مقاله رویارویی نظری گفتمان های «سلطه» و «مقاومت» در مکاتبات منصور دوانیقی و محمد نفس زکیه


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله رویارویی نظری گفتمان های «سلطه» و «مقاومت» در مکاتبات منصور دوانیقی و محمد نفس زکیه دارای ۳۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله رویارویی نظری گفتمان های «سلطه» و «مقاومت» در مکاتبات منصور دوانیقی و محمد نفس زکیه  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله رویارویی نظری گفتمان های «سلطه» و «مقاومت» در مکاتبات منصور دوانیقی و محمد نفس زکیه،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله رویارویی نظری گفتمان های «سلطه» و «مقاومت» در مکاتبات منصور دوانیقی و محمد نفس زکیه :

مقاله رویارویی نظری گفتمان های «سلطه» و «مقاومت» در مکاتبات منصور دوانیقی و محمد نفس زکیه که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در زمستان ۱۳۸۸ در تاریخ اسلام و ایران (علوم انسانی) از صفحه ۱۷۱ تا ۲۰۲ منتشر شده است.
نام: رویارویی نظری گفتمان های «سلطه» و «مقاومت» در مکاتبات منصور دوانیقی و محمد نفس زکیه
این مقاله دارای ۳۲ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله محمد نفس زکیه
مقاله منصور دوانیقی
مقاله مشروعیت
مقاله سنت
مقاله حکومت
مقاله تحلیل گفتمان

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
پس از ارتحال پیامبر (ص)، اعراب حکومت گریز، واقعیت تمکین به حکومتی متمرکز را پذیرفتند و با تعیین جانشین، سنت پیامبر را ادامه دادند. از این رو اپیستمه و نظامی معرفتی با محوریت مبانی مشروعیت قدرت در اسلام ایجاد شد و اجتماعات، سخنان و آثار بسیاری با همین رویکرد شکل گرفت. از درون این اجتماعات و آثار، گفتمان هایی درجامعه تولید شد که هریک تعاریف خاصی از مبانی مشروعیت حکومت ارایه دادند. یکی از مهم ترین صحنه های این رویارویی مواجهه سادات حسنی و عباسی است که در مکاتبات دو شخصیت شاخص این جریان ها یعنی منصور دوانیقی و محمد بن عبدالله نفس زکیه نمود یافته است؛ موضوعی که قرن ها در قالب چالش های عمیق نظری میان سه ضلع مثلث قدرت هاشمی یعنی سادات بنی الحسین، سادات بنی الحسن و خلفای عباسی استمرار یافت.
شناسایی گفتمان های سیاسی جامعه اسلامی در نیمه اول قرن دوم هجری، بر اساس مدل تحلیلی فوکو، نیازمند مراجعه به آرشیو آن دوره تاریخی و شناسایی اپیستمه حاکم بر آن است. به همین منظور از مجموع اسناد و شواهد، مکاتبات محمد بن عبدالله و منصوردوانیقی مورد بررسی قرار گرفت.
از رهگذر تحلیل گفتمانی این مکاتبات تلاش شد دیدگاه های سیاسی، مذهبی و حکومتی که در این نامه ها به آن پرداخته شده، شناسایی و به این سوال ها پاسخ دهیم که متون مورد نظر، مولد چه گفتمانی در جامعه اسلامی بودند؟ مولفان این گفتمان ها چه راهبردهایی جهت استمرار حکومت اسلامی ارایه دادند؟ و مبانی مشروعیت قدرت از دیدگاه آن ها چه بود؟

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.