مقاله ارتباط بین غلظت آلاینده های استنشاقی دی اکسید نیتروژن، دی اکسید گوگرد، منواکسید کربن و عملکرد ریوی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۹۷,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله ارتباط بین غلظت آلاینده های استنشاقی دی اکسید نیتروژن، دی اکسید گوگرد، منواکسید کربن و عملکرد ریوی دارای ۱۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله ارتباط بین غلظت آلاینده های استنشاقی دی اکسید نیتروژن، دی اکسید گوگرد، منواکسید کربن و عملکرد ریوی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله ارتباط بین غلظت آلاینده های استنشاقی دی اکسید نیتروژن، دی اکسید گوگرد، منواکسید کربن و عملکرد ریوی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله ارتباط بین غلظت آلاینده های استنشاقی دی اکسید نیتروژن، دی اکسید گوگرد، منواکسید کربن و عملکرد ریوی :

مقاله ارتباط بین غلظت آلاینده های استنشاقی دی اکسید نیتروژن، دی اکسید گوگرد، منواکسید کربن و عملکرد ریوی که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۰ در مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد از صفحه ۲۷ تا ۳۵ منتشر شده است.
نام: ارتباط بین غلظت آلاینده های استنشاقی دی اکسید نیتروژن، دی اکسید گوگرد، منواکسید کربن و عملکرد ریوی
این مقاله دارای ۹ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله آلاینده های استنشاقی
مقاله شاخص کیفیت هوا
مقاله عملکرد ریوی

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
زمینه و هدف: آلاینده های استنشاقی نقش مهمی در بیماری های ریوی دارند. این مطالعه با هدف بررسی سطح آلاینده های استنشاقی دی اکسید نیتروژن، دی اکسید گوگرد، منواکسید کربن در اراک (شهر صنعتی و آلوده) و خمین (غیر صنعتی و غیر آلوده) و تعیین چگونگی اثر آن بر عملکرد ریه در مقطع زمان اسپیرومتری انجام شد.
روش بررسی: دو شهر اراک و خمین به ترتیب به ده و پنج منطقه تقسیم و آلاینده های استنشاقی دی اکسید نیتروژن، دی اکسید گوگرد و منواکسید کربن اندازه گیری شدند. همزمان به طور تصادفی در فصول مختلف سال ۵۲۲ نفر از بالغ غیر سیگاری خمین و ۵۴۷ نفر از اراک انتخاب و از آنان اسپیرومتری به عمل آمد و از شاخص کیفیت هوا (PSI=Poliution standard index) برای ارزیابی کیفیت هوا استفاده شد. میانگین غلظت آلاینده ها و شاخص پراکندگی ظرفیت های ریوی با آزمون های آماری آنالیز رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: میانگین
PSI اراک ۱۰۱۸۳±۱۴۵۴ و خمین ۸۹۱۷±۱۸۵۸ بود (P<0.05). حداکثر جریان بازدمی (PEF) و ظرفیت حیاتی فعال (FVC) در اراک به طور معنی داری کمتر از خمین بود (P<0.05). میانگین غلظت مونواکسید کربن (CO)، دی اکسید گوگرد (SO۲) و دی اکسید نیتروژن (NO۲) در اراک بالاتر از خمین بوده و این افزایش در مورد CO و SO۲ معنی دار بود (P<0.001). در تعداد کل نمونه آلاینده های CO،SO۲ و NO۲ ارتباط معنی داری بین میانگین ظرفیت حیاتی (P<0.001) VC و (P<0.05) FVC با غلظت SO۲ و PEF با NO۲ وجود داشت (P<0.001). در اراک رابطه میزان پیش بینی شده FVC با غلظت CO معکوس و معنی دار بود (P=0.03).
نتیجه گیری: با توجه به بالاتر بودن غلظت آلاینده های NO۲،SO۲ و CO در شهراراک نسبت به خمین تاثیر آلاینده های فوق بر شاخص های اسپیرومتری افراد سالم غیر سیگاری متفاوت می باشد. در اراک رابطه میزان پیش بینی شده FVC با غلظت CO معکوس و معنی دار بوده، لذا توصیه می شود که آلاینده های مذکور و منابع آنها سالیانه مورد پایش قرار گیرد.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.