اثر اسانس بومادران بر باکتری استرپتوکوکوس موتانس Streptococcus mutans عامل پوسیدگی دندان در شرایط آزمایشگاهی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 اثر اسانس بومادران بر باکتری استرپتوکوکوس موتانس Streptococcus mutans عامل پوسیدگی دندان در شرایط آزمایشگاهی دارای ۱۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد اثر اسانس بومادران بر باکتری استرپتوکوکوس موتانس Streptococcus mutans عامل پوسیدگی دندان در شرایط آزمایشگاهی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی اثر اسانس بومادران بر باکتری استرپتوکوکوس موتانس Streptococcus mutans عامل پوسیدگی دندان در شرایط آزمایشگاهی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن اثر اسانس بومادران بر باکتری استرپتوکوکوس موتانس Streptococcus mutans عامل پوسیدگی دندان در شرایط آزمایشگاهی :

تعداد صفحات :۱۲

چکیده مقاله:

پوسیدگی دندان از شایعترین بیماریهای مزمن در جهان، یک بیماری عفونی میکروبی محسوب میشود و باکتری استرپتوکوکوس موتانس یکی از عوامل مهم ایجاد آن است. بومادران از جمله گیاهان دارویی با پتانسیل ضد میکروبی میباشد. در این آزمایش اثر غلظتهای مختلف اسانس این گیاه به روش دیسکگذاری و رقت لولهای در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار بر باکتری استرپتوکوکوس موتانس بررسی شد.استخراج اسانس به روش کلونجر انجام گرفت. تیمارهای مورد بررسی شامل هشت غلظت مختلف اسانس بومادران ( ۱۰۰۰ ، ۵۰۰۰ ، ۱۰۰۰۰ ، ۱۵۰۰۰ ، ۲۰۰۰۰ ، ۵۰۰۰۰ ، ۱۰۰۰۰۰ و ۲۰۰۰۰۰ میلی گرم در لیتر) کلر هگزدین ۰/۲ % هیپوکلریت سدیم ۲/۵ % و ۵/۲۵ % رقیق شده در حلال Tween80 دیسکهای آنتی بیوتیک مترونیدازول (۵ میلی گرم) و آموکسی سیلین ( ۲۵ میلی گرم) و شاهد ( حلال Tween80 ) بود. نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد که بین تیمارهای مختلف اختلاف معنیدار وجود داشت. بر اساس مقایسه میانگینها، در روش دیسکگذاری اثر غلظتهای مختلف اسانس بومادران با قطر هاله عدم رشد ۱۰/۸ تا ۱۱/۹ میلیمتر متغیر بود. بیشترین ممانعت از رشد در غلظت ۱۰۰۰۰ میلیگرم در لیتر و کمترین آن در غلظت ۱۰۰۰ و ۲۰۰۰۰۰ میلی گرم در لیتر مشاهده شد. هیپوکلریت سدیم ۲/۵% با قطر هاله عدم رشد ۱۲/۱۸ ۰۰ و هیپوکلریت سدیم ۵/۲۵% با قطر هاله عدم رشد ۱۴/۹۷ در ممانعت از رشد باکتری موثرتر از غلظتهای مختلف اسانس بود. آموکسی سیلین با ۱۹/۹ میلی متر و بیشترین قطر هاله عدم رشد، موثرترین تیمار، مترونیدازول و Tween80 (شاهد) با قطر هاله عدم رشد صفر کمترین اثر را بر ممانعت از رشد باکتری استرپتوکوکوس موتانس نشان دادند. در آزمون رقت لولهای کدورت در تمام غلظتهای مورد مطالعه قابل مشاهده ودارای MIC و MBC نبود.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.