage random cluster sampling”.
In order to test hypothesis of the research, an especial questionnaire for obtaining information has been provided. For analyzing collecting data, description and analytical statistics has been used. In analytical statistics the chi square and spearman method has been used in order to investigate our hypothesis that the results obtained are as below:
According to respondent”s idea, there is a significant relationship between women”s education level and the kind of food consumption pattern, the correlation coefficient is 0.263 and 0.223 that are more than 0.148 of the table. It means that with increase in women”s educational level, the increase in acquainting with food consumption pattern can be seen.
 most of the answers shows that there is no significant relation between the age of women and food consumption pattern.(34.2 %)most of the answers show that ,working women have positive influence on food consumption pattern(68.3%).also the percentage of the answers show that women have positive impact on the economical condition of their family but these efforts would not be succeeded without government”s collaboration.
There is direct relation between training women and decrease in wastes, food excessive use and environmental problems.
We can also see as much as women”s nutritional knowledge increase, the health and nutritional condition would be improved, so that there is considerable relation between the role of women and health of food.
A positive significant relation between income increasing and improved family”s nutritional condition can be seen.
At last some advises in two distinctive sections “the government” and ” the women” has been suggested.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.