بررسی بوم شناختی گونه مرتعی Festuca ovina L در مراتع ییلاقی استان مازندران (مطالعه موردی: مراتع ییلاقی گدوک)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی بوم شناختی گونه مرتعی Festuca ovina L در مراتع ییلاقی استان مازندران (مطالعه موردی: مراتع ییلاقی گدوک) دارای ۱۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی بوم شناختی گونه مرتعی Festuca ovina L در مراتع ییلاقی استان مازندران (مطالعه موردی: مراتع ییلاقی گدوک)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی بوم شناختی گونه مرتعی Festuca ovina L در مراتع ییلاقی استان مازندران (مطالعه موردی: مراتع ییلاقی گدوک)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی بوم شناختی گونه مرتعی Festuca ovina L در مراتع ییلاقی استان مازندران (مطالعه موردی: مراتع ییلاقی گدوک) :

تعداد صفحات :۱۰

چکیده مقاله:

تحقیقات محدودی به بررسی دامنه پراکنش، شرایط اقلیمی و خصوصیات خاک محل رویش گونه علف بره Festuca ovina L در مراتع صورت گرفته و در تحقیق حاضر سعی شده است به این هدف جامه عمل پوشانده شود. گونه علف بره گیاهی گیاهی چند سال ، پشته و متراکم است که از مهم ترین گراس های مرتعی محسوب می شود، این گیاه دارای سیستم ریشه بسیار فشرده و کلافی و منشعب از زیر یقه است ، با توجه به این ویژگی به عنوان گیاهی حفاظتی و علوفه ای معرفی شده است که می توان برای اصلاح مراتع کوهستانی از آن استفاده نمود. منطقه مورد مطالعه بخشی از مراتع ییلاقی گدوک واقع در استان مازندران بوده است. منطقه گدوک در حد فاصل دو شهر ورسک و فیروزکوه در البرز مرکزی قرار دارد. منطقه مورد نظر در ۱۸ کیلومتری شمال شرقی شهرستان فیروزکوه و با مختصات جغرافیایی ۴۰ ۵۴ ۵۲ تا ۵۰ ۵۹ ۵۲ طول شرقی و ۵۰ ۴۸ ۳۵ تا ۵۰ ۵۲ ۳۵ عرض شمالی در محدوده دو دامنه جنوب غربی و شمال شرقی رشته کوه های البرز مرکزی واقع است. حداقل ارتفاع منطقه ۱۸۰۰ متر و حداکثر ارتفاع حدود ۲۹۳۰ متر و متوسط شیب آن نیز بیش از ۳۵% است. متوسط بارندگی سالانه منطقه ۳۲۷/۷ میلی متر و متوسط درجه حرارت سالانه ۷/۵ بوده است. انتخاب محل نمونه برداری پس از شناسایی ایستگاه گونه علف بره که بر اساس بررسی تیپ غالب منطقه بود انجام پذیرفت. نمونه برداری پوشش گیاهی با استفاده از روش تصادفی – سیستماتیک صورت گرفت، دو ترانسکت ۱۰۰ متری به طور تصادفی در دو جهت و در همین ترانسکت ۱۰ پلات به طور سیستماتیک مورد استفاده قرار گرفت. در هر پلات پارامترهای مربوط به پوشش گیاهی و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک گونه مذکور اندازه گیری شد. برای آنالیز پارامترهای خاک و پوشش گیاهی در دو جهت شمالی و جنوبی به طور جداگانه از آزمون تی جفتی جهت مقایسه میان این ها در نسخه ۱۹ نرم افزار SPSS انجام شد. با توجه به نتایج به دست آمده در صد پوشش گیاهی، تولید کیانی و تراکم گونه علف بره در مراتع ییلاقی گدوک در دو جهت شمالی و جنوبی معنی دار بوده است و در جهت شمالی بیشتر از جهت جنوبی مشاهده شده است، فراوانی، ارتفاع گیاه و همچنین پارامترهای مربوط به خاک غیر از در صد کرین و مواد آلی در دو جهت شمالی و جنوبی دارای اختلاف معنی داری نبوده است. با توجه به گستردگی فراوان این گونه در ارتفاعات میانی و فوقانی مورد مطالعه و در دو محدوده بارندگی و دمای نسبتاً خوب، می توان به عنوان گیاهی حفاظتی و علوفه ای برای اصلاح مراتع کوهستانی از آن استفاده نمود.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.