مقاله طریقت و تجارت؛ کارکردهای تجاری نقشبندیه در دوره تیموری


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله طریقت و تجارت؛ کارکردهای تجاری نقشبندیه در دوره تیموری دارای ۴۵ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله طریقت و تجارت؛ کارکردهای تجاری نقشبندیه در دوره تیموری  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله طریقت و تجارت؛ کارکردهای تجاری نقشبندیه در دوره تیموری،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله طریقت و تجارت؛ کارکردهای تجاری نقشبندیه در دوره تیموری :

مقاله طریقت و تجارت؛ کارکردهای تجاری نقشبندیه در دوره تیموری که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در زمستان ۱۳۸۸ در تاریخ اسلام و ایران (علوم انسانی) از صفحه ۱ تا ۴۰ منتشر شده است.
نام: طریقت و تجارت؛ کارکردهای تجاری نقشبندیه در دوره تیموری
این مقاله دارای ۴۰ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله نقشبندیان
مقاله تیموریان
مقاله تجارت
مقاله اوضاع اقتصادی
مقاله جاده ابریشم

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
این مقاله به بررسی رابطه میان طریقت نقشبندیه و فعالیتهای تجاری در عصر تیموریان (۷۷۱-۹۱۳ ه.) می پردازد. توجه به اصول عقاید این طریقت، عوامل فکری زمینه ساز در فعالیتهای اقتصادی پیروان آن را روشن می کند. این عوامل را می توان در چهار مفهوم خلوت در انجمن (صحبت)، ذکر خفی، خدمت، و کار دسته بندی کرد. وجود تعالیم معطوف به فعالیت های اقتصادی در طریقت نقشبندی سه پیامد مهم داشت؛ نخست رواج و نفوذ گسترده آن در میان کشاورزان و پیشه وران به عنوان مهمترین نیروهای تولیدی، دوم حمایت تیمور و فرزندانش از آن، و سوم تدوین نگرشی مثبت به ثروت و قدرت. این پیامدها هم نیروهای تولیدی و هم حمایت های سیاسی را در اختیار نقشبندیان گذاشت. رهبران طریقت بدینوسیله توانستند نفوذ معنوی و مادی خود را در ماوراءالنهر و خراسان گسترش دهند.
سرزمین ماوراءالنهر خاستگاه دولت تیموری، خاستگاه و مرکز قدرت خواجگان نقشبندی، نقطه تلاقی راههای مختلف تجاری و از مراکز محوری جاده ابریشم بود. این موقعیت، به علاوه عوامل پیشین، نقشبندیان را در تجارت این دوره بسیار فعال نمود.
فعالیتهای پردامنه تجاری نقشبندیان در این دوره، سه تاثیر مهم بر این طریقت گذاشت. اولا طریقت نقشبندی در طول جاده ابریشم، در آسیای مرکزی و ترکستان شرقی تا مرزهای چین گسترش یافت، ثانیا رهبران نقشبندی را به ثروت، مکنت و نفوذی رساند که تا آن زمان دنیاگرایی در میان طریقت های تصوف بی سابقه بود، این مساله در اواخر قرن نهم، مباحث و مجادلاتی را، پیرامون رابطه طریقت با فعالیت های اقتصادی، موجب گردید. سومین پیامد، تاثیر مصیبت باری بود که بر رهبران طریقت نقشبندی در نیمه دوم قرن نهم و اوایل قرن دهم یعنی خاندان احرار، گذاشت. آنان در نتیجه بالا گرفتن نفوذ اقتصادی و پیوندهای وثیق با دولت تیموری، ناگزیر در سرنوشت نهایی این دولت نیز سهیم شدند، برخی از آنها از دم شمشیر ازبکان گذشتند و بازماندگانشان نیز آواره سرزمین های دیگر شدند. بررسی آغاز و پایان پیوند میان طریقت نقشبندی و تجارت در دوره تیموری، روایتی موردی از مساله مهم چگونگی رابطه اقتصاد و طریقت در تاریخ ایران است.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.