مقاله نخستین نظریه پرداز ارجا بررسی تحلیلی نامه حسن بن محمد بن حنفیه در باره ارجا


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله نخستین نظریه پرداز ارجا بررسی تحلیلی نامه حسن بن محمد بن حنفیه در باره ارجا دارای ۲۹ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله نخستین نظریه پرداز ارجا بررسی تحلیلی نامه حسن بن محمد بن حنفیه در باره ارجا  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله نخستین نظریه پرداز ارجا بررسی تحلیلی نامه حسن بن محمد بن حنفیه در باره ارجا،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله نخستین نظریه پرداز ارجا بررسی تحلیلی نامه حسن بن محمد بن حنفیه در باره ارجا :

مقاله نخستین نظریه پرداز ارجا بررسی تحلیلی نامه حسن بن محمد بن حنفیه در باره ارجا که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در تابستان ۱۳۸۸ در تاریخ اسلام و ایران (علوم انسانی) از صفحه ۱۲۷ تا ۱۵۲ منتشر شده است.
نام: نخستین نظریه پرداز ارجا بررسی تحلیلی نامه حسن بن محمد بن حنفیه در باره ارجا
این مقاله دارای ۲۶ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله حسن بن محمد
مقاله ارجا
مقاله مرجئه
مقاله بنی امیه

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
حسن فرزند محمد حنفیه، از تابعان مدینه و از نوادگان علی (ع) بود. او عالمی فقیه و آگاه به اختلاف فتاوا و محدثی می دانند که بر عالمان عصر خویش برتری داشته است. مورخان از او به عنوان نظریه پرداز اندیشه ارجا یاد کرده اند که برای نخستین بار در یک محفل مناظره در شهر مدینه در باره کشمکش میان علی (ع)، عثمان، طلحه و زبیر و حق و باطل بودن آنها، پس از مدتی سکوت و شنیدن سخن دیگران، بهترین راه حل را در این دانست که حکم دوستی یا برائت از آنها را به تاخیر اندازیم و هیچ یک را رد یا قبول نکنیم. به دنبال این بحث، او نامه ای به شهرها نوشت که با قرائت آن در برخی بلاد اسلامی، تفکر ارجا قوت گرفت و در بسیاری از مناطق مسلمان نشین طرفدارانی یافت. طرح اندیشه ارجا در قالب یک نظریه کلامی از سوی فردی از خاندان علی (ع) برای معاصران وی دور از انتظار بود. بنابراین بررسی اصل نامه از جهت سند و محتوا و تحقیق در باره انگیزه وی از نگارش آن ضروری است.
نگارنده پس از بررسی منابع مختلف که برخی به اجمال و برخی به تفصیل از نامه پسر محمد سخن به میان آورده اند، سند و محتوای نامه و احتمال دخل و تصرف در آن را بررسی نموده است. تحلیل انگیزه حسن بن محمد از نگارش نامه که برای وحدت میان مسلمانان یا جلوگیری از سب جدش علی (ع) بود و در نهایت چالش و نوع تعامل او با حاکمیت امویان از موضوعات اصلی این نوشتار است.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.